Új hozzászólás Aktív témák
-
MolnárKrisz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13599 üzenetére
Köszi a választ!
Sikerült 6K-ért szereznem egy I5 3360m-et bele. Remélem suhan majd vele a gép. -
válasz
MolnárKrisz #13583 üzenetére
Ezek mennek bele:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá kétmagos processzort a táblázatból.
Az apróhirdetések között biztosan találsz, sokat hirdetnek effélét. -
-
geogabcsi
tag
-
geogabcsi
tag
Sziasztok!
Egy régi jól szolgáló HP NX7300 Core Duo T2350 profilját kellene erősebbé cserélni. Mi lehet jó? T7600 már 667 MHz FSB. 478MT foglalat ami most van és 533 MHz FSB.
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Egy döntési helyzetben vagyok, HP ZBOOK 15 G1 típusú használt gépben kellene megoldani a tárolóhely kérdését.
2 opció van, nem tudok dönteni.
Sok adat nincs a gépen, de azok "értékesek". Csak egy kialakított HDD hely van benne.
(Nekem jó a Dell gépemben van 3, könnyű volt dönteni mit-hova)
1. Gyári helyre Samsung 860 PRO 256GB SSD, felosztva 2 egyenlő partícióra. A korábbi gép (amit ez levált) azon kb 120 GB a teljes foglalt mennyiség rendszerrel együtt. Ez elvileg egy nagyon tartós SSD.
2. Gyári helyre Samsung 860 PRO 256GB SSD
Optikai meghajtó helyére HDD keret bele egy SEAGATE BARRACUDA 500GB v. 1TB merevlemez.
Itt nem tudom, hogy van-e sebesség korlátozás az optikai meghajtónak kialakított SSD csatolón.Szerintetek ?
-
Agostino
addikt
sziasztok
elég basic kérdésem volna, de notebook memóriákban nem vagyok otthon. lett egy dell n5010-es gépem (i350M), amiben mindössze 2GB memória volt. egy másik notiból átraktam az abban ketyegő Hynix 4GB 2Rx8 PC3 10600-as darabot, ezzel most frankón elvan, de ez csak átmeneti megoldás, szeretnék venni bele memóriát. namost csak az bizonytalanít el, hogy vajon az 1600-as ramok is elketyegnek benne mind a dekstop társainál, max visszafogja a rendszer, vagy itt ha 1333 mhz akkor az annyi és nincs mese?
-
Dikri
aktív tag
-
MolnárKrisz
csendes tag
Üdv!
Én is a fentebb említett Lenovo G580 (model: 20150) típusú laptopban szeretnék CPU-t cserélni.
A jelenlegi i3-2328M-et szeretném cserélni egy i5/i7-re. Milyen lehetőségeim vannak?
CPUZ-t letöltöttem és a mainboard fülön a következőt közli:
Chipset: Intel: Sandy Bridge
Southbridge: Intel: HM76Köszönöm a segítséget!
-
Solfrutta
tag
válasz
dinersgala #13581 üzenetére
Hirtelen mindenhol azt látom, hogy ezeket a 3. generációs procival szerelték a Celeronok és Pentiumok kivételével. A CPU-Z "Mainboard" füléről tudnál berakni egy képet? Kellene tudnunk, hogy milyen chipset van a gépben.
A videokártya nem cserélhető, az alaplapra van forrasztva.
-
dinersgala
tag
helo,
lenovo g580 am van intel b960 , gt630m 2gb és tudtommal a processzort ki lehet cserélni i7 2640re pl viszont a videokártyát lehet cserélni vagy integrált és ha igen akkor milyenre? -
margithid
veterán
válasz
Thunderzolee #13579 üzenetére
2-3 éve kb.
De akkor se volt nagyon poros.
Egyébként hőmérsékletet nézek, nem vészes, 70 fok fölé nem nagyon ment.
Szerintem csak én szeretnék asztali sebességet egy régi notebookon, ez lehet a gond -
margithid
veterán
válasz
Thunderzolee #13577 üzenetére
Nagyon sokat írok, igy inkább a memóriában legyen mint az ssd-n, hamar elkopna.
Van 24 GB Ram, úgyhogy nem fog elfogyni.(asztali gép)Hát igen, csak azért szembetűnő az odlal betöltési sebessége. Mondjuk messzebb is van a routertől, egy plusz fal, szóval lehet az is közrejátszik!
Igen, azt olvastam, hogy a 45W-os procik hütése komolyabb gépekben is gond volt.
Azért pár összetettebb oldalt megnyitok notin szépen megdolgoztatja a procit.
Persze 7 éves vas, csodát nem lehet várni!
Egyébként sok helyen olvasom, hogy a 2, generációs Core i procik nagyon jól sikerültek, átlagfelhasználásra még ma is teljes mértékben alkalmasak! -
válasz
margithid #13576 üzenetére
Hibernálást kikapcsolhatod, de az csak tárhelyet szabadít fel, a gyorsaságot nem befolyásolja.
Futtatás: cmd - rendszergazda módbanPOWERCFG -H OFF
A virtuális memóriát viszont ne piszkáld. Lekapcsolhatod, de ha pl. Chromeot használsz, az megeszi a 6gigát ha sok fület nyitsz meg a böngészőben, és a Win majd kiabálni fog, h kevés a memória.
Asztali gépedben gondolom 16giga ram van, ezért nincs virtuális belőle.Nem lassú az a gép, felesleges abba bármit is fejleszteni, nem lesz érdemben javulás. Annyira nem lehet lassú az oldalbetöltés, akkor inkább a net sebességgel van gond, de nem a géppel.
45W-os TDP-vel NE tegyél bele processzort, a böngésző amúgy sem használ 4 magot, ráadásul a natív négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell az alaplapon, ami az átlag notikban nincs meg (mert minek, ha csak kétmagos cpu-t tesznek beléjük).
-
margithid
veterán
válasz
Solfrutta #13575 üzenetére
Windows 10et használok.
Lehet nem lassú, csak én az asztali i7-hez mérem nyilván.
Ram igazából felesleges, mivel csak netezni használjuk, szerintem a 4 is bőven elég lenne bele.
SSD meg elég jó, gyorsan feláll a rendszer, szóval az se hiszem baj lehet. Most mértem 16 másodperc alatt ér a Windows asztalhoz. Ez szerintem nem rossz.
Nem tudom, hogy az mennyire befolyásolja, hogy az asztali gépemben mondjuk nincs virtuális memória és hibernálás, mindegyik 0! -
Solfrutta
tag
válasz
margithid #13574 üzenetére
Erről írtam a #13555-ös hozzászólásban.
Erős i5 vs kétmagos i7: link
Egy géptípus érdekes lehet a kérdés szempontjából, lehet, hogy olyan hűtése/VRM-je/tápja van, ami elbírja a 4 magos i7-est is. A kétmagosok szinte semmivel nem erősebbek annál az i5-nél. Négymagos i7 helyett inkább egy nagyobb-újabb SSD-t raknék a gépbe, azok kicsit gyorsabbak, árban meg ugyan ott vagy vele. Esetleg még szóba jöhet a 6 giga ram cseréje 8-ra, dual channel mód életre keltésével, de ez se hoz olyan nagy teljesítménybeli ugrást a mindennapi használatban.
A jelenlegi hardvered se indokolná egyébként a lassúságot, szóval ha mégis az, akkor egy oprendszer reinstall, ha Windows, akkor a legfrissebb 10 verzió bőven mehet rá, gyorsabb mint a 7 vagy bármelyik korábbi kiadás.
-
margithid
veterán
Sziasztok!
A családban van egy netezős gép, i5 2520M, 6 GB Ram, 60 GB SSD.
Arra gondoltam, hogy kicserélem benne a procit egy i7-re.
Megéri vajon? Számottevő gyorsulás várható?
Asztalin i7-et használok, 4770-et és sokkal gyorsabb az oldalbetöltés. -
Andy975
csendes tag
Van értelme 3 GB RAM-ot 4 GB-ra bővíteni? Sajnos többet nem kezel a gép.
A processzor mindenféleképpen cserélve lesz. Celeron T3000-ről (1,8 GHz), Core 2 Duo T9300-ra (2,5 GHz).
A laptop Fujitsu Amilo Li3910. -
törölt tag
Sziasztok,
adott egy Packard Bell EASYNOTE TV44-HC-845HG gép. Annyi plusz van a dologban, hogy volt processzor csere i7-re + 4 GB ram. Minimális követelményeknek megfelelek. A gép ki van takarítva, újra van pasztázva. Elindítok rajta egy GTA-t vagy bármilyen játékot, beállítások levéve, nagyjából 3 percig tökéletes szaggatás mentes élvezetes, majd ezt követően mikor már a hőmérsékletek felszöknek az egekbe 90 fokra, megy a venti úgy 70%on, a játék megáll, jobb esetben "csak" beszaggat és mikor újra jó a hőmérséklet megy tovább, néhány másodpercig ( ekkor újra csendes a venti), majd újra kezdődik az egész felhevülés hűtés folyamat.Egyből Speed fan-ra gondoltam, hogy program elindítás előtt egyből feltolom a ventiket, de sajnos semmivel sem sikerül a ventihez hozzáférnem. Valakinek valami ötlet?
+1 bónusz kérdés: a takarítás pasztázás után kb 1,5 hónappal a felmelegedés sokkal gyorsabban néhány másodperc alatt megtörténik. Ekkor szétszedem a gépet, por nem igen van benne.. újra pasztázok és újra később melegszik. Paszta minősége lehet nem megfelelő?
Köszönöm a segítséget!
-
Armoury2003
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13554 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Tehát akkor beletehetem pl. a T9600-as Core 2 Duo-t is? (A socketjére írnak Socket M-et és Socket P-t is, és ugyanúgy 35 W a TDP-je.)
-
dzso22
senior tag
válasz
Azzeroth #13558 üzenetére
Üdv!
Nem fog működni sajnos, nem támogatja a géped.
Amit biztosan elfogad Nvidia Quadro nvs5100 / fx880m / fx1800m és az ati m5800
Ezeken a kártyákon kívül természetesen van olyan amit még kezelhet de ezt már én sem tudom biztosan megmondani melyek azok a típusok.
De mindenféleképp Ati-ban érdemes gondolkodnod az alacsony fogyasztása miatt jobban szívleli a gép is. -
Azzeroth
újonc
Sziasztok!
Adott egy HP 8540w, rengeteg külföldi és magyar fórumot átbújtam, videókat is kerestem, de biztosra szeretnék menni.
Jelenlegi konfig:
-i7-720QM
-8GB RAM
-Quadro Fx 1800MDe én mindenféleképpen erősebb vidi kártyát szeretnék.
A jelenlegi kiszemeltem egy k1100m, TDP stimmel, foglalat, méret, hűtés foglalat mindene stimmel.
Van e rá mód, hogy beszereljem a notebookba és működjön is? -
Solfrutta
tag
válasz
WarGame #13556 üzenetére
A B950-et mindenképp érdemes cserélni, azért az i5-ök jóval erősebbek. Cserébe az i7-2620M tényleg nem éri meg (az előbb benchmarkot nem is néztem, de az alapján se).
-
válasz
Solfrutta #13555 üzenetére
Igen,mondasz valamit.Az i7et csak kiváncsiságból linkeltem hogy az a határ.8gb ddr3 és a B950 persze egy 5400-assal semmit nem ér.Vinyó repülni fog,viszont a procit gyengének találom.nem is tudom miért.Kiakadni még nem akadt,viszont a vinyó pörgött már 100on,ez gondolom a friss win10 miatt van.Olcsóból szeretném megúszni úgyhogy nekem is elég lehet i3 és i5 társai.
-
Solfrutta
tag
Kis megjegyzés a Core i 2. generációs laptopok bővítéséhez:
Ugyan a HM65 chipset támogatja az összes G2-es foglalatú Sandy procit, de a 4 magos i7-ek általában kiesnek egy Pentiumról történő fejlesztésnél a 45 wattos TDP keret miatt (például az én ASUS-omban 4 apróságot kéne cserélni QM i7-hez: hűtőt, tápegységet (90W > 120W), alsó házat a nagyobb hűtő miatt, alaplapot a proci VRM hiányai miatt...
).
A kétmagos i7-ek a Pentium/i3/i5 procikhoz hasonlóan 35 wattosak, itt inkább azon érdemes filózni, hogy megéri-e 100-200Mhz plusz órajel az 5-6 ezer forintos felárat. például a fentebb (#13549, WarGame) linkelt i7-2620M nagyon kis mértékben különbözik csak az i5-2540M-től (konkrétan 200Mhz alap és turbo órajel), viszont ezt az i5-öst már 7-8 ezer forint körül lehet kapni.
Az i5-ösök közt szintén érdemes megnézni, hogy az i5-2520M és i5-2540M közt mennyi a különbség (100Mhz), viszont itt csak 1000 Ft a difi.
Lehet, hogy az erős i5 és egy gyenge i7 közti árkülönbséget inkább SSD-re érdemes költeni. Pentium B950-ről még mindig nem sikerült i5-re frissítenem, de biztos vagyok benne, hogy anno az SSD vásárlás és RAM duplázás sokkal jelentősebb változást hozott sebességben, mint a procicsere fog (nem is emiatt, hanem a virtualizálás miatt váltanék, ha nem lennék ennyire lusta
).
-
válasz
Armoury2003 #13553 üzenetére
Foglalat: Socket P. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Ne keverd össze a Socket M-es processzorokkal, hasonló a számozásuk.A chipset viszont úgy emlékszek, 667-es FSB-t visz, tehát ennél nagyobb FSB-jű processzort nem érdemes beletenni.
Nem csak azokat fogja vinni, amikkel szerelték, hanem a többi is.
Itt írják, h 800-as FSB-s CPU is megfordult benne. Rá kellene kérdezni, h azt vitte is 800-as FSB-vel, vagy csak 667-en hajtotta?
Vagy próbálj bele egyet (aprón 1-2ezer Ft.), és újraindítás után CPU-Z-vel meg lehet nézni 667-en hajtja-e, vagy 800-on. -
Armoury2003
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég régi Asus X51RL laptopom van Pentium Dual-Core T2330 processzorral. Sajnos tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy lehet-e CPU-t upgrade-elni benne, és ha igen, melyikre. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Egyrészt YouTube-on elérhető egy videó, amelyen a készítő T3400-as szintén Pentium Dual-Core CPU-ra cseréli a T2330-ast. Hadd kérdezzem meg: ez tényleg lehetséges?
A másik kérdésem: úgy láttam, hogy az X51RL-t árulták korábban T5450-es Core 2 Duo-val is (a gyártó hivatalos specifikációjában legalábbis szerepel a típus). Ez esetben van mód Core 2 Duo-ra is upgrade-elni, vagy csak a T3400-asra, esetleg arra se?
Előre is nagyon köszönöm!
-
BRIKLY
veterán
válasz
Thunderzolee #13543 üzenetére
Köszönöm.
Közben bogarásztam én is a neten, a talált infók alapján haver le is mondott a bővítésről. -
válasz
WarGame #13550 üzenetére
Az hogy jött ki, h neked G1-es a foglalatod?
Az az első generációs Core sorozatú processzorok foglalata volt.
Itt fel is vannak sorolva miket lehet beletenni.A Te gépedben viszont Pentium B950 van, ami G2-es.
Ez a processzor a Sandy Bridge szériához tartozik, azok meg G2-esek.Ami pedig a kinézett i7-est illeti, 14ezerért az ára is rendben van.
De csodát ne várjál, tegyél alá SSD-t, vagy egy 7200RPM-es merevlemezt, mert a gyári 5400RPM-es a leggyorsabb processzort is visszafogja.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest