Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
Aktív témák
-
citrone
csendes tag
Nekem Clevom van D27ES, és nagyon elégesett vagyok vele.
Nem nagyon meleg, pici a képernyő (de olvasható :-)
Játékon kívül mindenre jó, Suse 9.0 és XP Prof van rajta.
:C -
BLC
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Hogyan takarítsam a TFT kijelzőt a notinál? Mivel?
Mert idővel poros, mocskos, és letüszentett lesz! :D -
Találd ki
csendes tag
Sziasztok,Keresek magyar nyelvö használati utasitást,Fujitisu Simens AMILO -L notebook hoz,Vagy helyet ahol ilyet találok elöre is köszönöm.
-
9CS
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Sajnos ez annyira kevés pénz, hogy nagyon utána kell nézni, hogy találj valami használhatót. De volt itt a fórumon egy használt noti vásárlós topic, ott érdeklődj még ( [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=26628[/L] ), ha megtalálod. Hirtelen itt van noti ebben az árban: [L]http://www.usanotebook.hu/hotdeal.php[/L] .
-
BLC
tag
Udv ALL !
Nagy az en problemam es kellene egy kis tanacs is. Vettem egy Amilo A-t Fujitsu-Siemens-t. Na mar most ez szep es jo, volt tegnapig. Mig meg nem adta magat a vinyo! Nincs egy honapos a keszulek es metroban vettem. Garancia van ugye bar, de kihez forduljak? Na meg talatam rajta egy pixel hibat is de ez legyen a legkevesebb, mert a vinyo jobban idegesit. :( -
_Volkovy_
nagyúr
Csá!
Szeretném megkérdezni,hogy manapság 70-80ezerért milyen laptopot lehet venni használtan?
Ebben totál nem vagyok képben.
Kösz! -
ubbconfig
aktív tag
Sziasztok!
Nem olvastam minden hozzászólást, de úgy látom, hogy NEC notebookról nem nagyon írtatok. Namost a jószerencsém úgy hozta, hogy a cégem egy NEC Versa M320 tip. ketyerét fog kollégámnak és nekem is adni. A megrendelés már elment, de pontos konfigot nem tudtam meg, csak a tipust. Utánanéztem a neten, találtam is némi infót róla itt:
[L]http://www.nec-computers-ap.com/minisites/M320/[/L]
Itt a speckóban az van, hogy van rajta infra, viszont a gép portjait végignézve (képek) nincs rajta jelölve! :(
Elég durva lenne, ha 2003-ban egy P4-es notebook-on nem lenne infa, pedig nekem a telcsim miatt fontos lenne! Ötletek? A gép kb. 1-2 hét múlva jön meg, de addig is képben szerenék lenni, hogy mi a helyzet... :O
bye -
BLC
tag
Szevasztok!
Lenne egy koltoi kerdesem tudom nem igazan jon ide de sehogy nem akar ossze allni a helyi halo a noti es a az asztali gep kozott. Noti ugye Xp asztali gep meg 2k. Sehogy nem latjak egymast es vegig nyaltam mindent a halon a halozati beallitasokkal kapcsolatban, de semmi. Tudtok valamit tanacsolni merre kereshetem hogy hogyan es mikent lohetem be a cuccot, mert nagyon idegesit. Jo lenne ha latna a helyi halot a noti.
:(?
Elore is kosz ! -
9CS
senior tag
Az Acer gépei is elég jók, közelítenek az Általad írt követelményekhez, de most épp nem megy az üzlet honlaja, ahol bent is voltam érdeklődni :) Így csak az Acer hivatalos oldaláról ezt tudom ajánlani:
[L]http://www.acer.hu/acereuro/page4.do?dau22.oid=2367&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=10&ctx1=HU&crc=3885888170[/L]
Más kérdés, hogy persze inkább IBM, de az Acer azonos kategóriában DVD íróval van szerelve :DDD De sajnos a videó megjelenítőre nem emlékszem, mi van benne. Az IBM pöcke elég kényelmes szerintem, nekem könnyebben kezelhető mint a touch pad, bár olyan IBM-hez még nem volt szerencsém (sajnos) amin mindkettő van. A leülök noti elé és touch pad dologtol meg szoktam idegrángást kapni, mert sajna nem minden cég készít haszálható darabot... De mivel az árba belefér az IBM R40-e (centrinos) így nincs is mind gondolkodni. :t -
Lunatic
aktív tag
Hozzámkerült egy jó régi Compaq Armada 4100-as! Nemműködik a floppy-meghajtója, ismertek valahol egy jó szervízt? Notebook.hu-n aszonták ilyennel nem foglalkoznak, próbáljam meg notebookdoktor.hu-t. Holnap felhívom őket.
Pcmci usb aljzatot lehet kis hazánkban szerezni valahol? -
st_ati
csendes tag
Sziasztok,
Hülye kérdés, de nem találok megoldást, Compaq Evo N160 notebookon hogyan lehet ''*'' (csillag)gombot elõvarázsolni? A nagy ''Õ'' gombon van, elvileg Fn billentyû-kombinációval kellene megjelennie, de egyszerûen nem megy. Valami ötlet? Lehet hogy rossza az Fn bill.?
st_ati -
Jeti
csendes tag
Milyen az a Stick (pöcök), ami a IBM notebookokon van? Valaki használ ilyet??
-
X-COM
nagyúr
targus
samsonite-nak nem olyan jó az elrendezése -
BLC
tag
Szevasztok!
Milyen Notebook tartó alkalmatossagot ajanlotok? (taska) Fontos az ilyenbe a marka. Ha van valakinek ilyen teru tapasztalata es megosztana velem megkoszonnem. En hatitaskat szeretnek vagy rosszabb esetbe ilyen valltaskat. -
Jeti
csendes tag
Sziasztok!
Én is gép vásárláson töröm a fejem.
Bruttó 450körülre tervezem, a következőket szeretném, ha tartalmazná:
centrino, 15'' Tft, Cd-rw/Dvd olvasó, USB 2.0, valami jobb videó
A problémám, hogy ezeket eddig egyedül az IBM r40ben láttam, ami ugye eléggé brand, ergo drágább is. Tehát kérném a kedves forumozókat, ha valaki tud haznkban kapható, hasonló dolgokkal felvértezett gépet, írjon róla.
Köszöntettel:
Jeti -
csabicsepp
aktív tag
Talán az első 2-3 alkalommal érdemes az aksit full kimeríteni majd kikapcsolt notebookkal tölteni...
1-1 ilyen mókát néha érdemes eljátszani vele....mégha litium, akkor is.
A jobb fajta notebookok auto gondozzák az aksit., ami annyit tesz, hogy ha full töltötte, akkor arról megy a gép, kb.95%-ig, aztán megint tölt.
Nem érdemes mindíg hálóról használni, érdemes minden nap merí?eni az aksit, mert ellustulhat. -
X-COM
nagyúr
ha hordtáskában cipeled, nem lehet gond
-
Ladzac
csendes tag
;]
Engem az érdekelne, hogy a lassan beköszöntő elég hideg - számomra - időjárást hogyan bírja a notim...
:F
Reggelente 500m gyalog, kb. 8 km busz, utána kb. 1 km gyalog... -
dobista
tag
Sziasztok!
A próba azért volt mert az előbb egy viszonylag terjedelmesebb írásomat elnyelte a rendszer, azt írta ki hogy nincs jogosultságom!
A tárgyra térek! Én is gépet szeretnék venni, azonban nem értek hozzá.
Az igényeim a következőek lennének: elsősorban könnyű, de méginkább vékony, elegáns gépet keresek, ami lehetőleg legyen strapabíró is. Mivel elsősorban netezésre használnám, legyen halk is. Az aksi nem fontos meddig bírja, valószínűleg keveset használnám. Fontos lenne hogy az érintőpad (ha így hívják) jól kezelhető legyen, lehessen a lapot könnyen görgetni netezésnél. A renszerigényem azt hiszem nem nagy, modem, cd író, és akkora gyorsaság hogy tudjak játszani is, de nem feltétlenül a legmodernebb játékokkal. Tehát valami kis elegáns, lehetőleg világos színű, megbízható kis gép kellene. A TFT azért a netezés miatt jó lenne ha legalább 14-es lenne. Nagyon örülnék ha tudnátok valamit ajánlani! A dologhoz még hozzátartozik hogy USA-ból lenne hozatva, max úgy 1200$-ig, az itt kb 400000 lehet. Talán mégnagyobb segítség lenne az ha elmondanátok hogy mire figyeljek hogy az igényeimnek megfelelő gépet vegyek, például (most leírom ide azokat amikell a specifikációkban nem vagyok tisztában, nem tudom hogy ezekből nekem mi az ami kell):
1. milyen proci? jó a sima celeron illetve pentium, vagy kell a Mobil hogy halk legyen a gép? Esetleg powerpc, amit nem tudom hogy mi, ilyneket is megadnak keresési segédletben
2. kell a wireless, vagy jó az ethernet (előreláthatólag egyszerű analóg vonalas internetet használnék, ha egyáltalán ennek van köze ehhez)
3 bus speed: 266 vagy 400 kell nekem
4. cashe size 256 vagy 512 kell.
5. játékhoz 256 Mb memória elég vagy 512 a minimum
6 installed video memory elég a 32 vagy abból is láttam már 64-et.
Hogy kicsit konkretizáljam a dolgot, bemásolok 3 adatlapot, kérlek hasonlítsátok össze hogy nekem melyik felelne meg legjobban a fenti igényeim alapján, és hogy egyébként is melyik a legjobb vétel. Tényleg sokat segítenétek ha válaszolnátok, már rengetek időt eltöltöttem a témával ,de szinte még mindig ott vagyk ahonnan elindultam! Előre is köszönöm!
Basic Information
Description: Presario 1510US (2.2GHz Pentium 4-M, 512MB, 40GB, CDRW/DVD, Windows XP, 15'' TFT)
Manufacturer: Compaq
Lowest Price: $1199.00
User Rating: (5.00 / 5.00) - (Read 3 Reviews)
Detailed Specifications
Connectors: Audio - Headphone Out (1/8'' Mini), Audio - Microphone In (1/8'' Mini), Ethernet - RJ45 Twisted-Pair (XBaseT), i.Link (IEEE- 1394) S400, Infrared - IrDA Wireless Fast Infrared (IrDA-FIR), Keyboard/Mouse - 6 pin mini-DIN, Parallel - 25 pin D-shell (IEEE 1284A)
Operating System: Microsoft Windows XP
Included Devices: AC Adapter, Battery Charger, Modem, Power Cord, Speakers, Status Display, Volume Control
Included Network Card: Ethernet (10/100 Mbps)
Input Devices: Keyboard, Touchpad
Modem Speed: 56 Kbps
Number of Batteries: 1
Resolution: 1024 x 768 (XGA)
Display Size: 15 in
Display Type: Active Matrix LCD (TFT)
Video Bus: AGP 4X
Video Integration: Card
Sound Support: Music (Wavetable)
Number of Externally Accessible 3.5 Bays: 1
Number of Externally Accessible 5.25 Bays: 1
Number of Internal Bays 2.5: 1
Drive Controllers: Ultra DMA
Hard Drive Capacity: 40 GB
Included Drives: DVD/CD-RW Combo, Floppy Drive, Hard Drive
Cache Size: 512 kB
Installed Memory: 512 MB
Installed Video Memory: 32 MB
Maximum Memory: 1 GB
Memory Technology: DDR-SDRAM (DDRRAM)
Number of AGP Slots: 1
Number of Other Slots: 1
Slots: Type I PC Card, Type II PC Card
Number of Installed Processors: 1
Processor Class: Intel Pentium 4 Processor-M
Processor Speed: 2.2 GHz
Dimensions
Height: 1.5 in
Width: 12.8 in
Depth: 10.6 in
Weight: 6.69 lbs
Warranty
Base Warranty: 1 year(s)
Labor Warranty: 1 year(s)
Parts Warranty: 1 year(s)
Reference
Warranty Information: 1 year limited warranty.
SKU: 643533
URL: Manufacturer Link
Description
The Presario Notebook 1510US is perfect for mobile users who want true desktop performance with the freedom of a notebook. The Presario 1510US features a cutting edge digital multimedia experience and integrated MultiPort Module for wireless Internet access.
Basic Information
Description: Pavilion Notebook with Intel® Pentium® 4 Processor 2.0GHz
Manufacturer: HP (Hewlett-Packard)
Lowest Price: $1069.99
User Rating:
Not Rated
Detailed Specifications
Connectors: Audio - Headphone Out (1/8'' Mini), Audio - Microphone In (1/8'' Mini), Ethernet - RJ45 Twisted-Pair (XBaseT), Firewire - IEEE1394, Parallel - 25 pin D-shell (IEEE 1284A), Serial - RJ11 Modular (Phone/Telco), USB - Universal Serial Bus ''A'', Video - 15 pin High-Den
Included Devices: AC Adapter, Battery Charger, Modem, Power Cord, Speakers, Status Display, Volume Control
Included Network Card: Ethernet (10/100 Mbps)
Video Bus: AGP 4X
Video Integration: Card
Sound Support: Digital Audio (16-bit)
Number of Externally Accessible 5.25 Bays: 1
Number of Internal Bays 2.5: 1
CD Rewrite Speed: 8 X (CD,CD-R)
CD Write Speed: 8 X (CD,CD-R)
CD-ROM Read Speed: 24 X (CD,CD-R)
Drive Controllers: IDE (Ultra ATA/100)
DVD-ROM Read Speed: 8 X (CD,CD-R)
Included Drives: DVD/CD-RW Combo, Hard Drive
Bus Speed: 400 MHz
Cache Size: 512 kB
Number of Other Slots: 2
Slots: Type II PC Card
Processor Class: Intel Pentium 4 Processor-M
Processor Speed: 2 GHz
Dimensions
Height: 1.79 in
Width: 12.96 in
Depth: 10.72 in
Weight: 7.5 lbs
Warranty
Reference
Warranty Information: 1 year limited warranty.
SKU: DF4680HABA
Description
Enjoy the power and features of a desktop with the HP Pavilion ze5170 notebook PC with the Intel Pentium 4 processor 2.0C GHz. Watch DVDs and make your own CDs with the 24x/8x/8x/8x DVD+CD-RW. The ATI MOBILITY RADEON M6P-AGP 4X video graphics lets you enjoy stunning effects and play games. See it all on the 15.0'' XGA-TFT display.
Basic Information
Description: Satellite A15-S157 (2.2GHz Celeron, 512MB, 40GB, DVD/CDRW, WXP, 15'' TFT)
Manufacturer: Toshiba
Lowest Price: $925.00
User Rating: (4.50 / 5.00) - (Read 2 Reviews)
Detailed Specifications
Connectors: Audio - Headphone Out (1/8'' Mini), Audio - Line In (1/8'' Mini), Audio - Line Out (1/8'' Mini), Audio - Microphone In (1/8'' Mini), Audio - Speaker Out (1/8'' Mini), Ethernet - RJ45 Twisted-Pair (XBaseT), Parallel - 25 pin D-shell (IEEE 1284A), Serial - 25 pin D-shell (EIA 232C), Serial - RJ11 Modular (Phone/Telco), USB - Universal Serial Bus 2.0
Included Devices: AC Adapter, Modem, Speakers, Volume Control
Battery Life: 3.13 hour(s)
Included Network Card: Ethernet (10/100 Mbps), Wireless Ethernet - 11 Mbps IEEE802.11b
Video Bus: AGP (Version Unspecified)
Video Integration: Motherboard
Sound Support: Digital Audio (16-bit)
CD Rewrite Speed: 10 X (CD,CD-R)
CD Write Speed: 24 X (CD,CD-R)
CD-ROM Read Speed: 24 X (CD,CD-R)
Drive Controllers: IDE (ATA/EIDE/ATAPI)
DVD-ROM Read Speed: 8 X (DVD, DVD-R)
Included Drives: DVD/CD-RW Combo, Hard Drive
Bus Speed: 400 MHz
Cache Size: 256 kB
Shared Video Memory: 32 MB
Slots: Type I PC Card, Type II PC Card
Processor Class: Intel Celeron Processor
Processor Speed: 2.2 GHz
Dimensions
Height: 1.5 in
Width: 11.5 in
Depth: 13 in
Weight: 6 lbs
Warranty
Reference
Description
Perfect for home use or students on the go, the Satellite A15 Series offers up to 3hrs. battery time, easy connection to Internet or network, and a DVD/CD-RW for watching movies and burning CDs. Completing this value package is an Intel Celeron Processor 2.20GHz or 2.00GHz and Microsoft Works.
Ezek lennének azok. Bocs hogy ilyen hosszú voltam! -
gykoka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám (UTP csatlakozás nem jó) a compaq armada M700-zal, szét kellene szednem, de a kijelző környékén még fogja valami. 11 db csavart vettem ki belőle (a vinyót nem számolva).
Van ötletetek, hogyan tovább?
Köszi!
Üdv: Zoli -
Sanyo
senior tag
Tegnap Budapesten volt dolgom, a notira betáraztam néhány molyolnivalót. Egy már scannelt és OCR progival részben feldolgozott anyagot javítgattam. Az aksi 100%-ról indult, Kelenföldnél szálltam le, akkor járt 59%-nál. :) Az út nagyjából 1 óra 20 perc volt, de úgy tűnik még ennyi ideig ment volna ugyanekkora terhelés mellett. A hazaút előtt sikerült feltöltenem a buli helyszínén, így hazafele sem unatkoztam. :) Egyre jobban tetszik ez a Fujitsu-Siemens Amilo A, úgy érzem jó vétel volt. Az első csekk a héten érkezik... :)
-
Bash
őstag
Én nem hallottam semmi ilyemit, hogy formázni kellene, főleg nem Li-ion-os akksit. Én sosem formáztam, bár nekem állandóan benne van az akksi, és még mindig úgy bírja, mint egy éve. Sokszor jól jött már, hogy benne volt az akksi, pl. áramszünet, adapter véletlen kihúzása, áramingadozás stb. Lehet, hogy zokon vette volna, ha mindig kikapcsolt volna ilyen esetekben. Kisütni meg ha szeretnéd se tudnád, legalábbis általában szoftveresen védve van. Nekem például 10% töltöttségi szintnél figyelmeztetés, 3%-nál megint, 1%-nál automatikus hibernálás.
-
BLC
tag
Szevasztok!
Egy koltoi kerdes, a notik li-ion aksijat is eloszor 16 oras ciklusba kell formazni es tudomasom szerint szigoruan Tilos kisutni (es panirozni). Javitsatok ki ha nem igy van mert nem akarom tonkre tenni az aksijat a notinak. -
Ladzac
csendes tag
válasz
supercow
üzenetére
Szia!
Nekem IBM A22m van, de az öcsémnek T20!
Akkunak utána érdeklődtünk, és le is tettünk róla. Az enyémbe 70.000Ft +sarc, a T20-ba 50.000Ft + sarc-ért kínálták...
Kijelző világítás télleg szupi 5let, este nagyon király...
Akkut mindenképpen próbálgasd, mennyit bír!
Kijelzőt fekete háttérrel nézegesd - pixeliba után kutatva...
Fedelét ki-be hajtogatásnál meglátod mennyire van kikopva... Ha nagyon könnyen nyílik, akkor elég tré...
Recsegni nem igazán szokott (IBM) :C
neki 128MB van benne, oprendszer XP. divx-es filmek full mennek rajta.
Egy eszközt nem ismer fel alapból, ha kell megnézem pontosan mi az, és dobok egy linket is ha kell...
optikai meghajtót ne csak külcsínyre, hanem működés közben is próbáld ki!
Hangja nagyon jó, full hangerőn sem recseg, nagyon tiszta - mármint notinál...
(kapcsold ki a mikrofont, mert gerjednek :-)))) )
Ha esetleg vmi még érdekel - kihagytam - dobj egy mailt, vagy írj ide...
Üdv.: Ladzac -
Lunatic
aktív tag
- Nem tudok egyedi típusról, de érdemes a vásárlás előtt kipróbálni a gépben a modult, hogy együttműködik-e (ha van rá lehetőség). Vannak érzékenyebb típusok.
Ha windozer feláll gond nélkül (és a gép/win is látja), akkor valószínűleg meghajtja. :) jómegaszondtam. :)
- tartalék aksi, típusfüggő, szervízek tudnak segíteni a beszerzésben imho.
- én benne szoktam hagyni.
-a helyzetmeghatározóra gondolsz? jó kérdés, depo.hu-n van ilyen csoport is, nézz körül. -
Lunatic
aktív tag
válasz
supercow
üzenetére
Csak a neten néztem utána ennek a gépnek, mert egyébként nem nagyon láttam még ilyet (éppen ezért asszem nem tudok különösebb újdonságokról beszámolni). Maga a gép nagyon jónak tűnik, és az általad írt ár is korrekt, 479 GBP-ért kínálják külhonban. Azt javaslom nézd meg, a mennyire recseg úgyis akkor fog kiderülni, attól függően, hogy mennyire volt igénybevéve. Ahogy olvastam 98-al szállítják, 2k biztos elmegy rajta, az xp kicsit döcögősebben. A vgaról nem találtam érdemi infót, pedig nem elhanyagolható sajnos. Visszatérő kérdés, mire akarod használni?
Billentyűvilágítás, szerintem fölösleges, csak az akkut meríti, a képernyőnek úgyis van elég fénye ami bevilágítja a billt. IBMek billjével nem szokott gond lenni, volt nálam egyszer egy nagyon öreg darab, és még annak is tökéletesen ment mindene, még a pöcök is.
Pótakku, típustól függő, 10-20k között, ahol veszed érdemes rákérdezni.
256MB ram, szerintem mindenképpen kell, de alapban van benne ennyi nem?
Képernyőre figyelj, vigyél nokia testert, pixelhibára érdemes alkudni.
Aida sajna nem mindig helytálló a lpatopokkal kapcs, érdemes visszaolvasni, nekem is fura eredmények születtek. Állítólag lesz hamarosan kifejezetten laptop verzió.
Ha nem tűnik túl ramatynak, és tényleg nem akarsz rá több pénzt költeni (sex se jön szóba), akkor jó választás. -
Sanyo
senior tag
Megfogalmaznám a saját kérdéseim:
- nem ártana még 256 mega ram a gépbe, a notikhoz egyedi ram típus van vagy ami jó mondjuk egy IBM gépbe, az nálam is menni fog? Természetesen nem asztali gépbe való darabokra gondolok. :)
- ugyanez a helyzet tartalék akkumulátor ügyben is?
- ha tápról használom a gépet, érdemes kivenni az aksit vagy hagyjam benne?
- érdekelne, hogy PCMCIA formábam hol lehet GPS vevőt venni és nagyságrendileg mennyibe kerül
Nagyjából ennyi. -
Sanyo
senior tag
válasz
supercow
üzenetére
Én nem vagyok szakértő, még nincs két hete hogy notebookom van. :) Egy csomó kérdésed van, amire én is keresem a választ. Pl. a pót akku (hogy tovább használhassam út közben). A ram mennyiség, mint egy asztali gépnél sokat számít. A noti vinyók lassabban pörögnek mint az asztali változatok (4400RPM ha jól emlékszem), a swap file használata nyilván több időt elvesz. A képernyőt nézd meg, hogy nincs-e pixelhiba, az Aida32-nek egész jó monitor tesztelő része is van, próbáld ki. Az optikai meghajtóval próbálj ki többféle írt/újraírt lemezeket. A jellegzetes kopásokról szintén nem tudok mit mondani. :) Amire nagyon figyelj még, hogy a táp csatlakozója ne lötyögjön a gépben, ne legyen szakadt és toldozott-foltozott.
Nagyjából ennyi, remélem nem írtam nagy sületlenségeket. :) -
supercow
őstag
válasz
supercow
üzenetére
Na de hová tűnt Démon Hill? Ja nem.. Hová tűnt a sok notebook szagember? uraim, egy vélemény sincs erről a gépről (IBM T20)?
Annyit tudok róla, hogy van billentyűzet-világítása, ami tudtommal ritka dolog. De mivel még nem fogtam ilyen gépet a kezemben, a következő kérdéseim lennének:
Mibe kerül egy új (pót-)akku beszerzése?
Mennyire recseg-ropog mozgatás közben egy ilyen használt gép?
mennyire számít a RAM mennyisége, mondjuk érezhető-e a 128 és a 256MB közötti különbség?
Mit kell mindenképp megnézni vásárláskor/kipróbálásnál egy használt gép esetében (kopások, gyanús jelek itt-ott, jellegzetes nyomok ha pl. előtte törött volt, optikai meghajtó kipróbálása stb.)
Mondjatok sok okosságot hogy ne járjak pórul. -
supercow
őstag
Kicsit leült a topic, egy kérdés: IBM T20-ról mik a vélemények? P3-700 procival és 150-180k között mozog az ára, érdemes venni?
-
elttiL
senior tag
Helló!
Én is nótbúk vásárláson töröm az fejem...
Valakinek van tapasztalata g732 elitegroup-pal? Minden benne van (2,4G P4, ATI RADEON 9000, 512 ram, .... ), és 309.000+fa...
Ölég jó ára van, nem? -
salazol
őstag
válasz
supercow
üzenetére
Sajnos ilyen kombinációban nem tudom, akadozna-e.
Nálam Apache+PHP külön gépen fut, win2K alatt, MySQL még nincs, viszont van mailserver, ez egy desktop PII-300, 768M RAM.
A notin csinálom a munkám, de úgy, hogy az apache-ot nem kell rajta futtatnom, hanem a hálón keresztül egyből a szerverre irom a dolgokat.
Gondolom nagyban függ a dolog az adatbázis méretétől és a lekérdezések bonyolultságától. De valószínűleg simán megy. -
supercow
őstag
Köszi az eddigieket, van még egy megoldás, lehetőségem lenne Németországból ismerőssel ''hozatni'' ha van valami jó az ebay.de oldalon, érdemes lenne kihasználni? Esetleg apronet is szóba jöhet, láttam ott 130k körül hasonló kategóriát.
Amire még nem kaptam választ: egy ilyen gép elég lenne a fent leírt feladatokra? Vagy akadozna? -
supercow
őstag
egyébként itt láttam:
[L]http://www.notebooks.hu/usednote.html[/L] akciósan, 144+sarc -
supercow
őstag
Hi,
Helyhiány és a mozgékonyság hiánya miatt le akarnám cserélni az asztali gépet egy notebookra. Az asztali gép egy p3-1000, amit eladnék, egy kis pénzt raknék mellé és vennék egy notebookot, ami munkagépként menne. A 3d teljesítmény abszolút utolsó a prioritási listán, de a következőket mindenképp tudnia kéne (egyszerre):
Win2k prof
MySQL+Apache+PHP4
4-5 ablak IE6
Word, néha Excel
egyéb apróságok (Netmeeting, MSN messenger, ICQ, antivir rezidensek stb.) Ezt a gépet néztem ki:
COMPAQ ARMADA M700
INTEL Mobile P3-700 MHz
128 MB RAM
14.1” TFT XGA
12 GB HARD DISK
8xDVD, FLOPPY
56k MODEM
PS2, LPT, 2xUSB, VGA, RCA
16-BIT AUDIO, INFRA
TOUCHPAD
2 kg
Ennek ára bruttó 180e, de inkább 150-160k körüli használt gép kéne. Mit tudnátok ajánlani? Leginkább P3-500 és 700 MHz közötti gép kellene, ami a fentieket elbírja, RAM bővíthető (min 256MB-ra), kb 10-12GB HDD, esetleg CD író adatmentéshez, a többi lényegtelen.
Mivel sosem volt notebookom, komoly tanácsokat várok a hozzáértő fórumtársaktól. Előre is köszi! -
Den
veterán
ez olyan érdekes. van egy oprendszer amit több tíz millióan sikeresen használnak hálózatban. Erre valakinek nem megy, erre azt a következtetést vonjs le hogy szar az xp. Kérdés ha az xp szar akokor a sokmillió más felhasználónak miért megy?
Itthon a gépemen home xp van és a hálózatban van még win2k-s noti, és egy win98-as gép. Érdekes módon, minden hókuszpókusz nélkül megy.
Akkor az xp szar? -
BLC
tag
Na akkor megvarom a kov akciot a METROban 25-ketol, mert most hivtam oket, hogy elfogyott.
Amugy ATI-is vidijo kartya van benne 32 MB-os nem ? Nemet oldalon nem sok mindent talatam rolla na meg nem is megy a german nyelv annyira :] -
vzzoli
tag
Hali!
Éppen javasolni szerettem volna ezt a típust. Bár még nem találkoztam vele, de a legújabb PC Magazinban van egy notebook teszt, ahol ugyanez a konfig van ugyanennyiért, csak 2,66GHz Pentium 4. Sulinetes gép. A lényeg, hogy a 3dMark 2001 7500 pontot vitt vele, ami nem rossz egy notebooktól ahoz képest, hogy a többi tesztelt gép 1300 pontokat ért el gagyi SIS VGA-val. -
Sanyo
senior tag
Szia!
Kedd óta vagyok boldog Fujitsu tulajdonos, a pár nap alatt még nagyon kevés tapasztalatot szereztem vele, de eddig nagyon kellemes. A DivX-ek gond nélkül mennek, tegnap este cd-ről nézve volt minimális szaggatás. A DMA engedélyezést meg sem néztem eddig. S-video out van rajta. Ha a Fujitsu van közelebb, a helyedben inkább ezt venném. :) -
BLC
tag
[b]THX[/b] a választ. Ezek szerint a Fujisu-Siemens egy szurke eminencias es megbizhato. Csak azert kerdem mert az egyiket helyileg konnyebben betudom szerezni, mig a masikert utaznom kell. Ja es Video teljesitmenyben a FujiSiemens-rol mi a tapasztalat. Nekem max annyi a kovetelmenyem legyen rajta S-video out es mennyenek szaggatas nelkul a DIVX-es filmek.
Athlon XP 2000+ mobil procival meg nem hallotam meg probelmat; mondjuk a 2Ghz Cerkarol sem. De velemenyem szerint sacc/kb egy szinten vannak. Kerem javitson ki valaki ha tevedek. -
Pepe135
csendes tag
Kérdés!
Az xp melyik változatát nyomod? Mert a Home-nek, gyalázatos a hálózati kiszolgálása.
Domainba nem tehető be, P2P ben is csak max 5 gépig működik normálisan.
Tegyél fel XP professionalt, az jobb valamivel, bár én visszatértem W2k-ra, azóta nincs hálózatii gondom!
Jövőre meg itt a ''Longhorn'' addig már kibírom XP nélkül! -
Pepe135
csendes tag
Általánosságban ismerem mind a két modellt.
Az Acerra jellemző az innovatív hozzáállás, mind formailag, mind tudásban a lehető legtöbbet tesznek bele, ráadásul még a régebbi 4-5 éves gépekhez is simán elérhető a support.
A fujitsu siemens visszafogottabb, amolyan jó iparos munka. Amit ráírnak, azt tudja, de megjelenésre elég fapados. -
HEBI
senior tag
IBM T40p , ha valakinek van rá pénze akkor ilyet vegyen.
[L]http://www-5.ibm.com/hu/products/pc/thinkpad/tseries/modell_t40.html[/L] -
Sanyo
senior tag
Szia! Köszi a tippeket, de háló mibenlétét még nem taglaltam.
- fix ipje minden gépnek
- munkacsoport is ugyanaz
- tűzfal kikapcsolva (az ip range témát megkeresem és teszek vele egy próbát)
- az asztali gépem osztja le a netet a többinek, 24/7-ben van bekapcsolva, gyakorlatilag csak hw upgrade esetén van kikapcsolva
A helyi háló kb. 3 éve van meg és azóta hibátlanul működik. Tavaly szeptemberig egy 10MBit-es hub, azóta egy 10/100Mbit-es switch az összekötő. Win2k és Win98 gépek vannak a hálóban. Amikor kijött az első XP én is kipróbáltam, de akkor is ugyanez volt a problémám és nem tudtam megoldani. Lan témában nem vagyok nagy spiller, de ha a Win2k gépek látják egymást és csak az XP különcködik, nyilván az XP a hunyó. Vagy az user :) (ebben az esetben én). Nyilván nem vettem figyelembe valamit, ezért nem megy. Nagyon szeretném rendbetenni a hálót és bosszant hogy eddig még nem sikerült.
Ígérem, ez volt az utolsó postom XP témában, mert ebben a topicban ez nagyon OFF. Délután írok mailt Lunaticnak és körbenézek az XP topicokban, hátha más is olyan béna mint én. :) -
BLC
tag
Szaiaztok!
Lenne egy koltoi kerdesem le szertenem cserelni Dell Latitude cpi-m (PII 366), most amivel szinpatizalok az egy ACER travelmate 233xv vagy egy METROS Fuji kb egy arban van a 2, tudas szintileg is. Tapaszatlatom a dell-el az hogy mocskos mod megbizhato es igy 3 ev utan is jo az aksi siman viszi a 2 orat. De vajon amiket kineztem mennyire jok?
Valaszokat elore is kosz: BLC -
HEBI
senior tag
Szerintem OFF, de WinXp-s hálózat nagyon is rendben van csak tudni kell beállítani.
A gyors indításhoz kell fix ip mindenkinek. Ha azt akarjátok, hogy a perifériákat is gyorsan meg tudjátok osztani akkor ugyanazt a munkacsoportot állítsátok minden gépen. Ja és a tűzfalat tessék úgy beállítani, hogy az adott ip címekről érkező csomagokat elfogadja (pl. : ip-range)
Ja és nem árt tudni, hogy a Win2000-től kezdve a windowsos hálózatban mindig van egy kijelölt szerver (automatikusan, általában a hálózatba legelőször bekapcsolt gép) és ez 13 percenként lekérdezi, hogy kik vannak az ő körzetében és szétküldi a többi gépnek. Tehát hiába dugod rá a géped a hálóra, nem garantált, hogy a szerver azonnal észreveszi.
Kb. ennyi. A fenti információkat tapasztalatra és hallomásra alapoztam, de eddig bejött. -
Sanyo
senior tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Játékot még nem próbáltam, csak az Aquamark progit. Nem hagytam végigmenni, de meglepően jól ment. 5 és 8fps között ment a teszt, a demó valamivel jobban. Az asztali (2000+ XP, 1gig ddr, Radeon 9100) 28fps-t tud nagyjából, ehhez képest a noti szerintem egész jó.
Még valami. Ma vettem egy Targus hordtáskát hozzá. Itthon belepróba, LOL nem fér bele!!! :) Holnap vihetem vissza... -
Sanyo
senior tag
Bocs, hogy eddig nem írtam, sok dolgom volt. Itt volt egy haverom aki jobban ért a hálózatokhoz mint én. A tömör véleménye az XP Home egy rakás hulladék. Mivel totál elegem lett, hogy nem megy a helyi háló, legyaktam mindent és egy Win2k angolt próbáltam meg. Okát nem tudom, de annyira lassan ismerte fel a hw elemeket, hogy 2 óra (!) malmozás után egy XP Pro-t próbáltam. Elég gyorsan felment, de a lan ugyanúgy nem működik. Mi olyan különleges az XP-ben, hogy nem találja a csak kicsit régebbi Win2k és Win98-as gépeket? Hihetetlen. Tűzfal kikapcsolva, defaultból is így van. Megosztások rendben vannak, felhasználók létrehozva, no effect. Csoda, hogy mindenkit lebeszélek az XP-ről?
Mailban folytassuk szerintem, de most szunya! :) Jóéjt. -
CharlieDrop
veterán
Hmm, esetleg láttam Asus L4000L-t is, vkinek ttapasztalata eziránt?:)
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Risipatana
üzenetére
Üdv, Risipatana!
Bár nem tudom, hogy kinek válaszoltál, azért én is megköszönöm a tapasztalatokat. Csupán egy kérdésem van, ami szerintem kimaradt ebből a felsorolásból, mégpedig az, hogy mennyi ideig bírja az aksija, ha fullosan járatod a gépet?:) -
Risipatana
csendes tag
Hello!
En a tapasztalatomat szeretnem kozzetenni, lattam az ur meg nem dontott. En a magam reszerol tudom ajanlani a Gericomot nyugodt szivvel /sajat tobbeves tapasztalat alapjan/. Persze nem olyan nagy nev mint a Dell vagy a Compaq, de tekintettel a raforditando osszegre, ez a egyik lehetseges megoldas. NEkem a legujabb gepem most eppen 10 honapos, a konfiguraciot lejebb olvashatjatok, es napi kb 15 orat megy. Nalam mondjuk majdnem desktop gepkent funkcional, nemtudom neked mennyire fontos a mobilitas, mert asztali processzor van benne, es eleg nehez is /kb 3,5 kg/. Viszont szerintem nem hangos.
Nalam meg anno a Dell 8200as szeriaja jott szamitasba, de megis ezt valasztottam. Mindenkeppen nemetben vedd meg /mediamarkt, saturn/, mivel ott mostmar 1800 Euroert 3 Gigas fullos gepet kapsz. Persze ebbol meg visszakapsz 200 eurot, szoval 1600bol megvan a gep. Ennyiert itthon max 1.3 gigasat kapsz.
Szoval ha neked az ero es a teljesitmeny szamit, mindenkeppen az ilyen gepet kell keresned, ha mobilisat akkor mas szeriat, ami tobbet bir akksirol es konyebb is.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez a mondat angolul?
- Kés topik
- További aktív témák...
- Öreg harcos Dell és Hp laptopok
- Lenovo i7 laptop, viseletes, üzemképes.
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS kijelző, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garan
- HP ProBook 445 G8, 14" HD kijelző, Ryzen 5 5600U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- HP ProBook 445R G6, 14" FHD IPS kijelző, Ryzen 5 3500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest