- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19048 üzenetére
Pedig az elemek képesek rá nem bírják a hőt és eldurran vagy akár fel is robbanhat.A töltéssel is képesek hőt generálni ezért nem érdemes túltölteni sem(a jó minőségű(!) töltésvezérlőkkel ezt a problémát kiküszöbölhetjük).Ha mégis forrasztani kell akkor TILOS felmelegíteni vele az elemet!
-
válasz
Ha sokáig forrasztod hidd el szétpukkad
-
válasz
Szaki társam rendre csinálja. Életemben talán 3x csináltam. De kell nekem a púp???
Én inkább rendelem china…
-
Trixy17
friss újonc
válasz
st3v3np3t3r #19036 üzenetére
Csak oda nyomtam pasztát ahol előtte is volt. Picit én is meglepődtem, mert a legtöbb laptopnál amit néztem csak 2 helyre kellett. De ezen a laptopon azon a 4 kis bigyulán is volt, ezért letöröltem és én is tettem oda.
Pyta, most sajnos nem vagyok otthol, és így nem tudok képet csinálni, de rákerestem a keresővel és [link] ugyanilyen az enyém is.
De akkor az a kis paszta, ami oda folyt a csipek közé és amit nem tudtam teljesen lepucolni róla csinálhat zárlatot vagy tönkretehet bármit is?
-
válasz
st3v3np3t3r #19012 üzenetére
gondolom vékony gépek és gy az alsó ház "vezeti" ahova kell(ene)
-
válasz
st3v3np3t3r #19010 üzenetére
De a vonalvezetés megvan
.
Ez a nesze semmi fogd meg jól esete. -
válasz
st3v3np3t3r #19008 üzenetére
Ok fogtam, hogy annyi a hőmérséklet
Miért van kispórolva?
Szerintem ezt neked nem kell magyarázni, aki már annyit szerelt mint te. Nem csak ez, mennyi minden ki van spórolva... -
válasz
st3v3np3t3r #19006 üzenetére
Így értem igen, mire írtad a 47 fokot.
a tesztem egy gyors teszt, és csak nvme ssd, azon belül is csak az evo melegedését teszteltem, hogy illek-e rá borda vagy nem. Nem tértem ki most másra, akkor épp ez kellett, pont akkor vettem, így élesbe tudtam prezentálni ezt egy vékony laposba, ahol ugye az ssd-nek elég rossz a hűtése.
.
Mi is az javasoljuk, hogy ha lehet pl a "lassabb" A2000 jbban megéri ha van pcie csati a gépben/lapon -
válasz
st3v3np3t3r #19004 üzenetére
Mért min.47fok ezt a mondatod hirtelen nem értem..
A 65°C max az jó is lehet mivel a gyártói értéken belül vagy. Az én samu ssd-m is hasonló volt, mivel nekem vékony laposom van, így nem vettem rá bordát, bár az 1mm-es még befért volna, hanem tettem rá egy "vastagabb termal pad-et, mindkét oldalra, borda nélkül, és a matricát sem vettem le a gar miatt, és most így tetszenek nekem az értékek.
tesztem -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #19003 üzenetére
Mért min.47fok
2szeri mozgatás után(másolási átlag sebesség 750-810MB/s)
Max.65fok -
válasz
st3v3np3t3r #19001 üzenetére
rendben akkor várjuk meg, de talán jobb lenne, ha pl egy 10-20 gb-os fájlt mozgatnál és aközben lenne ez, hisz játék alatt nincs annyira terhelve mint így, vagy a hd sentinel öntesztjével nézd meg, vag a hd tune pro prgival egy error scan. Az pontosabb lesz, mint a játék
-
válasz
st3v3np3t3r #18999 üzenetére
Igazából terhelésnél kellene megnézni, de terhelés nélkül az nvme ssd-nek teljesen jó amit írsz hőfok, h anincs borda rajta. Gyártó szerint a műkökési hőmérséklet 0-70, azaz szerintem ha terhelésnél 60-65 nél nem megy feljebb, akkor jó vagy.
-
gregory91
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18961 üzenetére
Lökj be (még) egy adag kávét mielőtt ilyeneket írsz. :)
"annó az xp rendszer csak így ment, ahci esetén BSOD-olt a betöltés helyett" -
gregory91
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18934 üzenetére
A BIOS IDE emulációja tökéletes lehet a windows okozta driver kérdésben(annó az xp rendszer csak így ment, ahci esetén BSOD-olt a betöltés helyett).
De ennyi erővel inkább telepítsen rá linuxot..... -
válasz
st3v3np3t3r #18933 üzenetére
és ricsi99:
NAh most tudtam neki kezdeni a notinak, rámértem a bios elemre hát 0 volt, kicseréltem, meg is szünt a csipogás. Csak ugye mivel nem voltak fülek, illetve még mindig nincsenek, ezért másképp rögzítettem, ráerősítettem a meglévő mókolásra, remélem tartani fog.
Köszönöm szépen a segítséget nektek -
válasz
st3v3np3t3r #18949 üzenetére
Már lassan az "ide" portos cuccok kiszorulnak/tönkremennek.
Pl célgépek vézérlésére befogott "pc"-k. -
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #18947 üzenetére
Én sem mondom, hogy megéri (vagy legalábbis csak hozzám hasonló elvetemülteknek igen - pár speciális esetet leszámítva már rég kiöregedett minden olyan gép a hétköznapi rendszeres használatra, amibe még IDE csatlakozós HDD/SSD való), csak azt, hogy lehetséges az ilyen bővítés.
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #18944 üzenetére
Az IDE busz biztosan fogja korlátozni (legalábbis a szekvenciális olvasás-írás értékeket), de ahhoz képest elég jelentős sebességnövekedés itt is egy HDD után (ami meg inkább a véletlen elérési sebességtől függ).
A probléma nem igazán ezzel lesz, jó pár éve azzal volt, hogy akkor még a kínaiak eléggé hulladék vezérlőket tettek a saját gyártmányú SSD-ikbe, függetlenül a csatlakozótól. Ez azóta változhatott is persze, de ezt nem tudom megmondani - magam részéről egy nagyobb nevű gyártó használt mSATA SSD-je (Hardveraprón 5-6k egy használt Samsung 120 GB mSATA SSD jellemzően) + adapter megoldást tartom jobbnak - ha a feltelepíteni kívánt OS ismeri, biztosan lesz trim.
Alin láttam már M.2 SATA-IDE adaptert is, lehet, teszek egy olyannal is próbát egyszer. M.2 SATA-normál SATA adaptert használok többet is, de az nyilván más.
-
válasz
st3v3np3t3r #18944 üzenetére
SSD előnye nem az átviteli sebességben rejlik ,hanem az elérési időben
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #18938 üzenetére
Egyébként vannak, mármint IDE/PATA csatlakozós SSD-k, bár most már csak főleg kínaiak (Kingspec, Kingdian, Zheino stb. márkanevek alatt). A nagyobb nevek közül a Transcend is gyártott egészen sokáig gyárilag IDE csatlakozós SSD-t, sőt, a Super Talent is. Vagy 12 éve még a Samsungnak is volt IDE SSD-je, Thinkpad X40, X41 gépekbe volt upgrade opció. Igaz, az még nem ismerte sem a trim-et, sem a garbage collection-t, be is tudott majdnem HDD szintre lassulni.
Olyan régi gépbe, ahol még nem SATA csatlakozó van, én személy szerint már inkább mSATA csatlakozós SSD-t teszek mSATA-IDE adapterrel (jelenleg egy HP nc4200-nál oldottam meg így a háttértárat, de korábban Thinkpad T43-nál is működött a dolog, ment a trim is Win 7 32 bit, illetve Linux alatt), a retróhardveres topikos fórumtársak meg SD kártyát szoktak régi, DOS-os, Win 98-as gépekbe tenni. (Utóbbit még nem próbáltam, de van rá itthon több jelöltem is - Thinkpad 760XL, HP Omnibook XE3.)
-
válasz
st3v3np3t3r #18940 üzenetére
Tapasztalat: Asus F5 SR noti(szervizelésre használom (tab, meg telo), és kellett bele az ssd, sajnos egy csere ssd rajtam maradt (A400), gondoltam beleraakom, arra jó, hogy ott mókoljak.. stb, win7 van rajta 2gb ram és használható sebességű, vagy ugyanez csak sl aarra win10-el egy másik ssd és "hasít", persze egyik esetben sincs kihasználva az ssd, de amire kell sokkal gyorsabb lett mint hdd-vel (önmagához képest nyilván). Szerintem megéri, főleg a mai árak mellett, ha megy rajta már a win10 akkor 4 vagy 8gb ram plusz ssd bőven jó, ha nem használják ki, akkor meg főleg
-
válasz
st3v3np3t3r #18940 üzenetére
Fucsa cikkeket olvasol.... linkelhetnél egy párat, tudás sosem árthat.
AHCI a trim miatt lényeges.
Egy gép "sebessége" a komponensek sebességéből áll.
Egy core-2 es gép is szárnyra kap ,érzetre ... viszont láttam már 4-gen i7 es laptopot leölve egy 320-a 4000-es wincsivel.. na ott eluntam magam rendesen mire betöltötött a win... egy cigiszüet után már neki is lehett állni az adatmentéseknek. -
válasz
st3v3np3t3r #18938 üzenetére
Az nincs ,csak van egy kompatibilis csatló port... ha neked egy adott gépnél egy adott vin-el ,egy adott kompatibilitási hiba előjött abból ,nem kell ilyen konzekvenciát levonni.
1000 és 1 gépbe raktam már ssd-t ,régi ócskavasakba is... volt ,hogy nem ment mindennel ,de azért belekerült. -
válasz
st3v3np3t3r #18934 üzenetére
"SSD-k nem mennek ide-n. Az az átvitel túl lassú nekik. Ezt tapasztalatból írom."
Ezzel nincs baj a így gondolod, de ne írd le mert "nem teljesen igaz" -
válasz
st3v3np3t3r #18933 üzenetére
Délután ráállok, köszönöm mindenkinek.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18851 üzenetére
Üdv, beköszönök ide is.
Főnököm laptopján behalt a billentyűzet,gariba megcsinálták, visszajött a lapos (lenovo s145 asszem) és a következőket produkálja.Usb-ről akarok telepíteni win 10-et,biosba belépve 3 mp és újraindul a gép.Ha nem lépek a biosba,akkor Lenovo logó után újraindul,és ismét a Lenovo logóig jut,majd újra és újra...Ssd kiszerel,a saját gépemen feltelepítettem a Windows-t,visszarakva megy minden a Lenovon.
Újraindítás után viszont folyamatosan sípoló hangot ad amíg a bekapcs gombal nem kapcsolom ki.Jól gondolom hogy az alaplap kuka?Szerviz tmx
Azóta csak sípol sípol....
-
Kain3333
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #18900 üzenetére
Nem vettük le, de ha ennyire hisztek benne, akkor ez lesz a következő, újrapasztázzuk.
Köszi!
Képet nem csináltunk
-
válasz
st3v3np3t3r #18893 üzenetére
Ő csak azt írta ahogy látja, ami = a sebessséget nézi, de se a vezérlőt, se minőséget nem. Persze te tudod mit veszel (mellesleg azért nem egy evo 860-hoz hasonlítsuk már, mert köze nincs a 2 ssd-nek egymáshoz, más kategória).
Ott a fórumban van sok negatív is van amelyik 3 nap után meghalts stb (nyilván ez mndegyikkel előfordulhat). A lényeg ott a topikban is inkább nem ajánljuk, mert rizikós lehet, főleg így hohy ugyanannyiért kapsz minőségibb, biztosabb modellt. -
válasz
st3v3np3t3r #18890 üzenetére
Az ok, de ugyanazért az árért kapsz mérföldekkel jobb minőséget
-
válasz
st3v3np3t3r #18887 üzenetére
Szerintem félre értetted a kérdésem, nem az árat kérdőjeleztem meg.
De jó h írtad, hisz 20k környékén van wd blue 3d, az apacher kukába való, azt ne vedd, pl itt [link] ez jó ár, és mérföldekkel jobb, vagy pár ezerrel van olcsóbb wd green az is megbízható és bátran vejető 16-18k körül van.
Nézd átlag használathoz elég a 240-256 is. Árat kell nézni mekkor a kül: 240-256gb 12-1k közt van sacc/kb, ha már rászánja jobb talán az 500-as szerintem -
válasz
st3v3np3t3r #18883 üzenetére
Szia, Azért a 72 ha stabil az sok mindenre elég, Wifi modul meg az ssd cserére van 20-30 ezer? És milyen ssd-t néztél ki? Mert igen sikamlósabb lesz, de ahogy ki is emelted a celeron lesz ami így is visszafogka majd a gépet. Szvsz nem érné meg, de a mostani gép árak mellett lehet ki lehet húzni ezzel addig amíg nem mérséklődik az ár. Max az SSD már meg lesz a másik gépbe ezt meg eladni olcsón háttérttár nélkül, a másik gépet meg hdd-vel venni vagy azt is háttértár nélkül. és kész
-
válasz
st3v3np3t3r #18857 üzenetére
Stimmel.
Ennek a lepucolásáért te mennyit kérnél el? -
válasz
st3v3np3t3r #18853 üzenetére
Tudod én is sufni szervízben dolgozom.. és bagóért.. ezen felül itt is ingyenes tanácsokat próbálok osztani több kevesebb sikerrel.
Ha nincs személyes tapasztalatod ,"akkor mert más mondta" nem kell álltalánosítani.
Persze lehúzhat egy szervíz egy laikust ha akar ,de ugyan annyi az esély ,hogy normális szakmunkát kapsz a pénzedért.
Egy patika állapotú gépet kitisztitani nem nagy kunszt... de egy öregebb vagy amihez porrá kell szedni a a gépet az meg lehet időigényes... mondjuk az apróbb szerkezeti károk amik a napi használatból erednek... (a rögzítő füleknél... mondjuk megragasztani , vagy ilyesmi...) + ha szétborítod a gépet az összes kosz a kijelzőre / billentyűzetre, boritásra kerül.. normál esetben 1 órát elpepecselsz egy géppel szimpla " pasztázás" címszóval... ez átlag... gépe válogatja.
Ha az ismerőseid erre panaszkodnak (és valamiért nem téged kérnek meg) akkor javasolj nekik olyan szervízt ,ahol szerinted "szak" munkát csinálnak... biztos van olyan hely amit ismersz.
Cégünk: gyorsan, olcsón, jól dolgozik
Ön ebből kettőt választhat -
válasz
st3v3np3t3r #18853 üzenetére
Én most nem reklámozom magam, de pl nm mindegy mivel dolgozol, mx-4; tgk (thermal grizzly kryonaut, és noctua nt-h2, ezekkel dolgozom, plusz szét is szedem darabokra, portalanítok, ennek ára van nyilván, de persze nem 15-20 ezzel eggyet értek, nálam ez olcsóbb is.
. Viszont aki full nincs képbe elviszi és azt is kifizeti, mert úgy nyugodt.
-
válasz
Így van, pont ezért kell normális szervizbe vinni. Mindenki tévedhet. Sajnos én is szoktam tévedni, de az az én károm, ott nem az ügyfél fizet, ezért garancia a javításra is jobb helyeken.. És jól írja fórumtárs ne minket győzz meg, meg nem magaddal példálózz akinek nem okoz gondot a szervizelés.
Viszont ha normális szervizbe viszi, ahol szakik vannak, ott igen lesz mémi költség, ami normális is, de legalább nem kell komplett gépet cserélni, hanem jó eséllyel javítják -
válasz
Szakembernek könnyű a javítás.
Viszont aki itt kérdez annak 99% nem műszerész.
Ne minket győzködj hanem próbálj olyan tanácsokat adni ami egy laikusnak is emészthető.
Viszont ennyi negatív véleményed van a szervízekről akkor inkább sorold fel (példákkal) mely szervizeket kerüljék a ph-tagok... ez is segítség lehet... -
válasz
st3v3np3t3r #18844 üzenetére
Oké, csak te értesz hozzá, más lehet nem.
-
válasz
st3v3np3t3r #18841 üzenetére
Pedig ha elviszed vhova és viszel alkatrészt nem szokott gond lenni, csak nem vállalnak gart rá, és nyilván fizetni kell az elvégzett műveletért.
hiába ragozzuk vagy kell a gép és akkor szerviz, vagy aki ért hozzá oda kell vinni, vagy kinlódunk próbálkozunk pár száz ft-os vackokkal, vagy bejön vagy nem -
válasz
st3v3np3t3r #18842 üzenetére
Az olyan is….
-
válasz
st3v3np3t3r #18836 üzenetére
Álltalában a hibafelderítés mindenhol ingyenes.
Viszont azért nem árt ha ott is csináltatod meg a cuccot.
Ha te szerzed be az alkatrészt az sem gond sehol....
De azért gondolj bele... amig megtalálják a hibát addig is kell dolgozni rajta....
Kézrátétel a fedlapra és ógy megállmodni a hibát az elég nehéz.... -
válasz
st3v3np3t3r #18836 üzenetére
1. Van ahol nem kérnek pl én sem. De persze kisebb szerviz vok. És ez nem most nem számít.
2. Ez olyan hiba hogy meg kell csinálni…
3. Ha megrendeli kinabol, az is kb 3-5e minimum, és nem javul meg, akkor ugyanúgy kidobta pénzt és még a hiba sem derült, plusz lehet nagyobb kár is lesz ezalat -
válasz
st3v3np3t3r #18832 üzenetére
Szvsz pont ezért kell elvinni szervizbe és nem rendelgetni előre ez esetben.
-
válasz
st3v3np3t3r #18829 üzenetére
Csak halkan: érdemes most rizikózni az idő miatt?? Nagyobb kár is lehet.
-
válasz
st3v3np3t3r #18827 üzenetére
"st3v3np3t3r" jót írt.
"Csájnából" rendelj ventit. Kies hazákban nehéz beszerezni...
Ha meg megvan szervízben ,szépen ,gyorsan +tisztitás +pasztázás beszerelik és megint éveket elvan a noti. -
mjani1172
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18827 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Van esetleg ajánlott szervíz.?
-
mjani1172
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18825 üzenetére
Nem kötekedésből kérdezem, csak hogy megértsem.
A ventillátor megy ha kell, ha nagyobb terhelés éri, utána megáll.
Vagy nem így kéne?
Miért gondolod hogy rossz?
Nem veszek észre semmi különbséget az eddigiekhez.Köszönöm a segítséget.
-
mjani1172
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18823 üzenetére
Szia!
Igen, most megpróbáltam a Youtube-on beraktam egy ilyet: Real Ultra HD 4K UHD 2160p 60fps. Egyből az értékek is felugrottak, elindult a venti,
szinten tartotta a hőmérsékletet, majd ha nem kifejezetten nyúztam, a videót nem tekergettem direkt előre hátra akkor szépen visszahűtötte magát,és miután a lejátszást megállítottam, nagyon gyorsan visszahűlt.
Viszont észrevettem az 59C nem mozdul soha, lehet fals érték. -
zolek
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #18818 üzenetére
Köszönöm a választ!
Esetleg tudnál ajánlani valakit, aki ilyennel foglalkozik?
-
válasz
st3v3np3t3r #18810 üzenetére
OMG...
Azt ugyi látjuk a gyártóktól ,hogy régebbi rendszer drivereit eltüntetik... de hogy a favorit rendszerre se legyen ....Viszont futtam már olyan anomáliába... asztali gép +pci-e 4x átalakító+nvme ssd
Win7 ... alapból nem ismerte fel ,driver persze 0... csere másik átalakító amihez volt driver, feltelepít és ment... visszarak első átalakító ,ismét nem megy... most hogy is van ez?
nem a pci-express szálakra /csatira van direkt rákötve? ..
aztán megnéztem linux alatt.. ott mind2 átalakítóban hibátlan ment ugyan az az nvme-ssd... lol -
pity-putty
tag
válasz
st3v3np3t3r #18810 üzenetére
És azt honnan lehet beszerezni?
A HP oldaláról [link] letöltöttem a drivert, de az egy exe fájl. Lefuttattam és a mappáját feltöltöttem a bootpendrivra, majd próbáltam tallózni amikor a telepítőben lehetőség volt rá, de semmi eredménye.
Az SKHYNIXoldalán meg lófütty sincs.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18794 üzenetére
Sajnos én is ettől félek. Ám Intel vga van benne, a proci forrasztott... Úgyhogy sok esélyt nem látok ha a forrasztás adta meg magát.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18792 üzenetére
Szia. Próbáltam, külsővel is csinálja.
-
válasz
st3v3np3t3r #18777 üzenetére
Log-off ba kerülnek a gépek... nem kikapcsolnak.
Win10 feature... ma egy friss telepítésnél belefutottam....
Format c: majd reinstall és hibátlan... majd kiderül melyik win update csinálja ,vagy majd sutyiba kijavítják valamelyik update-vel.
(Gamer Lenovo gép volt a delikvens) -
mamusz11
tag
válasz
st3v3np3t3r #18775 üzenetére
Kiirja hogy zárolás és gondolom alvó mód mert, megnyomom a bekapcsologombot(persze mar ugy h lehuzom a toltorol) és onnan folyatatom a munkamenetet ahol abbahagytam
-
pincer01
tag
válasz
st3v3np3t3r #18762 üzenetére
Tölti az oprendszert.Minden tökéletesen működik.
Igazából már így használom a gépet lassan 5éve.
Így is került hozzám aztán most meg szeretnék válni tőle de így esélytelen. -
bega82
tag
válasz
st3v3np3t3r #18745 üzenetére
Igen, pontosan ez a helyzet. Köszi, fogok szerezni egy 150-es töltőt.
-
bega82
tag
válasz
st3v3np3t3r #18741 üzenetére
Szia!
Nem HP, az csak a korábbi laptopom volt, azért emlegettem.Ez Fujitsu. Lehet én is beszerzek majd egy nagyobb töltőt.
-
válasz
st3v3np3t3r #18696 üzenetére
Igazad van, csak ugye mivel írtam neki, hogy amibe teszi az nem tud nvme-t, csak sata ssd-t.
így nem értettem miért nem cserélte ki.
Amúgy pont most volt a kezembe egy lapos valami rog strix, és a lapra rá volt írva a csatinál, hogy PCIe/SATA, azaz mindkettőt tudja.
De valóban lehetne jobb és egyértelműbb, hisz a legtöbb esetben nincs így rápingálva -
Csaby25
őstag
válasz
st3v3np3t3r #18687 üzenetére
Már megvolt. A legújabb van rajta.
-
Csaby25
őstag
válasz
st3v3np3t3r #18685 üzenetére
Igen, más eszközben működik és ebben más hdd sem. Furcsa hogy a Nvme-s ssd sem működik..
-
Csaby25
őstag
válasz
st3v3np3t3r #18683 üzenetére
A hdd-n érzik, hogy felpörög...
-
válasz
st3v3np3t3r #18658 üzenetére
Semmi baj.
-
válasz
st3v3np3t3r #18656 üzenetére
Szerintem vmit elolvastál. Be se kapcsol a gépe, nem reagál semmire.
Ezt másik fórumtársnak írtam a tápkört. Ide csak a linuxot javasoltam. 😀
-
Banderos
tag
válasz
st3v3np3t3r #18640 üzenetére
Ok egyébként ez a notebook ASUS X540UB-GQ752T tudnál segíteni melyik vezérlős?
-
Banderos
tag
válasz
st3v3np3t3r #18638 üzenetére
Köszönöm a választ akkor kicserélem egy ssd-re
-
Theory66
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18630 üzenetére
igen, az
-
cyber86
őstag
válasz
st3v3np3t3r #18620 üzenetére
-
Krizbi
újonc
válasz
st3v3np3t3r #18603 üzenetére
Más IC nincs ezen a PCB-n. Amúgy a kártyaolvasó működik. A két "halott" Usb port 0.6 voltot ad le. Az tápfeszültségét nehéz visszavezetni, mert a többrétegű a nyák
-
Krizbi
újonc
válasz
st3v3np3t3r #18591 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Szerintetek ezt az alkatrész csere megoldaná a problémámat?
https://www.ebay.com/p/15041375811Válaszotokat előre is köszönöm
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18576 üzenetére
Úgy sem sikerül. [kép]
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18547 üzenetére
Egy tizenhárom éves notebookra, ha azt írják hogy öregecske, az most fikázás?
Ha fikázni akartam volna, akkor az AMD turion procira tettem volna megjegyzést, azt is jogosan, de nem tettem. Ez a világ a fejlődésről szól, egy 5 évnél idősebb készülék már elavult, még ha nem is hasznavehetetlen. -
g.peter23
tag
válasz
st3v3np3t3r #18514 üzenetére
Próbáltam, lenémítani, letiltani, fülest, hdmi-t bedugni, nem hiszem hogy a hangszóró.
kipróbáltam egy másik torrentklienst, ott nincs ilyen gond....
-
válasz
st3v3np3t3r #18508 üzenetére
Mégsem. Reggel bekapcsoltam, tökéletesen működött. Kicseréltem az SSD-t, és a ramokat. Azóta megint ugyan az a hiba.
-
reset
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18500 üzenetére
Köszi! A cég sem zárta ki ennek a lehetőségét. Az imént írtam nekik erről a 0.4 V-os értékről - remélem nem veszik zokon, hogy megejtettem egy feszültségmérést...
-
reset
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18498 üzenetére
Hali!
Lemértem: 0.4 V - körüli értéket mutatott a multiméter. Totál le volt merülve. Egész éjszaka a töltőn volt, de reggelre is zombi állapotban maradt...Már fölvettem a kapcsolatot a céggel. Kérésükre lefotóztam a régi (de még működőképes aksit) - egyelőre itt tartunk... -
gyulazsolti
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18482 üzenetére
Nem gond, hogy tört a win?
-
thotzoltan
tag
válasz
st3v3np3t3r #18444 üzenetére
Köszönöm a segítőkészségedet,de ez már sajnos nekem nem játszik....és nem is ismerek olyant,aki bevállalja...kénytelen leszek másikat venni....
-
LostData
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #18470 üzenetére
utána igen..
ma 2x indításkor halt meg, de tegnap például használat közben, teljesen váratlanul. emiatt alig merem használni, pedig most nagyon fontos hogy legyen működő gépem..
-
válasz
st3v3np3t3r #18461 üzenetére
Érősebb GPU és többre lesz képes.
-
válasz
st3v3np3t3r #18459 üzenetére
Na igen, az munkára való nem "Gamera"
-
válasz
st3v3np3t3r #18457 üzenetére
Uhh, nem sok az kicsit?
Nálam Crysis Remastered 1440p/120Hz Very High Grafika mellett 66c CPU és 81c GPU a max.
Default Venti alatt. Megnézem majd "Cooler Boost Titan" -al is milyen lesz a hőfok. -
válasz
st3v3np3t3r #18454 üzenetére
Ez IDLE temp?
Ha igen, mennyi a load temp? -
válasz
st3v3np3t3r #18452 üzenetére
Teljesen normális
-
Biqci
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18448 üzenetére
Nos lehet, de ahogy írtam, már immunis vagyok rá. Bár érdekes, hogy miért pont ez a két gép adja meg magát. A három Win10-es ugyanolyan verzió, persze a telepített alkalmazások kissé mások, de nagy része ugyan az. A Win7-es lehetne a zsákbamacska, de eddig az bizonyult a legstabilabbnak. De mindegy is, felváltva használom úgyis a lapost és egy Dell Venue 11 Pro win-es tabletet. Az egyik mindig úgyis jó
-
Biqci
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18446 üzenetére
Elhiszem. Nálunk 4 van, az enyém és a fiamé folyamatosan behal. A nejemé (jó, neki Win7 van fent) és a lányomé (Workstation, Win10) sosem. Lehet nem szeretik a kolbászt?
-
válasz
st3v3np3t3r #18438 üzenetére
Én laposomba se (lenne) olcsó
[link] -
válasz
st3v3np3t3r #18436 üzenetére
IDE nézz be, ott sokan fognak tudni segíteni a témában.
-
modflow
veterán
válasz
st3v3np3t3r #18424 üzenetére
Szerintem nincs.
Bármit állítok 0 és 59 % között, ugyaz az a fényerő van, 60-tól 100% is is ugyan az a fényerő van, csak ebben a tartományban vakítóan világos.
-
modflow
veterán
válasz
st3v3np3t3r #18424 üzenetére
Azt hol látom?
Most irtó ideges vagyok, mert ez már a 3. kijelző, wddig csak pixelhibát néztem, ki gondokt arra, hogy fényerőt is nézzek. -
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18408 üzenetére
Upsz!
Bocsi figyelmetlen voltam! -
hanolfe
tag
válasz
st3v3np3t3r #18405 üzenetére
"figyi, ha bevállalod, akkor egy próbát megérhet, hogy az új kijelzőből átrakod a háttérfényt a régi kijelzőbe."
Sajnos nem opció, mert a kijelző alatti kis panelon van valahol zárlat.
-
hanolfe
tag
válasz
st3v3np3t3r #18403 üzenetére
Épp ez a probléma, hogy nem ugyanaz a hiba. Lehet nem volt érthető ahogy leírtam.
Eredeti kijelző: nincs háttérvilágítás, de képet megjeleníti, de nem látszik csak ha egy erős lámpával megvilagitom a kijelzőt hátulról.
Új kijelző: van háttérvilágítás, de nem jeleníti meg a képet.Tehát alaplapi hiba kizárható. A led driver biztos jó, különben az új kijelző háttérvilágítása nem működne.
-
tserrof77
őstag
válasz
st3v3np3t3r #18393 üzenetére
De van néhány agyament állat (köztük én is) aki ilyenben is kicseréli a bill-t, ha olcsóbb és könnyebb beszerezni. "Némi" szike használat majd új bill be, és fémkeret visszaragaszt (mint amikor pirosarannyal pöttyözöd ki a szendvicsed)
Óccó játék ráérős számtekboltosnak
-
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18393 üzenetére
Komolyan?
No ezt meg kell néznem!
Köszi! -
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18391 üzenetére
Még ha találnék is újat hogy rakom bele?
Ahhoz kellene új felső káva is mert hozzá van műa. hegesztve a fémlemez és az alatt van a bill.
Azért köszi a segítséget!
Ezt az alkoholos dolgot el engedem a billentyűzetnél akkor, túl nagy a rizikó hogy teljesen tönkre mehet. -
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18384 üzenetére
Nem szedem le mert a káva felső része úgy van kiképezve hogy a bill. és a fém lemez felhelyezése után a műanyag tüskék melegen rá vannak nyomkodva, kvázi mint egy műanyag hegesztés. Csak így meg nem tudom kitisztítani!
-
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18379 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Akksiról nem kapcsol be, Tápegységről még nem mertem indítani!
Ahol gányább ott átmosom kicsit isopropyl alcohollal hagyom kiszáradni aztán majd meglátom indul-e. -
válasz
st3v3np3t3r #18355 üzenetére
Igen ezért gondoltam én is, hogy látszik, hogy nem friss. A feljelentés hátha segít.
Picit borzasztónak találom, hogy ilyen eladók vannak.
-
válasz
st3v3np3t3r #18350 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #18347 üzenetére
Egyébként érdekesség, hogy Thinkpad-vonalon a W701-ek, illetve a W510-ek egy része 4 db memóriafoglalattal rendelkeznek, foglalatonként 8 GB-os modult, összesen tehát akár 32 GB RAM-ot is lekezelnek. Csak hát ezek ritka gépek már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest