Új hozzászólás Aktív témák
-
xcel2000
aktív tag
Sziasztok!!
Látom én is hogy nagyon kihalt itt minden, de akinek van egy KICSI idő feleslege az szánjon egy kicsit PÜ-re.
Szeretném egy XFX 9600GT Alpha Dog Edition szeretett VGA-m bios át frissiteni.Köszönöm.
Légszives segitsetek -
Atimester
aktív tag
válasz
Atimester #898 üzenetére
Elég halott ez a topik! Szerencse, hogy más fórumokat is látogatok, így megoldottam a problémát.
Leendő olvasóknak:VGA hibajelenség:
függőleges csíkozás, belassult rendszer, majd a Windows teljes felállása előtt kékhalál, és újra indul.
Megoldás:
VGA Bios frissítése.
(Ha ez nem segít, akkor általában hardveres probléma, memória hiba. Kuka...) -
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Már rég csináltan bios frissítést. Nem emlékszem rá pontosan, és nem akarom újra végig bogarászni a topikot sem.
Mi a bios frissítésnek a jelenlegi legjobb módja?
Le tudná valaki itt írni a lépéseket?
(belinkelve a szükséges programok letöltési oldalát.)Az aktuális VGA:
XFX geforce GTS 250 512MB
CPU Clock: 675MHz
Memory: 1000MHzElőre is köszi!
-
Dörmi567
csendes tag
Üdv nem tudom jó helyen kérdezem-e de megpróbálom valami igen mesteri módon sikerült elba.... a bios frissítést és miután újra indult a gép se kép se hang csak fekete képernyő ha esetleg valaki tudna segíteni megköszönném ( gigabyte 7770oc )
-
mekker
őstag
Hú köszi, itt legalább már betölt a bios adatfájlja rendben, csak a feszültségeket nem tudom állítani (de azt írják, dolgoznak már rajta).
Ráírok arra is, akit javasoltál, hátha tud segíteni.
Szerk.: Ahogy nézem, fent vannak ph-n is a készítők, úgyhogy ez sem egy rossz dolog
-
mekker
őstag
Sziasztok! Egy XFX 7870 DD (Tahitis) kártyán szeretnék feszültséget állítani, de voltage lockos, így valószínűleg csak bios-módosítással lehetne ezt megoldani. Az RBE nem nagyon akarja betölteni a 7xxx BIOSokat, és ez a 7000-resekre szánt editorban sem sikerült ennél a kártyámnál feszültséget állítanom. Valami megoldás?
-
erik22
tag
Hellosztok a gigabyte hd 7870 2gb oc szettném lecserélni a biost az újabra de nem tudom hogy kell valaki leírná?nekem az f11 van és az f3 ra szeretném http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4154#bios
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte radeon hd4650-en lehet a GPU feszültséget állítani bios frissítés nélkül? Egyszer próbáltam, és lefagyott a winflash...
-
dealerman
aktív tag
Hello,ha csíkozik nagy valószínűséggel nem bios a baja ! nekem is volt egy 8500gt-m nem gyári biso volt rajta,akármilyet felraktam ugyan úgy csíkozott ha driverral ment
de ez csak feltételezés,amúgy ha utána olvasgatsz ebbe a topikba,és máshol is akkor rá tudsz jönni,hogy is kell
-
juve600
nagyúr
üdv
barátom frissitené a hd 4870-es kártyája bios-át
nincs hozzá egy leirásotok hogy hogyan kell ???
thx -
Rupa20
csendes tag
Helló!lenne egy asus gtx670 dc2t karim,hibásként került hozzám"olyan címszóval" hogy csíkozz képhibás.
elküldtem f27 hez de nem tudta megjavitani, a hiba változatlan.Munkatársamnak oda adtam nézze meg ö is, gépbe berakta másodlagos karinak gép felismeri gond nincs vele,megnézte a bios-t és nem a gyári van rajta, 4G látja a memoriát.4G változat biosa van rajta..és nem is egyezik a méretsem a gyári bioséval se a fristett bioséval,valószinlüeg rosz biost raktak rá és "nem birja a kari" gondolom. ha valaki ért a bios fleshez kérem irjon!!CSak megbizható ember érdekel.!!persze nem ingyen,! -
Pocok256
veterán
Sziasztok hátha tudtok segíteni a laptopomba lévő Gt 645m vidkarinak a biosát akarnám lementeni mivel az idiot@ gyártó letiltotta a boostot a kártyáról teljesen feleslegesen ezt akarnám aktiválni. Viszont nem tudom milyenprogrammal tehetném ezt meg.
Segítséget előre is köszi
-
Tankos5672
tag
sziasztok. egy gigabyte hd 7770oc kártyát szeretnék kicsit "combosabbá" tenni úgy, hogy erősebb biost rakok rá. Meg is történik, de mikor az új bios-al próbál tölteni a windows 8-am, akkor dob egy kék halált.. Miért?
Alap órajelek: 1050/1125
Új bios órajelei: 1100/12502 féle HD7770 kártya van a Gigabyte gyártótól, van a rev1.0, és a rev.2.0
A 2.0 a csökkentett órajelú, de oc az alap hd7770-hetz képest. Nem értem, miért nem bírja a kártya ha ez a baj? Tudna valaki segíteni?
-
enginev3.0
félisten
Miért írja ezt a winflash?
subsystem id mismatchLetöltöttem a gpuz-t lementettem a mostani biost
Leszedtem az újat (.rom fájl)
Megcsináltam mindent cmd-ben, de azt sem értem hogy lesz .bin mikor .rom fájlt töltöttem le -
dealerman
aktív tag
Na sikerült még több olvasással rájönnöm a frissítés menetére
de van egy kis ziccer gainward 8500gt 256mb-os a karim ! frissítéskor az elvileg hozzá való biosznál pci ID szám nem megfelelő azt írja,érdekes mert az 512mb-os biosza lenne az a pci ID számú,de ha azzal próbálom frissíteni természetesen az pci ID-be nem köt bele...viszont a board ID nem egyezik tehát nem engedi az update-et
most akkor hogy van ez ???? (ami még érdekes a gainward hivatalos oldalán nincs 8500-as sorozat
Én így szeretlek Gainward
)
a bioszok :
http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=&manufacturer=Gainward&model=8500+GT&interface=&memSize=0esetleg valahol még lehetne szedni hozzá ?
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok gainward 8500gt bioszát akarnám újra rakni,mert lehet az a gondja......... csíkozik de csak ha driver van rajta ! csak nekem ez az nvflash annyira kínai
valaki letudná írni a legegyszerűbb megoldást ? már egy fél napja böngészek utána,de szinte ahány topik,hsz annyi fajta változat
( hozzáteszem ez a dos-os dolog nagyon nem az erősségem
) hát komolyan mondom ehhez képest alaplap frissítése gyerekjáték ! bios file már megvan,megköszönném ha valaki tudna ebbe segíteni
-
badogos11
csendes tag
Sziasztok!
Nvidia biosban van lehetőség arra, hogy beállítsam melyik kimeneten jelenjen meg a kép bootoláskor? Jelenleg az a gond, hogy nem a DVI-re kötött monitoron van kép amikor bootol a gép, hanem a HDMI-n lévő tv-n. A monitort csak akkor kapcsolja be amikor a win7 betöltött. A monitor a rendszerben elsődlegesként van állítva, de ez csak ott működik helyesen, bootoláskor ugyebár ennek nincs jelentősége. Ezért gondolok arra hogy a vga biosban kellene valamit állítani. Ha kihúzom a tv-ből a hdmi csatlakozót akkor a monitoron jön a boot screen. -
iceool20
tag
válasz
Tankos5672 #875 üzenetére
Sziasztok!
4870X2-re biost akarok tenni de kátféle tölthetó master slave mit jelent hogyan kell?
Valaki help!
Privátba ha lehet köszi -
Tankos5672
tag
sziasztok. szeretnék gtx 550ti videokártyámra erősebb bios-t rakni. teljesen zöldfülű vagyok, aki tudna nekem segíteni kérem írjon. teamwieveren keresztül gondoltam a segítséget a többit privátban. aki segítene annak hálás lennék.
-
okay
aktív tag
Hello!
Egy HD5850-es kártya nem indítja a monitort egyik kimeneten sem, az biztos hogy kártya hiba.
Az "Elrontott Frissítés" írás alapján próbálom helyre állítani ha esetleg ilyen problémája lenne, mert nem volt szag, füst, pukkElőző nap annyit vettem észre hogy ha kattingatok, akkor zizeg valami.
A pendrive-s verziót csináltam, de a himem.sys nem került fel a pen-re. És IGP-ről, mert a sima PCI kártyáról nem volt hajlandó elindulni, hiába állítottam biosban.
Boot-olt, kértem egy infót, de az atiflash nem látja a kártyát.
Lehet még valamit vele kezdeni?
Köszi! -
kocos24
csendes tag
Sziasztok!
ATI Radeon HD 4650 -es v.kártyám van. Bios-t szeretnék rá frissíteni Xp oprendszer alatt, olvastam az elöttem lévő kommenteket, de bizonytalan vagyok, hogy is álljak neki, és vagy mit szedjek le, meg honnan.
Köszi előre is a segítséget! -
szasanyi
félisten
Hey Guys!
Ma rájöttem, hogy az MSI GTX560-Ti TwinFrozr II/OC kártyám tulajdonképpen egy HAWK. A PCIe csati fölött lejött róla egy fekete matrica csík és alatta ott van a nyákra írva. No, gondoltam mehet rá egy HAWK BIOS de azt sajnos nem sikerült rátennem, mert vmi ID Match nem egyezik a régi és HAWK BIOS esetén.
Hogyan lehet ezt áthidalni, megoldani? Sajnos hiába oldottam fel az EPROOM védettségét az nvflash -r parancsot, az sem segített.
-
Borisz76
nagyúr
Gratulálok, ügyes vagy !
Hát hogyne lenne hozzá bios ( GTS 250 )
Csak szűkíteni kell a találatok számát a Manufacturer és a Memory Size opciók módosításával.
-
Borisz76
nagyúr
Én annó Win7 x64 alatt csináltam ugye, parancssorból.
A Win8-at nem ismerem de ha van benne parancssor akkor meg lehet oldani.
Hogy kockázatos e? Igen, sajnos kockázatos.
Ha sikerül akkor gyorsabb, halkabb lesz a VGA adott bios-tól függően.
De ha nem megfelelő biost teszel fel akkor az a kártya HALÁLÁT is okozhatja !
Tehát csak saját felelősségre.
A saját GTX 260-as kártyámhoz csak a hozzá illő biosokat tettem fel többet is.
Így is volt olyan hogy reboot után 16 szín fogadott és a win nem ismerte fel a kártyát !!!
Aztán másik bios és restart után megjavult de nem volt tökéletes...ezért újabb bios és így továbbDE
nem próbáltam GTX 280 -as biost ráhúzni a 260-as VGA-ra !!!
Nem mondom ,hogy biztosan meghalna tőle de én nem mertem kipróbálni !!!
Igazság szerint én neked sem ajánlom.Még valami : HA meghalna a kártyád a rossz bios-tól akkor is menthető még a dolog csak kell egy másik VGA a gépbe.
Ez lehet akár integrált is ha van az alaplapon, illetve ha van PCI csatlakozó rajta akkor egy olyan "régi" PCI-os kártyát kell beletolni a jelenlegi mellé.
A rendszert úgy beállítani ,hogy az integrált vagy a PCI-os VGA-val üzemeljen....azaz lesz képed, látod a rendszert és lehet biost módosítani, helyrepakolni. -
Borisz76
nagyúr
Itt vannak a különböző XFX GTX 260-as Bios-ok.
A részleteknél látszik ,hogy van eltérés a core/mem sebességek között azaz tuningolni is tudod a kártyát.
A sorok végén a DETAILS-ra katt és látszanak a részletek !!!
Példa :Performance Level 0
Core Clk: 300.00 MHz
Mem Clk: 100.00 MHz
Shader Clk: 600.00 MHz
Voltage: 1.05 V
Fan Speed: 100%Performance Level 1
Core Clk: 0.00 MHz
Mem Clk: 0.00 MHz
Fan Speed: 100%Performance Level 2
Core Clk: 400.00 MHz
Mem Clk: 300.00 MHz
Shader Clk: 800.00 MHz
Voltage: 1.05 V
Fan Speed: 100%Performance Level 3
Core Clk: 680.00 MHz
Mem Clk: 1000.00 MHz
Shader Clk: 1466.00 MHz
Voltage: 1.12 V
Fan Speed: 100%Ezért kell megnézni a részleteket mert eltérhetnek egymástól ezek a Performance Level-ek
Nekem annó csak a ventiszabályzással volt gondom ezért próbáltam ki több biost is.
-
Mate
nagyúr
válasz
Borisz76 #861 üzenetére
Köszönöm nagyon részletes leírás!
Ha jól olvastam, akkor ezzel csak a ventilátor "problémát" lehet orvosolni, nagyobb teljesítményt nem lehet elérni így?
Illetve ez működik XFX kártyával is?
Találtam egy itteni fórumozót, még nem vettem fel vele a kapcsolatot, de vajon ő biosfrissítéssel oldotta ezt meg?
[Eladóvá vált e remek "kis" vga Black Edition bios-al 280 GTX teljesítményel!]
-
Borisz76
nagyúr
Egyszer már leírtam a saját GTX 260-as kártyám bios frissítését.
Belinkelem hátha hasznát veszed.
Én azóta úgy használom....illetve mégsem mert nem vagyok MO-n.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Rendelkezem egy videokártyával, amin szeretnék biost frissíteni. Az első oldalon elolvastam a menetét, de elég homályos, illetve nem tudom milyen biossal is frissítsek.
A kártya egy XFX GTX 260 VGA:
Model No.: GX-260N-AD
Part No.: GX-260N-ADFFGF GTX260 576M 896MB DDR3 DUAL DVI TV
Olvastam, hogy van hozzá olyan bios, amivel 280-á lehet varázsolni, pontosabban azt hiszem 280 GTX-é.
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm!
Máté
-
netguru10
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy elvileg minden HD 5870-es vga-nak lehet MSI AB-vel állítani a feszültséget?
(mert visszább olvastam valaki írását,hogy némely tipusoknál ez nem engegélyezett! Mellyek azok a tipusok? Egy XFX HD 5870-ről lenne szó! MSI AB 2.3.1...el ) -
Milgram1
aktív tag
Hali!
Van egy Gigabyte GeForce 9600GT kártyám (GV-N96TGR-512I)
és felraknék egy másik biost amibe átírtam az órajeleket de a gigabyte vga tools azt írja ki hogy flash bios failed bios version is same!
Hogyan lehetne megcsinálni? vagy átkell írni mégvalamit? -
-szőke-
tag
Heló.
Sos alól szeretnék bioszt cserélni a hd 5650 kártyámon leszedtem a bios fájlt és ami kellet még hozzá be is bootol de a parancsnál valami nemjó amit megadok.a romot átneveztem hd4650.rom ra
atiflash -f -p 0 hd4650.rom << így próbálltam megadni és valami nemjó.
Valaki tudna nekem ebben segíteni?
-
törölt tag
válasz
huntermati #854 üzenetére
Nagyon nem értek hozzá, de ha pl win alatt nagyon magas a hőmérséklet akkor hardveresen is lehet valami probléma! Lehet érdemes lenne hűtőt levenni portalanítani és újra pasztázni.
-
törölt tag
válasz
huntermati #852 üzenetére
Nem tudom az alaplapodon van e második pcie VGA csatlakozó,de ha van rá lehetőséged szerezz be egy másik VGA-t is ha baj lenne. Nem ijesztgetni akarlak,de a lehetőség ott van. Saját káromon tanulva mondom,nem éri meg a biost piszkálni, főleg ha van a problémádra egyéb biztonságosabb megoldás. Én is hasonló cipőben jártam. Nem tudtam alaulfeszelni a kártyát úgy ahogy szerettem volna,és elkezdtem a bios mókolást. Nem volt szerencsém,nem sikerült a flashalés,és a kártya pihenőre vonult. Szerencsére vissza lehetett rakni rá az eredeti biost a megfelelő módszerrel,de mivel nekem nem volt másik VGA-m, és az integrált videó vezérlőt nem tudtam használni mindenképp külső segítségre volt szükségem,ami azt eredményezte hogy 2 hétig nem volt gépem.
És nem utolsósorban mivel könnyebb a biost módosítani mint feltelepíteni az MSIab-t?
De ahogy mondtam korábban is... a döntés a Tiéd! -
törölt tag
válasz
huntermati #849 üzenetére
Ventit vezérelni tudsz pl MSI AB-ben is,és monitorozni is tudod vele. Nem hiszem hogy a biost piszkálni csak a ventilátor szabályozása miatt megéri. Megvan rá az esély hogy nem sikerül és "halott" karid lesz. Természetesen vissza állítható az eredeti bios ha baj történik,de megéri csak ezért?!
Döntés persze a Tied!ui: Ha mégis belevágsz,akkor azt ajánlom hogy dos-ból próbálkozz flashalni. Biztonságosabb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hyundai, Kia topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest