- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Egy win98-as rendszerű gépnél szintén újraindítást okoz leállás helyett, ha a ''rendszerbeállítások''/ ''speciális hibaelhárító beállítások''-nál nincs kipipálva a ''gyors kikapcsolás tiltása''.
-
GAlli
tag
nekem meg , 400w os mercury tapom van , es azt csinalja hogy iet elotte meg sehol sem lattam , WINXP kiirja hogy : mostmar kikapcsolhatja a szamitogepet ....... csak epp a tap , a hat az alaplap minden atx es ,
-
knajf
senior tag
próbáltad már táppal? (enermax,thermaltake,chieftech,coolink,zalman) ? mert én nekem win2k val még nem volt problémám semmi (jah de az hogy sp4 nélkül sokat nem ér) szal ez az én tanácsom
-
mr_ricsi
veterán
Az alaplap indítja a tápot. Ha anélkül is bekapcsol, az mindenképpen rendellenesség.
Arra nem esküdhetek meg, hogy károsodást is okoz, de -szvsz- nem érdemes kockáztatni. (Egy új táp mindenképpen olcsóbb mint egy kiégett gép.)
Ha viszont csak az alaplappal együtt van ez a jelenség, annak simán lehet az alaplap az oka. (Nem elterjedt dolog, de már találkoztam olyan alaplappal, ami így csinált.) -
L@ssie
csendes tag
Legyen közös nevező: pontosan a négyes alatt azt értem. vga-n nincs extra bemenetem. amúgy most miért is jó, ha lehúzom? ha be szeretném kapcsolni és ismét rá kell dugnom az alaplapra a kábeleket, szintén nem tesz neki jót.
amúgy már lassan 1 éves lesz, szerinted lehet még problémája, ha eddig nem volt?:O -
Bile Demon
őstag
válasz
Tommmysun #37 üzenetére
Szerintem már tisztáztuk a kérdést, sehol nem sérül az energiamegmaradás törvénye. Az akítv USB HUB ad tápot az alaplap USB portjára, az meg egyszerűen eljut az alaplap egyéb áramköreire is mert közösítve vannak az 5V-os táp vezetékek.
Esetedben pedig tápegység vagy alaplap hiba lehet a dologban. Az is lehet, hogy csak egyszerüen KH-s a 230V csatlakozás valahol, és a gép a hálózat megjelenésekor bekapcsol. Ez a BIOS-ban letiltható ''always off''. De lehet más oka van. Rá kellene mérni, hogy az 5V stdby az tényleg 5V körül van e, és a táp indító bemenetén korrekt logikai szintnek megfelelő feszültség van e (kikapcsolt állapotban 3.5V és 5V között). -
Tommmysun
aktív tag
Na ne vicceljetek már velem, ha tényleg minden áramforrás nélkül égve marad a LED akkor feltaláltátok a legkörnyezetbarátabb és leggazdaságosabb éramforrást amit szerintem azonnal szabadalmaztassatok :DD, de most tényleg ez nonszensz! Egyébként az egyikgépemen a táppal nekem is gondom van, ahogy már írta valaki korábban, nekem is van, hogy fogja magát és egyszerűen minden ok nélkül bekapcsol, ha nincs hátul kikapcsolva a tápkapcsoló!
-
mr_ricsi
veterán
''kábelkorbács alatt melyiket érted? a 20 szálas köteget, vagy a 4eset?''
Ha az alaplapod használja mindkettőt, akkor mindkettőt. :)
(Legyen közös nevező: 4-es alatt -ugye- azt érted, amelyikbe 2 sárga és 2 fekete drót megy be?)
És ha a VGA-dnak van kiegészítő tápcsatija, azt is húzd ki a próba idejére. -
húú nemtom de ezzel a probesszal már én is találkoztam. kikapcs xp és a led ég a táp pedig pörög. nos valahol az energiagazd fül alatt volt a megoldás. de ,hogy mi azt már nemtom. valamit ki kellet pipálni és láás csodát volt. :D
-
mr_ricsi
veterán
''estére főkapcs lenyomva, mikor ismét áramot kapnak a tápventillek, procihűtők, CD-romok felpörögnek, majd leállnak.''
Az alaplapról húzd le az ATX kábelkorbácsot. (A cd-ken, egyebeken maradjanak a tápkábelek.)
Ha így is csinálja a felpörgést, akkor sürgősen cseréld ki a tápot! -
Bile Demon
őstag
Akkor:
szünetmentes bedugva a 230V-ba, a szünetmentes kimenetre a kapcsolós hosszabító amin csak a PC az USB HUB, monitor van, meg ami muszály. A szünetmentesnek az átengedő kimenetén a printer, hangfal stb. vagy ahogy most is van.
Az UPS kimenete nemtudom, hogy nálad milyen, ha nem tudod beledugni az elosztót, akkor vágd le a villásdugót és szerelj rá megfelelő csatit. Vagy mégjobb ha egy monitor tápkábel végére szerelsz egy lengő konnektort és abba dugod a kapcsolós elosztót. -
tusi74
őstag
válasz
Bile Demon #28 üzenetére
Nekem is kapcsolós elosztó van. De nekem akkor ütemesen csipogni kezd a szünetmentesem, ami a szekrény mögött van. Ez éjszaka nem túl nyerő
[Szerkesztve] -
coccolino
aktív tag
KEREM KAPCSOLJA KI! :DD
-
Bile Demon
őstag
Szerintem nem lesz ettől baja. Én egy kapcsolós hosszabítót használok az a vilagítós fajta 6 kimenettel. Arra van kötve a gép, monitor, lézernyomtató, régebben telmodem + aktív hangszórók adaptere is. Egy mozdulattal áramtalanítani lehet mindent.
Neked is ezt ajánlom, pár napig macerának tűnik de aztán reflexszerűen menni fog a használata (akár lábbal is :) ), az USB HUB-nak meg semmi szüksége áramra, ha a a gép úgyse megy.
Az ADSL modem/Router/Letöltő/noteszgép + asztali lámpa, óra stb.meg mehet egy másik elosztóról, ami nem kapcsolós. -
L@ssie
csendes tag
azokkal semmire nem mész, teljesen más beállításokra való.
nekem is codegen tápjaim vannak. estére főkapcs lenyomva, mikor ismét áramot kapnak a tápventillek, procihűtők, CD-romok felpörögnek, majd leállnak. acorp alaplapon optikai egér folyamatosan világít (PS/2), intelen nem virítanak, ott az alaplapon világít 1 kis led. Tápok ha nem kapnak áramot a világító cuccok kb 5 sec-ig viritanak, utána off :O -
harry
veterán
válasz
Tele von Zsinór #25 üzenetére
Épp az a baj, h _nincs_. Régebben volt, BIOSban nem turkáltam.
-
Pizzafutar
aktív tag
A gép kikapcsolásáért az ACPI felel. Nézd meg, fent van-e a driver.
-
tusi74
őstag
válasz
Bile Demon #20 üzenetére
Végre valaki.
És ez nem vágja gallyra a gépem?
Mert arra viszont nincs kedvem, hogy asztal alá, áramtalanítás, szekrény mögé
UPS kikapcs, minden este. -
Bile Demon
őstag
Nincs ebben semmilyen paranormális jelenség.
Az USB porton bemegy az 5V az aktív HUB-ból, ami közösítve van a billentyű egér stb. 5V-jával, és az előlapi LED-ekhez is eljut. Abból gondolom, hogy a régi gépemre (ECS Lap) ha USB vinyot dugtam rá akkor az egér (optikai) és billentyű ledjei elhalványodtak és lehaltak. A power LED alapból világított csak első szabályos kikapcsolás után aludt ki. -
ZBO
tag
Néha-néha ki tud kapcsolni. Ez itt a rejtély. Mi lesz vele hosszabb távon? Kinyiffan végleg...
-
harry
veterán
válasz
TudorVigyor #12 üzenetére
Elvileg tápkábel kihúzása után ~8sec ig világít, utána érdekes lenne :)
(#10) - re ötlet? -
harry
veterán
Végülis a topichoz kapcsolodik a problémám, tehát:
Nem rég újrahúztam gépen Wint, és most nem kapcsol ki magától, ha menet közben megnyomom off gombot, vagy starmenü/leállítás parancs után sem kapcsol ki magától.
vez. pultban energiagazdálkodás menünél van egy olyan fül, hogy speciális energiagazdálkodás engedélyezése, ez ki van pipálva, de a speciális fülnél nincs (régebben volt) olyan beállítási lehetőség, h mit csináljon, ha pl kikapcs gombot megnyomom.
Gondolom a BIOSban kell állítani valamit, csak nem tom hol. Ha lesz időm átrágom az alaplapi leírást, de örülnék ha tudnátok adni valami segítséget. -
Red Rebcs
tag
lehet táp v alaplap hiba esetleg xp régi bios miatt nem tud lekapcsolni :t
-
tusi74
őstag
Én pedig úgy jártam, hogy vettem egy aktív USB HUB-ot.
2.0-s, de a portom 1.1-es.
Kikapcsolom a gépet, és a Ledek világítva maradnak a gépen.
A poén, hogy akkor is, ha a tápkábelt kihúzom a gépből. -
Blackmate
őstag
Ha jol emlekszem valahol a Vezerlöpult -> Energia Beallitasok (Power Options) - ba lehet ügyködni, hogy milyen a gep (mindig bekapcsolva, Aztali, Hordozhato, stb.)
-
Hellas
senior tag
Hát ez engem is érdekelne.Nekem azt játsza,hogy néha csak úgy magától bekapcsol.
:U:))
[Szerkesztve] -
ZBO
tag
Üdv az ide tévedteknek!
Új szokása ez a gépemnek, hogy bekapcsolva marad a táp. Mi lehet a baja?
Codegen 300 W-os, 1,5 éves a házzal adták. Tudom, hogy már ez is baj, de ezen most ne poénkodjatok. Köszi a jótanácsokat!
ZBO
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Netfone
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest