Aktív témák

• hungeek

senior tag

nah, ma 3 órán keresztül ültem egy IBM R50-es előtt (Pentium-m 1,4ghz 256ddr) és alaposan szemügyre vettem (egyébként osztályozó vizsgám volt számtechből és ezzel a géppel dolgoztam).
    masszív! Most hogy hosszabb ideig használtam, kellemesen csalódtam ebben az R sorozatban. Full műanyag ugyan az egész (no magnézium ház, no titánium satöbbi mint a T-knél és X-eknél) de masszív. Az LCD stabilan van rögzítve, nem nyikorog, nem lifeg, ''kellemesen nehezen kihajtható''.
    A billentyűzet jó (persze hogy jó, IBM billentyűzet), bárhol nyomom le a bill-eket normálisan érzékelte. A bill-ek benyomódása pont ideális. De: nekem ez a műanyag kidörzsölte a kezem egy picit, a sok gépelés alatt, ahol megtámaszotttam a kezemet a gépen (de ezt arra is lehet fogni hogy nem vagyok /még/ rendszeres noti használó és bénán tartottam akezem).
    A pöcökegér mellett nagyon jó hogy van tapipad is. Engem az a pöcök hosszú távon az őrületbe kergetne :)
    A súlya 3 kiló... nekem nehéz. (pedig nem állók gyenge gyerek hírében, de ezt azért nem cipelném magammal egész nap...)
    Kijelzője átlagos.
    Teljesítménnyel nem volt gond (de azért az itthoni 2400+-esem 512rammal alázza az 1,4-es procit, persze igaz, a notiban csak fele annyi memória volt, asszem inkább ez érződött nem az hogy a proci lenne lassabb...
    A gép nagyon halk, a venti egyszer kapcsolt be kb 5 percre (asszem akkor mikor Photoshopoltam és Dreamweaverrel dolgoztam egyszerre)
    Wifi-t sajna nem volt alkalmam kipróbálni rajta :(

Ha nem 1 év gari lenne rá hanem 3 akkor biztos ezt venném (1,5ghz-s Dothan + 256ddr => ~290k) de nálam 2 év gari az minimum, még ha IBM-ről is van szó.

Így számomra továbbra is csak az ASUS és az LG nyújt alternatívát a 280k-360k-s ár intervallumban... na meg persze ott van még az X31, de az kicsivel drágább, és most úgy néz ki mégsem fog az beleférni a költségvetésbe.

Aktív témák