Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Matamata

aktív tag

válasz Picturemaker #27069 üzenetére

Igen 1.66V-al a langyosnál valamivel melegebb. Nem tudom hogy ez ddr3-nál mennyire természetes. Elvileg 8 napon belül vissza lehet cseréltetni csak nem tudom hogy van-e értelme.

Rover623:
    Tudod én nem tévhitek, mendemondák és prekoncepciók alapján nyöszörgök hanem tesztekben és gyártói specifikációkban megadott dolgokról beszélek.
    Ha valaki tényleg elfogadható, a helyzeten valamit is javító választ ad azt elfogadom, de az nem válasz hogy jó az a ram lassabban vagy instabilan mert az ember nem azért vesz meg valamit, hogy ne hozza azt a teljesítményt amiért tulajdonképpen megvette.

Természetesen azzal eddig is tisztában voltam, hogy az AMD-s rendszereknél az processzorban van a memóriavezérlő és hogy 1333Mhz a vége, de ettől még az alaplap szerepe nem elhanyagolandó. Ez a lap az ASUS szerint O.C.-vel akár 1800Mhz-es ramokat is kezeli ezért gondoltam hogy talán nem a levegőbe beszélnek amikor azt írják hogy 1600-at stabilan viszi. Ennek ellenére automatikus beállítással nem hajlandó 1600Mhz-es ként felismerni a ramjaim és ha kiválasztom magam a biosban az 1600Mhz-es módot akkor is csak egy instabil rendszer lesz az eredmény. Ezek után gondoltam, hogy teljesen manuálisan beállítok mindent az OCZ leírása alapján mivel az OCZ hivatalos fórumán is ezt ajánlották másnak akinek ugyanilyen alaplapja és ugyanilyen memóriája volt ezzel a hibával . Ennek ellenére még mindig előfordul hogy lefagy illetve újraindul a gép. Memtest86+ 4.0- ával tesztelgettem de a gyári (ocz-s) beállításokkal nem talál hibát.

Csak neked bekarikáztam pirossal hogy lásd mit kell nézni.

Mivel az AMD leírása alapján a processzorom,az alaplapom és a ramjaim is támogatottak az AMD OverDrive legújabb verziója által ezért gondoltam ha nem megy a beállítás se automatikusan se manuálisan a biosban akkor letöltök hozzá egy black edition memory profilt. Mondjuk ez nem saját ötlet volt hanem az egyik erről a ramról szóló teszt alapján merült fel bennem hogy ki kéne próbálni. Ezzel viszont az a probléma, hogy az AOD nem ismeri fel a ramjaimatt black editionként.

Szóval bennem az a gyanú merült fel, hogy rossz értékeket programoztak a ramok SPD-jébe, de az is elképzelhető hogy az alaplap a hunyó.

Új hozzászólás Aktív témák