Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

válasz MC Pite #38430 üzenetére

Hááát, végülis.. de szerintem ugyanarra gondoltunk majdnem.
    1-es pont: én is így gondolom, 90%-ban a fix 2.8 lenne (lesz) fent
    2-es pont: ha elfogy a 28, arra szerintem látványosabb egy még lentebbre menő Sigma, amit visszatekerhet 24-ig ha mégis túl sok a térgörbületből és itt a 2.8 úgysem szokott fontos lenni.. a 75-105 közötti dolgokra nincs orvosságom az én megoldásommal, de a 105 nem is túl sok és nem is túl fényerős itt már (mondhatni egyáltalán nem), szóval gyutávot nyer az ember valamennyit, fényt nem. (Nagylátónál sem, de ott amúgyis rekeszelünk).

A legjobb lett volna a Tamront hagyni és 18-105 elsőre, majd ha kialakult már az ember világképe fejben arról, hogy neki milyen gyutáv jön be a legjobban, arra lehet később specializálódni minőségibb obikkal (mert azért a 18-105-től csodát nem kell várni, de tény, hogy nem is a legszarabb - olyan "nem rossz", de DSLR-t nem azért veszünk, hogy "nem rossz" képeket csináljunk, hanem hogy nagyon jókat).

Végülis a helyzet adott, de a Tamron túl sokat fed le nekem a 18-105 tartományból ahhoz, hogy külön elszórjam a pénzt egy 18-105-re. Inkább így tudnám megfogalmazni. Mert a végén úgy is járhat az ember, hogy a 18-105 ragad rá a vázra, annyira kényelmes lesz, a Tamron meg marad a polcon :U - ennek semmi értelme.

De hát ő tudja, kiv leszek, mit dönt :K

A Sigma már a puszta gyutáv miatt is egy igazi csemege.

Aktív témák