- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Nyomtató topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajdzsi
tag
Nem tudom mit értesz "gyári igo" alatt - nekem alapból szoftver nélküli van amire utólag - több nap szenvedése után sikerült rávarázsolni a programot - de nekem (bár néha tényleg megáll gondolkozni, hogy most mi van - de ez főleg azért lehet, mert közben más is fut rajta, de) alapvetően kielégítő teljesítményt nyújt - teljességgel használható eszköz - navigációra.
-
harni71
csendes tag
Üdv nekem is van egy ilyen Navon Platinum explorer 7" tabletem gyári igo primoval örökös frissítéssel de sajna műholdat azt nem talál általában 0 műhold néha lát 1-1- et de annyit sosem hogy beállítsa a pozíciót már többször is probáltam több mint 1 órán keresztül de eddig összesen 1 szer sikerült beállnia és azt is eldobta hamarosan találkozott valaki már ilyennel vagy esetleg lehet megoldást találni erre a problémára
-
sanyoka123
csendes tag
válasz
sanyoka123 #94 üzenetére
A WiFi megosztás megtörtént a WMWifirouter progival. Már csak az a gond, hogy pl a laptopom simán megtalálja és megy rajta a megosztott Voda net, viszont a 2 tabletem a ViewSonic és ez a Navon bár megtalálja viszont nem csatlakozik hozzá. Mi lehet a megoldás?
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Lehet valahogy root-olni ezt a készüléket? -
sanyoka123
csendes tag
Sziasztok. Lehet, hogy nem egészen idevaló de nekem is lett egy Navon 7 Platinium Explorerem. A gondom a netezéssel van. Mobil netet szeretnék használni az autóban stb. Viszont a netet a PDA-on meg kellene osztani, hogy Wifi Routerként működjön. Nem találok használható progit mert a PDA egy Samsung i780. Tudtok valami megoldást?
-
feketepeti
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #91 üzenetére
Nekünk egy platinum explorer kb 2 hét alatt betojt, nem bootolt be.
Visszavittük, kb 6 hét múlva szóltak, hogy visszaadják az árát.
Részemről felejtős, support nincs, egyedi rom nincs (pont ilyen esetekre, amikor kellene a support)
Amíg ment, addig sem volt egy nagy eresztés.
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Nézegetem a Navon Raptor 7 tabletet. Árban jó (30e ingyen kiszállítás). Ettől többet nem nagyon adnék tabletért. Ezért viszont 2 magos procit, 4 magos malit, 1 giga ramot és 8 giga hátteret adnak.
Kérdezném, h a Navon tabletek mennyire megbízhatóak, vannak-e típushibái, vagy valami?
Terméktámogatásról nem sikerült megtudnom sokat, mert a navon.hu egy szar. Semmi nincs rajta, 1000éve nem frissítették.
Mondjuk ahogy itt olvasgatom a topicot, a navon sem mentes a hibáktól.
Már annyi tabletet néztem ebben a kategóriában, de mindnek van vmi nyűgje. Gőzöm nincs, mit kéne venni. Lassan kezd elmenni a kedvem az egésztől.
A nagy háttértárral rendelkező egymagosok (16gb) és a kétmagos tabletek közt árban nincs nagy különbség, így ezért gondolkodom egy ilyenen vagy a társain (Concorde Tab Speed, Prestigio Multipad 7.0 Pro Duo, Nextbook 7 Premium se dual, stb).
De aztán lehet végül marad egyedül a Galaxy W-m?:-) -
Lajdzsi
tag
Sziasztok. Ma délelőtt vettünk egy Navon Platinum Explorer készüléket, de nem volt rajta navigációs szoftver és az egész délelőttünk ennek a ráákombálásával telt, sikertelenül.
Tudnátok valami olyat ajánlani, ami tutttibiztos ezerszázalékosan jó?
Előre is köszönöm. -
mn72
csendes tag
Sziasztok!
Naviexras program nem látja,h csatlakozik az explorerem, win7 64program van a gépemem,de az mutatja
a kapcsolódást!...mi lehet a probléma?... -
Takcsi
csendes tag
Szia Mindenki!
A napokba vettem egy Navon Platinum Eplorert teljesen meg vagyok elégedve vele kivéve az érintő képernyőt. Hát az kritikán aluli.
Ha valaki tudna megoldást azt nagyon megköszönném.
Kerestem de nem találtam kalibrálási lehetőséget
Fentebb írták hogy a system fájl-ban ki lehet cserélni a touch fájlt én (tök kuka) nem találom még a system fájlt semBocs de teljesen kezdő vok.
-
Mifi146
csendes tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne a Navon Platinum Explorer készülékkel ha bekapcsolom bejön a navon logó és az android felirat onnantól sehova sem mozdul. Mit lehet vele csinálni vagy csak szervíz ? -
weareinluck
tag
Navon Platinum 10 készülékemmel van probléma. A nem kompatibilis alkalmazásokat szerintetek érdemes telepíteni? Ha igen, akkor hogyan? Apk fileokhoz nem sikerült hozzájutni, így nem tudtam egyáltalán kipróbálni. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kisBözsi
tag
Sziasztok!
Már mindenki kidobta az ablakon ezt a masinát? :-)
Nekem megfelel, amire használom. Gps, video, zene, net. A háttér világítás nem vibrál, ha 90%-ra van állítva. Nézzétek meg a cpu beállítást. Szerviz előtt 1500mhz-en volt. Most 1008mhz. Mintha stabilabb lenne, és bár nem próbáltam, de szerintem a wifi térerő ettől gyógyult meg. Szerintetek visszaküldjem a háttérfény miatt? Igy most nem vibrál töltés közben. Mikor vissza jött a szervizből rátettem töltőre. Olyan meleg volt a hátulja a töltő mellett, hogy a burkolat is megolvadt, de tölt rendesen, és az akksi as bír kb 2-2fél órát intenzív használat mellett. -
kisBözsi
tag
Csak azt tudnám, hogy töltéskor miért vibrál a háttérfény?
-
vodaboy
tag
tudja valaki hogy milyen kijelző típus való bele???egyik ismerősöm ráült a tablet-jére és betört a kijelzője. (LCD)
érintő jó! -
kisBözsi
tag
válasz
levi.hungary #67 üzenetére
Szia!
Próbáltam ROM mentést csinálni a ROM Manager
ClockworkMod progival. Nem mrtem folytatni, mert azt írta, hogy nem kompatibilis ezzel a készülékkel. Nem firtattam tovább, nehogy valami gubanc legyen. -
kisBözsi
tag
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Nem találtam semmi infót a kijelző típusáról, bár feltételezem, hogy TN paneles. Autóban használva milyen a láthatósága (tükröződés, kontraszt, betekintési szög stb.)? A felbontása nem túl jó a 7"-hoz képest, bár a hardver valószínűleg nem bírna többet.
Korábban szemezgettem a Navon valamelyik hagyományos GPS-ével, de annyi rosszat írtak a termékek minőségéről, hogy letettem róla. Ahogy a hozzászólásokat olvasgattam ezt a "jó" hagyományt folytatták ezzel a készülékkel is.
-
jaksi767
csendes tag
válasz
levi.hungary #74 üzenetére
Küldöm az IGO beállítást.
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_x=800
screen_y=440
screen_x2=440
screen_y2=800
screen_xy="800_440:800x440/440x800:fullscreen"
highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0 -
levi.hungary
tag
Az IGO-ban a sys.txt-ben milyen felbontást használtok, hogy értelmesen kiférjen minden?
-
Hejho!
Van egy Navon Platinum Explorer 7-es tabletem, és rajta egy iGO navigációval. Sokat vezetek ezért szükségem van az iGO-ra meg ezt szoktam meg (Kamion profil miatt).
A programon belül ki van kapcsolva a LOG funkció, de ennek ellenére a tablet folyamatosan akár hova megyek csinálja magának a LOG-okat a "data/gps/gps log/" mappába, és van hogy 1 log 500 megát is foglal...
Erre van valami megoldás ahol kilehetne kapcsolni hogy ne csináljon ilyen LOG file-okat többet?Köszönöm előre is!
-
süti76
csendes tag
Sziasztok,én a sygic nevű navit tettem rá, tökéletesen működik. De nem találok truck verziót androidra tőle,
ha valaki tudna megköszönném.
-
Szent Petya
csendes tag
Jah, nem gomba, csak nyomtam egy a-t is
A reset gombnál.... -
Szent Petya
csendes tag
Sziasztok!
Van egy új tabletem. Valószínűleg a kínai fajtákból. Media-Tech CASSIUS 7 típus.Rajta van a play áruház, de nem tudok sem új fiókot nyitni, sem belépni. Már olvastam hasonló hozzászólásokat. Meg is csináltam én is azt a kb tíz lépést, amiben a kényszerített leállítás, illetve a törlés van. Ezek után sem működik a play áruház. Lehetséges-e az, hogy valaki előttem beírt egy mail címet, és nem lett resetelve, és én ezért nem tudok belépni? Ha igen, gyári visszaállítás megoldaná-e, mert én megcsináltam, de sem ebben nincs változás, sem a letöltött progik nem törlődtek. Tehát a program eltűnt, csak a letöltési mappa nem törlődött. Van egy apró lyuk az oldalán(persze pont oda nincs semmi sem írva), arra gondoltam, hogy ez a reset gomba. Ha van ilyen egyáltalán. A mikrofon, meg a hangszóró megvan, szóval azok nem lehetnek. Táp, fülhallgató, minden más feliratozva. Egyébként a blackmart alpha progival tudtam pár dolgot leszedni. De sok helyen visz tovább a google playbe, és onnan már nem megy tovább. Például leszedtem flash playert, de nem megy az sem, ugyanúgy, mint pl. facebookon nincs chat ablak sem, míg nem szedek le a google playel hozzá valami alkalmazást. A 3.4.7 verzió van fent.
Köszönöm a segítséget. -
mynames
senior tag
Na megtaláltam. Alul az óra mellett fel kell hívni, hogy USB kapcsolat, és , hogy engedélyezem...Nem emlékszem, hogy ConCorde-omon ilyen lett volna. Ott rádugom és egyből megy...
A lényeg, hogy megoldódott. -
mynames
senior tag
Win7 64 nem ismeri fel ha usb-n csatlakoztatom. Még annyira sem , hogy nem a belső memóriát elérjem...
Mit lehetne tenni?
-
levi.hungary
tag
76d20121227 helyett nekem 76d20121024 szóval van újabb szoftver. Hát jó lenne ha pubikálnák... vagy valahogy a tiedről le lehetne szedni. A market hiba is elmúlt alapból? Amúgy a navongps.com honlapjukon keresztül írtam nekik vagy egy hónapja, de még nem méltóztattak visszaírni. És még mindig nincs a termék a lapjukon, érdekes cég...
-
kisBözsi
tag
Sziasztok! Több mint másfél hónap szerviz után végre vissza kaptam a kütyüt. Wifi hibával küldtem vissza. Nagyon jó lett! Az érintője, is jó lett. Cseréltek benne wifi modult, hátlapot. Előtte foltos volt a kijelző. Különösen csak a világos tónusú háttérnél. Most már a foltok is eltűnntek. Frissítést is kapott, legalábbis a szerviz lapra rá vaj írva. Sajnos az előző verziót nem tudom. Alapsáv ver. 1.5, kernel 3.0.8+, build nuclear_107a-eng 4.0.4 imm 76d20121227 g7vr08. Amit e pár óra bökködésről tudok mondani, az az, hogy a net tuti gyorsabb lett, mint előtte. Egy dolog nem tetszik, amit előtte nem csinált. Töltéskor villog.kicsit a háttér világítás. Leveszem a töltőről, és kb 5 perc után hadja abba. Nem olyan feltűnő.
-
levi.hungary
tag
http://totalcar.hu/magazin/technika/2013/03/01/navon_platinum_explorer/ [link]
Teszt, azért a pocsék érintő kijelzőt leírhatták volna. -
istvan600
csendes tag
válasz
pengeborisz1 #58 üzenetére
hali én karácsony óta próbálom megoldani ezeket a gondokat,én már megkaptam az agyvérzést nézd meg előbbi szólásomat ott van a válasz a kérdésedre sőt azóta már BP-i nagy fiuk is próbáltak segíteni (én vidéki vagyok) de nekik is beletört a bicskájuk.mondták, hogy mi a baj de nem értem és már nem is érdekel.azt mondták olcsó sz-t vettem.egy barátom rá tett egy navigációt, valahogy működik de az sem az igazi lásd korábbi hozzászólásomat. ennyi pénzért okos t
elefont kellet volna venni az többet tud de azt hitem ez sokkal jobb dolog de nagyot tévedtem, és nagyon bánom hogy meg vettem,mert navigáciot olcsóbban lehet venni,és mint írtam másra nemigen lehet használni.
üdv istván -
Kistyuk
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy navon platinum explorert!
A problámám az lenne hogy az IGO telepítése után, amikor indítanám pár másodperc mulva kilép!
Nem tudom mi lehet a probléma!
Ebben kérnék segítséget!
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv.
-
Sthaior
csendes tag
Szia
Próbáltam én is rájönni a memória elfogyás problémára de nem tudtam 3 féle Igo-val próbáltam mind megzabálta a memóriát!
Kettő géppel is megpróbáltam egyik fél gigás tárhelyes volt a másik egy gigás Media Marktban vettem vissza is vittem az elsőt a második után meg inkább visszakértem a pénzt és vettem egy Galaxy Tabot ezen tökéletesen megy az Igo.
Valószínűleg szoftverprobléma okozza a gondot!
Ami a Navonon elkajálta a memót az a Galaxy-n tökéletes!
Remélem tudtam segíteni!Navigálásra ez a tab így használhatatlan!!
Üdv
-
levi.hungary
tag
Állítólag ha 10 másodpercig nyomva tartod a bekapcsológombot (bekapcsoláskor???) jó lesz az érintőképernyő. Tesztelnétek, hogy nektek jobb lesz-e? Nekem mintha jobb lenne, bár lehet csak placebo (kb havonta egyszer használom a gépet rövidke ideig)
-
pengeborisz1
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült már valakinek megoldania a pendrive vagy usb stick csatlakoztatási problémát? Én már lassan agyvérzést kapok a kísérletezésektől, és nem boldogulok.
Több fórumon olvastam az OTG-s kábelről. Azt próbálta már valaki?
-
aaandras
csendes tag
Sziasztok
Január elején vásároltam egy NAVON PLATINUM EXPLORER-t. Az egy éves, IGO Primos változatot vettem meg. Ahogy az lenni szokott, el is követtem egy csomó hibát.A szerencsém az volt, hogy a NAVIEXTRAS TOOLBOX progit letöltöttem, és csináltam benne egy teljes mentést...így amikor a sok telepítgetéstől állandóan leállt valami, és még a memóriám is megtelt....a cipőm is telelett. Sajnos csináltam egy gyári visszaállítást, így eltünt az IGO a gépemről...Visszamentem vele a boltba, ahol semmit sem tudtak mondani, pláne tenni vele...így magad uram elvén hjazamentem, és rájöttem...a NAVIEXTRAS progi elindítása után egy visszaállítás megoldott mindent. Lett IGO újra..és a memória gond is megoldódott egy időre. Azóta rendszeresen csinálok mentéseket, hogy vissza tudjak állni...A telóm is androidos, így már onnan is tudom, hogy érdemes egy progival bacupot készíteni az appokról, így azok bármikor visszaállíthatóak. Az IGO ról pláne érdemes, mert hajlamos az eltünésreHa valaki mégis talál megoldást a memóri elfogyásra, akkor nem kellene mindig visszaállítást csinálnom. Remélem adtam néhány használható tippet sorstársaimnak
-
norboy28
csendes tag
Gyerekek lehet,hogy találtam egy alternatívát romfrissítés ügyében. Nem mertem végrehajtni a frissítést több ok miatt ,de nem tűnik lehetetlennek.Eljutottam egy szintig ahol már csak egy okét kellene nyomni és menne a frissítés csak kérdés milyen lenne a tablet utàna. Vállalkozószelleműeknek ,bátraknak leirom szivesen mit hogyan :-)
-
norboy28
csendes tag
válasz
feketepeti #35 üzenetére
Hali először probáljátok meg a szervizt ha nem futtt ki az időböl bár nem tudom mit mokolhattak vele hogy igy járt
-
Gyula51
csendes tag
Sajnos igy sem indul.amugy kösz.
-
Gyula51
csendes tag
Valaki tudna segiteni.Vásároltam eggy navon platinum explorer-t,és a beállításoknál valamit elrontottam.Valahogyan eltüntettem az IGO8 ikonkát aztán csináltam egy gyári alapbeállítást.Most sehogyan sem tudom a gps-t előhozni.Csak felhasználó szintü segitséget kérnék sürgős!!!
-
pinterakos
csendes tag
Sziasztok!
Navon Platinum 10-es gépnél az a gondom, hogy elég sok alapalkalmazást (BKV, TELVIRA, Mozi24, wikipédia, stb.) nem tölt le a google playről, mert kiírja, hogy nem kompatibilis az eszközzel. Az angry birdsöket pl. fel sem ajánlja a google play, gondolom ezek sem kompatibilisek. Nekem tehát nem az a problémám, ami sokaknak volt, hogy 3 letöltés után hibaüzenetet ír ki, és egyáltalán nem tudnak letölteni, hanem az, hogy bizonyos alkalmazásokat letölt, bizonyosakkal pedig nem kompatibilis. Tehát a 6-os és 24-es hozzászólásban leírt orvoslások nálam nem játszanak. Tudnátok ebben segíteni?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- ALKUKÉPES ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest