Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Házimozi haladó szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ciccuka #49473 üzenetére
Mindkettő igp-s (egyik egy Celeron G1820, másik egy Athlon 5350), egyik sincs húzva, default értékekkel megy, megfelelő hűtéssel. Először én is erre gyanakodtam, maxra csavartam a ventiket és raktam rá pluszba is, ennek ellenére ugyanúgy jöttek a hibák. Biossal nem foglalkoztam.
Tápot is kizártam, kipróbáltam másikkal... nem azzal van gond.
Így hogy cserélt rammal az egyik gép napok óta rendben, a másik meg elkezdte produkálni ugyanazt a hibát (amit előtte egyébként nem) ... eléggé kézenfekvő a dolog. Csak ez a 15 pass 0 error érdekes. -
Tamoo
nagyúr
memtest - 15 pass (végére befagyott) 0 error ellenére lehet mégis memóriahibám?
prime95 blend test ~20 perc után becsíkozza a képernyőt és befagy a gép.Van két pc-m, mindkettőben tök ugyanolyan 4GB-os Kingston Hyperx DDR3 modul van. (biosban auto/default paraméterek)
Amit filmezésre használok, az kezdett el kínlódni, mozizás közben random becsíkozott a képernyő és befagyott vagy csak újraindult a gép. Kicseréltem a ramokat pár napja, azóta ez a gép úgy néz ki rendben van, a másikon meg előjött hasonlóan a hiba, becsíkozott film közben. Memtestet is utóbbin futtattam. -
Tamoo
nagyúr
880GM chipsetes alaplaplap + Athlon II X2 250 -höz néznék ddr3-at. (minél olcsóbban)
GEIL Value 4096MB DDR3 1066MHz CL7 KIT 10.876Ft
KINGSTON HyperX 4096MB DDR3 1600MHz CL9 BLU KIT 12.050FtMelyik lenne nyerőbb? A magasabb órajelű vagy az alacsonyabb időzítésű.
4GB-ramra azért gondoltam 2 helyett, mert az alap OS egy 64bites ubuntu lenne viszont gyakran megy virtuális gépen windows. Gondolom előny ha több RAM-al tudok gazdálkodni. -
Tamoo
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek! Teljesen kielégítő volt a válasz.
Valóban szépen melegszenek, néztem is tegnap...Ventizajra érzékeny vagyok, úh valószínűleg nem fogok rátenni ilyen kis darálót. Már tegnap visszavettem őket 2V-ra, így azért remélem a hőtermelés is csökken valamelyest. Hát így jártam, akkor elketyegnek 800MHz-en. Naivan feltételezni mertem, hogy 1066-os RAM, akkor 1000-en csak nem lesz gond... tévedtem.
-
Tamoo
nagyúr
2x1GB Kingston HyperX 1066MHz mellé beledobtam még egy ugyan ilyen kitet (KHX8500D2K2/2GN) (csak ugye újat, 2010-es, másik 2008-as).
Eddig 1000Mhz-en mentek, de most nem akar elindulni 800Mhz fölött
Feszt felnyomtam 2.2V-ra (2-ről) de úgyse indult. Konfig az adatlapomon.Esetleg ötletek, javaslatok?
Azért lett 4x1GB mert olcsóbban kijöttem vele ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jogász topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- 32GB (4x8GB) G.Skill Trident Z DDR4-3200 CL14
- Crucial Ballistix Red 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 kit (garancia: Alza, 2030.11.02-ig)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest