Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali, Adott egy VGA aminek átlagosnál jobban melegednek a RAMjai. Működés közben throttling van. A ramok érintkeznek gyárilag a fő bordával.
Javításként a nyák hátlapjára thermalpadoztam, hogy hozzáérjen a backplatehoz. Valamit javított, de még mindig throttlingol. A gyári ventikeretet leszedtem és felfogattam 1x Noctua 14cm 1500rpm és 1x Be Quiet Silent Wing3-at 14cm 1500. MEgintcsak javult , de még mindig be-be throttol.
Ventiket már nem nagyon tudom überelni lehetne 3000 kapni, de sok kompromisszum. Hangos drága stb és jelentősen nem javítana a GPU így is az átlagosnál hűvősebb már. Ja igen csak GPU szenzor van a többit nem tudom sajnos.Amit lehet:
- Pad csere Grizilire. Ezt drágállom, nem hiszem, hogy annyival jobb mint ami van és 13e Ft ami mennyiség kellene.
- Arra gondoltam szerzek 1-2mm rézlapot és gondosan thermal padozva beteszem a hátlap alá, hogy jobban szétvigye a RAM-ról a hőt. A gyári Bacplate elég műanyagnak tűnik szerintem nem elégséges. Ha megoldható és működik ez lenne a leg életképesebb.
- Hátlapot eltávolítom és megsünizem a ramokat, esetleg VRM-ket. Talán ez lenne a leghatékonyabb, de elég nagy a kari jó lenne ha maradna a backplate merevíteni, illetve esztétikailg se nem az igazi, üvegfalú házam van és sűrűn kell cserélgetnem a main VGA-m YT-ra tesztelés miatt, szóval sérülékenyebb az egész.
Mivel már csak néha-néha throtto be talán csak egy kicsi hiányzik, szóval lehet elég lenne a réz lap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest