- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
Értem.
Akkor lehet érdemes lenne a fentebb említett modulokba beruházni.
Majd akkor a matricához nem teszek hővezető ragasztót.
Köszönöm a segítséget!(Holnap 100 pezsgő?
)
-
hlarsson
csendes tag
Köszi a választ, tehát ha jól értem fennakadást nem fog okozni, a bios meg az Everest kiírja, hogy Dual Channel mode (eddig amíg nem dual-os slotokban voltak a ramok, azt írta, hogy Single Channel mode), a gép is elvileg rendesen fut.
De ha azt tanácsoljátok, hogy érdemesebb single-ben futtatni őket akkor visszarakom.
-
Tubica
senior tag
nekem igazából a lényeg, hogy 2x4Gb Ddr3 1600mhz-es legyen, és lehetőleg beférjen a Freezer Pro13 alá.
Erre valaki tud mondani egy jó párost ?
Most nekem a ram borda mindegyDe, ezt nem értem ! Tudom, nem szabad Privit ideilleszteni, de ellenkezik a Te mondanivalóddal !
Qru: meg nem is azért mert lopott, ugye ES példány nem kerül soha forgalomba
Xy: Tesztpéldány amit a gyártótól kaptam. Ezt a verziót dobták piacra is!Na mind1. Gondoltam megkérdezem.
De akkor marad a Hyper, de ha van jobb tipp, meghallhatom !!
Üdv. Tubica
-
Louloudaki
aktív tag
-
Tombi
őstag
Én is bevásároltam ramból még december végén, egy jó kis kitet Corsair Venga LowProfile 2x4gb ddr3 1600 1.5v (11,5k volt, mostanában ez 15k)
Majd jön hozzá később Ivy Bridge cpu meg alaplap , csak jelenne már meg. Meg persze még kell majd Ház, Táp, és egy SSD is. Remélem pár hónap múlva erősebb lesz a Forint, mert most horror áron van minden...
-
Pubszon
veterán
Ó már a víz kivert, hogy nem fog menni, mert olvastam már minden félét.
Egyébként ez az olcsó, 7k-s iponos memória, csak azért mondom mert más is vett innen ilyet és ha már ő használja beszámolhatna róla.
Neked meg köszi Qru.Itt az van, hogy az LGA1155-ös chipsetek nem támogatják.
Most akkor mi van?
Csak az ECC nem fog menni, vagy maga a RAM sem? -
-
freaghill
őstag
Na az miért lehet, hogy nekem az írja az everest, az SPD Memória modul tulajdonságai alatt azt, hogy:
Memória sebességeR2-533 (266 MHz)
DDR2 1GB 800Mhz-es van nekem benn.
Legalábbis nekem ezt mondták, de akkor lehet, hogy csak 500as és abból csak 266at használ ki? Akkor se használja ki teljesen. -
tzsolesz
nagyúr
Értem. Elírtam a lapot. Asus P5K/EPU. Tuningos kis jószág. Alapfeszen 4.2Ghz E8400. A RAM-ok miatt nem megy tovább. nem tudom jobban visszaosztani......
1066-osok kellenének bele, de már nem foglalkozok vele. Így is elég a 4850 mellé.
Ezt a platformot meg már nem fejlesztem. se pénz rá, se kedv. Se motiváció. Alig játszom. Amivel meg játszom (akár mai játékok is) ahhoz meg elég közepes graffal, 1680x1050-el, némi szűrő használatával. Játéktól függ, de van ami fullon megy, max szűrőkkel. Pl. NFS RUN..... -
kanál01
tag
köszi, valamelyik külföldi oldalon láttam is róla tesztet, dual, try, és quad channel x79-nél, és alig volt különbség a legtöbb program esetében..
viszont több gyártó oldalán láttam, nézegettem a ramokat, Geil, G.skill, Corsair, és a ramok mellé ki van írva, hogy egyik pl. csak P67 és Z68, az újak pedig csak x79-hez ajánlottak, és fel is sorolnak egy csomó alaplapot mindegyikhez
azt nem tudom, hogy pl.: a mostani ramokat majd x79-be bele lehetne-e tenni, vagy az elég, hogy DDR3-as ram és biztos jó lenne bele, mire az Ivy Bridge-E 8ból 6magos butított verzió emberi áron kijönne kb. egy jó fél-egy év múlva
köszi előre is segítséget!
-
04ahgy
nagyúr
Csak épp a Geil Ultra az, aminek 2,2-2,4V az specifikált üzemi feszültségük. Ha a srácnál 2,2V-on nem megy stabilan, akkor bizony 2,4V-ig emelni kell. Ezért nem szeretem a Geil Ultrákat...
Egyébkként a legtöbb megy 1,9-2-2,1V-on, specifikált időzítéssel, csak annyira szórt a felhasznált chipek minősége, hogy a tervezők biztosra mentek. No meg előbb utóbb ezek elsülnek.
HGyu
-
RoBos
senior tag
Köszi a választ!
Vagyis azon kívül nincs semmi jelentősége, h 7GB lesz benne, vagyis hogy páratlan számú memória? (A Dual elvesztését én is tudom, h nincs nagy jelentősége ma már)
Csak mert mindenhol a páros számú a bevett (2,4,8GB), vagy ez csak így alakult ki anno a dual channel miatt? -
gabipaci
őstag
Ez a ram tuning tema valojaban mit jelent?
Mert tudtommal a 3930k szorzozar mentes, es ha jol tudom ez azt jelenti hogy nem kell a ramot parhuzamosan huzni a procival, mert csak nagyobb szorzot adok neki, annak meg nincs (annyi) koze a ramhoz.
Ezek a ramok 1866-osak, azon felul mar minek huznam?
De ha stabilan csak 1600 lesz, akkor sem hiszem, hogy beszaggat a vlc media player -
Vasinger!
nagyúr
Nagyon gondolkozok ebben a ramdiskben, mert iszonyat csábító.
Esetleg valami magyar írás nincs erről a neten vagy logouton?
Túl csábítónak tűnik, nem értem, hogy alapból miért nem csinálják meg az os-eket? Vagy ha ezt nem is, akkor a 4+ gb-os emberek miért nem használják ezt egytől egyig?
Van itt valami rizikó? Tönkremehet tőle a ram/winyó?
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor válaszod még egy kérdést szül, mert szerintem akkor végrehajtom a cserét, mert később tényleg jól fog jönni és ennél lejjebb már nem hinném, hogy nagyon fog menni, de az emelkedést el tudom képzelni.
Szóval. Most van 2 x 2 GB Kingmax 1600 DDR3 NANO Gaming ramoam, elcserélném egy ! GB-s moldulra: katt és vennék még mellé még egy ilyet: [link]
Mennének rendesen dual channelben a lapomban minden gond nélkül és esetlegesen később egy Intel SB konfigban is?
-
8nemesis8
veterán
Programozok rajta, de általában nem túl memóriaigényes dolgokat. Kivétel ha nem szabadítom fel a memóriát vagy végtelen ciklust írok véletlen, mert akkor gyorsan betelik a ram, de az abnormális.
Én is úgy gondoltam, hogy biztos ami biztos alapon.
Játékok mox mi az ami a legtöbb ramot eszi win7 alatt?
Mondjuk mellette mennem böngésző 70-90 tabbal... -
8nemesis8
veterán
Akkor helyes.
Viszont már csak azon em tudok dönteni, hogy a mostani Kingmax 2GBos modul mellé vegyek 2 GBot vagy egy kicsivel jobb 4GBos modult.
Játékoknál mondjuk ha single channel 1333MHz vs dual channel 1600MHz akkor már jobban kijön a különbség nem?
Sajnos fasza tesztet nem igazán láttam hozzá. -
pschio
őstag
hát nem tudom. nekem bf3-hoz nem volt elég a 4 giga.
ha már több napja ment a gép, ment ez az. és már önmagában 2.2-2.5 gigát megevett, akkor a bf3 sokszor kifagyott azzal, hogy kevés a ram. hozzá kell tegyem.: a lapozófile le van tiltva
most 12 giga van. így azért egy fokkal jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged