- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
h-yle
addikt
Hali!
Húgom HP tx1205US notijában fontolgatom a proci cserét, mert nagyon melegszik a kicsike (mármint a notebook, nem a húgom...
).
Egy nForce 430 chipset van a lapon, és a hűtő egy heatpipe-al hűti az Socket S1-es Turion TL-56-ot (1,8Ghz 35W 90nm TMDTL56HAX5CT) és a GF 6150GO IGP-t is.
Leszedtem, és áttisztítottam a hűtőt, ami tele volt porral (éljen a kompresszor...
), aztán gondoltam ha letisztogatom a procit, és a fél kiló szürke massza helyett ami rá volt kenve használok valami jóféle pasztát. Az IGP és még pár chip (meg valami kondi talán, nem tudom, nem vagyok elektromérnök) pedig ilyen kétoldalú ragasszal volt "hűtve" szóval azokat is inkább pasztázom majd.
A konkrét kérdés az lenne, hogy vajon bele megy-e a lapba egy 65nm-es TL-56 vagy TL-60 "Tyler" és hogy megéri-e egyáltalán a csere ha pusztán a hőtermelést vesszük figyelembe?
Egyébként akár képekkel is tudok szolgálni az alkatrészekről, ha igény van rá, vagy ha vki úgy tud valami okosabbat mondani (hűtő moddolás pl.)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged