- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsanet
csendes tag
Kedves 04ahgy!
2 éve írtad a fórumon, hogy a saját Acer Aspire TimelineX 3820TG notebookod egy idő után csíkokat húzott a normális kép helyett, majd színesen villogott. Nekem ugyanez a jelenség van a desktop gépemnél, de 1-2 perc után kikapcsol a kép majd az egész gép leáll. Utána kb. fél óráig használhatatlan. Bekapcsolást követően kb. 5 percig működik a gép. Dedikált PCI-E videókártyával (ATI Radeon HD 4350 DS DVI) nem tűnik el a kép, de ugyanúgy lefagy és használhatatlan. A proci 39 foknál sosem volt melegebb, egyedül a PCH dióda 50 fok körüli volt(AIDA64 szerint).
A kérdés az, hogy nálad végül is mit kellett a notebookonál cserélni a legvégső megoldáshoz?Amúgy a hardver, amivel a gond van:
Gigabyte GA-B75M-D2V alaplap (LGA1155, Intel B75)
Intel Celeron Dual-Core G1610 processzor (beépített Intel HD Graphic 650 MHz-en)
Kingston HyperXBlu DDR3/1600 4GB RAM (1db modul)
Samsung 620 Series 128GB SSD
Cooler Master RS-500-PSAP-J3 táp (max 500W) -
Dell XPS
veterán
Újra elolvastam többször is, és végiggondoltam az egész történetét a gépednek, és amennyit még enged a vizualitásom. Jelenlegi javaslatom, hogy várjunk és figyeljük a viselkedését.
Több dolog vált érdekessé: a driverét is újra kellett rakni, mert máshogy jelent meg az eszközkezelőben! Visszaállítottam Switchable Graphics-ra, és egész éjjel ment loopolva. A hűtés ez alapján rendben levőnek tűnik! A hiba azonban nem jött elő ezúttal. Ma egész nap ment a gép, videolejátszással, és semmi hibája nem volt.
Amennyiben újból jelentkezik, akkor a Switchable Graphics működése érdekesnek tűnik.
Üdv: DZ
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
-
04ahgy
nagyúr
Hoppá, sikerült a hiba jelentkezése után kikapcsolni, visszakapcsolni, mikoris egyből jelentkezett. Sikerült róla egy meglehetősen látványos videót is készíteni.
A képtartalom váltlsa és a külső HDD kattanása csak véletlen esik egybe, magában is csinálja a gép.
HGyu
-
Dell XPS
veterán
Arra gondoltam hogy különböző teszt programokat kellene futtatni rajta, és közben egy-egy kiértékelés után, folyamatosan egyeztetni. Amennyiben a dialógusok után esetleg még is sikerülne megfejteni vagy megközelíteni a problémát, a garancia miatt ismét visszakerül a szervizbe.
Nem gondolnám, hogy két alkalommal is tönkre ment az alaplap, ha csak v.mi nem teszi tönkre. Kicserélték CPU-t és a ventilátort is, de mint ha még mindig az eredeti hiba körül járkálnánk, hiába tűnik úgy hogy változott a helyzet, mert már 4-5 órát is filmezel rajta. Talán először is fokozatosan jelentkezett, és erősödött a hibajelenség, és nem hirtelen következett be. -Mennyivel szerencsésebb lett volna! Szerintem egyszer sem szabadna ilyen hibának előfordulnia, ergo nem megnyugtató amit írtál.
Sajnálom hogy ilyen tömörítve fogalmaztam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DUNE médialejátszók topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged