Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jhonny85

csendes tag

válasz gliskard #2 üzenetére

Köszi a gyors választ gliskard!

Először is a linux op-t azért választottam mert, tudtommal hosszú futásidő mellett is stabil.
    A Free BSD-t eddig csak vmware-en láttam, pontosabban próbáltam. Látni akartam milyen, de rövidre sikerült az ismeretség. Az általad javasot FreeNAS és Webmin pofásnak tűnik, így első pillantásra. Bár a Webmin-nél nem láttam "letöltögetés beütemezést", de lehet csak elkerülte a figyelmem. De ha nem is tudja az se baj, nem ez a legfontosabb.

Második: SW és HW raid. Mi történik az adataimmal, SW esetén, ha az op. bemondja az unalmast? Emiatt próbálkoztam HW-t keresni, mivel tudtommal az fittyet hány az op állapotára, csak a fájlrendszer kompatibilitás a fontos (ext2-ext3, vagy vmi ilyesmi van linuxnál tudtommal), hogy Linux után ne próbálkozzak pl Xp-vel :) .

Pénz szétszórás nem pája, olcsó megbízható "társat" keresek a tárolásra :) .

Ha SW vonlon haladok tovább, megoldható egy kisebb kártya (1. vagy 2.) és az alaplapi csatlakozók kombinációjából (pl az asrock-éval) a későbbi bővítés szempontjából? Jelenleg a notim a "fő gépem", 160-as vinyóval. Van még egy 80-as 2,5-ös progiknak és egy 500-as 3,5-ös filmeknek, sorozatoknak, és játokoknak. Ezek mellett sok-sok dvd van kiírva, de nem bízok bennük, bárki bármit is mond, h milyen a mai technológia. A vinyókon 1-2 kallódó giga van szabadon :S . A 4 1Tb-snél alább nem adom, az igényeim.

Az op.-ot én is külön vinyón képzelzem el, csak kimaratd az előző írásomból. Bár én egyetlen ssd-n képzeltem el (mondhatni viccből), de én is gondoltam már a raid-1-es dolgon.

Ami a processzort illeti, azért választottam erősebbet, mert lehet, h egy-két ismerősöm számára is biztosítanám a hozzáférést, csak is letöltés címen, és nem tudodom h, az mennyire veszi igénybe a gépet. De ha azt mondod elég a kisebb proci is akkor legyen :) . Mondjuk ez?

A lejátszó.hu-t is látogattam már korábban, de nem találtam olyat, ami tetszik. A gyári spec op.-sek sem szívesen hack-elném, garanciális okok miatt. Ezért is akarok saját építésűt és még sokat tanulhatok is az építés során :) .
    A DS209-es jó kis darab, de mint már írtam 4x1Tb alá nem adok. A nagy testvére a DS509+ már viszont mosolyra csalja a szám :D .

Még valamiben kikérném a véleményed. Jelenleg egy SMCWBR14-G2 routerem van. Szerinted ellehet vele érni a 50Mb/s olvasálsi sebességet (írásban még 20Mb/s-al is megelégednék)?

Köszi még egyszer a fáradozásod és válaszaid.

jhonny85

Új hozzászólás Aktív témák