Hirdetés
Aktív témák
-
h1ght3chzor
őstag
válasz jasonka #28412 üzenetére
Ha jól tudom, ilyet nem is lehet már venni újonnan igaz?
Egyébként ha meg a pénz számít, akkor inkább 55-200 VR-t vennék, nem tudom, hogy próbáltad-e már mondjuk a 70-300VR-t vs 70-300 sima obit (vr nélkül). Sztem ég és föld a különbség.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Kleroo
veterán
Nem nekem szólt a kérdés, de szerintem a sima G 70-300 Nikon egy fosch...
Akkor már inkább egy Sigma/Tamron,ami legalább macro-ra is használható.
Illetve ha olcsón meg tudod venni(cirka 25k max),akkor lehet,hogy megkedveled. De szerintem 55-200VR!!! Az egy király obi.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Degeczi
nagyúr
D50-hez igen, 6 Mp-en nincs rossz képe
(de ED-s legyen, ne a sima G-s)de céltól függően lehet, h az 55-200 a jobb választás, mert a 70 néha túl hosszú kezdés DX-en, 200 fölött pedig gyorsan gyengülnek ezek az obik (és egyébként sem óriási a különbség 200 és 300 között), a VR pedig telében sokszor hasznos lehet
-
Kleroo
veterán
válasz jasonka #28416 üzenetére
A Sigma és a Tamron hasonló szinten van a Nikkorral.
Tehát korrekt 70-200,elég gyengus 300.VR hiánya.(bár én amilyen képeket láttam a Nikkorral,az tényleg elég kaka.DE a D50 6mp-ére teljesen jó szerintem)A Sigma/Tamron előnye,hogy ki lehet fogni gyakorlatilag újat nevetséges áron,és a macro funkció jól jöhet.
Nekem a Sigma APO-ról van tapasztalatom. 70-200között nyitva is szép. 300-on borzalom,de F11-en ott is jó. A macro jó dolog rajta,és szép,finom bokehja van (9lamellás)
A kategória legjobbjai: 55-200VR ha kevés pénzünk van,de jó kell
70-300VR ha kiváló minőséget,használhatóságot szeretnénk még elérhető áron
Tamron 70-300VC,ha a legjobb ár/tudást és minőséget akarjuk,de vállaljuk a rizikót,hogy sok darab kipróbálása után lesz csak meg a végső.Tehát a kompatibilitás,minőségi szórás egy fontos negatívum.Szerintem nézelődj,és vegyél használtan Tamron/Nikkor/Sigma közül valamit,amit szemtelenül olcsón el tudsz hozni,és maku állapotú.Aztán meglátod,hogy elég jól rajzol-e a D50-en. Ha pedig nem,akkor bukta nélkül eladod,és irány az 55-200VR.
szerk:Azért a 18-105 a vége felé nyilván nem tud olyan szépen rajzolni,mint egy 55-200 az elején. Úgy is lehet mondani,hogy van egy széles-látod,sok tartalékkal "távolra",és van egy teléd,amit nem kell azonnal cserélned,ha picit közelebbi témát akarsz fotózni.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
h1ght3chzor
őstag
válasz jasonka #28420 üzenetére
Igen, 55-200VR, hát lehet, hogy bosszantó tényleg, hogy le van fedve 2x, viszont van még obi 18-200VR, ami ~110 körül van már sztem használtan, és akkor nincs lefedve 2x semmi, és egy obival meg van oldva minden. 200 felett meg nem tudom, hogy mennyire van, lenne szükséged rá, mert azt tegyük azért hozzá, hogy az ilyen obik, mint amiket felsoroltál VR nélküliek, és ugye nem nagy fényerejűek, tehát biztos, hogy gyengébb képet produkálnak.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Kleroo
veterán
válasz jasonka #28424 üzenetére
Nagy különbségre azért ne gondolj. A 18-105 felbontás terén nagyon ott van.
De az 55-200 azért 70-80(most hasraütök) mm környékén már biztosan jobb képet ad.
És így akkor összességében kijelenthető amit írtam,hogy lesz egy obid közelre,amit nem kell izibe cserélned 1-2 fotó miatt. És lesz egy obid távolra,amit nem kell cserélgetni 1-2 közelebbi fotó miatt.Mint Degeczi is írta az 55 vs 70 mm között azért elég nagy difi van,nagyon jól tud jönni.De ha nem +félsz" az obik adásától/vételétől,akkor előtte adj egy esélyt egy olcsó 70-300-nak. vagy bejön majd, vagy nem
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
forceberg
veterán
Ha elég a 200mm, akkor 18-105 elad, hozzátesz 40-45k-t, majd 18-200VR megvesz.
Szuper, VR2-es stabi, gyors AF és 200-on is egész jó a képe. És nem kell cserélgetned obikat. Én megjártam egy kis utat, mire kikötöttem a 18-200VR-nél, nemhiába. Pixel"buziknak" lehet, hogy lágy lesz 200-on, torzít 18-on, mint az állat, de egy all in one cucc. Csak mint minden obinál, ennél is figyelni kell az AF pontosságára!http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Horbal
őstag
Én most (csütörtökön) vettem egy ilyet: [link]
(iszonyat mennyiséget agyaltam rajta majd fél évet, szal eléggé körbe jártam a dolgot)Nem 45 de eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.
Pro:
-AF gyors, pontos, halk
-Ergonomiája nagyon fasza, jó nagy zoom gyűrű kellemes manuális fókusz gyűrű
-Szerintem igényes kidolgozás
-Baromi jó a VC sztem jobb mint a NIKON
-Jobban működik AF makro közgyűrű sorral mint akár a 18-105 akár a 35fix NIKON obim
-kb 250-ig baromi éles-fölötte kicsit lágyul de ez a nikon-ra is elmondható
-40K-val olcsóbb mint a NIKON
-minimálisan jobb a kezdő fényerejeCons:
-Nagyobb és nehezebb mint a NIKON
-A VC nagyon jó, de kicsit ijesztő hangokat ad, érezni ahogy szinte az egész vázat berázza
-Nekem mákom volt 1 db volt a boltban de az kapásból jó voltBalett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
jasonka
aktív tag
válasz jasonka #28424 üzenetére
Nosch :
Vettem egy használt, igen jó állapotú Nikkor 55-200 AF-S VR-t.
Van már a leírt : 18-105 AF-S VR Nikkor és egy régi 1,8/50 AF Nikkor.
Ez a "készlet" nekem tökéletesen megfelel a D50-hez - de még ha... valaha... lecserélem egy 3100-as vagy 5100-as Nikonra akkor is jó lesz.Elégedett ember lettem , obi beszerzést már nem tervezek, a jó fotók már csak rajtam múlnak...
Jó fényeket mindenkinek !
Hja kérem ! A Belváros !...
-
Degeczi
nagyúr
válasz jasonka #31733 üzenetére
sokszor elhangzott itt már, h az összes Nikon DSLR-ben van leválasztás, ezért 250V talpfeszültség alatt fölösleges izgulni, és pláne csak emiatt rádiós kioldót venni, azzal vacakolni: a 112V semmi bajt nem okoz (hacsak nem fordított polaritású, de az nem valószínű)
ezért most is rakd rá nyugodtan a vázra, közvetlenül elsüti-e (ha netán mégis fordított volt, akkor már az első próbánál hazavághatta a leválasztást, most ezért nem mehet)
még sosem használt kínai kioldónál simán előfordulhat, h egyszerűen rossz a talpa, szakadt benne a vezeték
-
Degeczi
nagyúr
válasz jasonka #31736 üzenetére
félreérted
a mai vázak pont azért lehetnek érzékenyek a vaku talpfeszültségére, mert nem egy egyszerű mechanikus kapcsoló dolgozik bennük mint régi filmesekben, hanem félvezető - ami azonban nem nulla ellenállást képez kapcsolt állapotában sem
egy olyan vakunak, ahol többször tíz V-ot kell kapcsolni, ez teljesen mindegy, egy korrekten megtervezett pár V-os vakunak szintén - de egy gagyi, és alacsony feszültségről működő kioldónak már valóban könnyen elképzelhető, h gondot jelent (míg vezetékkel összezárva gyakorlatilag egy nulla ellenállásként, természetesen jó)
ugyanez még inkább előfordul a kioldó vevőknél is: ott kimondottan gyakran megesik, h nem sütnek el egy vakut (vagy esetleg akkor nem, ha már kezdenek merülni az akkuk)
vmelyik Yongnuo kioldó vevőhöz lehet is találni MOD-ot a neten, ami kimondottan emiatt van
maga a vaku a vázon viszont szinte biztosan el fog sülni
-
drkbl
őstag
válasz jasonka #31739 üzenetére
Ez alapján:
"The SP connection serves a different function with the later Nikon digital SLR cameras (The dTTL and iTTL systems). The interface protocol has changed completely and, unless an adapter module is used, such cameras will only operate in manual flash mode and SP must be left disconnected when using non-Nikon non-dTTL compatible strobes." [link]
megpróbálni manuális vakubeállítással a vázon?
-
-
törölt tag
válasz jasonka #44859 üzenetére
Szia. Szerintem azert nehez elso korben jo valaszt adni a kerdesre, mert nem derult ki a hozzaszolasodbol, hogy mennyire fontos neked a videozas. Amennyiben az, akkor magad is tudod, hogy a D5100 jobb valasztas lenne, viszont jelentosen megnoveli a koltsegeket is. Eloszor is le kell cserelned az 50-est egy AF-S valtozatra, ha tovabbra is szeretned, hogy legyen 50-esed. A regi Pentium4-es vasadat el kell ajandekoznod (azert irtam, hogy ajandekozni, mert eladni szerintem mar nem nagyon lehet ), es venni egy sokkal ujabb gepet. Core2 Duo-t mar csak hasznaltan fogsz kapni, ellenben egy olcso 10-15000Ft koruli AMD processzor kore epulo rendszer is megteheti. En szivem szerint valami FM2-es foglalatos megoldasra hajlanek 8 giga rammal, az idotallosag miatt, amennyiben tenyleg penz szukeben lennek, ellenkezo esetben csakis Intel. Videokartya teljesitmenye lenyegtelen a megjelenites szempontjabol, csak 3D jatekoknal fontos.
-
DarknessHope
senior tag
nos számítógépben kevésbé tudok hozzászólni. annyit írhatok hogy egy Dell d630 core 2 duo T7500 proci 2*1Gb DDR2 667Mhz rammal integrált asszem 224Mb os videókarival is szaggatanak az FHD DSLR videók.. nem mindig. HD-t már egészen jól viszi.
elég jól összefoglaltad gépek közti különbséget.. ami nagyon nem mindegy D90 javára a prízmás kereső. ÉN is hasonló dilemmában voltam. De ha érdekel a videó a kihajtható kijelző páratlan.. sőt fotónál is olyan helyzetekben lőhetsz mint 90-el sose. koncert/rendezvény fej fölött. makrónál nem kell beletenyerelni mindenbe. de pl szociofotónál is ha ülsz egy padon és az öledben nézel valamit természetesebben viselkednek az alanyok mintha egy cső mered rájuk állva. arról nem is beszélve mi van ha egy bandát fotózol a 8kerben. nem biztos hogy díjazzák a tanukat. ülve megúszhatod magam részéről felbecsülhetetlen a kihajtható kijelző... mert konkrétan múlhat rajta hogy tudsz e felvételt (akár mozgó, akár álló) készíteni vagy sem.
én a következőt fontolnám meg.. mennyire fontod a videó.. csak amatőr módon kis snitteket készítesz. sose akarsz külső mikrofonokkal váltámaszokal meg miegymás bajlódni és költeni rá... vagy komolyabban érdekel.. és van e pénzed fejleszteni ez érdekében a konfigurációt.
egyébként megúszhatod.. ha feldolgoztad (még ha kicsit lassan is vágás effektek stb) simán készítesz egy butított HD konverziót. és azon nézed vissza. az eredeti meg megmarad aztán amikor lesz jobb gép már nem butítgatsz. fel lehet rakni privát youtube v vimeóra is. és máris könnyebben elbírja a lejátszást. legalább is nálam letöltve Egy FHD 650D videó szaggatott míg a youtube konverzió már nem, persze picit ront a minőségen.
általánosan fotóra még ha szenzor jobb is 5100-ban. kényelmesebb egy D90 és videózni is lehet vele.50mm obival kapcs.: gondold végig mit szoktál vele fotózni ha jórészt statikust akkor lehet nem is hiányzik majd annyira az AF. másrészről nyitott blendén az új G-s sokal szebben rajzol véleményem szerint. szóval cserével nem csak Af-et nyersz 5100-on.
remélem ért valamit írásom... döntést neked kell hozni.
[ Szerkesztve ]
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
törölt tag
Mennyid lenne gépfejlesztésre? (Érzékeny kérdés, de enélkül nehéz okosat mondani). Mondanám, hogy egy olcsó, leg-leg-legkezdőbb mai ATi/nVidia egy K-Lite codec pack-kal gyönyörűen visz VGA-ból hardveresen mindenféle video-t, de a Northwood-od igencsak egy AGP-s alaplapban csücsül, abba meg hát éppen vehetsz ilyen kezdő karit, mert gyártanak még itt-ott 1-2 gyártónál AGP-re is, de én már nem foglalkoznék vele. Jobban járnál lépni PCIe irányba (alaplapcsere) + amit előttem DarknessHope írt, annyival kiegészítve, hogy itt is érvényes: az új VGA jó lejátszóval elbánik a nagy videókkal is.
[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
válasz jasonka #45915 üzenetére
(És a kihajtható LCD igenis nagyon klassz lehetőség. Persze ha nem kell, maradhat a helyén...
Pl. tömegben a fejek felett lőtt képeknél nagyon is hasznos...(Tavaly Pesten a Forma1-es bemutatón, az Alkotmány utcában esélyem sem volt megfelelő képkivágásra a D50-nel...)[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
Throme
veterán
válasz jasonka #45915 üzenetére
A portrémarkolat szerintem akkor jó ha sokat tartod állítva a gépet.
Akksi miatt hát nem tudom. Nálam a pótakksi ott van a táskában és bármikor tudok cserélni. Nem esküvőt fotózok, hogy ez problémát jelentsen. Gondolom te se ezzel a géppel .Markolat nélkül könnyebben elfér a tatyóban a gép, vagy ksiebb tatyó is elég, illetve obival együtt is befér kisebb helyre.
Nem tudom D5100-hoz is kell külső kábel markolat mellé (D5k-hoz kell), mert ha igen az nem mindenkinek tetszik.
Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Linux kezdőknek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest