Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kleroo

veterán

válasz Sequoyah #3515 üzenetére

Hát ha neked az IQ=felbontás,akkor igazad van. De számomra a felbontás nem sok mindent "ér". A0 fölött nem gondolkodom. :)

Throme A profiknak mondhatjuk,hogy igen. Fogdosásra veszik. Egész álló napokat van a kezükben. Nüansznyi apróságok is okozhatnak problémát. Nem hogy ekkora méret,kivitelezés béli difik. És megértem,ha valaki amatőrként is megkívánja azt,hogy tökéletes legyen a fogás. Igaz ez nagy fényerős obikkal jön igazán elő,ha órákon át a kezedben van,nem kis kitzoom,és táskából ki-be használat,vagy javarészt nyakban lóg.
    Egyébként én is úgy vélem,hogy a D7k mérete ideális kompromisszum. D3100 után megváltás volt a D90. Jött a D700,ott már nem éreztem ekkora ugrást. Aztán teljesen átszoktam rá,de kézbe véve a D90-et,ugyanolyan jó volt mint korábban. A D3100 mérete pedig továbbra is borzalom.

Miért kell lovagolni a 24MP-en(DX-en)? Mert minek?
    Negatívumok:
    -lassú sorozat
    -bufferben kevés kép fér el
    -több zaj
    -nagyobb tárhelyigény mindenhol@komolyabb informatikai "háttér"

Pozitívum:
    -A leges leges LEGES legjobb optikákkal érdemileg több részlet
    -A0,és annál nagyobb képek is nyomathatóak jobb minőségben
    -Ha valaki nem tud komponálni,akkor extrém szinten is kroppolhat.

Tehát átlagemberként az ég világon nem nyersz vele semmit,csak akciófotózásnál várhatsz...meg másolásnál...meg mindenütt,amíg nem cserélsz PC-t :)

Persze le lehet méretezni,de az meg tényleg a tök értelmetlenség,leszámítva a csökkenő zajt(még mindig nem érné el,ha eleve kisebb felbontású lenne a lapka),és esetleges élesség béli nyereséget.

Az lenne az érdekes, ha nem csak kamu 24MP lenne egy szenzor, hanem mondjuk valós 12MP(3x12millió subpixel). Na az lenne még szép. :)

• Larry303

addikt

válasz Sequoyah #3515 üzenetére

csak azt ne felejtsd el, hogy egy ilyen felbontású szenzor elé olyan üveg is kell..márpedig aki dx vonalon mozog nem biztos, hogy 70-200 vr2 vel veszi meg a vázat...ergo a végén ott leszünk ahol a part szakad és mégis jobban járunk azzal a 12mp el...

Új hozzászólás Aktív témák