Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Nézz szét ebben---> Bővebben: link a topikban is soxor kitargyalt téma ez.
Csak saját vélemény : A linkeltek közül nekem egyik sem kéne.
Canopus EZDV-m van ami kimondottan MiniDV kamerákhoz készült. Képkockapontosan tudom vele vezérelni a kamerám és a Canopus szoftweres dv codecje miatt szerintem...hangsúlyozom SZERINTEM sokkal jobb mint Pyro ,Hauppage vagy egyéb ''noname'' firewire kártyák.
idézek ebből: Bővebben: link
''...a Canopus EZDV kártyája: rendkívül gyors DV codec-jének köszönhetően már egy régebbi PC konfiguráción is képes teljes felbontású real time megjelenítésre. VfW kompatibilis codec-je (az EZDV-t tartalmazó gépen) lehetővé teszi bármilyen külső alkalmazás számára a Canopus DV renderelését, emellett DV vezérlése is kiemelendő és képkockapontos.
Kis jóindulattal ebbe a csoportba sorolhatók (az előbbivel ellentétes oldali megközelítéssel) az OHCI szabványú IEEE 1394 csatolók. Ezek az eszközök - a fentebbi kártyákkal ellentétben - nincsenek felkészítve DV editálásra, bármilyen FireWire eszköz illesztésére szolgálnak. Ebből adódóan kommunikációjuk más DV eszközökkel nem éri el az előbbi kártyák szintjét, nem kifinomult. Ilyen eszközök a márkás és névtelen OHCI FireWire csatolók, vagy az ADS Pyro 1394DV kártyája. A Pyro-hoz szoftveres codec-et nem fejlesztettek, a kártyához mellékelt alapszintű videoeditor DV codec-je teszi lehetővé az áttöltött DV megjelenítését, illetve (csak az adott videoeditoron belüli!) szerkesztését. Külső alkalmazások (editorok, modellező-, animációs- vagy effekt szoftverek) számára nem nyújt DV formátumú export-lehetőséget, és gyakran az import sem működik, vagy nem korrekten...''
A lényeg, hogy milyen karit veszel minidv áttöltésre/szerkesztésre rajtad múlik. Azaz, hogy milyenek az elvárásaid, ehhez mennyi pénzed van stb.
EZDV-t szerintem 20-25 körül lehetne használtan szerezni, bár egy darabig biztos eltart mire fellelsz egy eladó példányt. én sem adnám el az enyém ugyanis otthoni használatra szerintem az egyik legjobb kütyü. A hozzáadott szoftverekkel már egész jó dolgokat lehet csinálni. Azon túl a capture progija által áttöltött nyers DV anyag (AVI) a gépen a későbbi felhasználás más videoeditáló progikkal való editálás effektezés feliratozás stb során teljesen kompatibilis...
Editálásra és effwektezésre is kedvenceim közé tartoznak a Canopus cuccok. Pl a Let's Edit ilyen, Vagy a nagyon szupi Edius.
Edius-szal pl simán tudsz az DV-avi-d idúvonalára mp3-at rátenni, azt mixelni stb. Ez is elég ritka. Amivel többnyire az editálók foglalkoznak azok nagy Wav file-ok audio esetében.
Pinnacle Studioval és Adobe Premier-rel összehasonlítva a Let's Edit vagy az Edius sokkal jobban bejön nekem. A Pinnacle Studiot kimondottan rühell(t)em.
Ja és majd kifelejtettem a Canopus ProCoder-t. Az meg nagyon zsír. Miután egy nagyobb anyagot megefekteztél, feliratoztál, zenével megspékeltél akkor érdemes vmilyen tömörítés alá vetni ha pl cd-re vagy dvd-re írod ki.
A ProCoderben számtalan codec közül válogathatsz(én legjobban az Xvid-et vagy a DivXeket szeretem).
na jól elnyúltam itt a dumával
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Politika
- DOOM - The Dark Ages
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest