Hirdetés
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- OLED TV topic
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
Den
veterán
Hm, ha már a választási szempontokról van szó.
Szerintem a választás alapja a megfelelő kompromisszum megtalálása. Ugyani a note book egy kompromisszumos eszköz ami jelen technológiai szintünkön nem tud egyszerre minden elvárásnak megfelelni.
A két egymásnak elentmondó követelmény a hordozhatóság, ésaz asztali gépekét minél jobban megközelítő funkcionalitás.
A két véglet, az ultrahordozható subnotebook, ahol a hordozhatóság (kis méret, suly, ütésálló kivitel) és a hálózat nélküli használat az elsődleges szempont, ezért le kell mondanunk a nagy kijelzőről a cserélhető lemezes meghajtókról, a csúcsteljesítményű procikról vga-król, sőtt extrém esetbenb még a csatlakozók egy része is csak külön egység csatlakoztatása után elérhető.
A másik véglet a mindent 1-ben desknote, ahol lemondunk a kis méretről súlyról, gyakran a hoszú akkus üzemről is, cserébe viszont asztali gépeket közelítő teljesítményt kapunk, az összes cserélhető lemezes meghajtóval, nagymératű kijelzővel penge vga-val, a létező összes i/o porttal.
Éa a két véglet közt az ''átmeneti'' modellek.
Tehát először el kell dönteni, miből mekkora kompromisszumra vagyunk hajlandók, mire is van _ténylegesen_szükségünk.
ezután értelem szerűen a következő szempont hogy mennyi pénzünk van. -
Bobojsza
aktív tag
Figyeld!!!
Mi az hogy fudzsicuszimensz ???
ez olyan mintha azt mondanam, hogy KERAVIL-Samsung :)
Szep nem!?
errol ennyit
a siemens semmit sem maga gyart igy nem tudhatod mi is van belul, melyik ferdeszemu orszagban raktak ossze es hogyan
inkabb vegyel akkor clevot vagy mitac-ot ha ennyire szamit az ar...
en ugy voltam vele, hogy mig egy desk gepet evente legallabis atepitesz, de 2 evente tutti lecserelsz addig 1 note-ot legalabb 3-5 evre veszel.
ha pedig nem tartasz meg desk gepet akkor ne sporold meg azt a 100e forintot hidd el banni fogod ha ''gagyit'' veszel... itt ne turj meg kompromisszumokat
vagy
vagyel tenyleg valami 1-*ubbet es maradjon desk is -
goshawk
tag
Tudom mit jelent az Asus mert nekem is egy Asus A7V alaplapom van.
Egszerűen aláz mindenkit. (Többé kevésbé)
Baj még sose volt vele. 8 IDE ATA100 miegymás.
Az árát is megkérték érte. Viszont jó.
Szóval ha én nem tudom, hogy mi az Asus, akkor ki? :DD
Egyetlen 1 baja van az általad említett Asus notebookoknak:
Alsóbb kategóriákban gagyi SIS integrált VGA van, ami
rendkívül behatárolja a felhasználhatóságot.
A magasabb kategóriákban viszont az ár iszonyatos.
Még olyan felé kacsintgatok, hogy Fujitsu-Siemens 2G Athlon proci
256 Mb ram, 40G Hdd, Radeon VGA.
Most találtam valaki, aki garival adja 300 kpért, ha öszejön bizti olyan lesz.
Csak a fentiek is úgy akarják.... -
Bobojsza
aktív tag
Nekem is ASUS 3800-as van
eddig minden OK
Valasztasod legfobb szempontja szvsz a kovetkezo legyen:
1.Minoseg megbizhatosag
2.Szervizgarancia
3.Teljesitmeny
ebben a sorrendben
Bar sokan mondjak, a noname notbookok is ugyanazok belul mint a Brand-ek
Lehet igaz, de 1 notbookban utolag buheralni nem tudsz, mint a fekete doboz, ugyhogy legy korultekinto
Az ASUS 1-2-3 valaszthato szerviz vilaggaranciaja azert meggyozo szemben a Ger*com, Port*com 1 evevel, vagy a Brand-ek olcso, also gagyi kategorias cuccaival
Szerintem amd-t notebookban ne vegyel, melegedes vegett
1 szo mint 100
Az Asus-t mindenkepp kompromisszumos vagy a nelkuli valasztasnak tartom, en meg vagyok elegdve vele -
goshawk
tag
-
HEBI
senior tag
Édesapámnak az elmúlt héten vettük egy ASUS L2000E-t.
1.5 celeron, 128 RAM, SYS minden.
Amire neki kellett arra célra tökéletesen megfelel.
Nagyon sokat szívtam a telepítéssel, mert nem bírtam rájönni, hogy kell hasznáni az a bizonyos előtelepített winxp-t. Leírásban semmi sincs róla.
A másik érdekesség, hogy feltettem néhány teszt progit, nézegetem a gépet és az FPU-ja fele annyi, mint amennyinek lennie kellene. El is könyveletem, hogy ez sz*r, de nem csak biost kellett frissíteni és duplája lett az FPU teljesítménye (NEM VICC!).
Na ilyet még nem láttam. -
Elrood
őstag
Mint mondtam, csak a L3000C szériát ismerem az ASUStól. Ott BIZTOS, hogy P4-M-t használnak.
Az ok: Asus oldala, minden tesztelő progi P4-M-nek azonosítja.
Egy haverak valamilyen Acer notija van, abban asztali P3 Celeron Tualatain van, és alapjáraton hangosabb a ventije, mint az enyém teljes terhelésen:).
Másik havernak Toshibája van, P3-M van benne. Príma darab.
Sony-t azért nem vettem (ez volt az eredeti terv) mert sajna nagyon kellett a magyar bill. és Sony-nál (akkor) nem találtam ilyen modelt. -
sanyci
senior tag
Végigolvastam a topicot...
Van egy nagy problémám!
Nem mondtad mire kell a gép!!! Hahó, ez tényleg nem mindegy!
Mellesleg Toshiba, Sony Rulez! De sajnos más árkategória...
Az új Asusokban ezért az árért csak asztali proci van - sőt ezért az árért ritka a valódi mobil proci bármilyen márkától... Ez pedig fontos, ha a telepidőről vagy a ventihangról beszélünk...
Mellesleg ne szidjátok a Gericom-ot... Tudni kell a helyén kezelni! Nekem egy X5-ösöm van, decemeber óta kétszer fagyott le (egyszer WinXPpro, egyszer meg nem tudom miért, egyszerűen nem látta többé a vinyót a bios, az XP telepítő viszont mégiscsak látta - egy nap izzadás után működött [a szervízet kihagytam, mert nem akartam azonnal új vinyót, 40Giga adat miatt - a mentés előtt szállt el...]) végül az XP-re gyanakszom, egyszerre túl sok szálon ment nagymennyiségű adatmozgás a három partíción...
Szóval jól megy a kicsike, pedig van hogy hetekig ki sem kapcsolom, legfeljebb csak hibernálom... Jól bírja a strapát is - Magnéziumház Rulez! :)
Ha konkrét javaslat kell - írj, szívesen segítek!
Off topic: X5-be keresek GPRS-modult (Siemens MC35) -
renegade
aktív tag
Vonzóan izmos, külösen ha az ember felturbózza kicsit az extrákkal (5400 hdd, 512 ddr ram). A 2 év gar is elég meggyőző, a gericom mint olyan megítélésére nem vállalkozom, kb uannyian mondanak róla rosszat mint jót, én még nem próbáltam. Szerintem érdemes személyesen kipróbálni a kicsikét, display, hang (venti, hangszórók), feeling stb tekintetében.
Ha magyar billentyűzet fontos neked, kérdezz rá arra is.
Azért így saccra nem kicsit fog melegedni, de még elfogadható lehet. Tetszik, hogy a tartozékok emberi árban vannak. Általában notebookhoz hasonlók kb 3x ennyibe kerülnek (plusz ram, kocsiadapter, ilyenek). :( -
Lunatic
aktív tag
Egy ilyen versenyzőt találtam még hasonló árkategóriában:
[L]http://www.erbert.hu/index.php?id=277[/L]
lustább linkolvasó fórumtársaknak összegezve:
GERICOM
15'' BLOCKBUSTER - AMD POWER
• Kijelzõ: 15'' XGA (1024x768) színes TFT
• Chipset: VIA NB VT8367 + SB VT8235
• Processzor: AMD Mobile Athlon XP-M
• Rendszermemória: max. 1 GB DDR RAM
• Merevlemez meghajtó: 2,5'' notebook HDD, UDMA 100
• Optikai meghajtó: DVD-író, vagy CD-író Combodrive
• Floppy meghajtó: USB floppy, vagy FlashDrive (nem tartozék)
• Grafika: ATI Radeon M.9000 (64 MB) TV-kimenettel
• Hangrendszer: AC97 V2.2 sztereo hang, hangszórók,mikrofon
• 56 kbps faxmodem, 10/100 Mbps LAN
• Portok: LPT, PS2, infra, VGA, 2xUSB 2.0, PCMCIA, FireWire
• Beépített hardveres MP3 lejátszó
• Internet és e-mail gyorsgombok
• Méretek: 328x283x26,5mm, 3,1 kg
319000+fa.
ehhez nem adnak semmi software-t, viszont komolyabb a vga.
Nameg Gericom. Tapasztalatok? -
Lunatic
aktív tag
Nekem is nagyon tetszik. Két dolog aggaszt:
-usb 2.0 hiánya.
filemozgatás alapvetően lanon keresztül lesz megoldva, videodigizéshez meg ott a firewire. hmmm. egyéb usb 2.0 eszköz nem potenciális a környéken, de kitudja mit hoz a jövő.
-a vga
ati honlapján is elég semmitmondó pár sorocska.
[L]http://mirror.ati.com/technology/hardware/mobilityradeon7000IGP/index.html[/L]
7000 radeon igp. Jó lenne ha látnám, mit tud, valakinek konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
renegade
aktív tag
Ja, fekete műanyag, ha jól tudom ez ennek a szériának a sajátossága. Proci fölött valóban melegszik, de aránylag jól megoldották a hőelvezetést, nem félek tőle, hogy megolvad majd a műanyag :).
Rövidesen kipróbálok egy BeOS oprendszert az egyik kis partíciómon, kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni a gépből (teljesítmény ill. hang terén) ha nem fékezi ez átok vindóz. Ha érdekel majd értesítlek a tapasztalatokról. -
-
Elrood
őstag
Tehát akkor nem változott semmi.
ASUS azt írja, hogy csak akkor frissísd a BIOSt ha problémád van a jelenlegivel. Nekem nincs problémám a 0114-s biossal tehát nem frissítek. -
renegade
aktív tag
Bár elvileg a bios frissítésnek nagyon sima ügynek kell lenni, van is hozzá részletes step-by-step guide a honlapon. De én is meggondolom, hogy frissítsek-e 0118-ra. Igazából nem hiszem, hogy sok újat nyújt. Persze lehet, hogy igen. Fene beléjük, hogy tényleg nem írják le, mi benne az újdonság.
-
renegade
aktív tag
Nem, nincsenek benne ilyenek. Őszintén szólva nem lehet túl sok mindent állítani ebben a biosban. A régi asztali gépemben epox alaplap volt, hát ott kevés dolog volt, amit ne lehetett volna megbabrálni. Ahhoz képest legalábbis itt elég szegényes a kínálat, gondolom nem véletlenül: nem akarják, hogy a user nagyon beletapicskoljon a noti lelkivilágába.
-
Elrood
őstag
''a Compaqban, is ugyanez az alaplap van,
mig az ASUS-ban nem DDR-es és nem ATI grafikos''
He?
Na, Asusról még nem esett szó:) Nekem egy Asus L3800CA van (L3000C-s széria).
Elismerem nem a topicot felhozó árkategóriájában van (ma mikor nézem az árlistát 369e+FA). Az olcsóbbak (más széria) sajnos a SIS integrált VGA-ját használja ( az enyém ATi Mobility Radeon 7500 ).
Tapasztalatok:
Venti általában mindig megy mert a mobil P4-nek kell, de HALK. Melegedéssel nincs baj. Gyakran előfordult, hogy játszottam vele egész délután és este. Bár rendesen felmelegedett, de egyszerse fagyott. Teljes terhelésen a venti azért rendesen szól, de még mindig hallkabb, mint bármely más ventinél:) Kép szép, TVout szép, tehát egy rossz szavam se lehet. Ez nem a csúcs model a szériából, ez fél milla volt szeptemberben (áfástul), a csúcs model 512mb rammal, combóval és még egy rakatt cuccal volt felszerelve (ára 1 milla volt, huh). Nembaj, ehhez is adtak egy logitech optikai egeret, és egy csini kis táskát:)
Itt vettem: http://www.notebook.hu , szervízen még nem volt ( jól viselkedik:) ) -
HEBI
senior tag
Egyre érdekesebb procikkal szerelt gépeket lát manapság az ember gondolok itt a 1.8-as P4 celeron 256 Kbyte cache (!)-sel, 2000+ AMD 512 Cachesel és mindez mobil gépekben? Hüm.
-
Lunatic
aktív tag
Ez rettenet, a verekedős áruház a harmadik bolt megnyitásánál tart, de még mindig nincs kész a honlapjuk...:-/
A fujitsu-siemens magyarított lapján elég nagy káosz uralkodik, leglábbis azokon a részeken, ahol én kutakodtam. Ennek a gépnek az adatlapján már simán celeron prociról szól a fáma...:)
Aztán a hivataloson már találtam érdemi infókat:
Type Mobile AMD power
Chipset
ATI RADEON™ IGP 320M
Processor Mobile AMD Athlon™ XP up to 2400+
Bus 266MHz FSB
Second-level cache (KByte) 256 for processors up to 2200+
512 for 2400+
Memory (MByte) 256 - 1024 DDR SDRAM in 2 SO-DIMM slots
Floppy Disk Drive built-in 1.44 MByte
Optical drive Combo DVD/CD-RW
Hard disk drive(GByte) 20 / 40 / 60
PC Card slots 2 slots for 2 x type I/II or 1 x type III card (32 bit CardBus support)
Interfaces IEEE, S-Video, 3 x USB, CRT, parallel, serial, PS/2, power supply
Options External Freecom Traveller II CD-RW, additional Li-Ion battery, Notebook Case AMILO
Display / Resolution 15''-TFT-XGA, 1024 x 768 pixel
Graphic chip ATI RADEON™ IGP 320M with integrated TV-out support
Video RAM (MByte) Up to 128MB
Audio Realtek ALC202, AC 97 2.1 compatible
Mic-in, headphone-out, 2 built-in speakers
Modem Built-in 56K, V.90 int.
LAN Realtek 8100B 10/100Mbps
Weight (kg) 2.9 (14'', DVD, Li-Ion)
3.1 (15'', Combo Drive, Li-Ion)
Dimensions (W x D x H) in mm 322 x 272 x 35.5
Battery operating time (h) (ZD BatteryMark) appr. 3 hrs with Li-Ion
Special features Latest Mobile AMD processors including AMD PowerNow!™ Technology
Software package Microsoft® Windows® XP Home Edition, Microsoft® Works Suite 2002 / 2003, Adobe Photoshop Elements 2.0
Kérdésem: ez a vga mennyire komoly? Játékokkal van vkinek tapasztalata? Inkább stratégia mint fps. Najó, néha az is. :DDD
Az már csak külön érdekesség ugye, hogy simán ki van hírdetve 2400 MHz-nek a proci, holott ugye jól látszik, hogy 2400+.
Ez 1,83 GHz effektív órajel, ha jól tudom, de javítsatok ki, ha nem plz! -
renegade
aktív tag
-
Lunatic
aktív tag
Sorakoznak a komoly érvek..:)
A véleményeteket kérném ezzel a darabbal kapcsolatban:
Fujitsu-Siemens Amilo A 2,4 GHz Athlon.
15'' TFT
40GB HDD
256MB Ram
DVD-CDRW
32M Ati Radeon
+ a szokásos kütyük.
A verekedős áruházban akcióban bruttó 399000-ért.
Tapasztalatok, érvek, ellenérvek, ne fogjátok vissza magatokat. :)
Nekem szimpatikus. -
HEBI
senior tag
Az egyik közeli munkatársamnak Siemens gépe van (2.8 P4, ATI9000, 512 RAM, 40 GB winchester: 499+áfa METROs). Na teljesítménye az jobb, mint bármelyik asztali gépnek a cégnél.
DE nekem nem szimpatikus, mert a billentyűzete átlátszó, ami szép,de nem valami könnyen olvasható és nincs rajta infra port sem, valamint SYS chipsetes, ami nekem megintcsak nem szimpatikus (Hamár a proci intel, a chipset is legyen az).
A hangja is nagyon jó, meglepően jól szól.
Még a hűtés is elfogadható, sokkal rosszabbra számítottam.
De nem tökéletes, pl.: az USB portok szorulnak, lassan egy hónap után is, nem is mindig érintkeznek rendesen.
Most meg valahogy nem lehet fellépni rajta az ADSLre, modemmel megy.
Az egész valahogy olyan profi alaktrészek összehányva, nem túl szép külsővel. Pl.: átlátszó billentyűzetet illett volna megvilágítani alulról nem?
Na az ellenpélda a gépem, TOSHIBA alsó kategória.
De mivel ''márkás'' máris minden más. Ez egy olyan gép amin látszik, hogy valaki komolyan megtervezte minden apró részletét. A legapróbbakat is.
Pl.: (''egyszerű'' dolgok) a tápmadzagon volt tépőzár alapból, hogy amikor összehajtogatod össze lehessen fogni. Már amikor kibontottam lestem egyet, mert pl.: úgy volt becsomagolva, hogy kihúztad a dobozból, le volt fóliázva, de alatta úgy volt valahogy hajtogatva a kartonpapír, hogy egy pöccintésre felhasította a fóliát körben szépen és kivehetted a gépet, nem kellett keresni az open feliratot (lásd.: CD fóliák). Az oprendszer WinXp Home (amit adtak hozzá), a WinDVD mind TOSHIBA feliartosak, skinesek voltak. Magyarul valaki megnézte, hogy megy-e a kettő együtt (ez a hardver konkrétan, ezzel a szoftverrel). A reinstall kb: 15 perc volt. A support meg nagyon király, egyszerűen amióta kijött van hozzá kb.: 3 frissítés (fél év alatt), mert nem kell több. Példa: Felraktam az SP1-et és nem ment a hangkártya, felmentem a honlapjukra és ott várt egy bazi nagy felirat, hogy ezt töltsd le, ha felraktad az SP1-et. Letöltöttem és azóta sincs semmi gond vele.
Na abbafejezem... Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem mindig érdemes (ha ''csóró'' is vagy) egy nagy márkának a legkisebb, ha úgy tetszik legrosszabb termékét megvenni, mert abban nem fogsz csalódni !
u.i.: A Compaq a másik márka amit látok még, ez valahol a kettő között van. (Nem adtak hozzá tépőzáras madzagösszefogót! :) ) -
Pé
senior tag
''Egyébbként senkit nem akarok rábeszélni a gericomra, ha valakit megnyugtat hogy a gépére egy ismert márka logója van biggyesztve, vegyen márkásat''
Igy van. Én is azért vettem gericomot, mert Ár/teljesítmény szinten verhetetlen. És ha megnézzük pl. az én gépemet, a proci (1.6 PIV) - Intel gyártmány, DVD- Toshiba, Alaplap - Toshiba (ugyan ilyen van toshiba gépekben is), HDD - Maxtor, Foloppy - Sony, stb .. szoval nem tudom miért lenne szarabb mint más gépek, a gericom csak összerakta a cuccot.
Nálam több mint fél éve megy, volt hogy 2 hétig ment egyfolytában, 60% körüli teljesítményen. Semmi gáz nincsen vele, egy fagyásom se volt még...
Teljesen elégedett vagyok.
Céges gépként viszont volt pár fajta IBM Thinkpad-em, amik tényleg k*rva jók, masszívak, de pl. 2 sorozatnál is 3-4 havonta elszállt a feszültségszabályzója az lcd-nek... Ráadásul egy thinkpad árából 3 gericomot veszel. ( pöcökegér rulez :D) -
meba
tag
NEm tudom miért kell marakodni, azon hogy kinek mi tetszik?!
Persze ízlések és pofonok, és mindenki a saját magának legmegfelelőbb változatot és márkát találja meg, ha százezreket költ ilyen gépre igenis próbálja ki, és nyúzza ott a bemutatógépet, arra van ott a kütyü. Slussz passz. :P -
Den
veterán
ja bocs, egy szuper low end, belépő szintű webboyt hasonlítasz össze egy fujitsuval? Van a gericomnak olyan gépe, ami egálban van az u.n. ''márkás'' gépekkel. Mellesleg a ''noname'' és '' márkás'' gépek ugyanazokban a gyárakban készülnek soxor.
Egyébbként senkit nem akarok rábeszélni a gericomra, ha valakit megnyugtat hogy a gépére egy ismert márka logója van biggyesztve, vegyen márkásat :)
Amúgy én most ibm-et vennék. bár formatevezésük borzalmas, hihetetlenül masszívak és időtállóak. Átgondolt a felépítésük. Egyedül az a fránya pöcökegér zavar. -
Tompo
aktív tag
Ha a VGA számít akkor amiről tapasztalatom is van DELL Inspirion 8100 Ge4 Go 64MB-al 384mb ddr ram, combo drive, 30gb hdd. Q3 team arena jatszható rajta, nem akadozik, Unreal is jatszható, viszont az ár pont a duplája amit szeretnél viszont a 3 év gar nagyon sokat számít!
-
goshawk
tag
Szerintem a legnagyobb baj az, hogy
szutyok integrált SIS vgat tesznek már minden jó márkába is.
Ha valami komolyabbat akarsz azért meg piszkosul megkérik. -
Den
veterán
Hm, gericomról itt páran elég kemény véleményt mondtak bár nem volt nekik.
Nekem volt, 2 évfig használtam, elégedett voltam vele. Elég sok noteszt használtam, van viszonyítási alapom- Mint számítógép semmivel nem volt rosszabb a többi notesznál. Komoly hátránya annak a modelnek, a gyenge burkolat volt. Műanyagból készült, és vigyáztam rá mint a hímestojásra mert egy leejtés tuti halál. Az újabbakra viszont úgy látom ez már nem jellemző.
A szervíz. Egyszer volt a géppel problémám egy túlmelegedésből adódó fagyás. először beadtam, látták a hibát, kiküldték ausztriába ott bűvöltek a bioson, így alapból nem jelentkezett a hiba. De nagyobb terhelésnél igen. megint visszavittem, és végül teljes alaplapcserével megoldották a problémát. amíg a gép szervízben volt cseregépet adtak.
Amúgy acompnál vettem. -
sel
csendes tag
-
goshawk
tag
A hangerő az az, ami jelen helyzetben kicsit se izgat.
Na meg a súllya se igen. Max kondizok egy kicsit.
Grafikai teljesítményre meg annyit, hogy ha már eladom az
asztalit akkor legyen mar valami, ahhoz közeli teljesítményű.
Gari, na ja. Eléggé morci lennék ha 1 év után aztmondja, hogy csá. -
sel
csendes tag
és el ne felejtsem a Fujitsu-hoz adnak egy win XP-t, Adobe Elementset, és egy MS Works-ot
-
HEBI
senior tag
[L]http://www.technotrade.hu/cgi-bin/techweb.dll/cikk?cikkszam=1410-303[/L]
A gép honlapja, magyarul.
Melóra tökéletes lenne, meg alapszinten játszani is.
A 330+áfát azért irtam, mert érdemes a DVD helyett Combót kérni! -
HEBI
senior tag
Nekem egy TOSHIBA Satellite 2400-103-am van ezzel teljes mértékben meg vagyok elégedve, igaz nem nagyon játszok (max lanpartyn CS,Q3).
Ennek van egy kistestvére, 1410-es ez egy PIII 1.5 cerelon, geforce 420 goval, CDRW-vel kb.: 330+áfa.
Én a helyedben ennyi pénzből ilyet vennék! -
sel
csendes tag
Metró -
Fujitsu - Simens Amillo 1400+/1700+ Athlon 4 , ATI IGP , 239.000+áfa
+ 512 DDR RAM 32.000+ áfa
nemrég cseréltem le erre egy Gericom 1.2 Celi 512 RAM gépet,
a kettő közt ég és föld a külömbség , a Fujitsu javára,
- képminőség
- zaj,
- minőség érzet
- sebesség
- aksi,
- suly
- méret
a Compaqban, is ugyanez az alaplap van,
mig az ASUS-ban nem DDR-es és nem ATI grafikos -
klumbik
tag
igen, a fujitsu-siemens-et kihagytuk a ''nagyobb nevek'' közül, nem értem miért, teljesen egyenrangú, sőt...
-
lacimaci
tag
Volt egy cikk itt nemrég, melyben a Fujitsu Siemens új notebookját mutatták be. Ez most a Metroban épp bruttó 300000. Márkás, jó szervizhálózattal, magyar bill és oprendszerrel, Celeron 2.0 proci, 256 RAM, 20 GB HDD, 14,1 TFT, combo drive.
Tudtok ennél jobbat? -
Az ECS notebookok nem rosszak, ellenben tényleg elég hangosak, ami zavaró már középtávon is. A hátamon szintén nem szívesen cipelnék egy ilyet, max a kocsi hátsó ülésén.
Kezdésnek mindenképpen döntsd el, hogy milyen szintű grafikai teljesítmény szükséges, mert 10 notebookból 9-nek ez amúgy is gyenge pontja. Egy Radeon Mobility 7500 már extra luxusnak számít...
Én egy HP Omnibook 6100-ast nyúzok, nagyon elégedett vagyok. No, egy Samsung X10 persze csábítóbb, de az egy másik (ár)kategória.
Garanciára szintén figyelj: minimum 2 éved legyen rá, 300.000 Ft-ot nem jó móka kukázni. -
goshawk
tag
Még olyanon is gondolkodtam, hogy veszek valami
nagyon márkás használtat. IBM, HP, COMPAQ, TOSHIBA.
Ilyen 1 G körüli proci CDRW stbstbstb. -
mura81
senior tag
Igazad van! Gericom, Mitac, NetBook (gyakorlatilag Mitac) ilyeneket nem szabad megvenni, mert nehéz belőle jó szériát kifogni (élőben még nem láttam) és hiába van rá garancia állandóan szervízbe kell hordani a gépet. Nekem egy Mitac-om van (remélem már nem sokáig) hiába van rá 3 év gari, már december eleje óta a szervízben üdül, mert nem találják a hibát (hibajelenség: nem indul, legalábbis 10-ből 3szor)
-
Pé
senior tag
Gericom esetleg ?
Nekem van egy, nagyon baba. (Webgine Per4mance) Nem az a világrengető gyors videókártya van benne ( Savage 4 Pro DDR ) de a mindennapi munkához nagyon király. Pláne, hogy én fél éve vettem 1.6-os P4-gyel, és azért az árért most 2.53-as procival kapod.
Egy baja van, b@szott nagy. :D -
danzi
tag
A Compaq EVO n1020v qrvajó... meglepően jó választás... JBL hangfalak szólnak benne úgy, hogy még filmet is simán lehet rajta nézni. DVD olvasó, cd-író, van benne floppy is.. bár ez lehet másnak nem számít, nekem fontos... Mobility radeon van benne, ami 32 megát elvesz a 256-ból, de megmaradt 224 elég jól viszi a hátán a rendszert...
eddig csak linux alatt az X-et nem tudtam rá belőni, ezekkel az ATI kártyákkal mindig csak szívok... akinek van ezirányú tapasztalata, az írja má le... tenx... -
Louie
tag
Még annyit: az ECS tudom, hogy nem noname, de itthon szervizelik, vagy csak forgalmazzák? Mert ha csak ez utóbbi, akkor úgy jársz, mint a Sony notebook esetében: ki külföldre és talán egy hónap múlva megkapod... :)
Míg egy HP, Compaq, Toshiba, IBM, Dell, stb. van itthon is szervíze... -
goshawk
tag
Sesy:
A márkában teljesen igazat adok. A név kötelez.
Viszont a pénz beszél a kutya ugat.
Egyszóval ha 800e Ftm lenne nem lenne ilyen probléma.
De sajna nincs.
renegade:
Igaz. Egy PCt nem úgy szokás összerakni, hogy
azt se tudom mire fogják használni.
Minek egy titkárnőnek 2,6G+ Athlon Xp?? :)
Louie:
Istentelen drága......
bitfarkas:
Igen, igen.
Elírtam, jóra gondoltam, de....
(Programozó A-ra gondol B-t ír, C megoldás már a fejében van,
de mégis a D lessz az igazi :DD )
Ugyis linuxot fogok tolni rá.
Max még egy Winme amin gamelni lehet.
Szóval software nem kő.
Bárkinek:
Most találtam még egy esélyest:
ECS Green 732:
IP IV proci
256 DDR
40 Gb HDD
Radeon 8500
15'' TFT
stb.stb.stb
[L]http://www.pulsar.hu[/L]
309e +áfa
Egész jónak tűnik...
Vélemények??? Ismeri valaki??? Esetleg használja??? -
bitfarkas
őstag
A gyártót, azt hiszem rosszul írtad, a CQ 12 nem Clevo, ez Compal. Mindkét gyár tajvani, úgy tudom és mindketten jelentős mennyiségű ''márkás'' készüléket is összeraknak.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az innen kikerülő (nagynevű, vagy saját nevű) darabok feltétlen azonos minőségűek, de sok eltérés nincs köztük.
A CQ 12-höz hasonló darab van a családban, négy hónapja minden gonnd nélkül fut. A DVD-CD író combo menet közben is kiszedhető és winyóra, kisflopyra (azt is adnak hozzá) vagy plusz aksira is cserélhető.
Ha az azonos teljesítményeket nézed, 30 - 50 %-kal magasabb áron kapod meg a márkás terméket, mint a CQ12-t. (Igaz ebben egy jogtiszta oprendszer ára is benne van.) -
Louie
tag
www.macropolis.hu
-
renegade
aktív tag
Ízlés kérdése. Nővéremnek olyan van (Clevo), neki tökéletesen megfelel.
Igaz, magamnak már inkább eggyel magasabb kategóriába ruháztam be. Attól függ, milyen igényeid vannak, mire akarod használni - ám sajnos a minőségnek keményen megkérik az árát - mint ezt gondolom észre is vettétek. -
Sesy
aktív tag
Egyértelműen Compaq :) ebben a műfajban nagyon számit a márka...
A CLEVO már ''ránézésre'' sem egy világrengető darab :( -
Jester
aktív tag
A betűk képe nem volt túl éles. (simítás nem volt bekapcsolva) Egyébként pedig érzésre olyan kicsit kellemetlen volt. (Bocs, nehezen megy a konkrét megfogalmazás, a Radeon 7000 képe után viszont észrevehetően másabb.) Jobban kell erőltetnem a szemem, hogy ugyanolyan élesen lássam a betűket. A színekkel nem volt kifogásolnivalóm. Kontrasztra nem panaszkodhatom egyéb téren, a keretek megjelenítése nem volt elmosódott. Javasolni azt tudom, hogy nézd meg egy üzletben, ahol működés közben látod, és a saját szemeddel döntsd el. Hátha neked jobban tetszik.
-
goshawk
tag
Valakinek építő javaslata még?
-
Jester
aktív tag
compaq EVO sorozatával találkoztam közelebbről is. Tapasztalatok:
- tapipad kicsi
- a 800-ason nem volt ps2 csati, az n1020v-n már van
- az itt lévő n1020v IGP4 jelzésű grafikus vezérlővel van ellátva, nem nagyon szép a képe az itt lévő példánynak az n800-as radeon7000-ese után, az ellenben nagyon szép volt.
- az itt lévőben teac combo-drive van, korrektül megy.
- winXP telepítésekor nem bírtuk rávenni az istennek sem, hogy kapcsolja ki a hangot a mute gomb. Szoftveresen megy, de a gomra nem reagál.
- aksiról nem tudok mit mondani, ahhoz nem volt elég időm tesztelgetni.
- egyébként korrekt elrendezésűek, kialakítása elég ergonómikus, könyen használható az egész sorozat. -
goshawk
tag
Udv mindenki.
Van egy kis dilemma, amit remelem sikerul megoldani.
Notebookvasarlas elott lennek, de nem tudok
donteni mi legyen.
A problema az, hogy mivel tobb iranyban is fejlesztek
ezert olyan cucc kell, ami gyors meg VGA teren is.
Viszont max 300e (afa nelkul) a keret.
www.notebookworld.hu
www.notebook.hu
www.clevo.hu
www.ecs.com.tw
stb.stb.stb.
Innen szemezgettem.
Reszemrol a www.notebook.hu/compaq reszen
talalt EVO N1020 tipus es egy Clevo CQ12 kozott
mozgok.
Szerintetek??
(Sorry az ekezetek hianya miatt,de linux alatt tolom.)
Aktív témák
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- Milyen okostelefont vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest