- Gaming notebook topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- OLED monitor topic
- Fujifilm X
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KillerBlue #5153 üzenetére
Google dobott pár találatot, de már lejártak:
vatera.hu/laptop_notebook_netbook_alkatresz/alaplap/asus_k50ab_alaplap_.htmlteszvesz.hu/laptop_notebook_netbook_alkatresz/alaplap/asus_k50ab.html
Vagy ez is itt van, bár nem tudom, érdemes-e érdeklődni náluk:
http://asusalkatresz.hu/termek/K50AB/MAINBOARD/60Szóval rendszeresen kell a neten keresni, és ha felbukkan egy, akkor lecsapni rá.
-
-
válasz
rayden_ #3371 üzenetére
Szerintem inkább a Windows XP topicban érdeklődj, vagy ha van ilyen USB boot specifikus topic, inkább ott.
Hamarabb fogsz választ kapni mint itt. -
Ez a hibád:
http://support.microsoft.com/kb/981180/huEsetleg telefonos segítséget is kérhetsz, bár csak átfutottam, de mintha javítható lenne egy hotfixxel. Vagy visszaviszed gariba, és rájuk borítod az asztalt..
A hotfix rögtön a címsor után van egy link mögé rejtve. Én először megpróbálnám, aztán ha nem javul, visszavinném.
Esetleg kérdezz rá a Win7 topicban, h mi ez a hiba. -
Ne privibe kérj segítséget, tessék visszanézni.
Everesttel ellenőrizd a hőfokokat.
Ventilátor, ill. a szellőzők nyílásai nincsenek eltömődve?Másik lehetőség, h érintkezési hibás a monitorhoz menő kábel. Meglököd, és elmozdul valami. Fedlapot fel-le hajtogatva is előjön ez a hiba?
Elég régi gép az már, szép kort megélt így is.
-
Üdv!
Amilo Pi 1505 notebook problémám van.
Nem lehet rá telepíteni rendszert.
Egy évig működött, aztán a gari lejárta után félretették, mert nem lehetett hazsnálni többet a gépet.Ha kiszerelem belőle a merevlemezt, akkor elindul a telepítő, vagy ha olyan lemezt teszek bele, amin egy lemezről futó XP van (Preinstall Edition), akkor az szépen betölt, és fut a lemezről, a noti tökéletesen használható.
De ha visszarakom a merevlemezt, akkor bekapcsolás után megáll.
BIOS-ba be tudok lépni, a BIOS látja is a merevlemezt, de nem tud rá se telepíteni, se a rajta levő rendszer nem indul el, se tovább nem megy, ha a BIOS beállításokból F10-el kilépek.A merevlemez asztali gépben használva tökéletesen működik.
Kipróbáltam, h egy másik, illetve egy harmadik 2.5"-os merevlemezt tettem a notiba, (másik notiból, ill. külső winchesterből), de azokkal is ugyanez volt a helyzet.
Tehát nem a merevlemez a rossz.
A CD/DVD egység is tökéletesen működik.
Amire tippelek, h az alaplapon a déli híd chip halhatott meg? Illetve ott a SATA csatinál valami? Vagy mi lehet a rossz?
Van hozzá épp egy alaplap a Vaterán (sajnos itt az aprókban nem láttam), esetleg megvenném hozzá, de csak akkor, ha tutira alaplapcserés, és nem is javítható.
Ötletek esetleg?
Még arra gondoltam, h USB-re kéne rendszert tenni, és arról használni a gépet, úgyis főleg csak neteztek vele, de egyrészt nem tudom, az USB-s megoldás mennyire használható (lassú/gyors
), másrészt elkezdtem Googlezni, h hogy is kell USB-re feltenni, és hát asszem nem találtam olyan leírást ami aktív linkeket tartalmazott volna, így nem fogok belevágni.
-
-
-
válasz
suhancos2 #2860 üzenetére
Random módon jelentkezik, ez tipikusan a VGA memóriahiba jele, és a csíkozódás is az. Csodálom, h a szervizben mindent kicseréltek csak a VGA-t nem (vagy az alaplapot a VGA-val együtt).
Ha külső kijelzőn is ugyanez, akkor a noti monitorja, kábele jó, azt nem is kellett volna cserélni.
-
A Win 7 hiba az eset utáni bekapcsoláskor azért léphetett fel, mert a rendszer nem normális módon lett leállítva, így javítást eszközölt.
Mindig ez van, amikor nem a szokásos módon kapcsol ki a gép.Viszont a kijelző hiba ettől függetlenül keletkezett, és maradt is meg.
Nem tudom mi lehet az, a leírásból nekem az jön le, h a kijelző háttérvilágítása megszűnt. Vidd vissza ha még garis.Esetleg kérdezd meg ugyanezt a notebookos topicban is, hátha ott észreveszi valaki aki többet tud erről a témáról.
itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja.html -
-
válasz
sagvary #2740 üzenetére
HP, Dell, Toshiba, Lenovo.
Asus is jó.Packard Bell, eMachines, Fujitsu, Acer nem. De majd jön valaki, és elmondja, h itt mindenki noob, mert neki, és az összes ismerősének is Acer van, és senkinek semmi baja vele, és mi itt a fórumon csak ne osszuk az észt..
Acer megvette pár éve a Packard Bellt, pár hsz-al lejjebb olvashatsz róla Nessy89 hogy járt Packard Bell notijával. Ezt meg olvasd el az eMachinesről, az is az Acerhez tartozik..
-
válasz
krokodil67 #2711 üzenetére
Ki kéne próbálni a HDD-ket egy másik (asztali) gépben.
HD Sentinel, HD Tune csak ír rájuk ki valamit. -
Tényleg!
A hűtést át kéne nézni, lehet el van már tömődve porcicákkal.
-
válasz
zozipapa84 #2704 üzenetére
Ezt a hsz-t mintha már valahol olvastam volna.
Nos, én memóriahibára gyanakodtam, de mivel a Memtestet lefuttattad, ez kilőve, ezért nem írt más se gondolom, mert nincs ötletünk mi lehet.
Ha minden alkatrész működik másik gépben hibátlanul, akkor csak alaplaphiba maradt.. Milyen noti ez pontosan?Lehet az aprók közt találsz hozzá egyet, kicserélitek, kipróbálod, oszt ha nem jelentkezik többet a fagyás, akkor a lap volt a hibás, kifizetheted. De nem lesz olcsó.
Más ötletem nincs.
-
-
válasz
evakiss #2670 üzenetére
Öletem sincs.
Esetleg a Win7 topicban is kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/windows_7/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest