Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- TCL LCD és LED TV-k
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem sokat

ps: nekem teljesen passzív a gép. Picopsu, cpu-n nincs venti csak naagy hűtőborda (athlon II x3 400e 45W TDP-s), mindez egy eléggé nyitott régi chieftec házban. A 3db 1,5 tb-os samsung ecogreen vinyónak embertelen hangja van. Ha előről csinálnhatnám, biztos hogy inkább beraknék 1-2 alacsony fordulatszáémú ventillátort, és valami nagyon halk, kis teljesítményű de jó hatásfokú atx tápot használnék. A vinyók hangja nagyon rontja az összképet sajnos. -
llacee.
tag
válasz
üzenetére
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy hogy az ördögbe tudnám a smabát rendesen belőni?
Megosztásokat létrehoztam a samba helyi felhasználókat fogad csak el null pwd nincs.
Két userem van az egyikkel csak olvasni szeretném a megosztásokat a másikkal írni is.
Ubuntu alatt 1 sec alatt megcsinálom ezeket cnf fileban,de itt elveszek a keretrendszerben.
Van sok funkció,amit itt elérek,de lnx szerveren nem tudom beállítani ezért tértem vissza a freenas-hoz,de ezzel a szambával nagyon idegesít.
Másik meg, hogy transmissionba felveszem a torrenteket és töltögetek.
Majd újraindítom a gépet és megint fel kell venni a torrenteket, hash és akkor folytatja nem jegyzi meg.Ez mitől lehet?
Köszönöm a segtséget
-
JNashville
senior tag
válasz
üzenetére
Azt úgy értettem, hogy csak házon belül lenne használva, tehát helyi hálózaton belül. HD filmeket rajta keresztül játszanék le, vágom, hogy alapból az Atom nem túl acélos ehhez, de a hálózat vajon megadja a kellő sávszélességet? (N-es router és 5 Mb-es net van itthon.)
Másra nem használnám, kifejezetten arra gondolok, hogy ezt besúvasztanám valami szekrény mélyére, ahol még az a kevés hangja se hallatszik, aztán csók. Igazából az a kardinális kérdés, hogy ehhez elég Win7, vagy kell a FreeNas is?
-
VS461
tag
válasz
üzenetére
Sziasztok!
Hát, flimo segítő szavai
nyomán két irányt találtam:
1. Intel DG45FC vagy DG45ID lap, E3200 processzor
2. MSI 740GM-P25 lap, Athlon II X2 215 processzor. Ez az alaplapos cikk pont jókor jött...Az Intel megoldás az egyik lap mini ITX volta miatt tetszik jobban, de pont a lapok miatt drágább. Az AMD oldalról viszont nem tudom, kezeli-e a 740G chipset a RAID 5-öt. A honlap csak annyit ír, hogy RAID-et tud.
Memóriákat nézegettem, ugyanúgy 5-7 ezerért lehet 1 GB-nyi DDR2 és DDR3 RAM-ot is venni, szóval ez nem faktor.
Nos, egyelőre ezen gondolkodom. Nem vagyok jártas a tuningban (pláne nem a downclock-ban), de gondolom, mindkét processzort le lehet "csendesíteni" egy Atom 330 csúcsfogyasztása szintjének közelébe.
Cs!
-
VS461
tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Megnéztem a szóba jöhető Atom lapokat; amelyik tud 4(6) SATA vinyót fogadni (Zotac, Giga), azok sem tudnak RAID 5-öt.
Most jön a kérdés, hogy ragaszkodjak az Atomhoz (fogyasztás, ár), és vegyek úgynevezett RAID kártyát, vagy rakjak össze egy mini-ITX lapot valamilyen óccsó (esetleg használt) procival

-
(ex)Cat
senior tag
válasz
üzenetére
Filmekről van szó.
Az egyéb fontos dolgaimat én is hasonlóképp mentem, ha nem is az ország másik végébe, de egy másik városban levő szerverre. Viszont uezt 8- 10 TB esetén már nehéz lenne meglépni, no meg nem is kifizetődő talán.Szóval azt mondod, hogy freenas esetén létre lehet hozni egy mondjuk 10 lemezből álló raid 5 tömböt is akár? Mert én eddig tökre azt vettem ki abból, amit olvastam, hogy a raid5 max. 5 lemezig jó, efölött már nem célszerű.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
üzenetére
Igazából nem tudom miért raid5.. talán csak mert nem gondolkodtam ennél fentebb.
Egyébként nekem elsősorban a kapacitás bővítés a lényeg, viszont szeretném, ha kicsit nagyobb biztonságban lennének a tárolt dolgok, ezért gondolkodtam (eddig) raid5-ben.
De ami visszatart az az, hogy amióta ezen kezdtem el gondolkodni egy csomó olyan történetet olvastam, hogy szétesett a raid tömb és akkor ugye ugrik minden ami a 4-5-x lemezen volt.
Semmiképp nem akarom tükrözni őket, mert arra a világ pénze se lenne elég, hogy mindent tükrözzek. Azért kell egy ésszerű(?) határvonalat találni a biztonság és a praktikusság (költség) között.
Raid6-ban hány lemezt lehet (érdemes) használni?
Utánaolvasva a Raid6-nak, ez nem biztos, hogy megéri nekem..
-
Alex91
félisten
válasz
üzenetére
Persze, nem kell megvenni. Ha neked nem felel meg, vagy tudsz az igenyeidnek jobbat csinalni. Ha teged nem erdekel, hogy mennyit fogyaszt, mekkora nagysagu, es van ra megfelelo rendszered, vagy magad meg tudod oldani az SW beloveset es nem sajnalod ra a befektetett munkat, es meg joval olcsobban is kihozod, akkor azt kell csinalni.
Mondjuk en ugy neztem, hogy az en igenyeimnek inkabb egy gyari felel meg jobban. Megha a penztarcamnak nem is tetszik annyira
. Hiaba, ha az en igenyeimnek nem felel meg, lehet akar milyen olcso, nekem csak nem eri meg.
En nem tudok osszerakni olyat, foleg olcson nem, ami nekem kellene. Te meg ossze tudsz.
Masok az igenyek, masoka lehetosegek. (Mondjuk en is lejebb adtam, bar ki tudtam volna fizetni a dragabb cumot is, csak belegondoltam, hogy lehet, most talan meg megse kell
.)En csak azt mondom, hogy valahol megertem, hogy miert kerulnek ezek a gyari NAS-ok ennyibe. Nem mondom en is orulnek, ha olcsobbak lennenek. De remelem, hogy ahogy egyre tobben fognak ilyet hasznalni, ugy majd az aruk is csokkenni fog.
-
Pali79
aktív tag
válasz
üzenetére
A fő úgyis az lenne, hogy a fileszerver maxon szedje a torrentet.
Hát az eddigi írásaidból úgy tűnik, hogy jelenleg egy gépet használsz, de hidd el ha csinálsz egy szervert a 100-as belső háló kín lesz nagyon hamar, mert tuti, hogy valamit másolni, tömöríteni vagy valamit kell előbb-utóbb csinálni ami igénybe veszi a hálót (én is így vagyok ezzel
)Hely szempontjából meg egy 3-6 vinyós rendszernél nem az alaplap lesz a gond.
Dehogynem!!! Én pl legszívesebben vennék egy D-link 343-ast, tolnák bele 4 db vinyót és lesz@rnám a házilag épített cuccot. Ezzel sem helyigény, sem zaj, sem fogyasztás szempontjából nem tudnak versenyre kelni a házilag barkácsolt cuccok. Az egyetlen amiért mégis a házi barkácsolás mellett döntöttem az az ár! 100K körül mozog egy 343-as

-
Pali79
aktív tag
válasz
üzenetére
Hát nem tudom, nem vagyok valami nagy guru, de néhány dologban vitatkoznék azért:
1. a 2000 Ft-os GB hálókártya csak sima PCI-os ami mint már fentebb utaltam rá sose fogja tudni a GB-t. Ahhoz PCI-e kéne ami drágább is kicsit meg ugye nem is biztos h ilyen csatoló van az alaplapon.
2. az általad említett E5200 fogyasztása 60 W körül van (terhelve persze) míg az Atomoké 18 W körül van. Bár a proci tuninghoz végképp nem értek (sose csináltam még) a műszaki vénám azt súgja, hogy 60 W-os fogyit sose fogod tudni 18-ra levinni.
Hozzátenném még, hogy szerintem egy NAS-hoz egyszerűen vétek egy ekkora procit beáldozni. A router fogysztását sztem el is lehet felejteni, mert az igazán nem tétel, de azért azt se felejtsük el, hogy 1 db hálókártyával nem igen csinálsz router, mert ahhoz sztem több db is kéne.
És legvégül pedig a méret az ami valakinek nem mindegy, nekem most pl egy D-link DNS-313 látja el a letöltőgép és a NAS feladatait ami alig nagyobb mint a vinyó maga ami benne van, csendes, és kb 20W a fogyasztása. Az egyetlen bajom vele, hogy csak 1 db vinyó fér bele
-
Jhonny85
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Az egyéb fontos dolgaimat én is hasonlóképp mentem, ha nem is az ország másik végébe, de egy másik városban levő szerverre. Viszont uezt 8- 10 TB esetén már nehéz lenne meglépni, no meg nem is kifizetődő talán.
)

. De ígérem h jelentkezni fogok.