Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz ldave #47316 üzenetére

    Ez nagyon érdekes, mert ha nem visszafelé kompatibilis modellt adnak ki, akkor sokkal nehezebben fognak a mostani felhasználók váltani, illetve új felhasználókat megszerezni (ugye nem mindegy, hogy van egy igen erős katalógus már induláskor, vagy csak 2-3 launch címmel lehet játszani).
    A wii u buktával ilyen szempontból szerencséjük volt, mert az a pár millió felhasználó nem volt annyira tényező, de 100 milliónál több eladott switchnél azért már nem mindegy.
    A versenytársaknál is szerintem előny volt a one-ps4-ről series s/x-ps5-re átállásnál, hogy az előző generáció egész katalógusa elérhető volt day 1 (ahogy a 3DS launchnál is, ha házon belül nézgelődünk).
    Viszont ha tényleg sokat drágít a visszafelé kompatibilitás egy új konzolon, akkor az is visszavetné az eladásokat, szerintem nem sokan vennének mondjuk 250-300k magasságában egy kézikonzolt.
    Lehet, hogy még évekig nem lesz új generáció? Illetve ha lesz, akkor is más koncepcióra fog épülni?
    Ami szerintem még problémás, hogy ha handheld gépben gondolkoznak, akkor továbbra sem lesz elég erős ahhoz, hogy a versenytársakéhoz hasonló minőségben fussanak a játékok, és több multiplatform AAA cím jöjjön a konzolra. A Nintendo saját címei pedig már most is jól futnak, igazából én a Zelda/Mario Odyssey grafikájával teljesen elégedett vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák