- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66296 üzenetére
A másik poén amikor ezek az illetők árulják a cuccukat a "sohanemvolthúzva" szöveggel.
Mert hát ki venne meg olyan CPU-t aminek 24/7 1.5V volt adva?
Ugyan ez a RAM-ra is érvényes.
Azóta jól megnézem, hogy kitől vásárlok.
Most nézem neked a RAM-od 7800-as és a lapod csak 7200-ig bírja?
Na akkor ROG lapom sem lesz mostanában.
Lehet egy Asrock Nova-val jobban jártál volna. -
zebra_hun
veterán
válasz
zozoz1 #66296 üzenetére
Leírást kerestél, visszaolvasva itt van egy, illetve még jópár.
DDR5 nagyon kényes, leírást ugyan készítettem, de megszűntettem. Minél többet foglalkozol vele, rájössz/ráérzel az ízére.
Lényeges, hogy ne egy nap alatt akard megváltani a világot.
~5 feszültséggel, és pontos időzítésekkel számolj.
Kezdeti kudarcok meg ne vegyék el a kedved.Szerk.:
Egy szabályos, sztem korrekt 7200. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66296 üzenetére
"Nos, ezek a dolgok fusztrálnak..."
Meg fognak is amíg foglalkozol vele. Mert amikor kész az OC és elkezded végre arra használni a PC-t amire való és tegyük fel a játékok itt ott kidobálnak akkor jössz rá hogy a szopás még csak akkor kezdődik. Mert lehet lefut a 3D márk meg a Csinebencs meg a Memteszt de pl a game 20 perc után kidob.
Mint engem 7400Mhz-en a Szájberpánk.
Addig nem volt baj míg nem géjmeltem.
Zebra:
Nem szólom le az OC-t mert én is csinálom amint láttad a topic-ban én azt nem értem minek szopik vele valaki hetekig azért a +1 FPS-ért?
Mert ha érdemes szopni vele és hoz 15-20FPS-t akkor naná... de így.. hogy 1080p-be hoz csak valamit meg csak a Csé2-ben... meg csak a max FPS változik.. hát kösz nem.
Szóval Zozo, próbálgasd nyugodtan, de ne vidd túlzásba mert elveszi a kedved a PC-től mint ahogy már az nálam is volt. Az utóbbi 2 évben 3x-or adtam el a komplett PC-met és lettem konzolos pont az ilyen sok mókolás miatt. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
zozoz1 #66296 üzenetére
Persze, mert azt hitted, hogy 5db főidő paraméter világot vált. A subtimingok hozzák a lényeget, illetve minden együtt. Ráadásul van 5 fesz érték amivel szívni kell, vdd vddq ezek az egyszerűbbek.
Tx,sa,imc na ez az igazi cumi. Lap, proci, ram feszek függvényében kell állítani ezeket. Nem elég a sima teszt, az újratrainingezés a legfőbb ellenség. Egy bootnál stabil, következő indításnál instabil. Na ehhez kell ezeket jól belőni.
Na ez napok kérdése. Illetve ha már kbra érted a játékot akkor pár nap, de ahhoz kell az előtte levő pár hó szívás. -
zebra_hun
veterán
válasz
zozoz1 #66293 üzenetére
Korán feladod. Aurasync meg világ életébe lefikázta az oc embereket, hiába változtat nevet.
Egyik leghasznosabb dolog, de nem 2 órás művelet.
Leírást konkrétan nem fogsz találni, talán az 1700-be szétszórtam találsz infókat. De itt is van rengeteg hasznos infó.
Aida nem fog mutatni neked semmit a sávszélen kívül. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66291 üzenetére
Ezt valószínűleg 100%-osan csak azok értik akik ezeket a hardvereket/szoftvereket csinálták.
Mi csak a végfelhasználók vagyunk akik szopunk vele napokig.
De amúgy nem érdemes ám. Nagy észlelhető különbségek csak nagyobb tuning különbségeknél lesznek legalább is játékokban.
Mert lehet hogy hoz pár pontot a bencsekben a kis OC, de játékokban annál kevesebbet. Most hogy 119FPS vagy 121FPS valami az full mind1.
Meg ugye az sem mind1, hogy hol hoz FPS-t 1080p-be ahol CPU limit van vagy 4K-ban ahol már a VGA lényeg.
Én a kettő között vagyok 1440p-be ahol a legtöbbet inkább a VGA OC hozta. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66280 üzenetére
Én azzal kezdeném, hogy azt az ős régi Aida-t felfrissíteném egy újabbra mert ahogy nézem még a CPU-dat sem ismeri fel rendesen.
Ezekkel a beállításokkal a legvégén játszál, van elvileg ezekbe a BIOS-okba RAM gyorsító cucc előbb azokat kapcsold be vagy próbálgasd.
Az MSI BIOS-ban ez: [link]
Nézd meg, gyári időzítésen a 7200 és még is jobbak a memória eredményeim:
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
zozoz1 #66037 üzenetére
Azért azt hozzátenném septibe, hogy ha xmp akarod használni akkor 0 értelme a magas frekinek. Ha kézzel megszorongatod a ramot, akkor meg egy 7200cl32höz képest nem hoz annyira nagyot játék alatt egy 8600cl38. Ami baromi nagy lépés, ha akár egy xmp 6400cl32 helyett egy kézzel megszorongatott 6400cl32t használsz. Tehát a lényeg, a subokban van, nyilván a freki is számít valamennyit. A 8600mhz meg 2x24 hynix M kittel van, vízzel hűtve. 2x16 adieal 8200cl36ig jutottam, ez a lap rühelli az adiet.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
zozoz1 #66029 üzenetére
Leírom még egyszer.
Z790ből a 4 slotosok asusból kb 7200mhz
Z790 maximus hero 7600
Apex meg felette.Ha olcsón akarsz brutál lapot, akkor vedd az asrock z790i lighningot (itx). Ez biztosan tudja kezelni a magas frekis ramokat.
Sajátom, 8600cl38: [link]
Cserébe macerás szerelni és bután fest nagy házban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Eladó: 32 GB (2 16 GB) G.Skill Ripjaws V DDR4-3200 MHz RAM Villámgyors teljesítmény, maximális
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz. 57900ft
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest