Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz szacsee #11062 üzenetére

Na, hát ez frankó.
    Akkor ezek közül bármelyiket belerakhatod:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M

Viszont amit írtál, az nem pontos.
    A T-betűvel kezdődő mobil processzorok már mind Core alapúak.
    A koraiaknak a nevük Core Solo/Duo, a későbbieknek pedig Pentium Dual Core, vagy Core 2 Duo, attól függően, h melyik szériához tartoznak.
    A fenti listában fel is tüntettem a neveket, azok alapján vannak kategorizálva.
    Ezek már nem kétmagos Pentium4-esnek számítanak. :N
    A Speed Stepet is tudják.
    Amikből hiányzik a Speed Step, azok a Core alapú Celeron processzorok - ezért van az, h hiába egy magosak, a TDP-jük mégis akkora, mint egy kétmagos processzornak. Ezért lehet őket simán átcserélni kétmagosra (ha a chipset támogatja), mert a hűtéssel nem lesz gond.

Amit nem tudnak, az a 64bites kiterjesztés. Tehát a fő különbség, h a Core 2 Duo az tudja a 64bites kiterjesztést is.
    Az más kérdés, h minek, mivel ezekbe 4 giga ramot tenni biztos, h érdemes.

A jelenlegi T2400-adban az L2 tár 2mega, ezt tekinthetjük úgy is, h magonként 1mega L2 tár áll rendelkezésre. A szakirodalom úgy tartja, h a gördülékeny használathoz magonként legalább 1mega L2 tár szükséges, ha csak net, zene, film, office a felhasználási terület.
    Ha játékra, egyéb processzorigényes felhasználásra kell a gép, akkor már kell a magonkénti 2 (vagy több) mega L2 tár is.

Úgyhogy jelen esetben sok különbség nem lenne a T2ezer, és a T7ezres processzorok között. Én akkor szoktam az ilyen cserét megejteni, ha 2-3ezerért találok T7ezres processzort.

A Speed Stepet egyébként már a Pentium M is tudta, sőt, a laptopokba szánt Mobil Pentium 4-esek is tudták.

Új hozzászólás Aktív témák