Új hozzászólás Aktív témák

• tomcs

őstag

adott a gepem, samsung x20. ez szerintem egy dtr gep a hordozhatobb fajtabol, elviselheto (kb 3-4 ora alapbeallitason) akku kapacitassal. ebbol szeretnek a leheto leghosszabb akkus uzemidot kihozni.

van benne x700, meg ati powerplay, elso lepes levenni akkus uzemnel a legkisebbre, igy 300akarmennyis orajelek helyett 100 mhz korul megy, meg gondolom a feszultsegeket is allitja hozza (alapbol ''kozep'' beallitasra volt leveve, olyan 200valahany mhz)

termeszetesen halozatrol menjen ahogy csak bir, asszem 350/330.

ezutan kovetkezik a proci, nekiestem notebook hardware control nevu, magan hasznalatra ingyenes progival. ebben lehet allitani hogy mekkora szorzokat allitson be, illetve mekkora legyen a proci feszultsege.

eddig teszteltem 800mhz-en es 1860mhz-en, 800 mhz nevleges feszultsege 0.988v, nekem kb 8 orat stabilan ment a prime 95 0.7v-ot beallitva (ez szepen az ulv valtozat nevleges feszultsege alatt van)

1860mhz-en 1.1v-ot probaltam, szinten kb 6 orat ment vele a prime 95, ugyhogy elso latasra stabilnak mondhato.

ezek a feszultsegertekek gyanusan jonk tunnek, mondom, ulv nevleges feszultsege is tobb (ulv ugye nem megy 1860mhz-en)
    valamit biztos allit, mert 1v alatt azonnal lefagy mig picivel 1v folott a prime 95 jelzett hibat.
    egyebkent 1860-on ennek a procinak a nevleges feszultsege 1,356v (annyi volt az alapbeallitas)

szal most tesztelek, majd beirom hogy mire jutottam. kerdesem hogy mas probalkozott-e ilyesmivel, ert-e el vmi latvanyos eredmenyt es lehet-e a proci ennyire jo vagy vmit megse ugy allitgat mint ahogy irja

este majd beszamolok rola mire jutottam, most epp a 1,2ghz-en tesztelem 0.812v beallitott feszultseggel es mar egy oraja megy. hosszadalmas folyamat lesz az osszes beallithato orajelet letesztelni :)

szerk: az ''ertelmesen'' azt jelentene, hogy overclockolassal nem akarok ebben a topikban foglalkozni, notit olvasztani nem kellemes :D

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák