Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
azt szeretném kérdezni ezzel kapcsolatban hogy:: ahová a ventik kerültek, ott pont kijönne a meleglevegö... de ha odateszed a venti akkor az "visszafújja" a levegöt...
ez a kari a jobb szélén és alul a ventinél kapja a friss levegöt... ott kellene segiteni a levegöbejutást... legalábbis én igy csináltam anno..
-
Zájec
veterán
válasz
schwartz #16610 üzenetére
"Zájec, ma' megint rossz lora fogadsz?
Kulonben, az XFX GTX285-om kibaszott egy antituning peldany volt, a draga... Hogy a rozsda enne meg, ott ahol van...
)"
ezekszerint inkább te fogadtál rossz lóra, ( nekem eddig nem sikerült mellényúlni, az eredményeim és ezt igazolják
)
de hogy te mindig megszivod, ezt sajnálom... úgylátszik nem vagy egy szerencsés alkat, vagy pedig valami user error volt a tuningnál, az is megeshet.... -
Zájec
veterán
mostmár A-tól Z-ig minden csinál... elég nagy és széleskörü a választéka...
elég nagyba nyomja az árut.... biztos jól profitál a cég..kinai cuccból is van jó meg gagyi is....
pesrsze hogy vannak jó tuningos példányok is, de ha váalsztanom kéne hogy XFX vagy EVGA ,, akkor én az XFX-t választanám...
-
Zájec
veterán
(#16581) AirBooms :: sajna , igy jártál ..
( nekem anno egy galaxy 79gs gariztak, 6 nap alattt megjött az új , cserébe )(#16585) schwartz::
"Zájec, az EVGA a legnagyobb NV partner. (a tobbiek nagyreszt csak matricaznak)"
ez rendben van, de ez hogy jön az elhangzott kérdéshez
( sehogy
)
mert a kérdés ez volt :::
"Ha a GTX260 216sp-t választom,melyik márkát ajánlatosabb venni.Tunning elég lényeges szempont.Én EVGA-n,illetve XFX Black Edition ön gondolkodom."én erre a kérdésre a következöt válaszoltam ::
"mindenféleképp az XFX , az evga-k nem valami nagy szám karik... van egy két tualj , de náluk nem megy annyira tuningosan a kari.." -
Zájec
veterán
válasz
rb26dett #16574 üzenetére
a pixmania tényleg nehézkes ha baj van és gariztatni kell, az ipon-nál nincs ilyen probléma, elég nagy bolt, jól müködik, elég megbizhatóak is... nemtudom milyen jellegü negativ tapasztalata volt a kollégának,, mindenesetre nem irta le, de benyögte magyarázat nélkül.... szerintem manapság az eggyik legjobb bolt... nekem többbször volt poztiv tapasztalatom a gariztatással önáluk...
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
rup1u5 :: na figyu , a bal felsö sarokaban ott a keresö belehet irni a kulcsszavakat :: "192" "216" "evga" "rup1u5" stb..
majd ellehet olvasni mi az általános tapasztalat.. hogy merre és hányméter ezzel a témával kapcsolatban...
elehet olvasni mennyire tuningos az evga karid, és mennyire melegszik nálad..
(#15253 h.sz ) téged idézlek..::
"Egyébként gondolkodóba estem én is, hogy lecserélném az 55nm-es 260-at egy szintén evga csak 65nm-es 216-os-ra. Jobb tuningolhatóság miatt. Csak tartok tőle, hogy akkor már kénytelen lennék tápot is cserélni. Kb mennyivel eszik többet egy 65-ös?"
ezt két hónapja irtadén a veterán 192sp ASUS-om ról dobtam fel eredményt :: [link
]
(#16547) rup1u5 ::: levegöt is vegyél néha... nyugodjál meg...
-
Zájec
veterán
válasz
rup1u5 #16508 üzenetére
ja hogy neked a 216sp tesco gazdaságos verzió van , azért érint a dolog
mindenesetre kár hogy ennyi minden kispóroltak....
az lett volna az igazi ,ha spórolás nélkül kihozzák a 216sp-t ,...
az hogy nincs egyenlöre semmi baj, az egy dolog.... leirták hogy a sporolás nincs pozitiv hatással a kártya élettartamára....
-
Zájec
veterán
válasz
AirBooms #16374 üzenetére
elnézésedet kérem a nyelvtani hibáért, tudod és nem magyar születésü vagyok és elég nehéz volt még igy is megtanulni a nyelvet, amikor 1980-ban "átjöttünk" és rögtön 1.osztályban kezdem az általános iskolát, semmi magyar nyelvtudás nélkül.... gondolhatod milyen egyszerü volt az életem "gyerekfejjel"....
mégegyszer elnézést, de gondolom a közölnivaló tartalom érthetö volt...
-
Zájec
veterán
gondolom hogy u.annyi lenne a külömbség nagyjából....
szerintem tök reális,,, ha mindkét karit "alapon nézzük" akkor a 280-s kb 15-20%-al jobban teljesit, ez meg szerintem tök reális.... hangrobbanásokat nem várjunk egy családon belüli VGA-tül,,, pláne ha azt nézzük hogy a "család" váltásnál sincsenek egetveröen nagy külömbségek... -
Zájec
veterán
jó , akkor a 260-s órjelét húznák fel a 280-as gyári órajelére, az eredmény u.az lenne....
"Kb mint ha a 920-at és a 940-et összeveted 2 gigán."
ez rossz megközelités... mert abban a procis példában tényleg nincs külömbség, de a VGA-k-nál több dolog van még ..opsz: egy kicsit nagy lett a kép... itt a teljes :: [link]
-
Zájec
veterán
én föleg arra lettem volna kiváncsi még hogy hogyan változik az eredmény a GPU/memory/shader emelés hatására.... mondjuk 700 feletti GPU 1200-1300mhz közötti ram és 1500 shader beállitásoknál...
nekem valahogy nem szimpi ez a túl sok spórolás a GTX260(216sp) terén...
akár rövidtávon is hamarabb kinyulhatnak azok a karik...én körültekintöen átolvastam a topikot a keresö segitségével , beirtam hogy "192" és "216" és elovastam a hozzá tartozó h.sz-et, és ez alapján kreáltam magamnak véleményt, nem pedig feltéve a kérdést hogy "192 vs 216".. ilyen esetben rögtönözve sokszor kaphat az ember egyoldalú választ...
-
Zájec
veterán
VGA teszt: GTX260+ vs GTX280 , azonos órajelen..
( schwartz kolléga linkelte be a másik topikba, gondoltam itt is elfér
)
-
Zájec
veterán
válasz
Bluegene #16250 üzenetére
azért annyira gyökeresen nem ezt szajkozom
ez tény hogy az ati-nak akár szinesebb lehet a képe, ezt elismerem, nem vonom kétségbe,... csupán az Nvidia védelmére keltem, mert én úgylátom hogy annak is elég szép a képe, pláne ha egy jó TFT-vel van megjelenitve és beállitva....
nekem amit _core kolléga linkelt képeket, teljesen korrektnek tünnek
ahhoz képest hogy ezt egy GTX260 produkálta, teljesen biztatónak látszik... -
Zájec
veterán
válasz
Zoli1222 #16247 üzenetére
"280 sli-hez szerintetek mekkora táp kell?"
kb. egy 600w feletti márkás táp már böven megteszi..
de azt sem tartom kizártnak hogy egy izmos 500-as is elviszi..
pláne ha Corsair tápokról beszélünk, azok többet is elvisznek mint amennyi rájuk van irva... ezt korábban a ph-s tesztekben is olvasni lehetet...serito barátom , megmérte 3 gpu fogyiját...
ezekel a tapasztalatokkal tudom alátámasztani a válaszomat...:[link]
itt látható hogy 575w vett fel a 3 gpu a konektorból....szóval a 280 SLI akár kevesebbel is beérheti..
-
Zájec
veterán
elég jól sikrültek a képek, szép élesek, élethüek...
megmondom öszitén azthittem rosszabb képek lesznek mint a 4890-el készültek, mert már annyit beszéltek róla hogy "jobb" az ati képe meg stb. hogy mostanra már majdnem elhittem,,, de megnéztem azokat a képeket amit te csináltál és azokat is 4890-el csináltak, és azt kell hogy mondjam , lényegesen szebb , élesebb , élethübb képe van az Nvidiának
...
nézd meg ezt mennyire recés , fako a kép ::[Ati]
ez pedig szebb és élethübb : [Nvidia]itt a többi 4890-el készült kép , annak aki esetleg nem látta mésik topikban :[link][link]
de ha megnézem a többi képet , mindenhol ezt látom...
hol van az Ati-nak az az égbe magasztaló kép és szinhüsége ?
vagy is csak anomália mint a több ...._core :: köszönjük a képeket
-
Zájec
veterán
válasz
Sziszifeca #16144 üzenetére
szerintem ne kapkodjál... várd meg az Nvidia új 3-as sorozatát , vagy a konurencia 5-s szorozatát...
de ha annyira unatkozol , akkor fejleszd a platformodat....
akár egy négymagos valamire.. -
Zájec
veterán
szerintem 60k-ért nem olcsó, és a 75 fokos hömérsékletével sem mondható hüvösnek, alapon is 55-60 fokos, azt irják a tulajok..ehhez képest jóval jobb hütése van a gtx260-nak , pláne amelyik korábbi verzio..
aztmondják kb. 10% gyorsabb a 4870-nél, az nem valami nagy durannás...
simán harcba küldöm ellene a gtx260-mat....
szerintem nem éri meg az árát jelenleg, hónapok múlva jön az új ati széria és akkor lefog esni 30%-t az ára biztos.... -
Zájec
veterán
válasz
Croft-21 #16100 üzenetére
például amit én is meg zed1983 is vett az is jó választás... ::
40k-ért kapsz egy "régi" 192sp , amiben van még anyag rendesen , jó a hütése és a tuningja is.. én csak pislogtam mennyit ment az enyém...
nem piskóta ez az elsö referencia hütö sem.. van benne anyag... hüvös is.. -
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #16003 üzenetére
ez állitolag attól van hogy "impulzusokba" veszi fel a terhelést, és ezért "megszólalnak" a kondik... nekem Corsair 620 van, és az is csainálja.... pedig az jó táp...
HSM kollégánál és a többieknél is csinálja....példaul akkor is csianálaj ha bevannak kapcsolava az energiatakarékos
ficsörök ( C1E + EIST ) ,, tehát takarékos , kicsi terhelésnél is jelentkezik ez a probléma.... egy kicsit bövebben, ( szacsee kolléga hsz-e ):[link]" Nekem moduláris Chifi CFT 850-14C van. Ez is cicereg. Ez pedig simán megvan a Corsair, Seasonic szint " hát, azért annyira nem...
nem rossz táp de mégiscsak Chifi...
-
Zájec
veterán
csináltam megint egy kis 3Dmárkot... egy alapórajeles és egy jobb tuningeredményt az elözöhöz képest....
-
Zájec
veterán
(#15946) chege , (#15947) Qru ::
3D-ben nálam is 1.125v kap... szóval u.annyit.
nálam igy néz ki a GPUtool jelenleg..:::[link]
-
Zájec
veterán
nálam 2D-ben 1.06v kap... (lásd #15881h.sz.)
nemtudom miért különbözö....a "szörösfánk"-al kapcsolatban nálam is ez a helyzet...
nemmozdul ,de a höérséklet növekszik..annyia bajom ezzel a GPUtool-al hogyha nyomok neki egy "revert"-et ,akkor nem állitja vissza a feszt 1.06v-ra ,hanem többre lövi be...lehet hogy 3D -s fesz értékre állitja be... nemtudom, majd este megnézem az otthoni gépen...
-
Zájec
veterán
válasz
Black-core #15935 üzenetére
nem , de viszont a hömérséklet megy fölfelé....
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
válasz
Black-core #15909 üzenetére
(#15909) Black-core ::
igen a régi 192sp van... semmi spéci hütés, gyári referencia hütés, és egy huzatos ház..(#15910) alanwake::
nem mindegy milyen az a 500w-s táp.... rengeteg külömbség van azonos Watt számú, de más gyártó által készitett tápok között.... van olyan amit a szomszédba csinál józsibácsi és rávan irva hogy 500w, aztán csak 400w se bir leadni... de aztán van olyan is amire ráirják hogy 500w, de még 550w is képes leadni.....a kártyával kapcsolatban amit az XFX honlapján irnak mint minimum elvárás ::"Minimum Power Supply Requirement: 500 "
(#15911) Tommmmka :: finoman ,de megkapta... és még nincs vége,,, van még benne valószinü, mert hibátlanul, szemétmentesen dolgozott.... a ramokat egyszer felhúztam 1250-re de az elsö teszt legvégénél megált, utána levettem 1200-re , ment szépen, utána a te általad közölt 1220-t probáltam, amin szintén jól viselkedett...
"Ezen még brutál hűtés van egy nagy vas az egész "
igyvan, elöször megijedtem hogy valami nehezéket raktál bele, de aztán tudatosult bennem hogy ez olyan mint egy orosz tank,,, az anyag nem számit van böven..
"Remélem elégedett vagy vele"
egész kellemes a kártya, elégedett vagyok teljes mértékben....
holnapután megyek a bankba és átutalom a pénzt. -
Zájec
veterán
válasz
Laraxior #15905 üzenetére
a másik dolog,: köszönöm a biztatás és az elismerést amid töled kaptam az eredményemmel kapcsolatban...
egyébként nagyon szépek a te eredményeid is, mondanám hogy tetszik, de sajna nemtudom megnézni öket, mert rossz helyen az imageshack-on töltötted fel, és ott egy idö után elvésznek a feltöltött képek... Ha van egy kis kedved és energiád, akkor tedd fel a kepfeltoltes.hu-ra , és kérd meg Rover623 mestert hogy tegye fel öket.
-
Zájec
veterán
válasz
Laraxior #15905 üzenetére
"ezt se feledd" én nem felejtek
a procipont meg annyi amennyi , nemértem miért mondod hogy "a procipontról nem is beszélve".... kicsit bövebben fejezd ki magadat ha érthetö akarsz lenni....
a félszavas mondataidból ezt nehéz megérteni...Lauda ::
"A procin még bűvölhetnék, de a fenét se érdekli hogy őszinte legyek."
most nézem , nálad pont elég lenne az a pici büvölés ahhoz hogy BR4D eredményél többet csinálj... csak 100pont a külömbség... a procid szerintem menne 4.3-t is lazán, ahogy nézem az eredményedet, persze több fesszel.. megaztán az új driver is hozhat valami javulást... próba cseresznye -
Zájec
veterán
- lehet hogy a 216sp -k a kevesebb fogyi miatt picivel kevesebb feszt is kapnak...
-a shader-en fogok még húzni, megpróbálom 1600 alá feltornázni...
"proci pontokban van jó 3k előnyöd. Kéne nekem is egy i7 és ott is lennék a nyomodban kb.."
szerintem nem ott van a kutya elásva
ime a meglátásom....::
a 3dmark a pontszám kb. ugy jön ki hogy:
SM2.0 score + HDR/SM3.0 score + CPUscore osztva 2-vel.. = 3Dmark06 score..nálad : 7400 + 8200 + 2800 ::= 18400..
nálam: 8750 + 9250 + 4000 ::= 22000..szóval a két cpu core között 1200pont az eltérés, tehét nincs az általad emlitett 3k cpu score elöny.... 1800 pontot pedig a VGA score-nál kell keresni.... de hogy pontosan mitöl és hol adódik ez a külömbség az nem tudom, pedig elég közeli a két beállitás..
(#15896) Lauda :: köszönöm a biztatást
"tovább" nem igen van már , itt lehet a vége kb, még a shader-en meg a gpu-n probálok emelni....
ezzel az ereményel sikerült a listában a 7.helyre való felkerülés... azé az nem rossz a sok 280 és 285 kari között... ha meg az nézem hogy 260 , ahhoz képest sem rossz...zed1983
-
Zájec
veterán
csináltam egy röpke 3Dmárkos eredményt... :: [ 3Dmark06::22059 ]
egész jól megy a kari
nem gondoltam volna hogy ennyi nafta van benne
-
Zájec
veterán
Tommmmka & mindenki ::
hirtelen ennyi, egész kellemes höfokok vannak... elmúlt a parám
felraktam ezt az új GPU tool -t is... ez is jópofa progi...feszt is lehet küldeni vele...
-
Zájec
veterán
válasz
Tommmmka #15874 üzenetére
én annyira azért nem habzsoltam öket eddig...
haragszom a VGA piacra mert itt a legnagyobb az ár amortizáció..kiváncsi leszek milyen hömérsékletü lesz a referencia gtx260 (192sp) a 98gtx+ -hoz képest ami már 55nm készült és Gainward GS hütés van....
nemsokára beüzemelem a 260-t.. -
Zájec
veterán
válasz
Tommmmka #15872 üzenetére
nehéz döntés azt biztos.. mindakettö jól hangzik..
de a 4770cf is jó ,meg a 4890 is jó....de én ilyenen nem variálok... gondolok eggyet , másnap veszek egy Ati-t,, holnapután meg megint egy Nvidia-t... nem gondolkodok hosszútávon... ugymond eggyik napról a másikra élek...
-
Zájec
veterán
Tommmmka :: nálam van hely böven , nincs ilyen gond... felül van a vincsi..
most úgyis 4890-t fogsz venni, azt mondtad..amúgyis mindenki azt vesz amit jónak lát és amire van pénze...
nálam van egy 40k -s limit vga ügyben, korábban ezt a fogadalmat tettem...schwartz :: nooos igen
valami ilyesmi órajelekre gondoltam én is... klassz eredmény
.. tetszik hogy ennyi tartalék van benne
Qru :: köszi
meglátjuk hogy boldogulok vele...
remélem müködni fog..Lauda :: pont emiatt vágtam bele..
zed1983:: grat a kártyához.
neked is jó vétel volt , ugyanennyiért vetted mint én.. én is nézegettem a hirdetést, de már megvettem az ASUS-t...
arra gondoltam hogy megveszem azt amit te vettél, nyomok egy sli-t, majd amelyik jobban tetszik az maradt volna, a másikat meg eladtam volna..
driver kérdésedre pedig: most a 185.85 a tuti.. én már felraktam.. -
Zájec
veterán
,, az kell refi kari,, azt olvastam abba van még anyag , mint az "orosz tankokban"
kipróbálom milyen , végülis ez hobby
-m , meg a tiétek is
de ez az körités nagyon meglepett
bör-cdtartó , meg egérpad.. ,, ooóó
a tuningot megkapja majd, nálam biztos kezekbe lesz ezügyben..
de csak finoman persze.. -
Zájec
veterán
válasz
schwartz #15068 üzenetére
megint a tudanlanság beszél belöled....
miért lenne már gyengébb , azért mert te azthiszed ?még ha valami szaktekintély lennél akkor még aztmondom tudhatsz valamit amit mi nem , de sehol nem láttam a nevedet, de ebben a topikban valamiért nagyon okosnak gondolod magadat , mindeféle elözmény és tapasztalat nélkül , nagyon furcsa dolkokat találsz ki és emlitesz meg.... szerintem ebböl sürgösen vegyél vissza , mielött mulatságossá válnál a szakértelmü kijelentéseiddel...
-
Zájec
veterán
válasz
schwartz #15055 üzenetére
abszolút nem azt kompenzálja , ez megint baromság amit mondasz...
a két venti azért van rajta hogy megfelelö hatásfokú hütést lehessen eléni..
két olyan venti akár lassan forgatva is jó kis huzatot csinál a bordák között amit a ref.-el nem tudsz megcsinálni csak ha süvitve járatod...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest