-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
arabus #66826 üzenetére
Köszönöm
Sok meló van még vele ...
Sajnos az SPD-t nem tudom kiolvasni... próbáltam külső SDK-kkal de azok meg nem C# kompatibilisek... Aztán megpróbáltam C++ ból kiolvasni az 51x és 52x címeket (ezek általában az első két dimm slotok)
Aztán csináltam egy CRC errort az SPD ben a memórián... meg kellett vennem a taiphoon-t hogy vissza írjam az SPD-t mert kicsit brickeltem a drága memóriám SPD jétDe hát ilyen ez a fejlesztés... tesztelés közben beüthet néha a gebasz...
Most fullra le van tiltva az egész SPD olvasás... ezért látom csak a memória órajelét, azt is a Windows Task Managerből "lopja" ki magának a progi... hogy véletlenül se nyúljon olyan területekhez amikkel problémát lehetne okozni...
Szóval ezt még megkéne oldanom valahogy...
Aztán majd a stability rész is durva lesz... Bár könnyebb lesz már talán mint a benchmark rész...
Utána meg az összehasonlító rendszert amit a pókdián láthatsz, annak lesz egy beállítása... Hogy milyen rendszerhez szeretnéd a saját eredményedet hasonlítani.
Lehet majd DDR4 vs DDR5, meg intel vs amd, vagy csak 4000mt/s feletti ramok stb...
Elég sok opciót akarok ott majd belőni, és egyszerre több filter is bekapcsolható lesz majd !
Ez akkor lesz majd a legjobb, ha a memória fő időzítéseit is kifogom tudni olvasni... És meglesz a stability rész is már a progiban... Mert a stabtesztnek majd lesz egy funkciója, hogy az eredményed mellé az adatbázisba validáltan fel lesz tüntetve, hogy stable !
És külön lehet majd csak stabil memória profilokkal is hasonlítgatni eredményeket, meg nem stabilokkal is...Szóval majd ez lesz a végső cél... Akkor lesz kész
Onnan már csak finomítgatok rajta...
Lesz még Light és Dark UI (a Light ui egyébként már készen van, csak nincs hozzá kapcsoló)
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Corsair VENGEANCE RGB DDR5 RAM 16GB (1x16GB) 5200MHz CL40 Intel XMP INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba switch, 48 port, Layer 3, PoE+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 2db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest