Hirdetés

Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz imyourfriend #41619 üzenetére

    Oszt milyen exif? Mert a gyutávnál kérdéses, hogy az obi gyutávját, vagy a 35mm-es formátumra számított (35 mm ekvivalens) gyutávját írja-e ki. Alapból a gép az előbbit tárolja-mutatja, tehát a d90 egy 18-105 obi esetében 18-105 között ír képeket. De sok egyéb program, vagy képfeltöltő a gép adatai alapján kiszámítják az ekv. gyutávot, és ezt teszik közzé - hiszen mást rajzol egy 50-es nikonon, canonon, 4/3-on. Biztos, hogy jól érted, mit jelent az ekvivalens gyutáv?

    Amúgy nem tudom, hol voltál eddig, de teljesen átvetted az uralmat a fórum felett baszki, már oda sem bagózok, ha látom az új hozzászólások számát, mert tudom, hogy csak te fórumozol. Szerintem picit légy kevésbé grafomán, vagy cseréld le a nicked iamnotyourfriend-re. Tudod, ez kicsit olyan, mintha egy kocsmába bejönnél, és onnan kezdve csak te beszélnél. Előbb-utóbb jön Józsi, a törzsvendég, akit zavar, hogy a fröccse mellett nem tudja kitárgyalni a hétvégi meccset, és beszól. Arról nem is szólva, hogy határozottan némiképp úgy érzem, nem a tapasztalat szól belőled, hanem a google tudása. Amit a 35-50-ről írtál, az szemöldökfelszalasztó, remélem Nemesis nem ez alapján dönt.

    tjaggerx: a portrék döntése csak ritkán jó eszköz, legtöbbször önkényes művészkedés, szerintem szokj le róla. Amúgy a képek jók, gondolom, itt az "átlag" portré mellett lényeges az izomzat hangsúlyozása. Ez megvan, bár a témához annyira nem értek, és nem is igazán az én világom, bár az a kleopátra-frizurás szőke elgondolkodtató. Egy-két képen zavaró a háttér, a túl középre komponálás. Nyugodtan dobj fel tényleg a kezdő fotós totyikba egy-két képet, hidd el, hasznos lesz.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák