Új hozzászólás Aktív témák
-
dsi
csendes tag
válasz
xcbiker #1709 üzenetére
jó kérdés... múlt hét pénteken vettem a laptopot, első dolgom volt beletenni az új memóriamodult
(azt nem ott vettem, ahol a gépet - ár miatt)... akkor már kissé instabil volt..
most, hogy kivettem belőle, engedte az xp-t újratelepíteni, semmi instabilitást nem tapasztalok a géppel - sztem memória lesz a hibás akkor...
milyen memóriát érdemes akkor beletenni ehelyett? vagy jó szerinted a kingmax is, csak ez a darab rossz?
-
dsi
csendes tag
válasz
xcbiker #1705 üzenetére
az új memóriát pont nem teszteltem le külön, a másik slot a billentyűzet alatt van, ahhoz jobban szét kell szedni a gépet...
érdemes azt is megpróbálni akkor? vagy tényleg lehet, hogy ez az xp nem támogatottságából fakadna?
megcsinálom úgy is akkor, aztán megosztom az erednényt..
köszi!
-
dsi
csendes tag
hali!
van egy hp 6715b laptop, ebben 1x1gb memória. vettem bele 1 kingmax 1gb modult, melynek mind mérete, időzítése, stb ugyanaz, mint a benne lévő samsung modulé (automatikusan dual módba teszi a memóriákat).
viszont ettől teljesen elkezdett meghülyülni a gép, folyamatosan újraindult, kék képernyővel kiakad. azt hittem, hogy az előretelepített windows-zal lehet valami probléma, megpróbáltam újratelepíteni, de stop: 0x0000008e üzenettel kifagyott.
rákerestem erre a neten, a microsoft támogatási oldalán találtam egy leírást, hogy a probléma oka vagy memóriamodul hiba (leteszteltem, nem az), vagy a windows xp nem támogatja a jelenlegi memória összeállítást.
ebben az esetben mit tudok csinálni (azon kívül, hogy visszaviszem cserére az új memóriát)? szeretném bővíteni 2gb-ra minimum.
milyen memóriamodullal tudom bővíteni ezt a laptopot (amd-s modell)?
köszi a választ!
dsi -
dsi
csendes tag
válasz
outsiders #1679 üzenetére
igen, leírásban tényleg ott van a core duo/core 2 duo is mellette, de csak az kérdőjelezte meg az egészet, hogy az intel honlapján a gle960 chipsetnél csak a celeron támogatás van megadva - ez kizárná akkor (gme965 támogatja csak elvileg)..
http://www.intel.com/design/chipsets/embedded/gle960/
-
dsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy processzor cserés kérdésem lenne. Van egy ilyen gép: HP 6720s, Celeron M530 processzorral. Ebben lehetne cserélni Core Duo-ra, vagy Core 2 Duo-ra a processzort?
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12759_div/12759_div.HTML
Innen vett adatok alapján a chipset: Mobile Intel GME965, vagy GLE960 Express Chipset
(bár lehet vmilyen infót kihagytam, nem igazán értek hozzá).Köszi a választ:
dsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Milyen monitort vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Gurulunk, WAZE?!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged