Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Elméletileg igen, de sosem használtam még ilyet erre a célra.
Pendriveról telepítek szinte mindig, nagyon ritkán kell XP-t felraknom, (ahhoz szoktam csak optikát használni).
De egyébként seperc alatt vissza lehet tenni az optikai egységet az optibay helyére ha szükséges.
Ezt az egészet csak azért említettem meg neked egyébként, mert gondolom nem ismerted ezt a lehetőséget. Egy időben megjelentek ezek az optibayes kitek, amikhez már adtak egy ilyen "tok"-ot is, amibe bele lehet tenni a kivett DVD írót, hátha valaki még akar néha egy-egy lemezt megírni, vagy beolvasni, végülis erre megfelelő alternatíva így USB-s kiegészítőként használva.
Az ára már sajnos nem valami felhasználóbarát, lehet ilyet olcsóbban is beszerezni, csak sokat kell az internet bugyraiban turkálni. -
Számodra még az is megoldás lehet, h olyan optibay keret kitet veszel, amihez adnak egy olyan tokot is, amibe bele tudod tenni a kiszerelt optikai egységet, és egy kábellel az egyik USB portba tudod dugni.
Így külső USB-s optikai egységként tudod használni a DVD írót továbbra is.
http://optibaykeret.hu/index.php/termekek-shop/dvd-hazak-kabelek/dvd-hazak
-
Igen, és az valamit dob is a sebességen.
Garancia nem fog ugrani, pláne ha a meglevő merevlemezt megtartod pl. egy optibayben, ahogy a kollega is említette. Szükség esetén visszaállítod az eredeti állapotot, és gariztathatod.
Optika helyére tedd a merevlemezt, és a merevlemez helyére az SSD-t. (Így tud bootolni róla a rendszer.)
Kár, h a gyerekeid nem mondták el előtte, h mire készülnek, választhattál volna megadnak egy jobb notit.
-
Sajnos ezekben a processzort nem lehet cserélni.
Ez másik platform, ún. SOC (System On Chip).
Vagyis egy chipben van integrálva az egész rendszer.
Előnye a hosszú akksi idő lenne (persze nem laptopba szerelve).
Celeronnak hívják ugyan, de ez az Atom sorozat legújabb generációja.
http://prohardver.hu/tudastar/intel_bay_trail_platform.html
Inkább telefonokba, tabletekbe teszik, esetleg netbookokba, (bár ezek már lassan kihalnak), illetve hát aztán a gyártók az olcsóbb 15"-os gépekbe is beleteszik előszeretettel, aztán az eredmény meg ez. Mármint, egy lassú notebook, ami igazából semmire se jó. :/Azt tudom mondani, h amikor megvetted a gépet, előtte kellett volna tájékozódni, h mire elég ez a platform. Mert ahogy elnézem mire használnád, neked notiból is eleve olyan kellene, amiben M-re végződő processzor van. Azok a teljes értékű laptopok, azokat lehet normálisan használni.
A másik, h ez a processzor BGA tokozású, rá van forrasztva az alaplapra.
Az Asus Transformer Book például ilyen architektúrára épül, ugye az egy Win8.1-es tablet dokkolós billentyűzettel, DE nem ilyen kis Celeronos cucc, hanem erős 4magos Atom processzora van, ha esetleg van rá alkalmad kipróbálni, na az jó kis gyors gép, lehet használni mindenfélére, na az egy jól sikerült gép, de ez amit Te vettél, ez sajnos csak szenvedős gép.
-
sz.j
nagyúr
Azt hiszem rosszul írtam a proci típusát, mert a netten található HP 250 G3 adatlapján N2830 ként szerepel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged