-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz atok666 #7951 üzenetére
szerk lejárt: Na jó, őket is néztem párszor, pl x-e1 vs nex hasonlítást
Hehe, nagyobb keresős gépre is rá lehet húzni, D7K keresője is egy pincuri izé a milcem keresőjéhez képest A korábban (nagyítóval)tűrhető méretű (D5K1 előtt is néztem már bele pár keresőbe) már aranyos a kisgép után kézbe/szemhez véve.
szerk: Ja hogy már piacon is van az A7? Gyorsak voltak, vagy csak ritkán olvastam róla, tán nyáron először?
Meglepően kicsi élőben[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
ujtzjani
tag
Jó reggelt mindenkinek.
D7000+18-105 kit-nél azt vettem észre, hogy hátrébb fokuszál mint ahova én szeretném. Ez mennyire normális dolog? Azt tudom, hogy lehet a vázon állítani a (kompenzálni) de ez a megoldás rá vagy szervíz? Illetve ha elég a váznál állítani azt hogyan tehetem meg? Arra gondolok, hogy van tesztlapom, nyomtattam de nem igazán tudok külföldiűl és nem értem hogyan állítsam be a dolgokat. Azt kikövetkeztettem, hogy 45 fokban kell lenni a gépnek a papírhoz képest de milyen távolságba, kell-e egyéb dologra figyelni? Lehet nagyon alap kérdés de kezdőként nézzétek el nekem... Minden infót nagyon szívessen fogadok....
-
Peethy
őstag
Nikon 58mm f/1.4G ??? Ez a hír, emberek, nem a D5300!!
Szerk:
1, Ezt benéztem, azt hittem, hogy DX-objektív lesz 85mm ekvivalensen, de nem. DX35mm ekvivalens lesz FX-en
2, 2400$-os kezdőár, számomra teljesen értelmetlen ennek az objektívnek a létezése. High-end, de hogy miért választaná ezt bárki az 50 1.4 helyett, rejtély.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz ujtzjani #7954 üzenetére
Én szívtam a sajátommal sokat, tesztlapoztam is - szerintem ezt hagyjad. Valós körülmények között próbálj fotózni, különböző távolságra, különböző távolságban egymás mögött lévő tárgyakat (pl. könyveket, oszlopokat, fákat). A zoom-mal az lesz a gond, hogy valószínűleg nem fogod tudni úgy beállítani, hogy az elején és a végén is pontos legyen.
Nekem a szervíz oldotta meg. Határozottnak kell lenni, és amikor azt mondják, hogy a gépen be tudod állítani, akkor ragaszkodni kell hozzá, hogy ők nézzék meg. Nálam is ez volt, végül beállították a gépben az af szenzort.
Ropi, mit szósz' bele
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
lyunior
tag
Megjött, megvan, enyém, drágaszágom!!!
D5100 + 18-105
Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!
Tudom, hogy sokan most mosolyogtok, hiszen épp arról folyt a diskurzus, hogy hogyan hal ki a DSLR, de nekem ez most akkora előrelépés, mint Asmstrong holdraszállása az emberiségnek.Úgy tűnhet, hogy önigazolást keresek a DSLR szegmensbe való avanzsálásomra, de én még sokáig látom a tükrös gépek létjogosultságát.
Lehet, hogy beszűkül a szegmens, az is lehet, hogy sokat módosul, de nem kell leírni az "öreg" technikát.
Még mindig akad, aki filmre fotóz. A Déli sarkon 1 nanoszekundum alatt ledermed az elektron, és nehézségeket okoz a munka.
Ott van aztán a "Hang". McPite a retro külső nagyszerűségét emelte ki a Milc-énél. A hang is elég retró, ahogy a tükör felcsapódik.Aztán a másik: Mire egy rendszerkompakt annyit fog tudni, mint egy tükrös, addigra a méretük is ugyanakkora lesz. A ló benéz az ablakon. A milc már amúgy is egy hibrid, most a Sony tett még egy lépést a DSLR-ek felé.
Lehet, hogy a top milc egy "DSLR" lesz, csak épp tükör nélkülPersze lehet, hogy rosszul látom és csak egy dínó kétségbeesett próbálkozása ez arra, hogy miért ne haljon ki.
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
Real_Necro
veterán
válasz lyunior #7962 üzenetére
Jó fényeket hozzá! Első körben meg olvasgasd a használatit, úgy megspórolsz egy csomó felesleges kérdést.
Ja és egy kérés. Légyszíves vedd a fáradtságot és ha linket raksz be használd jobbra lent a Link gombot. Aki már lassan egy éve "itt van", tanulja meg ezeket is használni.
Köszönöm.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
lyunior
tag
válasz Real_Necro #7966 üzenetére
Köszönöm! Tudomásul vettem. Igyekezni fogok!
Elég link ember vagyok, hogy még nem tudok rendesen linket linkelni...Remélem még ebben a hónapban megtalálom, jobbra lent a LINK gombot. Egyelőre keresem.
[ Szerkesztve ]
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
p_adam
addikt
Ez az obi valószínűleg a Noct Nikkor 58/1.2 modern szellemi utódja, tehát ezzel (remélhetőleg) nyitva is lehet olyan esti képeket készíteni amivel nem lesz életlen és torzulás a fények helyén. Nyilván nem fognak belőle olyan sokat eladni de ahhoz képest hogy a Noct bőven 2-3000 euró felett megy használtan... (mondjuk ezek után már nem biztos)
-
m3ss
veterán
emberek, vki nem lenne benne vmikor egy par napos obicsereben?
kovetkezo obikat szeretnem kiprobalni, 17-50 2.8 tamron, 35 1.8g, sigma 30 1.4...tudok adni cserebe 50 1.8d, sigma 105, sigma 10-20-at.nem csak tesztfotokat akarok loni vele, szoval jo lenne jo par napig probalgatni.
tovabbra is azon filozok h mit tegyek, vegyek egy masodik d7k-t es mondjuk 17-50. esetleg 35 1.8g/sigma 30 1.4 pl es akkor marad az 50 1.8d is.
az a baj hogy dx-re a 30 1.4 pl nem olcso, es annyit tud (dof, latoszog) mint ff-en egy vacak otvenes...ezert jatszik tovabbra is a 2db mk1 mint alternativa
legjobb persze egy jofej 5d mk1 tulaj lenne amugy valszeg az 5d sorral jarnek legjobban tovabbra is azt gondolom, csak nagylato miatt kerdojeles meg hogy el kell adnom felszerelesem nagy reszet..[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
m3ss
veterán
gondolkodok rajta, csak eleg draga...nem akarom nagyon nagy koltsegekbe verni magam kvazi feleslegesen, ki tudja egyaltalan lesz-e eleg munka...igy is kellenek meg vakuk, uvegek...ha majd lesz 10+ foglalasom akkor elkezdek koltekezni ez meg ugy is odebb lesz ha belejovok egyaltalan, addigra olcso lesz a d800 is
24-120 f4 fx-en? remelem csak trollkodsz
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Graphy
aktív tag
...egyébként Nikon oldalon nekem is eldurrant a t@k@m az elmúlt 2 hétben. Sehonnan nem tudok bérelni Nikon vázhoz sport fotózáshoz objektívet. Már egy 70-200/2.8-al elégedett lennék... Ha a fénymásolós oldalon lennék rengeteg bérelhető objektív közül választhatnék. A "munka" sajnos nem fizetős, csak egy lehetőség lenne tovább lépéshez, így még nem is érné meg megvenni az objektívet.
Ha valaki megszánná szegény fejemet és belemenne egy ilyen objektív kölcsönbe, akkor legyen szíves keressen meg, hogy megbeszéljük a részleteket.[ Szerkesztve ]
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
atok666
őstag
válasz Real_Necro #7977 üzenetére
Nalunk olcsobban hazhoz hozzak zsir ujan
Atok
-
-
atok666
őstag
válasz Real_Necro #7980 üzenetére
Nikon D7100+18-140 G ED VR, 0expos, 2ev garival, hazhoz szallitassal 1100euro. Csak a test 870.
Atok
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz lyunior #7986 üzenetére
O az urge. Megbizhato, hazhoz hozza az arut es erte is jon, ha reklamalod (tapasztalatbol irom. Nala vettem a 85/1.8at, de olyan BF volt, h nem tudtam korrigalni meg -20al sem, Felhivtam, eljott hozzam haza!, hozott egy zsir uj obit es kicsereltuk.) Gyakorlatilag barmilyen Nikon, Canon cuccost lehet nala rendelni.
Atok
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Jaja, ha beszél szlovákul. Mondjuk feleségem beszél csehül, gondolom, meg tudná oldani...
M3ss: ha ezen múlik a boldogságod, kölcsönadom a 17-50-et, kérdés, hogy jut el hozzád, és hogy adod vissza. A legpraktikusabb az lenne, ha eljönnél, mert így rögtön el tudnád hozni a sütit, amit a párod süt nekem, cserébe azért, hogy kölcsönadom az obit. Baklava vagy krémes rulez
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
válasz atok666 #7983 üzenetére
Jó ár itthonihoz képest, bár 18-105 eladása után nem kellene 18-140 sem. Ez amúgy 1 vagy 3 év garis? Itthon meg gondolom el sem fogadják...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
dabgergo
őstag
válasz Real_Necro #7977 üzenetére
Tényleg eléggé lement a D800 ára! Már nettó 500körül is lehet kapni... csak még mindig rohadt sok az a 36MP nekem.
Kéne egy profi FX váz 24MP-el (vagy méginkább 16-al), olcsóbban valamivel mint a D800.
Ez nagyon hiányzik a Nikon lineup-ból nekem. -
Kleroo
veterán
válasz dabgergo #7995 üzenetére
Tehát a D700 igazi utódja
Csúcsváz szenzora kisebb testben, alig zavaró korlátozásokkal.
D4 lapkája, 9-10FPS, 2 kártyaslot, 1080p videó. Yamm-yamm.Tényleg brutál mennyire esik az ára. Huligán D700 használt ára bezzeg stabilan maradt 350 környéke.
Kíváncsi volnék mekkorát zuhanna egy valódi utód megjelenése után. D300 árakat nézve..... max ilyen 250-270. )
(Nem tervezem eladni. Valamilyen formában, de nálam fog elrohadni ez a váz. )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest