- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5792 üzenetére
HDD-vel küldöm a szervizbe, de SSD-vel használom. Nem driver gond, mert BIOS-ban is csinálta a második szervizelés előtt, és most legutóbb is.
Az első szervizelésnél volt alaplap, CPU csere, de akkor be sem kapcsolt egyáltalán, nem is töltött. Semmi életjel nem volt.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5766 üzenetére
BIOS-ban is csinálja, tehát driver gond nem lehet.
Desktop gépekben sokkal nagyobb tapasztalatom van, mint notebook esetében, de ott tökugyanolyan alaplapnál is legalább a hálózati vezérlőt felismeri újra, hisz más a MAC Address. De tapasztalataim szerint több dolgot is felismer és telepít az OS.
Mindenesetre a prime95 lekapcsolt, mire az imént hazaértem, de megint szabályosan.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5739 üzenetére
De, a dedikálttal jól megy. Kikapcsoltam BIOS-ban a switchable graphics-ot, így csak a HD6550M-et használja (a driverét is újra kellett rakni, mert máshogy jelent meg az eszközkezelőben, de szerintem ez normális, sosem volt így, csak dedikálttal még a gép), és semmi képhiba. Éjjel futott a Prime95, de lekapcsolt ma reggelre a masina (érdekes, hogy a win7 bekapcsoláskor nem jelenítette meg a szöveges indítóképernyőt, miszerint nem szabályosan állt le).
Kartondoboz egyenes tetején áll most, saját lábain, így 85-87°C Prime95 alatt. (Realtemp adat, 90°C-nak írja a TJmax értéket.)
A hűtés ez alapján rendben levőnek tűnik, de megpróbálom a kikapcsolás körülményeit megnézni.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hoppá, sikerült a hiba jelentkezése után kikapcsolni, visszakapcsolni, mikoris egyből jelentkezett. Sikerült róla egy meglehetősen látványos videót is készíteni.
A képtartalom váltlsa és a külső HDD kattanása csak véletlen esik egybe, magában is csinálja a gép.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dell XPS #5724 üzenetére
Ne haragudj, de ez a mondatod elég kusza: "Tesztelni kellene és 10 percenként kérdezni és szerviz a vége."
Most beraktam filmet lejátszani, szépen loopolva, IGP-ről, eddig egyszer reprodukáltam már a hibát (tegnap este jelentkezett először filmnézés közben, kb. 4-5h után), ma napközben 3-4h után jelentkezett, ekkor kikapcsoltam, majd vissza, most két órája megy, eddig hibamentesen.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Acer Aspire TimelineX 3820TG-3384G50N notebookom, a konfigurációja:
- i3-380M
- 4GB (2*2GB) DDR3
- HD6550MMeghibásodott (be sem kapcsolt sem akkuról sem tápról, nem töltött), gariztattam (alaplap és CPU csere volt).
Egy hetet működött, utána (Switchable Graphics) intel IGP használatával ilyen hibákat produkált, akkuról és tápról is, Windowsban és BIOS-ban is, legfeljebb fél óra alatt, mint a lenti képen látható. Ha a hiba jelentkezett, kikapcsoltam és vissza, akkor tökéletes volt a kép, de egyre hamarabb jelentkezett bemelegedett gépnél. Volt még ritkábban az is, hogy nem csíkos, hanem ugyanilyen színekkel, textúrával de pöttyös lett a kijelző, és a vége felé pedig egyszínű világos lila, szürke vagy zöld, ezt váltogatta lekapcsolásig.Természetesen ismét gariztattam, a második szervizlapra azt írták: "Hibás alaplap, FAN cseréje."
A hiba ismét jelentkezett (egyelőre csak a fenti, csíkozódás), kb. 4-5 óra filmnézés alatt (MPC HC). Ekkor a hang megy tovább, tehát a gép maga nem fagy le, sőt, ha a kikapcsoló gombot megnyomom, akkor kikapcsol szabályosan, és a Windows 7 leállás képernyője megjelenik, tehát semmi képhiba!
Mi okozhatja ezt? Már harmadszorra kell visszaküldenem.
Köszi, HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Eladó egy Macbook Pro 14" 10/10/32/512Gb Ezüst színű számítógép, 1év Apple Garanciával, Arab bil
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó egy Macbook Pro 14" 10/10/24/512Gb Spacegray színű számítógép, 1év Apple Garival, Horvát bill
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest