Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
beautifulmin
üzenetére
Szevasztok!Szerintetek megéri a Michelin gumi az árát?2*14'' 65000?Állítólag 38%-al gyorsabbak,igaz ez?Vagy jó a Pirelli is?A gépem:1.4 benzines 16 szelepes Opel Astra.Szerintetek mennyivel gyorsabbak a mai Opelek?Érdemes lenne váltani?
Ez hogy hangzik...?
Mire megy a válasszal az, aki még kérdezni sem tud...?
Aki nincs tisztában a számok, paraméterek jelentésével, hogyan dönti el: a kapott válaszok közül melyik a helyes és melyik helytelen...?
Nekem azt tanították: helyesen feltett kérdésre kaphatok helyes választ...
Ha problémám van, előtte tájékozódom, hogy legalább szabatosan fogalmazva, a lényegre koncentrálva, helyes terminológiát alkalmazva tudjak kérdezni...ilyen tájékozódásra a PH! pl. kiváló! Hatalmas tudásbázis, érdemes olvasgatni!
És az olvasgatás sok esetben azt jelenti, hogy a választ is megtalálom a kérdésemre...anélkül hogy fel kellene tennem...
Én itt még nem igen kértem senkitől segítséget...de hazudnék ha azt mondanám: nem tanultam itt semmit! Rengeteget okultam, sőt bevallom: gyakran úgy segítettem itt több embernek is, hogy olyan ismereteket közöltem velük, amiket itt a PH!-n ''csíptem'' fel, akár egy az egyben, akár úgy hogy több részinformációból szintetizáltam a megoldást...
Tehát ha az adott esetben a kérdezőnek lett volna türelme!, kedve! és nem utolsósorban minimális érzéke a dologhoz, saját maga is megtalálhatta volna a megoldást...de hát egyszerűbb a sült galambra várni...én meg legalább tetszeleghetek a ''guru'' szerepkörében...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rover623
félisten
válasz
beautifulmin
üzenetére
Ez meg honnan jött neked...?

DDR2 memóknál a 800-as FSB-hez default az 533-as RAM sebesség (sőt, a legtöbb jó lap esetén még a 600 vagy 667 is választható), neked meg 533-as memcsid van...hol itt a gond...?
Ha 1000-es, vagy még gyorsabb memcsid lenne...no, az lenne felesleges, mivel nem bírsz akkora FSB-t beállítani, hogy meg is legyen hajtva.
Az egyetlen előnye az lehetne, hogy 6-700MHz-en valszeg jó alacsony időzítéseken mehetne. -
Stalker-2572
veterán
válasz
beautifulmin
üzenetére
Konfig: 3200+ Barton, GeF6800GT
Elképzelés: 512MB (ez már van) + 1G RAM (ez nincs még)
Milyen egygigás ramot vegyek?????!!!!!!! -
Rover623
félisten
válasz
beautifulmin
üzenetére
Ez már alakul...előreléptél egyet a Top10-ben...

Bővebben: link
A továbbiakban az Everest eredményeiddel lécci ide: Bővebben: link
Ez még mindig 4-4-4-10...? Mert most meg ez maradt le az adatok közül...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
beautifulmin
üzenetére
Alakul...

Az Intel olvasási Top10-be már be is kerültél...
Bővebben: link
P.S.:
Adatokat mindig pontosan, lécci...FSB...? 253-254-255...?
[Szerkesztve] -
beautifulmin
aktív tag
válasz
beautifulmin
üzenetére
Javítottam még
4-4-4-10
671-en
Olvasás: 7198 Írás:2418 Késleletetés :75,2 -
beautifulmin
aktív tag
válasz
beautifulmin
üzenetére
Nah most viszont szépen megy minden: Olvasás 7000 irás:2351 Késleltetés:76,9
Ez már szép nem?
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
beautifulmin
üzenetére
Az írás nekem sem nő(számottevően max 10-20 pont) de az késleltetésem romlik, hisz a nagyobb frekit csak lazább időzítéssel bírja

-
Rover623
félisten
válasz
beautifulmin
üzenetére
Döntsd el magad, hogy jó-e:Bővebben: link
Javítani...? A lapod BIOS-ában kell lennie egy másik beállításnak a memósebességhez, amivel ezzel a 250-es FSB-vel kb. 667MHz-en kell mennie!
Ha bírja a memcsi (indíts 5-5-5-15-el, azt biztos bírja, aztán mehetsz 4-4-4-12-re), azzal erősen javulnia kell... -
Rover623
félisten
válasz
beautifulmin
üzenetére
Ami az SPD-ben rögzítve van neki (4-4-4-12)...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha komoly rendszered lenne, 3-4-3-10-ig lehetne lemenni vele...
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
beautifulmin
üzenetére
fölmész a gyártó oldalára és megnézed. de mit akarsz mahinálni vele? tuning? akkor ahelyett hogy a válaszokra vársz én a helyedben már rég kikisérleteztem volna az időzítést. pofon egyszerű addig állítod míg nem lessz jó. honnan tudod, hogy nem jók az időzítések? Pl xar a teljesítmény, kékhalál, újraindulgatás, fagyás, rosszabb esetben power-on után kopár képernyő

-
Gorneck
legenda
válasz
beautifulmin
üzenetére
Milyen időzítést akarsz hozzá találni?!
-
Ganger
aktív tag
válasz
beautifulmin
üzenetére
szerintem varjunk meg, majd csak megszan vki minket

-
válasz
beautifulmin
üzenetére
baja nem lesz
Én is próbálgattam a 2db 256 kingston ramomat...
Max nem indul a gép
-
válasz
beautifulmin
üzenetére
3.5 4 4 11 ha nem indulna gep allitsd értelemszeruen vissza
bar a corssair jo memó marka -
válasz
beautifulmin
üzenetére
CL 3.5 -en nézd az utolsó értéket is eggyel kisebben próbáld...
Aktív témák
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)