Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krix

őstag

Egy ideje én is fontolgatom a házi tárolás átszervezését egy NAS boxba. Jelenleg 2x1TB HDD-n vannak a cuccok RAID 1-ben. Vannak rajta olyan adatok amiket nem szeretnék elveszteni, úgyhogy RAID 5-ben gondolkodom. Szempont lenne a bővíthetőség, ami a mostani helyzetben nem megoldott. (pedig lassan esedékes lesz) Nézegettem a gyári megoldásokat és ezek közül a Synology dobozai tetszenek a legjobban. Kicsi, könnyen használható, a bővítése is egyszerű. A mostani 2 vinyómat simán betehetném raid 1-be, aztán ha kezd szűkössé válni a hely akkor vehetek mellé mégegyet amit online raid 5-be tud konvertálni. Méret alapján a DS409slim a legszimpatikusabb de a noti vinyók lényegesen drágábbak mint az asztali társaik és a sebességük sem valami jó. Emiatt inkább a DS410-nél kötöttem ki.
    Viszont nem vetettem még el a saját rendszer összerakását sem. Ma akadtam rá erre a lapra: X7SPE-H 6 Sata csatlakozó amit szépen ki lehetne használni a fentebb említett Lian Li házban. Árban kb. ugyanannyi lenne a DS410 mint a lian li + az atomos lap.

Összehasonlítva a két rendszert a saját építés felől nézve

Előnyök:

+ op. rendszertől függően lehet rá telepíteni még ezt-azt
    + 6 lemezig bővíthető
    + 2 GBites LAN csati (bár ezt nem tudom, hogy mire tudnám használni, jelenleg egy is elég)

Hátrányai:

- nagyobb a ház mint a DS410
    - komplikáltabb vinyó csere (bár ezt kibírom, annyira azért nem döglenek sűrűn a vinyók)
    - a raid migráció kérdéses, bár írta valaki, hogy ez megoldható
    - sebessége vajon milyen lenne a DS410-hez képest?

Van-e esetleg valami bármelyik oldalon ami felett elsiklottam?

Új hozzászólás Aktív témák