Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Megjott vegre a D7200-am. Leirnam elso tapasztalataimet par ora hasznalat utan. Eloszor jojjenek a pozitivumok. Kepminoseg pazar. Az AF rendszer pedig valami elkepesztoen jo a D7000 utan, egyszeruen nevetseges fenyviszonyok kozt is halal pontos az osszes uvegemmel, szoval amiert vettem azt mar alapbol nyujtja. A menuben tobb es aprolekosabb beallitasi lehetosegek vannak, foleg a kezeloszervekre vonatkozoan. Magyarul is tud, akinek ez szamit esetleg.

Negativumok. Az anyaghasznalat. Az osszeszereles minosege rendben van, de a muanyag reszek tapitasa olyan olcso erzest kelt a D7000 utan, tobbet vartam egy kicsit tole. A statuszkijelzo pedig egy vicc. Semmi info nincsen rajta az ISO-t, zaridot, rekeszt, memoriakartyak allapotat, expozicio eltolast kiveve. Se a beallitott kepinoseg, se a kivalasztott AF, semmi. Olyan erzesem van, mintha egy fasza digitalis kijelzos (mondjuk Casio G-Shock) karora utan visszaternek valami szar kinai kvarcorara. Ugyanez igaz az info kepernyore is. Az egyetlen dolog amire hasznaltam az infokepernyot a D7000-en, hogy lassam rajta hogy eppen hova van beallitva a fokuszpont, az egyszeruen eltunt rola. Az egyetlen lehetosegem lecsekkolni a fokuszpontot az az, ha belenezek a keresobe, ami bizonyos helyzetekben eleg kenyelmetlen tud lenni.
    Osszessegeben az az erzesem, hogy ezekkel a butitasokkal a Nikon azt szeretne elerni, hogy nehezitse ennek a gepnek barmifele munkara torteno hasznalatat, ezzel is a felsobb kategoriak fele terelve a vasarlot.

Új hozzászólás Aktív témák