- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- HDMI topic
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Sikerült letesztelnem az álltalad ajánlott progival is, bár nem tudom teljesen, hogy mit is mértem......
szóval: everest+feladatkezelő+linkelt progi+ TC zip tömörítés
Everest folyamatosan ~697Mhz körüli értéket mutat
feladatkezelő a terhelést elviekben egész jól kijelzi
linkelt progi: max terhelésnél ~695-697-ig, terheletlen állapotnál pedig olyan 20-60-280-310 Mhz körülé értékeknél ugrál. { miközben a feladatkezelő 7-8% terhelést mutat }
Ezt fejtse meg nekem valaki.....
thx -
parandroid
félisten
Ha lenne most nálam egy Celeron M-es noti, kipróbálnám. Mivel nincs, így a próbát neki kell elvégeznie, ha tényleg érdekli - vagy bárki másnak, akinél épp van egy ilyen.
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy hogyan reagál egy Celeron M a Notebook Hardware Control-ra. Ami biztos, hogy az adott szorzóhoz és órajelhez enged feszültséget állítani. Ezzel gyakorlatilag már előbbre lenne, hiszen 1,484V helyett nálam most 1,26V-on megy 1,6-on a Pentium M. Ez gondolom már meglátszik fogyasztásban. Biztosat azért nem tudok írni, mert épp megy a háttérben a teszt, eddig csak a 600MHz-es órajelen volt lejjebb véve a feszültség, most a többi órajelen is levettem, úgy tesztelek.
Amúgy ez már tényleg kötözködés, nem?
p -
TexT-BoY
addikt
nekem is... Nemtudom miért álsz ilyen negatican hozzá ehez!
Megjegyzem az asztali proci tuningot is a forum hatására kezdtem el és Celeron D 2.93@4.10 lett belőle... szerinted annyira félek ezektöl? Csak az a bajom hogy nemtudom hol kezdjek neki ehez kértem segítséget.
Neked pedig további jó forumozást.
Peter: csak szorzot lehet állitani? ez az eggyetlen tuninglehetőség illetve downgrade lehetőség? -
parandroid
félisten
De ezek elég drágák (mondjuk a Turion MT annyira azért nem), és épp ezért kevéssé elterjedtek. Másrészt miért ne azzal gazdálkodjunk, és abból próbáljuk meg kihozni a maximumot (jelen esetben minimumot), amink van?
Egy ULV-s gép ára, lássuk be, többnyire csillagászati, és ha egyszer hasonló feszen megy egy nem-ULV-s proci is, akkor az csak jó. Csak üzemidőt és hőmérsékletcsökkenést nyerhetünk a dologgal, emellett a venti is ritkábban fog bekapcsolni, ami megint fontos szempont egy notinál. Cserébe csak egy napnyi tesztelésen kell túl lenni, ami a teljesítménynövelő tuninghoz képest még viszonylag veszélytelen is, hiszen legfeljebb újraindítom a gépet, és visszaállítom a feszültségértékeket, nem tudom kinyírni a procit túlfesszel.
Különben meg ahogy emvy hozzászólását is olvashattad az elején (#4-#6), ULV Dothan-nel is lehet még lefelé menni.
Téma részemről lezárva, no more off plz.
p -
mower
tag
nem ertem miert baj az, ha az ember szeretne kihozni a maximumot a rendszerebol. legyen az over avagy downclocking. amig asztali gepem volt, mindig kikiserleteztem hol vannak a hatarai. huzni nincs ertelme a notit, de ugye ez a topic nem is arrol szol, az pedig, hogy a legtobbet hozzuk ki notink akksijabol, szerintem ertelmes gondolat. miert kellene 20-30eFt-ot adnom egy plusz akksiert, mikor egy kis ido raforditassal is kihozhatok belole tobbet. azt sem ertem, hogy mi ebben a ''ketseges kimenetelu kiserlet''
nem tulhajtasrol van szo, szvsz emiatt a rendszerunk nem karosodhat.
udv
MOD.: off
MOD2.: nyelvtani hibak javitasa
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged