- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovesz82
tag
válasz
Thunderzolee #14082 üzenetére
Oh, köszönöm a választ!
Ez a RAM is 2 oldalas oldalanként 2 sorban 4-4 chippel. De tényleg 1600 MHZ-es órajelű, ami valójában 1066 MHzen megy tényleg.
Próbáltam 2 odalas 1333 MHz-es RAM-ot, igaz 1 soros volt. 2 oldalas 2 soros 4 chippes 1333 MHz tényleg kimaradt a próbálgatásból.
Köszönöm a segítséget! -
Kovesz82
tag
válasz
Thunderzolee #14067 üzenetére
Nem, egyik RAM se ment önmagában a 3 közül.
i3 processzor van a gépben (M380) és HM55 chipsetes.
De, kipróbáltam egy CSX 2x4-es ramot is önmagában (1600 MHZ órajelű). Az volt a második RAM. Azzal el se indult a gép... Fekete képernyő mellett kikapcsolt rögtön.
Kitet felesleges próbálni, ha önmagában se működik a RAM, kitben sem fog. -
Kovesz82
tag
Sziasztok!
Adott egy HP 630-as laptop. Van benne egy 4 GBos hynix ram és szerettem volna bővíteni még 4 GB-al. A Hynix ram egy 1600 MHZes órajelű CL 11-es ram, de 1066 MHZ órajelen megy CL 7-en. (2 sorban 4 modulból épül fel a ram)
Vettem bele egy Kingstone 4 GB 1600 MHZ-es CL 11-es ramot, windows indulása után a gép kifagyott... (1 sorban 4 modul van)
Ezután megpróbáltam egy CSX 1600 MHZ-es CL11-es rammal (2 sorban 4 modul 2 oldalt) azzal bekapcsoltam a gépet és még sötét képernyővel kikapcsolt a gép.
Ezután ismét egy Kingstone jött de 4 GB 1333 MHz CL 9-el, ezzel is ugyan az volt mint az első Kingstonenal... Windows indulás után kifagyott a gép..
Természetesen minden RAM ki volt próbálva önmagában is, a régivel és újjal együtt, felcserélve a két slotban is.
Mi lehet a gond? Mitől nem működik a gépben egyik ram sem??? Informatikai üzleteben sincs lövésük róla, mivel ezeknek a ramokkal működniük kellene a gépnek...
A gép maximum 8 GB-ot támogat, slotonként 4 GB-ot.
Jah még annyi, hogy vettem bele egy SSD-t (Kingstone 120 GB A400). Együtt vettem a memóriákkal és a régi 500 GB-os HDD-t áttettem a DVD helyére. Ha kiveszem a régi HDD-t és csak az SSD van bent, akkor se indul el a gép (kivéve a régi rammal. Azzal mindig mindenhogy működik a gép. A két winyóval együtt is)
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest