- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz Matamata #27100 üzenetére
De nem értem miért jó ezzel szívni? Állítsd be úgy a frekit, meg a késleltetéseket, hogy stabil legyen. Meg kell érteni, hogy semmit sem számít az egész józan ésszel nézve, gyakorlati alkalmazásokban. De a lényeg, hogy először a stabil állapotból kell kiindulni, és finoman kísérletezni vele.
Pl vettem a fáradtságot visszakerestem, itt Raptor 666 küzdött rendszerstabilitással, sok jó tanácsot találsz. Vagy egy kicsit visszább is volt AMD-s memó probléma + egy csomó ötlet ami épp lehet nálad menne. Tehát olvasni,olvasni,olvasni. Amúgy is elég sok ramnál baj volt 1333 Mhz feletti beállításokkal, szóval ne csodálkozz. SPD írást meg azonnal felejtsd el úgy ahogy van.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Matamata #27075 üzenetére
Bios-t frissítetted már esetleg?
A beállítástól függetlenül a Cpu-z-nek 667-nek kellene mutatnia a ramot (még nem láttam olyan 1600-as ramot, amit a tesztprogik ne 1333-asnak ismernének fel).A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
törölt tag
válasz Matamata #27075 üzenetére
Automatikusan nem is fog menni soha 1600MHz-en. Nem is mehet, ugyanis nem tartalmaz erre vonatkozó beállításokat az SPD. Automatikusan csak azt lehet beállítani ami:
1. megfelel az aktuális szabványnak
2. támogatja a memóriavezérlő
3. szerepel az SPD-benA pontok között és kapcsolat van, tehát egyszerre teljesülnie kell mindegyiknek. Nálad a 2. és 3. pont nem teljesül, szóval kézimunkáznod kell.
Ennyire egyszerű.
jilian: Mégis miért fontos az, hogy mit mér az Everest? És miért kellene 1600MHz-en mennie a RAM-oknak? Teljesítményre mindez szinte semmiféle kihatással nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Matamata #27068 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Newegg-et:
Itt egy csomó vásárlói vélemény van, általában jól szuperál, de volt akinél nem ment rendesen. Lehet még találsz hasonló példákat is az esetedre. Gyártó válaszol. Angol tudás szükségeltetik.
pl : Cons: Not stable. Set up in BIOS to run at 1600 @ 8-8-8-24-2T.
Bizony OC-vel támogatja csak, bármit csinálsz. Rover jól leírta, érdemes megfogadni.
A melegedés meg valóban érdekes
G.Skill-jeim hűvösebbek az ujjamnál 1333 Mhz-en 1.5 V-n. Direkt megnéztem most. Igaz felül húzza ki a levegőt egy 800 RPM-es 200 mm-es venti. De ez már sok házban alap, és az enyémben meg minden beömlőnyílásra h1n1 maszkból kivágott porszűrő van ragasztva.[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
Én meg azért vagyok ideges, mert megint tévhitek, mendemondák és prekoncepciók alapján nyöszörög valaki, és nem nagyon hajlandó elfogadni az elhangzó válaszokat, segítséget...akkor minek kell idejönni...?
1. ez a ram AMD-s gépben nagyon szépen ment akár 1600Mhz felett
Tényleg az (ez?) a RAM volt...a tied? A te lapodban ment? A te prociddal?2. mivel az alaplapom O.C. nélkül támogatja az 1600-as ramokat
Kár, hogy a procidat nem érdekli, hogy mit támogat a lapod... Mert ugye a prociba van integrálva a memóriavezérlő, a Phenom II X4 pedig hivatalosan 1333MHz-ig támogatja a DDR3-at...3. mert szerintem az nem normális ha egy 1600Mhz-es ram SDP-jében 1066Mhz van megadva maximális sebességnek.
De normális lenne még az is...viszont nálad még 1218MHz-re is meg vannak adva időzítési értékek...tehát ha a linkelt képernyőképből szeretnéd megállapítani a maximális sebességet, akkor is több jönne ki 1066MHz-nél...
Régóta és soxor mondom...ha vki nem tudja, mit kell nézni és mivel, az ne nézegesse...[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Picturemaker
őstag
Gyárilag 1.65 V kell neki, 1.7V-al még nem sütöd meg. G.Skill-t próbáltam 1.71-en, de nem volt melegebb, mint a névleges feszültségen.
Ha viszont így, alapon is meleg, akkor az a ram egy rakás ....
Ha garis, akkor vidd vissza, vagy cseréltesd ki valamire.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Ren Hoek
veterán
válasz Matamata #27061 üzenetére
Ez sajnos benne van a pakliban... OCZ-nél pont az AMD editionról lehet olyanokat olvasni, hogy pont AMD procival nem megy rendesen. 1600 Mhz meg már tuningnak számít. Lapnál le is van írva hogy O.C.
De azért egy 1333 Mhz-et csak kikéne belőle hozni. Próbáld meg annyin, ha az stabil akkor az teljesen jó... Nem érzed ki a különbséget 1600 és 1333 között.
Lehet állítgatással meg lehet oldani, ha jól emlékszem többeknek sikerült. Ha lesz időm megkeresem neked azokat a HSZ-eket. Kb novemberig kell visszamenni itt a topicban
Nekem AMD rendszerben G.Skill-nél felismerte az Extreme Memory Profilt (mondjuk egyelőre 1333 Mhz hagytam, mert nekem fontosabb hogy maximálisan stabil legyen - viszont menne 1600-on simán stabilan, csak nem foglalkozta még vele annyit)
-
legenda
válasz Matamata #5807 üzenetére
esetleg a ramok milyensége, és azok elhelyezése is okozhatja a 333 mhz frekit; táblázat
a jelenlegi procid kevésbé hibás; sempron 2800+ a frekije ok (bármelyik is van)!
ha veszel 3400+ procit, abból a freki miatt vedd; ezt
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance 16GB DDR5 Ram új 6hó jótállással!
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest