- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- NiMH akkumulátor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardver Arc
senior tag
Tuningolni nem vágom hogy kell soha nem próbáltam.. Annyit tudok hogy valami feszültséget kell állítani a bioszba..meg nem igen merek tuningolniert garis a cucc de majd most veszek hozzá meg egy ugyanilyet dualba hadd mennyen.. Jah meg a lapom se egy tuning lap..
De azért kérdeztem is mert azt tudom hogy amd apuknál ugye a rammokból sokat profitál a ram főlleg ha 2000felett van a órajel.. Csak nem tudtam hogy intelnél is így működik a dolog.. -
Santi22
aktív tag
Köszönöm a választ.
Ez az jelenti, hogy amelyiken nincs ilyen az hamis?
Igazából amiatt fontos csak, mert nekem most van 2GB Kingmax ramon (van rajta ez a jelölés) és bővíteném 4-re. Kerestem a a párját, mert dualba akarom, de sajnos nem találtam, úgyhogy eladom és veszek helyette egyforma 2x2GB-t. Találtam is szintén Kingmax-ot (KLDE88F-B8KU5), megvenném, de azon nincs ez a jelölés és kicsit tartok tőle. Vagy az említett típusra nem is raktak? -
-
SoulReaver
veterán
Elfelejtettem írni a múltkor, hogy a kingston hyperX blue, 1866-on megy 10-10-10-30 -on, 1.6v-n. Nem tudom mennyit bírna még, hőfokot sem tudok nézni, lehet menne még, csak nem merem tönkre vágni
(#43987) Qru: Melyikkel érek el nagyobb teljesítményt, ha Mhz -et húzom vagy az időzítést?
-
ÁdiBá
veterán
-
lenox
veterán
Olyan 10-20 percig. Az a vicces, hogy ugyanez a ram masik gepben jol mukodik. Ugy ertem semmilyen hibat nem tapasztaltam masik ket alaplapban vele, ezen a gepen kb. 5-szor probalkoztam win installal, es mindig valamilyen crash volt az elso alkalommal, amikor bejott az asztal. Igazabol arra lennek kivancsi, hogy vigyazni kell, mert ez a ram masik gepben is be fog elobb-utobb szarni, vagy lehetseges, hogy csak ezzel a lappal nem mukodott jol, de amugy masik gepben mukodni fog problema nelkul? A lap az elotte is ment masik rammal, meg azota is megy masik rammal es semmi hibaja, ugyhogy azt tippelnem, hogy az jo.
-
ÁdiBá
veterán
Semmit. Benne sincs a manualba.
Ha itt megnézed a könyvemet, akkor a 108 oldalon van egy kis érdekesség. A VCCIN az mi lehet?!
Esetleg ebből kilehet szűrni hogy melyik a Memória vezérlőnek a feszültsége?!
Kicsit megemelném, SB, és IVY nél is VTT -vel írták, de most nincs is ilyen....
Nem akarom hogy a memória megölje a processzort... -
Köszönöm a válaszokat!
Eddig 3 db alaplapban teszteltem a memóriákat, de nem mentek a gépek. 2 fajta ECC-s memóriám van, eddig 6/0 az eredmény. Jobbára Intel chipsetes lapokkal próbálkoztam, lehet itt volt a probléma.A szerver lapomban hibátlanul mennek egyébként a ramok. 775 / 478 vagy AMD 754 / 939 alaplapoknál is minden esetben menniük kellene a memóriáknak?
Pubszon:
Ha jól látom, nálad sima ECC memóriák vannak a gépedben. Vajon a registered ECC memóriák és a sima ECC memóriák között van annyi különbség, hogy a reg.ecc-s memóriákkal nem megy a gép? -
5hat7
tag
Köszi a segítséget!
single ram http://www.3dmark.com/3dm06/17481982
dual 1866 MHz http://www.3dmark.com/3dm06/17573030
dual 2133 MHz http://www.3dmark.com/3dm06/175735992000 MHZ-et nem is tudtam állítani a biosban így egyből nekifeszült a 2133-nak
-
SetCHOO.
aktív tag
Sajnos csak egy modulnál jön elő, szóval egyre jobban megbizonyosodok arról, hogy hibázik. A biosban minden gyári értékre raktam vissza, kivétel a ram időzítéseket, azt a gyártó szerint fixáltam.
Egyes teszt ciklusokban hibázik. (mindig egy hibás memória címet ír ki.) Máskor meg nem… Ma viszem vissza gariztatni. Arra az időre, míg tart a garizás szerencsére tudtam szerezni egy 4gb-os modult. -
rlaci10
csendes tag
Elméletileg minden alapbeállításon van, én és az előző tulaj sem piszkált bele a BIOS beállításaiba de azért megnézem.
Amikor megnéztük azt hogy a ramok nem e különböző típusak kivettük mindegyiket és amikor vissza lettek helyezve nem adott képet, eljutottunk oda hogy ramokat kivesz egyesével visszarak és az egyikkel egyáltalán nem indult, kivettük majd még pár próba után már rendesen indult mindegyik, lehet hogy kontakthiba okozza az egészet? meg egy régi hiba is előjött a próbálkozások alatt vagyis hogy a gép elindul 10 sec után leáll majd megint 10 sec után rendesen indul, ez eddig csak az előző tulajnál volt nálam csak most amíg teszteltük a dolgokat se előtte se utánna -
-
Pycee
tag
Köszönöm! Akkor már csak 2 kérdésem maradt. A Ram időzítési ideje és a Mhz értéke is befolyásoló tényező? Végül is, akkor milyen ramot ajánlasz ebbe az Msi K9N SLI lapba, amiben egy AMD Athlon 64 X2 3800+ -os proci van?
Remélem nem voltam fárasztó a kérdéseimmel, de ez a ram "dolog" érdekelt már rég. -
h1mpi
félisten
megpróbáltam 1866-on csak auton megy (CL11), mert CL10-en nem tesztel a lynx. Nem is láttam még ilyet, egyszerűen nem írja ki a gflops értékeket
csak megy a teszt...
De így is gyorsabb értékeket produkál az aida64 mem bench. 27 000 lett az write és 27 000 a read.
eddig 23 000 körül volt. ebben ennyi van sztem(#43340) Qru: Egyelőre úgy néz ki, hogy CL11-en stabil, de még próbálkozom a CL10-el is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged