Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomcs

őstag

válasz parandroid #123 üzenetére

en is azt csinaltam, hogy kiteszteltem (prime95-el) hogy mi megy taprol stabilan, es annal ket lepessel nagyobbakat allitottam be veglegesnek.

igy a gep teljesen stabil, a topik megnyitasa ota igy hasznalom. gondolom annyira stabilan azert nem birja pl akkurol tartani a feszultsegeket, azert fagyhat. persze az is lehet, hogy a sajat teszteloje nem eleg alapos, nem tudom. latom sok minden keletkezett a topikban, amiota nem neztem, majd elolvasom az egeszet ha lesz ra idom.

• tomcs

őstag

mar azt hittem rajtam kivul nem erdekel senkit :)

akkuval meg nem neztem, ahoz elobb meg kene hatarozni az osszes stabil feszultseget
    eddig itt tartok:

szorzo orajel nevleges fesz uj fesz vegleges
    -------------------------------------------------
    6 800 0.988 0.7 x
    8 1066 1.084 0.764
    9 1200 1.132 0.812
    10 1333 1.164 0.844
    11 1466 1.212 0.908
    12 1600 1.260 0.956 x
    13 1733 1.308 1.004 x
    14 1866 1.356 1.068 x

ami mellett ott van a vegleges 'x' az mar futott prime 95-el egy ejszakat hiba nelkul, a tobbi csak 2-3 orat.

egyebkent szetneztem kulfoldi forumokban (google meg mindig tud mindent amit csak kell :D)
    masok is probalkoznak ilyesmivel, van aki jelentos akkus uzemido novekedesrol szamolt be, volt aki szerint csak a proci homerseklete csokkent valamennyire. mindenesetre a venti halkitas is egy realis cel. akkuval csak akkor nezem meg ha kesz leszek a tablazatommal.
    egyebkent masok is hasono vagy meg jobb szamokat kaptak, de foleg dothan-es emberkek probalgattak, volt akinek max. orajelen ment 1v korul. most megyek suliba, kozben teszteli a 0.908v-ot.
    pontosan nem emlekszem mert azt neztem legeloszor, de max. orajelen csokkent a proci homerseklete, majd megnezem mennyit.

megj. prime 95-ot tenyleg erdemes sokaig futtatni, mert volt hogy csak 3-4 ora utan jott elo a hiba.
    tovabbra is varok mas cpu stabilitasat tesztelo progikat, meg esetleg vmit amivel a radeonnak le7 nekiesni

• tomcs

őstag

válasz parandroid #8 üzenetére

szerintem se :) mondjuk nem szoltam, legalabb felhozta a topikot bar ugy latom rajtam kivul ez se erdekel sokmindenkit :)

hogy on legyek ilyen 2-3 oras tesztekkel kivalogattam azokat a fesz. ertekeket amiket ejszakas modszerrel tesztelni fogok, ime:

szorzo orajel nevleges fesz uj fesz
    ---------------------------------------
    6 800 0.988 0.7
    8 1066 1.084 0.764
    9 1200 1.132 0,812
    10 1333 1.164 0.844
    11 1466 1.212 0.908
    12 1600 1.260
    13 1733 1.308
    14 1866 1.356 1.1

(mint lathato, a vegefele meg kicsit hianyos)
    (de szetcsuszott, javitottam)
    /*(remelem nem csuszott szet a tablazat, hasznaltam tabulatort is)*/

ha megvannak a fesz. ertekek majd megnezem azt is, hogy akkus idoben ez jelent-e vmit.
    addigis varom masok tapasztalatait is :)
    meg az is erdekelne hogy procit milyen egyeb progival erdemes meg tesztelni, bar errol le7 jobb lenne a googlet kerdezni

[Szerkesztve]

• tomcs

őstag

válasz emvy #6 üzenetére

ahem.. es azzal probaltal takarekoskodni vmit vagy csak most nezted meg?
    nezted hogy pl max. orajelen mennyivel mukodik meg stabilan?

ulv proci egyebkent kulonbozik vmiben hw-ileg a normal pentium m-tol vagy csak valogatas es a besorolas?

• tomcs

őstag

válasz emvy #4 üzenetére

jovanna, az a minimum :)

de mondjuk a hatarhoz is eleg kozel lehet, ugyanis a kovetkezo orajelen mar nem eleg nalam

• tomcs

őstag

adott a gepem, samsung x20. ez szerintem egy dtr gep a hordozhatobb fajtabol, elviselheto (kb 3-4 ora alapbeallitason) akku kapacitassal. ebbol szeretnek a leheto leghosszabb akkus uzemidot kihozni.

van benne x700, meg ati powerplay, elso lepes levenni akkus uzemnel a legkisebbre, igy 300akarmennyis orajelek helyett 100 mhz korul megy, meg gondolom a feszultsegeket is allitja hozza (alapbol ''kozep'' beallitasra volt leveve, olyan 200valahany mhz)

termeszetesen halozatrol menjen ahogy csak bir, asszem 350/330.

ezutan kovetkezik a proci, nekiestem notebook hardware control nevu, magan hasznalatra ingyenes progival. ebben lehet allitani hogy mekkora szorzokat allitson be, illetve mekkora legyen a proci feszultsege.

eddig teszteltem 800mhz-en es 1860mhz-en, 800 mhz nevleges feszultsege 0.988v, nekem kb 8 orat stabilan ment a prime 95 0.7v-ot beallitva (ez szepen az ulv valtozat nevleges feszultsege alatt van)

1860mhz-en 1.1v-ot probaltam, szinten kb 6 orat ment vele a prime 95, ugyhogy elso latasra stabilnak mondhato.

ezek a feszultsegertekek gyanusan jonk tunnek, mondom, ulv nevleges feszultsege is tobb (ulv ugye nem megy 1860mhz-en)
    valamit biztos allit, mert 1v alatt azonnal lefagy mig picivel 1v folott a prime 95 jelzett hibat.
    egyebkent 1860-on ennek a procinak a nevleges feszultsege 1,356v (annyi volt az alapbeallitas)

szal most tesztelek, majd beirom hogy mire jutottam. kerdesem hogy mas probalkozott-e ilyesmivel, ert-e el vmi latvanyos eredmenyt es lehet-e a proci ennyire jo vagy vmit megse ugy allitgat mint ahogy irja

este majd beszamolok rola mire jutottam, most epp a 1,2ghz-en tesztelem 0.812v beallitott feszultseggel es mar egy oraja megy. hosszadalmas folyamat lesz az osszes beallithato orajelet letesztelni :)

szerk: az ''ertelmesen'' azt jelentene, hogy overclockolassal nem akarok ebben a topikban foglalkozni, notit olvasztani nem kellemes :D

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés