Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Steam Deck
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
efem
tag
metro felulet = start menu. Ha vissza akarsz menni, csak nyomj a desktopra ( mellekesen az egeret balra-le huzva is megjelenik(start menu helyere), illetve a "metrositott" futo alkalmazasok listaja is igy csalhato elo. A beallitasok meg jobbra le ( ora magassagba ) csalhato elo
-
MTbc
senior tag
Sziasztok, mostanában egyre sűrűbben előfordul hogy pár oldal nem töltődik le egyáltalán, más oldalak viszont igen, ilyenkor átírom a dns-t a 8.8.8.8 -ra és akkor egyből megy minden eddig nem volt ilyen baj hiba üzenetek naplóban sincs semmi arra utal jel a hogy a SBS2011-en lévő dns-el lenne gáz. Mit tudok csinálni? Állítsam be mindenhová a 8.8.8.8. -as címet? Egészséges megoldás?
-
bobsys
veterán
BE
Nem tud restoret sima halozati megosztasra, meg akkor sem ha mappelve van. Mert olyan jo program.
QNAP NAS tud elvileg NFS sharet de arra sem sikerult, nem lehet valasztani. Valami otlet, hogy sima NAS sharerre, vagy NFS megosztasra tudjam a restoret csinalni? -
gaborbol
őstag
válasz
szabi777 #4193 üzenetére
A valasz roviden igen, megoldas kicsit hosszabban: Itt.
Option b: Felhuzol egy kezdetleges sbs rendszert es onnan nyomod a restore-t.
Option c: A szervere mar eleve Vmware vagy hyper-v alatt fut (minden ilyen szerver mar virtualizalva kerul ki tolunk) akkor csak siman hozzaadod mint local disk es onnan megy a restore.
Opcion D: Ha tud az eszkoz iSCSI-t akkor feltehetoen van network share is, tedd inkabb oda.
-
szabi777
tag
Urak, tanácsra, felvilágosításra lenne szükségem...
Sbs2011-et NAS-ra szeretnék menteni a beépített Natív WindowsServerBackup-pal. A NAS iSCSI-val csatlakozik, megy is szépen rá a backup.
Ha egyszer netán tán ne adj isten betérdel a szerver és bare metal recovery-t kell csinálnom, be az sbs telepítő és elvileg onnan meg tudnám csinálni. Igen ám, de ha jól tudom alapjáraton max network share-hez tud kapcsolódni iSCSI eszközhöz nem. Hogy állítom vissza a rendszert ? Belobbantható valahogy a win hogy lássa a NAS-t ? Vagy valahogy network share-nek kellene konfigurálnom felejtve a iSCSI-t ?
Köszönöm előre is a tapasztaltabbak tanácsát...
-
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Megint a segítségetekre lenne szükségem. Miért tűnnek el mostmár napi szinten a tsadmin-ból a szerverek?
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #4190 üzenetére
Csak menteni nem konnyu ... foleg ha nem is tudsz rola,hogy van nekik
, meg azert az image backup nem art, ha ott figyel valahol es nem ugy kell ujraepiteni a szervert a semmibol szinte.
Pont egy eve hivtak a sulibol, hogy nem elerheto a webserver...Mondtam, hivjak a hosting ceget, mert nem tudok vele mit kezdeni.
Hja nem az hanem ami a pincebe van. WTF??? 2 eve vagyok ott meg csak nem is hallottam rola... aztan tenyleg ott volt a picebe a doglott vinyos NT 4.0... Legalabb most mar ott is jartam... -
kraftxld
Topikgazda
válasz
InfiniteReality #4185 üzenetére
A cégnek akinek csinálom mondhatod, 3 hónapja pucoltam ki tőlük az utolsó NT4.0 tartományvezérlőt
Nem is a .nk2 file-al van a gondom inkább a tartalmában lévő X500-as címekkel meg az ezzel kapcsolatos routing problémákkal. -
kraftxld
Topikgazda
Megb@ssza a jo edes k***** az aki kitalalta ezt a rohadek .nk2 file-t.
Egy ideges megjegyzes igy egy Exchange 2003 cross-forest migration kozepen miutan tegnap lenyomtam 20 munkaorat
-
kraftxld
Topikgazda
Megyek a TechED-re
[link] -
törölt tag
Windows server 2003 print szerverhez létezik olyan ingyenes program ami korlátozza azt, hogy ki mennyit nyomtathat?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4172 üzenetére
Outlook 2003-ban nincs Autodiscover így vagy kézi matatás vagy scriptes téma lesz
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Ez nálam is előjött. Mivel nem sok kliensről volt szó, ezért maradt a kézi átirás.
(Volt aki még a héten zargatott, hogy mintha egy ideje nem kapna leveleket. Igen, kb másfél hónapja)
Az alias rekorddal is lehet próbálkozni. -
efem
tag
válasz
csinalj egy aliast a regi szerver nevevel az uj szerverre mutatva
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Nálunk ilyenkor át kellett írni kézzel a szerver nevét, úgytudom nincs mit tenni olyan kliensekkel, akik azután kapcsolódnának a rendszerhez, hogy az átállás megtörtént és a régi szerverek ki lettek emelve a hálózatból.
Ez sajnos mi is megettük Exchange 2003 -> Exchange 2010 átálláskor. A legtöbb kliens kapcsolódott, a többit kézzel át kellett állítani. Nálunk kb 1 hétig üzemeltek együtt a 2003-as Exchange szerverek az újakkal (kb 300 kliensgép mellett, közülük sok laptop, amik ritkábban látnak irodai vezetékes hálót). -
kraftxld
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #4162 üzenetére
Simán, a tél is enyhe nagyon, de a nyár se durván meleg, max 30 fok.
-
JohnnyX
őstag
Sziasztok!
Azt honnan lehet megtudni, hogy egy számítógépet mikor kapcsoltak be, illetve mikor kapcsoltak ki?
Lehet a takker tanul gépezni...Sürgősen kellene a válasz, előre is köszi!
(Winxp és Win7-es gépek)
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4162 üzenetére
25 fok max
-
kraftxld
Topikgazda
Megfelelő tudású MS Rendszermérnököt keresünk a gyárba: [link]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4157 üzenetére
Akkor DSquery-vel, vagy AD powershell-el kell kimazsolázni, hogy mi él még ott. Általában a system mailboxok szoktak még maradni.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4155 üzenetére
-
kraftxld
Topikgazda
Persze, jó volna blog, de jelenleg a melóval se bírok, egyszerűen nem jut rá idő
amíg a céges időelszámolásra se jut idő rendesen akkor még a blog nagyon messze van... a logoutra már lapátoltam fel pár apróságot (Trend Micro sorozat
) de komolyabb cuccok még hátra vannak.
-
efem
tag
válasz
kraftxld #4145 üzenetére
azt tudom hogy csicsonal eleg egy ujabb vizsga, de ugye en elegedett voltam az akkor megszerzett tapasztalattal + az elozo cegeim nem igazan tamogattak abban, hogy vizsgazzak ... (sem penzben, sem szabadidovel sokszor heti 80+ ora utan..
) en ugy szeretek vizsgazni, hogy ertem is mirol van szo, nem csak bemagolom a valaszokat vce-vel, testkingel es hasonlokkal
felepitem a kis laboromat otthon, es utom-vagom!
-
kraftxld
Topikgazda
Anno csináltam egy elég komoly Active Directory upgrade-t egy cégnek még májusban. Felmerült bennem az igény, hogy a szívásokat, tapasztalatokat leírjam, hogy jobban rögzüljön a későbbi időkre. De lehet majd kerítek belőle egy logout cikket (még egyáltalán nem biztos, a gyárban kapott terhelés függő, hogy lesz-e rá időm), hogy necsak tuning meg moddingpisták legyenek hanem normális szakma is
Volna erre igény?
Sajnos csak magyar nyelven jelenhet meg, mert angolul kapnék a fejemre érte -
kraftxld
Topikgazda
Bármilyen másik Cickó vizsga elég a recertify-ra. Tehát ha nyomod tovább CCNP-re akkor simán frissül a CCNA is, ugyanígy fog menni az MS-nél.
Meg ha már van vizsgarutinja az embernek akkor max 1-2 hét a felkészülés meló mellett egy vizsgára, főleg ha már ismered és használod a technológiát. -
efem
tag
válasz
kraftxld #4142 üzenetére
CCNA-m pont ezert jart le... mert utana csinaltam MCSE-t, most meg citrixet, es meg van vcp5 es 2 ms vizsga 2013 juliusig, mert addigra visszavonjak az MCSE>MCITP:EA upgrade vizsgakat ... 5 evente aztmondom realis lenne, de pl CCNA nem sokat valtozik az evek alatt (ipv6 meg wifi kerult bele 2007 ota) es az ember fianak azert mas dolga is van, mint tanulni
-
roonin
tag
Halo! Biztonsági mentést szeretnék beállítani win2008serverR2 és Raid5 rendszeren. Problémám hogy a köteteket (jelen esetben c rendszer part. és 2db másik) be tudom rakni a biztonsági másolatba, de ha a rendszerállapotot is bejelölöm akkor a kötet érvénytelenségére hivatkozva nem engedi végrehajtani. Azaz olyan mint ha nem ntfs kötetre hivatkoznék. A raid miatt a lemezkezelés gondolom egy nem aktív OS fat32 particiót, ez nem tudom mennyire van rendben így. Esetleg parancsorból lehetne beállítani hogy rendszerállapotról is lehessen mentést készíteni? Bocsánat ha valami félreérthető lenne, de elég kezdő volnék...
-
efem
tag
rosszhir azoknak, akik rendelkeznek valamilyen MS certificate-el a jovore nezve ...
"This MCSE certification requires candidates to show continued ability to perform in their chosen solution area by completing a recertification exam every three years."
-
efem
tag
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4136 üzenetére
Először az exchange-t kell leszedni majd a DC-t.
-
gaborbol
őstag
válasz
moha bácsi #4126 üzenetére
En mielott kiirtom a regi szervert le szoktam kapcsolni par napra-hetre es, ha tenyleg semmi gond nincs, akkor pucolom csak ki teljesen.
-
looser
addikt
-
efem
tag
válasz
moha bácsi #4110 üzenetére
bakker, 2006-7 kornyeken sulinet/kozhalo halozatfelugyeletnel dolgoztam, mennyi portnyitogatas volt ott naponta
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #4131 üzenetére
A VCP5-höz nincs előfeltétel, de a VCAP5-höz kell a VCP5 [link]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #4128 üzenetére
A VCP 3 meg 4 a régebbi Vsphere-hez van, a VCP5 a mostanihoz.
Tanfolyásra mindenképp menni kell, különben nem kapod meg a kecskebőrt
Általában a lépcső így szokott kinézni: Tanulás, gyakorlat, bütykölés mindenféle ESXi meg vSphere dolgokkal => Tanfolyás => Vizsga -
CsodaPOK
senior tag
válasz
Hedgehanter #4128 üzenetére
1. Tanfolyam
VMware minősitést nem kapsz meg addig, amig nem voltál hivatalos tanfolyamon.2. Tudomásom szerint a VCP3,4,5 a Vsphere verziót jelzi. Tehát jelenleg a VCP5 a legújabb. Aztán jöhetnek a VCAP vizsgák.
Bővebbet, okosabbat kraft kolléga biztos ir majd, ha betéved ide a kecskemezőről
-
Hedgehanter
őstag
Erdekelne a Vmware certifikacio mi a lepcso, latom van VCP3-5?
-
brd
nagyúr
válasz
moha bácsi #4126 üzenetére
Ha más nyűgje nincsen, akkor gondolom igen. Bár még sosem uninstalláltam Exchange 2003-at, eddig még nem volt rá szükségem... Ha új lett helyette, akkor azért nem (minek?), a problémákat pedig nem uninstallal oldottam meg.
-
brd
nagyúr
válasz
moha bácsi #4124 üzenetére
Szerintem más semmit nem kell. Nem használja senki, nincsen benne adat, és a szerepe máshol jól működik, pusztuljon (az előbb linkelt módon).
-
brd
nagyúr
válasz
moha bácsi #4122 üzenetére
Az új Exchange-ben működnek jól a public folder-ek? A Logons-ra kattintva kik/mik vannak bejelentkezve? Amúgy. Óvatosan...
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4119 üzenetére
Igen, úgyis sír majd ha valami kell még az eltávolításkor.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4112 üzenetére
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Szerintem itt alapvetően a külső DNS-sel van probléma.
Ugyanis ha nslookup-pal ránézek innen a kjkg.sulinet.hu címre, nem ad vissza semmit. (Exchange-n ezt állítottad be az owa-nak külső címnek.)Az IP címet, amit írtál pedig erre az angel.izére oldja fel a reverse lookup.
Gondolom ez a kjkg.sulinet.hu maga egy aldomain. Vagy bejegyzel egy . rekordot ebbe a zónába ezzel az IP-vel, vagy pl egy mail nevű rekordot és átkonfigolod az Exchange-t és a TMG-t, hogy a mail.kjkg.sulinet.hu címen füleljen.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Ha csak egy Exchange szervered van és nem akarsz sokmindent varázsolni a 443-as porttal csak OWA, Activesync meg Outlook Anywhere, akkor a publikálás helyett csak forwardold a 443-as portot a TMG-n az Exchange szervernek.
Így alkalmazzuk a KISS elvet (keep it simple, stupid) és jópár nem ősz hajszálad is megmarad -
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4110 üzenetére
A TMG külső lábának mi az IP címe? Jó helyre van dugva a sulinetes routerbe?
Más forgalom tud ki-be jönni menni a TMG-n? -
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #4108 üzenetére
És mi a hibaüzenet amit kapsz?
Ugye külső ip-ről próbálod? Ha sulinet van nálatok, kinyitattad velük a 443-as portot? -
bobsys
veterán
Hol szoktatok domain nevet regisztralni? Godaddy?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Synology NAS
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest