- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Platina minősítésű Toughpower tápokkal bővült a Thermaltake portfóliója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eljött a vég kezdete? | Sora 2 – beszéljünk róla
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Megint ittvagyok.... másodszor állok neki írni, mert előbb az őrangyalom megint megnyomta a reset gombot (Egy órán belül harmadszor). Újraindult a gép, azonnal lekapcsoltam, és lekaptam az oldalát. Kézzel megtapogattam mindent, semmi nem volt melegebb kb 40 foknál. Kiszedtem a ramokat, visszaraktam. Bekapcsoltam a gépet, majd nekiálltam az összes vezetéket óvatosan megmozgatni, semmi nem történt. Biosban adtam a ramnak +0,1 voltot. Megnéztem, Everest szerint most kap 1,87 V.-ot. (1,8 helyett). Felhívtam ismerősömet, aki számtech. boltban dolgozik, aztmondta, ha gondolom, ad kölcsön ramot, hogy kipróbálhassam vele a gépet. Most megyünk anyóshoz ebédre (49. házassági évferdülő), gondoltam itthagyom a masinát, valamit hadd futtasson, mire hazajövünk, kiderül újraindult-e..??!
Ha most is újraindul mire hazajövünk, akkor majd először megpróbálom másik rammal.
Ha ramcsere nem segít, akkor másik táppal próbálom.
Elvileg a proci jó, mert amíg nekem az E6550-essel nem ment a gép, addig haver tesztelte a lapjában a procimat, állítja, hogy atomstabil volt.
Szerintem VGA hiba nem lehet....
Esetleg alaplap...?? Ezt hagyom a végére.Így okoskodom, lúzer fejemmel. Ha van még ötletetek, esetleg osszátok meg velem. Köszi az eddigi segítségeteket is.
ui: Nem tartozik a tárgyhoz, de most le van véve a gép oldala... a procihűtő (gyári) felpörög hirtelen, aztán kb 2 mp-re leáll..... Ez így normális..? Eddig nem is figyeltem.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Linux Mint
- OLED monitor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Battlefield 6
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fudi2002