-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murloc
tag
Aki gépet akar venni, és okostelefonja is van, az most 10000-et spórolhat a 220-ban. Volt korábban ilyen akció az Edigitalnál is, akkor még összeghatár megkötések nélkül. Szerintem akit érdekel, az vigye, amíg van.
-
Viperator
őstag
Szép estét, Urak!
Most pénteken 11:00-től 17:30-ig lesz bemutatónap (Nikon, Pentax, Olympus és Carl Zeiss) a győri Camera Kft.-nél. Ha valakit érdekli...
Üdv!
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
-
TeeJay
félisten
válasz Real_Necro #300 üzenetére
én csak pünkösdre megyek haza mert BP.-en lakom munka miatt
szóval akkor az én D90-em kimarad ebből, pedig szívesen kölcsön adtam volna próbálgatáshoz meg én is szívesen megnéztem volna 1-2 Nikon objektívetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Throme
veterán
válasz dabgergo #308 üzenetére
Annyira jó, hogy ezek hétköznap vannak.
Vállalkozók, iskolások és nyuggerek előnyben...
Persze kérdés ki a célcsoport....Na ezért kell menni fotóstalira Ott jó hangulatban lehet mustrálni a gépeket, obikat, csak kisebb a választék...
Egyszer egy ilyen cég is csatlakozhatna a fotóstalihoz. 100% érdeklődés lesz tapasztalható
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
"csak kisebb a választék..."
Azért talikon megfordul szerintem pár olyan obi, ami nem biztos, hogy Nikon napok tapogatható. Jelen szerencsés esetben pl talin lesz N 24-70 (ha Atok engedi tapizni), ami Nikonéknál a korábbi bosszús eset miatt már sajnos nem elérhető. Ellenben kíváncsi lennék, hogy egy ilyen nyílt napon csak az újan is megvásárolható obik vannak, vagy régiek is tapizhatók?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
eastsider
nagyúr
válasz Real_Necro #314 üzenetére
én voltam ilyenen, bár főleg azért mentem, hogy egy titokzatos zsírfoltot lepucoljanak a szenzorról....
akkor még volt 24-70 is, meg minden jóság. bár jól lestrapált volt némelyük... (pécs fotoplus). jah és fotóstalin tuti nagyobb a választék[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz gyurma01 #290 üzenetére
Köszi!
A vázhoz tartozó A és B-s fw-k nincs is új D90-re?
Szinte bármikor ki tudjuk próbálni. Mikor jársz legközelebb errefelé? Fotós Viadalra jössz? Tudtommal ma az utolsó nap a regelésre.(#314) Real_Necro:
Vázból általában csak az újabbak vannak, de obikból szinte minden kint szokott lenni f1.8-ig. Persze a milliós telék nem. A fix sorok (20, 24, 35, 50, 85), nagylátó (12-24), telék (70-200 f2.8VR, 70-200 f4VR), alapzoomok (17-55 f2.8, 24-120, ex 24-70 f2.8), kitek (18-55, 18-105, az 55-200 és 55-300-at én nem láttam, de ettől még lehet, hogy ott volt), stb. Kb az üveg feléhez, ha volt szerencsém, szóval biztos voltak ott még okosságok. Pl láttam egy tilt/shift obit is, de nem különösebben érdekelt.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #316 üzenetére
Akkor olyan régebbi modellek mint a tolózoomos 80-200-ak, vagy VRI 70-200, esetleg D-s 50 f/1,8 nem nagyon jellemző? Mondjuk annyiban van ráció benne, hogy azt kell reklámozni, amit meg is lehet venni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gyurma01
tag
válasz Real_Necro #317 üzenetére
Régi obikat nem hoztak, csak az új modelleket.
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #317 üzenetére
Szerintem nem. Bár -ahogy írtam- volt pár obi, amivel nem foglalkoztam, de azt vettem ki a srác szavaiból, hogy egy gyutávon fixekből nem dupláztak. Csakis 1.8G, se 1.4, se D.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #319 üzenetére
Akkor tisztításon kívül engem lehet nem nagyon fog vonzani, bár ki tudja.
Sigma/Tamron/Tokina nyílt napok nem szoktak lenni valahol? Azért majd az új Sigma alapzoomot szívesen kipróbálnám.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #320 üzenetére
Dede.
Tán az Artworktől szoktam ilyen témájú hírleveleket kapni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
freelanced
addikt
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen Lenspen tisztító mennyi ideig jó, meddig használható?
Mert ha veszek táskát kéne valami "tisztító" cuccot is néznem.
Még mindig nem sikerült eldöntenem milyen táskát vegyek.
Hátizsák legyen vagy oldaltáska? Persze a hátizsák kényelmesebb, de mondjuk rendezvényeken nem illendő azt venni fel... NehézGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
gyurma01
tag
válasz freelanced #323 üzenetére
Az oldaltáskánál pedig folyamatosan figyelned kell, hogy le ne csússzon és meghúzhatja a gerinced. Hacsak nem veszed fel keresztben.
-
forceberg
veterán
válasz freelanced #323 üzenetére
Egy táskával mindent nem lehet megoldani...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
eastsider
nagyúr
Ti mit gondoltok a 17-50/2.8 mellé van értelme 50/1.8G-nek?
félek, hogy (lustaságból) sose csavarnám fel a zoom helyett[ Szerkesztve ]
-
Horbal
őstag
Samyang 8 vagy 14-es van valakinek?
Egyre jobban kezdi buzerálni a fantáziámat. Csak jó lenne olvasni "saját" tapasztalatot.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #332 üzenetére
Azért kíváncsi lennék mit produkál egy FF-en egy 8-as UWA. Ott már behúzott hassal kell fotózni?
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #333 üzenetére
Jaja. Az szerintem egyébként már halszem, nem UWA.
Igazából ez a Samyang 14-es is átmenet a kettő között ekkora hordósodással.(#334) Horbal
Pont ezt akartam írni. Ha van kidobni való 110-120k-d, akkor megveheti az ember. Ha nincs, akkor pár kattintás PS-ben, és ugyanolyan "állati feelinges képeket" fogsz csinálni ingyen.[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz eastsider #329 üzenetére
Értem. Hát talán a DX-es 1.4 35 Sigmát érdemes még megnézni,az is emberi árban mozog használtan.
Ezután már tényleg csak a 1x-5x/2.8 zoomok jöhetnek kiváltásnak.-Valinas-
Imádkozni kell. A 35-ös egy brutálisan jó obi,ha a váz,és ő is így akarja. Az enyém tökéletes volt D90-en,és az újabb D60-as "lakhelyén" is az .Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #337 üzenetére
Neked mikor lesz? Úgy néz ki én meg tudom vinni holnap azt is, bár még nem jeleztek vissza, hogy mehetek érte.
-
JohnyBlue
addikt
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #340 üzenetére
Arra most várhatsz, szerintem tetszik neki a D7k + tami 17-50 párosítás, de majd kérdezz meg fél év múlva megint.
-
eastsider
nagyúr
amúgy ahogy nézegetem, nem mindig szar a fókusz, de mondjuk egy egész alakos portrénál már szar, de akkor se mindig, csak valamikor.... pedig ez az obi wide open is karcol, elég rendesen....
régen szinte csak ez volt fenn a vázamon... soha nem volt vele gondom... szóval nagyon érdekes a dolog...
de szerintem mindenképp megválok tőle... csak porosodik a táskában...
nézegetek egy portrésorozatot, és 1-2-3 kép kivételével az osszesen tök homály a modell...
aztán meg nézek egy panot. ugye ott elég messze van a fókusz, vagy végtelen. erre az is elég lágykis érdekesség:
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Komolyan gondolkozom már azon, hogy kopogtassak a Tamronnál valami jutalékért. Az elején nehéz volt, de ahogy elnézem öngerjesztő lett a folyamat.
(#342) eastsider:
Ezt melyik progi generálta? Amit én ismerek csak a jpg-k exif-jében tud keresni, én meg csak rawban tárolok.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #344 üzenetére
Csak a hibás példányokat nehezebb kikerülni. Én örülök, hogy korrekt volt eladó és állta a szavát. Annak is örülök, hogy kipattant valahogy a fejemből, hogy beszéljem meg vele a 3 nap garit.
-
Peethy
őstag
Nézem, milyen régóta halott a Nikon topik, erre most jövök rá, hogy az előzőt már zárták Pedig én akartam lenni az ötvenezredik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest