- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
Aktív témák
-
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
te mit gondolsz mi lehet a gond? ezekkel az áll windowsos error ablakokkal? bug+registry+vírus errors, na és belinkelve a fizetős oldal. pedig a progijaim semmit sem jeleznek, de azok a linkes scanek igen. és tényleg, miután bekapcs a gépet, a Nod 32 egy óráig fennthagyja a gyorsindítás utáni grafikus képét a háttérben, és addig semmilyen progit nem lehet elindítani, míg be nem tölti. És ez a norton Antivírrel is így van(csak visszaraktam a jó öreg nodot, mert a másik sem sokkal jobb). na szóval, ha eközben pl el akarom indítani az Everestet, akkor a meghajtó betöltésénél megáll, és vár amíg a vírusírtó betölt. De gondolom nem a vírusírtónak van a baja, hanem vmi lassít.
-
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
most pl.: ezt írta ki : Üzenetkezelő szolgáltatás
Üzenetküldő:STOP,címzett:ALERT
STOP! WINDOWS REQUIRES IMMEDIATE ATTENTION.
Windows has found Critical System Errors.
To fix the errors please do the following:
1.Download Registry Repair from:www.reg-patch.com
2.Install Registry Repair
3.Run Registry Repair
4.Reboot your computer
FAILURE TO ACT NOW MAY LEAD TO SYSTEM FAILURE! -
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
A megoldás az alaplap csere. Az Abit alaplapok, általában nem a legjobbak kompatibilitás tekintetében, + ráadás a SIS chipsetem.
Dehát ez van. Most visszakaptam a 17 ezer HUF-t és , majd még gyűjtök nyárig, és akkor lesz alaplap +2x512 Ram vásárlása
Sajna más ramokat nem próbáltam, de annak az ürgének már volt ilyen alaplapja és azt mondta, hogy pénz és idő megtakarítás, ha még idén lecserélem ezt a szart. -
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
van ott egy ismerös aki befolyásolni fogja az éppen akkor szolgálatos szakembereket
Ott dolgozik és megmondtam, hogy ha vmi nem tetszik akkor visszavihetem és három napon belül nem lesznek szörösszivüek. le van zsírozva. csak most a nagy kérdés, hogy milyen ramot vegyek a hynix helyett.
[Szerkesztve] -
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
és azt, hogy értetted,hogy iso letölt majd kiír cd-re? iso-ban letöltöm és kiírom...de miben? képben másoljam a cd-re vagy képfájlból írjam ki? ja és a memtest86 oldlán a 3.2-es verzió iso letöltésénél: Download - Memtest86 v3.2 ISO image (zip) vagy Download - Memtest86 v3.2 ISO image (gzip) MELYIKET töltsem? vagy mindkettQt le kell?
[Szerkesztve] -
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
az se lett volna rossz poén, de ha már beoltottam magam, akkor se érdekel, mert qvára jól megy a gép. Amúgy mit teszteltél le? A te uilyen hynix ramjaidat? Ja és mivel lehet letesztelni? Amúgy ha nem tolakodó, te és Rover már túl vagytok a 20-on nem? Csak azért kérdem, mert én még nagyon messze vagyok attól a kortól, és kiváncsi vagyok,hogy a sokattudó fórumozgató emberek milyen idösek. Nem e vagyok lemaradva a koromhoz képest.
-
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Thanks. Tényleg örült neki. A dual hiányában az olvasás és írás sebessége nem növekedett számottevően.3000-ről 3060-ra az olvasás és 1000-ről 1100-ra az olvasás. Jól jön majd az új dualos alaplapomhoz.De sebaj az izmosabb memóigényes játékoknál megszünt a szaggatás és már nem fordul a winchihez. A windows az eddig sem lassú 1 perces bekapcsoláshoz képest is gyorsabban tölt be . Jobban néz ki a sajátgép->tulajdonságoknál az 1GHz mint a régi 256Mb. Ja és egyébként az 1gigából 270-et eleszik az XP, így már érthető, hogy miért szaggatott néhány játék

-
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Jól van, kösz a véleményt, asszem megfogadom.
A 9600XT topicban, meg amit írtam, az tényleg igaz, és tapasztaltam is mert ott voltam amikor a fater ismerőse kipróbálta a 9200SE-m a gépében. Ja és a 256RAM-os havernál pedig tényleg még a Half Life 2 is szaggatásmentesen megy.(konfigja:ASUS valamilyen újabb fajta jó alaplap 2003 év végei,AMD Athlon 2400+,256RAM és GeForce FX5600sima. -
DanyyX
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Hi
Elméletileg a winyót azért buzerálja a windows, mert ntfs fájlrendszerben van vmi olyan szolgáltatás, hogy ha a winyó éppen nem dolgozik akkor a fájlrendszert rendezgeti, hogy ne legyen annyira töredezett (ezt vhol olvastam).
Meg kell próbálni fullosan FAT32 particiókkal nyomni, és megnézni, hogy akkor csinálja-e ezt a dolgot (ugy emlékszem a régi 700-as Celeronom a 15GB-os vinyoval nem csinált ilyeneket FAT32-ben)
Egyébként windowsban rengeteg folyamat fut háttérben, amelyek egyrészt zabálják a memóriát, másrészt pedig használhatják a vinyót (erről magad is meggyőzödhetsz: start/futtatás => services.msc). A feladatkezelőben a háttér-szolgáltatásoknak csak egy része látszik (van egy olyan gyanúm, hogy a services.msc-ben is) és gondolom észrevetted azt is, hogy van vagy 5db svchost.exe ami nem azt jelenti, hogy 5x inditották el ugyanazt, hanem azt hogy egy ilyen .exe fájt több folyamat is meghívhat, és ugye több memóriát foglalhat le (nem éppen takarékos
).
Linux az teljesen más világ, ott nem fut háttérben annyi fölösleges szemét, mint a windowsban, rammal sokkal takarékosabb, és a swappelés az külön particion van, de sokkal ritkábban van rá szükség. A winyót azért nem buzerélja állandóan, mert ez a fájlrendszerrel van összefüggésben (ebben szinte biztos vagyok) és ugye Linux az más fájlrendszer.
Ha vmit esetleg rosszul mondtam, nyugodtan javítsatok bele.
Üdv: DanyyX
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Ok, akkor megbeszéltük, hogy nem akarunk piszkálódni. A sweppelés a pagefile.sys ben zajlik ami a rendszermeghajtó gyökerén van (rejtett kiterjesztésű). Mérete álltalában 800Mega körül mozog.
Pofon egyszerű meggyőződni róla hogy sweppel-e a géped vagysem. töröld a pagefile.sys-t persze windows alól nem fog sikerülni, ezért a legjobb egy másik gépbe tenni a winyót. Ne izgulj, ha kitörlöd nem dől össze a rendszer! Ez nem a dos-os commans.com És ez 10000%!!!
Szal töröld ki! Ha újraindítod a gépet és megint ott van akkor sweppel, és ezexerint nem ért semmit a kikapcsolás, ha meg eltűnt akkor nem sweppel-> semmi károsat nem csináltál azzal,hogy kitörölted.
Hogy miért buzerálja a vinyót??? mert éppen írja a pagefile.sys-t aztán meg törli --tipp
Linux mért nem? mert ott külön van swepp partició- és ott lehet hogy nem használja mert elég neki az 1 GB. (Linux nekem kínai)
4 S-ata Radid-0+1-- hát igen. Kéne olyan alaplap vagy S-ata kártya amivel tudok 4 HDD-t kezelni ezen a deszkán csak 2 van
de az ááááárrrrrr az húúzós 
Énis ezen agyalok egyideje. 915 ös alaplapokon van 4 sata de abból 2-t a déli híd 2-t egy külön raid vezérlő működtet. hardveresen rédelek, és nem tudom meg lehet-e csinálni a 2 RAID vezérlőtt úgy hogy egy 4 HDD-s raidet alkossanak hardversen.szerintem nem. de erre már van ötletem. 2HDD RAID + 2 HDD RAID ezek hardversen, majd szoftveresen össze raidelni a 2 2egységes RAID kört. ezt jól elmagyaráztam
de LGA még korai nekem...... Majd meglátjuk. Na akkor vissza a RAM-ok hoz mert egész jól eldiskurálunk már minden féléről. Majd csinálunk külön topicot a lelkes buherátoroknak, s ott aztán oszthatjuk az észt 
Ha érdekel a swap pontos működése akkor klikk ide. én ebből (is) tanultam a suliban és egész érthetően le van írva. a tartalomjegyzékben a Tárcser (swap) címszó alatt keres. megéri
Bővebben: link -
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Szia! Előre is bocs, de nem kötözködni akarok. Szerintem nagyon rossz ötlet kikapcsolni a sweppelést. ha 4GB ramod van akkor is sweppel. (hogy honnan tudom? Pont ébren voltam oprendszer elmélet-memóriakezelés órán
)
Szal bizonyítani is tom, hogy 1 GB rammal is fog swappelni. indítsd el a számológép-et nyomj CTRL+ALT+DEL-t és ott a folyamatok ban nézd meg a calc.exe-t nálam /pill 3mega meg egy kicsi van előjegyezve. a calc.exe 112kb os progi és ez 3 mega ramot kér magának. akkor ha egy komolyabb játék vagy alkalmazás fut, ami full CD netán DVD (HL2-ami királyyyyyyyyyy) akkor a progi méretével aráányosan szorozd föl és máris megkapod, hogy jócskán kell a memória. Nekem is úgy mutatták, ésrá kellett ébredjek: win 3.1 nek elég volna 1GB, de egy XPnek nagyon kell a virtuális memória ahowá sweppeljen.
ennyit szerettem volna.
Egyébként teljesen igazad van, XP hez hogy jácccizni is lehessen 512MB az alap és akkor az az 512 legyen gyors!!!!!!!
Dany
A winyó iszonyatosan tudja fogni a rendszert, nem csak a file műveletek terén, hanem működési sebesség terén is hiszen ha lassú a HDD akkor lassú a Sweppelés meg az owerlay és a játékok nehezebben töltődnek. Megoldás? S-ATA vinyó (Extra brutál megoldás? 2 vagy több S-ATA vinyó RAID-0 ba kötve. az adatbiztonság szempontából ne feszegessük, mert ha bedöglik az egyik akkor.......
de sebességben iszonyat!!!!! a RAID-0 gyalázza a sata sebességet!!!!)
csinálok is egy tesztet, és az eredményeket fölteszem netre, hogy ti is lássátok mennyire gyors. Ha valaki kedvet kap hozzá azért ekőtte lérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! )
A S-ATA Raid eredményeket itt találjátok->
Bővebben: link
Bővebben: link
A tesztprogi a DR Hardware 2005 ami szerintem nagyon jó!!!!!!!!!!! Keressetek rá és próbáljátok ki ti is
[Szerkesztve] -
Dany
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Lehet, hogy nem szakszavakkal írok, de szerintem értetted miről akartam regélni. Szóval akkor azt mondod 256 nagyon kevés? Ezért szaggathatnak a játékok? Havernak nem szaggat 256-ttal na mind1. Amúgy 1giga memóra nincs keretem. De a 256+512 az nagyon rossz ötlet? Nem teszi meg, míg lesz keret még egy 512-re? Egyébként hol lehet módosítani az adatokat? Ha már szóba hoztad a konfigot.
Aktív témák
- Spórolós topik
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple asztali gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 KIT Beast Black - 1 év bolti garival! -
- Új, felbontott Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX - 1 év bolti garival! -
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming - 8 év bolti garival! -
- ddr4 2x16gb min. 3200mhz keresek!!!
- Kingston Fury Beast 128GB (4x32GB) DDR5 RAM eladó ( külön akár 2x32GB is)
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

El van sikálva
no problem!

Dehát ez van. Most visszakaptam a 17 ezer HUF-t és , majd még gyűjtök nyárig, és akkor lesz alaplap +2x512 Ram vásárlása
Sajna más ramokat nem próbáltam, de annak az ürgének már volt ilyen alaplapja és azt mondta, hogy pénz és idő megtakarítás, ha még idén lecserélem ezt a szart.

).
de sebességben iszonyat!!!!! a RAID-0 gyalázza a sata sebességet!!!!)