- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- VR topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
Hello!
Milyen hűtést ajánlanátok egy galaxy 8800gt-re? Gyári hűtés van rajt!
alapjáraton 50-55 fok, terhelve 70-75... Gondolom nem ártana rá valami jobb teljesítményű hűtő! 4-5 ezer környékén max. 6ezer -
xefo
csendes tag
Szevasztok!
Nekem 8800GT-hez kéne új driver xp-s! Nem tudjátok honnan lehetne leszedni, mert én nem találok jót, mindegyikre azt írja ki nem kompatibilis.
Előre is köszi -
atesss
addikt
Igen 256MB-osat tényleg nem érdemes venni, mert 1280-ban is van pár dolog ami igényli. [link]
Tehát 1-2 játéknál eléggé meg lehet vele szívni, és az épp elég gond.
Főleg hogy nem is igazán olcsóbb, max. 1k-val, talán a kis választék miatt nemtudom.Hmm de 0Mhz-en kifagy a gép, nem? Vagy mit csinál? Mivel letöltés alatt akár nem is kell látni az XP-t.
Na igen a lekapcsolás lenne jó, de azt csak a GTX sorozat tudja, vagy Hibridpower-es alaplap (ami Intel chipsettel nincs, de remélem lesz rövid időn belül). Vagy egyáltalán van Intel procihoz ilyen alaplap?
De 9600GSO tudja a hibridpower-t egyáltalán, mivel elvileg a 8800GS átnevezése csak?Viszont 512-es 9600GT is van olcsón, 19300-ért, csak ez valami webáruház...
[link]
Máshol 22k körül/ felett van (ami nem Inno3D, mert az szar). -
Qru
MODERÁTOR
256-os GT nem éri meg, főleg ennyi pénzért. Élsimítás mellett könnyen meghal.
"Élsimítással nagyot fordul a világ. A GeForce 8800 GT 256 MB memóriával a Radeon HD 3850 sebességét sem képes bemutatni, ami viszont szerintünk ennél is problémásabb, az a játékok alatt elő-előforduló megakadás, illetve a kiszámíthatatlan teljesítmény, ami a memóriatúlcsordulási hibának tulajdonítható. Több játékban is tapasztaltuk, hogy a teszt többszöri megismétlésre más fps-eredményt adott, mintha attól függött volna az elért fps-ek száma, hogy a videokártya memóriája éppen mennyire telítődött. Véletlenszerű belassulások/gyorsulások, élsimítással rettentő gyenge teljesítmény (az 512-eshez viszonyítva) – a G92 GT 256 MB memóriával nem túl vonzó ebben a formájában."
Link -
Kloss
őstag
válasz
atesss #35974 üzenetére
Nézd, én 0MHz-re is le tudom lassítani a kártyát, csak ilyenkor már nem látszik az XP
Az órajel csökkentése önmagában nem okoz túl nagy teljesítmény csökkenést, a kártya/GPU bizonyos részeit kellene lekapcsolni. Ezt az újabb kártyák tudják is.
A Shader arányosan csökken, így 765MHz-en jár. De járathatod különböző órajeleken is, pl GPU 200MHz, Shader 500 Memória 2000MHzSzerk: 256-os kártyát nem érdemes venni, mert vannak játékok, amelyek szeretik a több memóriát, alacsonyabb felbontás esetén is.
-
atesss
addikt
válasz
Gerisz #35975 üzenetére
Hmm "kicsit" elírtam a dolgokat, bocsi
Tehát természetesen (főleg mivel új gépről lesz szó), 9600GSO = 8800GS -ről van szó.
A 9600GT egyáltalán nem olcsóbb, mint a 9600GSO.
GSO-t 20k körül lehet, sőt Palit vagy milyen változatot láttam 18,7-ért is, több boltban is.
9600GT meg 24-25k körül van, nem?
Meg láttam Leadtek 512MB-os 8800GT-t 25k-ért, szintén több boltban is [link] !Ezért lenne a kérdésem, hogy 9600GSO hogyan viszonyul sebességben a 8800GT-hez (ahhoz tudok jól viszonyítani), vagy akkor akár 9600GT-hez ?
Mert konkrétumot eddig senki se mondott. Hogy kb. hány %, milyen tipusú játékoknál.
GTA sorozat, autós játékok (NFS), meg Age Of 3 szerűek a preferáltak, FPS nem.
Csak 1280x1024-ben.Vagy 256MB-osat ha csak 1280x1024-ben lesz használva, mennyire érdemes venni?
-
Gerisz
addikt
válasz
atesss #35974 üzenetére
Biztos a 9600 nem férne a keretbe?
Mert az olcsóbb mint a 8800
azt miért írtad, hogy a 9600GTO(ez milyen kari? mert GSO van)=8800GTS
Melyik 8800GTS? ha a G92-es akkor ne már!
Ha meg a G80 akkor se mert a 9600GSO az a 8800GS!
Zavar vagy Kavar van nem kicsit
Jah és ott hatalmas lesz a külömbség a 2 kari között -
atesss
addikt
MrCsiT: Nem a 9600GT vs. 8800GT különbség érdekel, hanem a 8800GTS=9600GTO és 8800GT kölönbség, 1280x1024-ben.
A 9600GT már nem igazán fér bele a keretbe
a 300/500Mhz-nél azért lehetne jobban is lassítani... Az én AGP-s HD2600XT-m-et 60/(kb. 200-300 ez már nem tudom pontosan) -re lehet lassítani ! Csak ilyenkor már az XP is akad
A streamprocik meg akkor ezzel arányosan lassulnak? Vagy az ilyenkor nem is igazán számít fogyasztásban, mert 2D-ben ugyse dolgoznak?Feszültséget Bios moddal nem lehet még csökkenteni rajta 2D-ben?
-
pempellini
senior tag
válasz
ALONSO11 #35970 üzenetére
kékhalál hibaüzivel amit leirtál.
egyböl ahogy betöltötte a windows-t.
amikor hazavittem mingyárt csinálta másnap vittem is vissza.de ha neked másik driver-el megy rendesen akkor nincs miért izgulnod szerintem.
én akármit csináltam vele ahogy betöltötte windows az illesztőprogramot rögtön fagyott.
driver nélkül ment.üdv
-
NFree
addikt
Sziasztok tudna-e nekem segiteni valaki 9800 gtx-et szeretnék tuningolni, egy kis fesz emeléssel, és lövésem sincs mijen mértékben merjem állítgatni?
9800 topikban már kérdeztem, de senki nem válaszolt gondoltam hátha itt, elvégre a mag majdnem ua.
Csövike -
MrCsiT
addikt
válasz
atesss #35965 üzenetére
Szia,
Figyu.. a jövőbe senki nem fog itt látni, hogy X játéknak mi lesz majd a gépigénye
..a 8800GT és 9600GT komoly különbségéről meg (ami szerintem bőven nincs még 20% sem - legalábbis 1280*1024-ben! - nemhogy 25, bár lehet, hogy hatmilliószor négyezres felbontáson megvan a 25%, csak annyin meg ki játszik ?! xD )
.. szóval a nagy eltérésről olvasd el, mit írtam az imént
üdv:
Mr.CsiT -
atesss
addikt
#35955 -re meg elötte a többire valaki?
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok,
érdekes gondom van:
Nekem van egy Asus M2N-SLI Deluxe lapom, 5000+ BlackEdt. procival, 2 gb 800-as Geil ultra rammal (754-en fut, Proci alapon: 2600 Mhz.) és 8800GT 512MB-s kari,alapon
Raptor hdd-vel.Rokonkának egy MSI K9N Neo3 lap, 3600+-os proci megrántva valós 2300Mhz-re(4400+ -nak írja a gépe.., Aeneon 2*1GB 800-as ram, valami 774-en megy.) és egy 9600GT alapon.
IDE-s 80GB-s hdd-vel.CoH OF-ban Ő kb. ezt kapja: 66/72/32 fps (avg/max/min)
Én meg kb ezt: 52/61/19 fps.
177.x-es driverrel, ugyanolyan sp3-as XP-vel. Mind2 oprendszer vadiúj.
CoH Of beállítások mindkét esetben 1280*1024, és minden plafon, amit enged a progi:
16xQ csaa, detail max, stb.Van valakinek ötlete, hogy mi baja a gépemnek, hogy elveri egy 9600GT?
Mr.CsiT
-
pempellini
senior tag
válasz
ALONSO11 #35957 üzenetére
Hali
nem akarlak megrémíteni de én ugyan így jártam egy 4850-es karival ugyanez a hibaüzi csak ati disp irt ki de a többi ugyan ez meg is halt a kicsike.
az a kari megadta magát szerintem én is cserélgettem drivert de semmi változás nem történt mindig fagyott ahogy betöltötte a winfost vagy kékhalaál az általad leirt hibaüzivel.
próbáld meg a driver cserét hátha neked szerencséd lesz.üdv
-
atesss
addikt
válasz
pityeszka #35954 üzenetére
Nem nekem kéne...
Haverom meg nem akar venni használtan semmit.
Én biztos hogy azzal kezdtem volna a nézelődést.
Hát igen 5k-val olcsóbban nem rossz az biztos, de lehet ez se fér már bele a keretbe.
Mert elvileg olyan 20k a határ.
Én elöször azt mondtam rá neki, hogy ennyiért ne akarj újonan normálisat (ami 8600GTS-nél jelentősen gyorsabb), aztán megláttam a 9600GSO=8800GS-t, 20k-ért.
Egy 8600GTS-nél fényévekkel jobb azért ez is, nem?Csak az a kérdés a 8800GT-nél mennyivel lassabb.
Az nem kérdés, hogy 25k-ért az érné meg jobban.Haverom nagy GTA rajongó, ha valamikor megjelenik a GTA4 PC-re, akkor annak mi lehet majd kb. az igénye? Normálisan el fog futni egy 9600GSO-n (nem maxban, de nem is min.-en) ?
Órajelvisszavételről (meddig lehet) G92-nél valaki?
-
pityeszka
őstag
válasz
TheProb #35949 üzenetére
Igen állítsd be neki amilyet szeretnél.Én ezt a drivert használom.Kb 2 hete van fent nálam nem volt vele még gondom!
-
atesss
addikt
Most látok árgép-en Leadtek 512MB-os 8800GT-t 25k-ért !
LEADTEK PCIE GF PX8800GT TD 512M GDDR3
[link]
Az nagyon olcsónak tünik !
És jópár boltban ennyi. -
atesss
addikt
válasz
juhi07 #35950 üzenetére
Csak nincs rá akkora keret...
Mit jelent pontosabban ez a különbség? Olyan 40%-nál nemhinném hogy több (1280x1024 -ben).
De megnézem még a PH tesztet megint.
De a 8600GTS-hez képest ez is ég és föld, nem?
Hang az nem fontos, ha mégis, akkor meg mindegyik szar, akkor ugyis le lesz cserélve egy Accerelo S1-re vagy hasonlóra.Órajelvisszavételről tud valaki info-t mondani?
Akár 8800GT-ről is lehet, elvégre ugyanaz a G92 GPU van rajta, akkor kb. ugyanannyira lehet visszavenni, nem?
A BIOS-os voltmodban lehet esetleg különbség.8800GT 256MB-ot még megnézem, de szerintem az is drága.
-
juhi07
senior tag
válasz
atesss #35948 üzenetére
a 8800gs = a 9600gso val.
nekem már volt gainward 8800gs és sajna igen hangos volta másik az hogy utána vettem egy galaxy 8800gt és ég és föld volt a különbség a két vga között.Gondook én a hangoságra iletve az fps számára is....
De szerintem ha vgát akarsz venni akkor inkább gt vegyél..legszükségesebb esetben pedig 8800gt 256mb (De sajna enek is meg van a baja hogy a szürüköt nem lehet használni mert kevés a 256 mb
......
-
atesss
addikt
Nézem az árlsitákat pl. IPON-nál, és látom a 9600 GSO-t [link]
Gondoltam akkor utánanézek mit is tud pontosan a kártya, PH-n nem volt teszt, de talán máshol lesz. Erre kiderül hogy a 8800 GS átnevezve.
Ami egész jó kártya, főleg, hogy 20k körül lehet kapni, vagy a Palit Sonic (valoszeg gyári tuningos) változat még olcsóbb is.
Milyen a sebessége a 8800GT-hez képest, és mennyire éri meg szerintetek az árát?
1280x1024-ben kellene csak.
8800 GS 24k körül van inkább, pedig elvileg ugyanaz a kártya. Vagy a beragadt készletek miatt van ez a differencia?
3850-es mostani árának még nem néztem utána, de haverom akinek a gépébe menne, az ATI-t nem nagyon szereti...
Másik kérdés a fogyasztás, ha ez már 9xxx sorozat, akkor nem tudja magától visszavenni az órajelét?
És manuálisan mennyire lehet max. visszavenni az órajelet ezeknél?
Vagy esetleg BIOS moddal 2D-ben csökkenteni a feszültséget is?
(csak 3D-ben visszarakja ám, de nem gond ha csak külön programmal megy (Rivatuner?))
2D-ben mennyit fogyasztana kb. a kártya magától, és manuálisan még lehúzva?Illetve valamivel 20k alatt milyen kártya van még, ami azért nem 8600GTS szintű?
Használt nem játszik, pedig én is azt ajánlottam neki, ha ilyen árban kell.Mod: 3850 512MB-os 20-21k-ért megy, az elég jó ár ! A 8800 GS=9600 GTO-nál azért gyorsabb, nem?
-
TheProb
veterán
Helló emberek!
Segítséget kérnék, hogy mért van az, hogy 10-ből 9játékban nincs élkismiítás. Hiába van max.-on semmi, próbáltam, hogy kicsit visszaveszek belőle úgy se. Vkinek vmi ötlet? Előre is kösz. -
Dr.Én
veterán
Hát igen, én is most ezzel 8800GTvel tökéletesen el leszek.Minden játék tőkéletesen megy rajta
Nekem ennél jobb nem is kell
Na igen, szoktam figyuzni az apró-t, hogy mennyire megakarnak szabadulni a régebbi kártyáktól a ah megjelenik egy kicsivel jobb
Az enyém is uj(nem rég kaptam a gariból.)teljesen ujnamerke Üdv a klubban
-
namerke
tag
Üdv kedves fórumozók! Ezennel én is beszálltam a klubba
Egy Gainward 8800GT 1024Mb Kari boldog tulajdonosa lettem.
-
Kloss
őstag
"Addig vártam maig nem jött és vettem a 8800GT-t"
Ez tetszett
Na igen, ezért nem veszek jó ideje ATI kártyát.
Egyébként tavaly év végén, mikor megjelent a 8800GT, mindenki adta el a sz@r régi, tetű lassú 320-as 8800GTS kártyát, hogy megvehesse az alig gyorsabb 8800GT-t.
Ja és az persze alap, hogy azt hülyének nézzük, aki nem veszi meg az újat.
Mindig ez van. -
Bioshock
tag
válasz
pempellini #35941 üzenetére
thx
-
Bioshock
tag
Az Nvidia Power packban található drivert próbálta már valaki(177.83)?;ez ha jól tudom PhysX kártyát is helyettesiti érdemes felrakni ?Megvan a Ghost reacon advanced warfighter 2 ha jól tudom ez PhysX kártyával látványosabb.
-
TheProb
veterán
Helló emberek!
Segítséget kérnék, hogy mért van az, hogy 10-ből 9játékban nincs élkismiítás. Hiába van max.-on semmi, próbáltam, hogy kicsit visszaveszek belőle úgy se. Vkinek vmi ötlet? Előre is kösz.Szerkeztve: Nvidia progijában a "program határozza meg" opció van...
-
Bioshock
tag
válasz
fagy53 #35935 üzenetére
Igen ezért nem értem ezt az őrülrtet ami most megy gondoltam annyival jobb a 4870 de a sok hozzászólást amit az emlitett kártya topikjában olvastam eléggé eltántoritott a cserétől melegszik , kiforratlan driverek és nem mellékesen feleslegesen ha nincs jelentős többlet teljesítmény nem szívesen költenék pénzt olyan dologra ami 3 -5 hónapon belül ugyis elavul.Monitor cserét nem tervezek
-
Bioshock
tag
Hello!
Szerintetek van értelme 8800 gt-t 26 ezer forint ráfizetéssel HD 4870 re cserélni?
1440x900 felbontás mellett.körülbelül hány % sebességnövekedést lehet elérni a cserével.Crysis , Stalker, Cod 4 , F.E.A.R. ,Rainbow six vegas 2 , és a közeljövőben megjelenő fps-játékok PL. Project origin és a multiplayer játék miatt is érdekelne a különbség. .A HD 4850 és 8800gt közti különbség az olvasottak alapján elenyésző arra tudom , hogy nem érdemes váltani. -
Dark KillerX
addikt
Geforce Powerpack letölthető.Itt a link.:
http://www.nvidia.co.uk/content/forcewithin/uk/download.asp -
juhi07
senior tag
HY
az nvidia meg alkotta aamuntás kártyáját a gefore 88000 !! GT-t
Az iponban már kaphali ! LOL -
Dr.Én
veterán
válasz
Rambovits #35929 üzenetére
Hát én ugy jártam, hogy volt egy galaxy 8800GT, egy hónap alatt behalt, gariba vittem.Egy hónap mulva adtak egy OEM Msi 8800GT OC karit, félnap alatt behalt(memoria hibás volt).Aztán megkértem az eladot hogy ne OEM vga-t küldjenek hanem teljesen uj dobozost.Az msi után egy hónappal végre kaptam egy Giga 8800GT-t(tljesen uj) ami most redesen mükszik hála az égnek
Szóval ha valamit adnak helyette. akkor oem-est nem ajánlatos elfogadni, inkább teljesen uj dobozost kérjél
(hozzá teszem, nem csak én kaptam igy a gariban iléyen oem szar vga-t)
Sok szerencsét a gariztatáshoz -
Rambovits
senior tag
Köszi srácok valoszinüleg az lesz
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
A múlt héten furcsa dologra lettem figyelmes... a videókártyám nekiállt "bugolni" 3D-s alkalmazások alatt (játékok). Megtapasztaltam, hogyha leteszem tálcára, majd vissza akkor megjavul a gép, de rá pár másodpercre megint bebugol... Mégegyszer le akarom tenni, erre kék halálozott a gép. Megpróbáltam orvosolni a hibát, újratelepítettem a drivert, de nem lett jó. Végső elkeseredettségemben újraraktam a rendszert.... Felraktam a WoW-ot és a helyzet hasnoló gyakran bukkannak fel fekete/szürke/fehér foltok a képernyőn.
CoD4 SP-ben is ugyanez tapasztalható... :/
Itt vannak a képek, hogy lássátok mit csinált:
kép 1
kép 2
kép 3
kép 4
kép 5Ha valakinek volt hasonló panasza, vagy tudja hogy mi lehet a baj pls írjon!
Thx: Rambovits -
Speed®
titán
Elhiszem, hogy te igaznak gondolod, de, hogy maga az állítás butaság, az tuti.
Kismillió meg egy Ati karim volt és állandóan össze voltak kötve a videómmal
Soha semmi gondom nem volt, mert mindig az előírásokat betartva szereltem..
Bekapcsolt állapotban nem dugdosunk koaxot a gépbe, mert az gondot okoz ;( -
ADAM1337
nagyúr
Én csak eredményt akarok megosztani.
Gainward 8800gts 512 + e8400 3dmark06: 12573
proci + vga alapon. -
Tosee
őstag
Sziasztok!
Van egy Galaxy 8800 GT-m és az érdekelne, hogy a jumper állások hogyan vannak benne... mármint, hogy melyik lenne az alap állása, és melyik a tuning...
az egyik tűnél vagy egy kis fehér nyil, de nem tudom melyik állásba rakjam, tuningolni nem tuningolom... erről információt a füzetében nem találtam... -
Macka
veterán
Kollégák, kiléptem a klubból. De csak félig...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- Építő/felújító topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kés topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Asus Rog Strix G16
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest