- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ciccuka #49473 üzenetére
Mindkettő igp-s (egyik egy Celeron G1820, másik egy Athlon 5350), egyik sincs húzva, default értékekkel megy, megfelelő hűtéssel. Először én is erre gyanakodtam, maxra csavartam a ventiket és raktam rá pluszba is, ennek ellenére ugyanúgy jöttek a hibák. Biossal nem foglalkoztam.
Tápot is kizártam, kipróbáltam másikkal... nem azzal van gond.
Így hogy cserélt rammal az egyik gép napok óta rendben, a másik meg elkezdte produkálni ugyanazt a hibát (amit előtte egyébként nem) ... eléggé kézenfekvő a dolog. Csak ez a 15 pass 0 error érdekes.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
memtest - 15 pass (végére befagyott) 0 error ellenére lehet mégis memóriahibám?
prime95 blend test ~20 perc után becsíkozza a képernyőt és befagy a gép.Van két pc-m, mindkettőben tök ugyanolyan 4GB-os Kingston Hyperx DDR3 modul van. (biosban auto/default paraméterek)
Amit filmezésre használok, az kezdett el kínlódni, mozizás közben random becsíkozott a képernyő és befagyott vagy csak újraindult a gép. Kicseréltem a ramokat pár napja, azóta ez a gép úgy néz ki rendben van, a másikon meg előjött hasonlóan a hiba, becsíkozott film közben. Memtestet is utóbbin futtattam.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
880GM chipsetes alaplaplap + Athlon II X2 250 -höz néznék ddr3-at. (minél olcsóbban)
GEIL Value 4096MB DDR3 1066MHz CL7 KIT 10.876Ft
KINGSTON HyperX 4096MB DDR3 1600MHz CL9 BLU KIT 12.050FtMelyik lenne nyerőbb? A magasabb órajelű vagy az alacsonyabb időzítésű.
4GB-ramra azért gondoltam 2 helyett, mert az alap OS egy 64bites ubuntu lenne viszont gyakran megy virtuális gépen windows. Gondolom előny ha több RAM-al tudok gazdálkodni. -
Tamoo
MODERÁTOR
Köszi mindkettőtöknek! Teljesen kielégítő volt a válasz.
Valóban szépen melegszenek, néztem is tegnap...Ventizajra érzékeny vagyok, úh valószínűleg nem fogok rátenni ilyen kis darálót. Már tegnap visszavettem őket 2V-ra, így azért remélem a hőtermelés is csökken valamelyest. Hát így jártam, akkor elketyegnek 800MHz-en. Naivan feltételezni mertem, hogy 1066-os RAM, akkor 1000-en csak nem lesz gond... tévedtem.
-
Tamoo
MODERÁTOR
2x1GB Kingston HyperX 1066MHz mellé beledobtam még egy ugyan ilyen kitet (KHX8500D2K2/2GN) (csak ugye újat, 2010-es, másik 2008-as).
Eddig 1000Mhz-en mentek, de most nem akar elindulni 800Mhz fölött
Feszt felnyomtam 2.2V-ra (2-ről) de úgyse indult. Konfig az adatlapomon.Esetleg ötletek, javaslatok?
Azért lett 4x1GB mert olcsóbban kijöttem vele ugye...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- DDR4 Notebook RAM Bazár 8GB 16GB (Foxpost:+1200Ft)
- 16GB (4x4GB) DDR3 1600 mhz/ garancia/ ingyen foxpost
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest