- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hobby elektronika
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecus11
tag
válasz
Fecus11 #49111 üzenetére
Mező Érték
Memória modul tulajdonságai
Modul neve [ TRIAL VERSION ]
Sorozatszám 6332896Dh (1837707875)
Gyártás ideje 52. hét / 2009
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa [ TRIAL VERSION ]
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések
@ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
Memória modul jellemzői
Analysis Probe Nincs
FET Switch External Letiltva
Weak Driver Támogatva
sziasztok.bővítettem a memóriát 2x2-ről 4x2-re.sztetek jók az értékek,jól futnak a ram-ok? -
MK VII
veterán
válasz
Fecus11 #49107 üzenetére
Szia.
Mindenek ellőtt... Kérlek ne másolj litániát ide... Már egyszer jeleztem..
Ennyi elég lett volna az egészből: Kingston’s KHX8500D2K2/2GN
Nem bántásból írom. Isten ments. Csak túl sok felesleges adatot másolsz ide általában...Tehát.. A fujitsu lapodba tennéd? Abban, ha jól tudom most van 2x2GB 800mhz ram nem?
Ezt a 2x1GB-ot szerintem felesleges betenned melléjük. Ha nem most vennéd akkor próbáld ki, ellenkező esetben hagyd a fenébe. -
MK VII
veterán
válasz
Fecus11 #46708 üzenetére
No... Figyi..
Ramoknál az egyoldalas illetve kétoldalas jelzőt nem az érintkezési felületre értjük.A feket chipek azok a memória chipek. Azok vagy csak az egyik oldalán helyezkednek el a memóriának vagy mindkét oldalán. Neked jelenleg a 3-as slotban olyan modul van aminek mind a két oldalán vannak ilyen chipek.
Vedd ki a 3-as slotban levő modult aminek mind a kétoldalas ( most már tudod miről beszélünk) és tedd be a helyére a 2. slotban levő egyoldalas modult. Így az 1-es és a 3-as foglalatban dual-chanel módban kell majd működnie a két ugyan olyan ramodnak. A kétoldalas memóriát pedig ahogy trancemusic írta tedd be a 2-es slotba. Így már lehet, hogy működni fog a 3 modul egyszerre a gépedben. Ha nem akkor a kétoldalas modult nem használod. Illetve eladod és veszel helyette másikat!"2x2 gb-ot szeretnék"
Akkor neked ehhez -SK Hynix HYMP125U64CP8-S6- a memóriához ami a 3-as slotban van, kell párt keresned. -
MK VII
veterán
válasz
Fecus11 #46704 üzenetére
Ha jól rémlik a sejtésem
akkor már valaki megkért, hogy ne másolj ide komplett rendszer infót. Vagy, ha ez a fétised akkor nem szóltam.
Elég csak az alaplapod és a memóriád típusát leírnod.
Alaplap: Fujitsu Siemens D2584-A1
Memória: SK Hynix HYMP112U64CP8-S6 , SK Hynix HYMP125U64CP8-S6
Ennyit kell legközelebb leírnod. Viszont ki is tölthetnéd az adatlapodat és akkor nem kell mindenhova féloldalas rendszer összesítést bemásolnod.
Segítek jó? Rákattintasz a adataidra a neved alatt és a "cuccok" sorhoz bemásolod ezt:
Fujitsu Siemens D2584-A1, E8400, 2x1gb ddr2 800mhz, Seagate Baracuda 250GB, WD 500GB Sata3.
Szóval a fenti sort másold be a Cuccok közé. Látom másolgatni szeretsz szóval menni fog.Na, hogy ON is legyek.
Amit látok az az, hogy a 3. slotban ami van memória az kétoldalas az 1-es 2-es slotban levő egyforma.
A 3. slotban ami van azt vedd ki tehát ezt a típusú memóriát: SK Hynix HYMP125U64CP8-S6
Szerintem úgy már működni fog. -
beldeczki
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Fecus11 #46638 üzenetére
Igen, épp ezért nem tudod belerakni azt, amit kérdeztél, mert az meg DDR3. A hirdető adja meg a RAM pontos típusát, te meg google-ben keress rá.
(#46635) zeusz55: Te milyen lapban és milyen CPU-val tesztelted, milyen beállításokkal? Hát haverod? Ezeket meg kellene adni a PCX-nek is. Találkoztam már olyannal, hogy egy RAM csak AMD-ben vagy csak intelben hibázott. Lehet, hogy nem olyanban tesztelik, mint nektek van. Az iPon GaranciaFutár feltételei közt például szerepel, hogy a használt rendszert is pontosítani kell.
HGyu
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Fecus11 #46624 üzenetére
Teljesen jók az értékek, hiszen általában egy 800Mhz-es ramnak ilyenek az időzítései, a nanya mint márka....ez gyártja az egyik legtöbb chipet a memóriákra...gondolom nem kell tovább ecsetelni...
Thunderzolee
Ahogy nézem lehetne egy próbát csinálni mondjuk bios frissítést csinálni van egyel újabb bár nem biztos (nem hiszem), hogy segíteni fog rajta, lehet gond van az alaplapi mem vezérlővel...ezt kb onnan tudom hogy nekem is pont ez a fajta laptopom van, igaz már csak szétbontva és nálam is az alaplapi memvezérlője ment tönkre először 2 giga volt szintén benne aztán szép lassan megadta magát (mondjuk tegyük hozzá nem csodálom hiszen 10 éves gépről beszélünk)....vagy még esetleg próbálja meg ezt a driver packot letölteni ráengedni hátha ez is talál új dolgokat hozzá ami oldhatja a problémát.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Fecus11 #46604 üzenetére
Pontosan, de legegyszerűbb ha kitben vásárolsz. Lehet 4x1Gb vagy 2x2GB a lényeg hogy egyforma legyen!!!
Pl.:
Egynek
Kettőnek
Háromnak
NegyediknekDe továbbiakban is van még csemegézhetsz!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Fecus11 #46601 üzenetére
Mint írtam korábban is nem tanácsos különböző ram típusokat egymás mellé rakni, ami azóta sem változott....lehet belőle akármi, pl. lefagyások, lassulás, instabil rendszer....én a helyedben kitisztítanám a lapból azokat a ramokat és venni bele 2x2 giga ramot, mivel nem játszol arra bőven elég és stabil is lesz a rendszered, gyorsulást meg ssd-vel nyernél de persze ott is csak játéknál.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Fecus11 #46590 üzenetére
Szia!
"Jelenleg 4gb ddr2 es van benne de csak 3.71et észlel". Persze hogy annyit észlel hiszen a 4 giga az össz memóriát nézi és ebbe nem csak RAM tartozik bele hanem az összes többi ami memóriával rendelkezik mint például a videókártya.(bár azt nem írtad hogy van e benne). Netezésre meg bőven elég a 4 giga a másik ha bővíteni is akarsz akkor ugyanolyan modult kell beleraknod mint a mostani, más különben stabilitási gondok jelentkezhetnek.
zeusz55
Neked is ugyanazt tudom ajánlani mint kollégának hogy ha párosítani akarsz avagy növelni, csak is kizárólag ugyanolyan ramot érdemes belevenni, máskülönben lehetnek gondok.Úgy viszont ha veszel mellé egy ugyanolyan tesót akkor már jó lesz és tudod érdemlegesen használni a Dual Channel-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Konteó topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 3
- BestBuy topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest