- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz bobalazs #59018 üzenetére
Ebből mi következik? Az, hogy manapság kevés 16 GB RAM? Aligha. Attól függ mire használjuk a gépet. Mindig attól függ!
Itt van a routerem dashboard-járól egy screenshot: [kép] . Kisámfázva a 16 GB memória, a háttértárból 16 GB foglalt. Mégis tisztában vagyok vele, hogy a lehasználók többségének elég egy olyan router is, aminek a hardver teljesítménye ennek a töredéke. -
Multibit
nagyúr
Kb. egy hónapja kérdeztem, hogy működhet-e unbuffered ECC RAM a két említett alaplapomban. Kicseréltem a Samsung ECC-t egy Hynix ECC-re (ez is unbuffered ECC, 2400 MHz, DDR4 SODIMM). Az említett Asrock és Odroid lapokban ezt már nem teszteltem, viszont szépen muzsikál az újonnan vásárolt mini PC-ben. Sőt, mellé van téve egy szintén 16 GB-os, de non-ECC Micron 2666 MHz RAM és békésen megférnek egymás mellett.
Kérdésem: bevállalhatom hosszú távon ezt a "társulást"? Nem gond, hogy ennyire különböző modulokról van szó? Hogy lehet FreeBSD alatt kideríteni, hogy dual channelben mennek-e a modulok?[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Samsung unbuffered ECC DDR4 SODIMM RAM. Asrock J5005-ITX lapba téve a PC nem indul, BIOS sem érhető el. Ugyanez a szitu egy ODROID-H2 SBC-vel. Szerintetek ne próbálkozzak más gyártó hasonló unbuffered ECC RAM-jával sem, reménytelen, hogy működjön?
Köszönöm! -
Multibit
nagyúr
válasz Dragon3000 #55414 üzenetére
Köszönöm! Akkor ez van, ezt kell szeretni
-
Multibit
nagyúr
Sziasztok!
AIDA64 mérés szerint elég gyenge a DDR4 2400 moduljaim sebessége - szerintem:
Egy DDR3 1600 modulokkal szerelt Dell laptop sokkal különb eredményeket produkál. Az ITX topikban azt írta az egyik fórumtárs, hogy a CPU-ba integrált memória vezérlő ennyi tud. Mi a véleményetek?
-
Multibit
nagyúr
válasz sirszevenap #53162 üzenetére
Ill ha gariba cserelik az egyiket akkor mi a garancia, hogy egyezni fog?
Én úgy tudom, hogy ha kitről van szó, akkor a garanciális ügyintézés a teljes kitre vonatkozik, tehát az egészet cserélik.szerk:
elkéstem[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Sziasztok!
Mi az oka annak, hogy a CPU-Z hiányos memória adatokat mutat (azaz nem mutat)?
Asrock J5005-ITX alaplapom van, benne 2 darab 4 GB-os Crucial CT4G4SFS824A.C8FHP modul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KINGSTON FURY BEAST - 32 GB (2X16) Kit. DDR5 5200 MHz AMD EXPO
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- 16GB (4x4GB) DDR3 1600 mhz/ garancia/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest