- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balinov
titán
válasz perempe #1596 üzenetére
milyen kartya, milyen olvaso? Class2-es tippre, esetleg regi, vagy az olvaso a kehes, esetleg usb1.1-es porton log
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
perempe
veterán
szervusztok.
2gb-os sd kártyáról olvasok olcsó, de jó kártyaolvasóval, 970-980kbyte/sec.
mitől ilyen piszok lassú?[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Milyen belső kártyolvasót érdemes venni? Az is érdekelne, hogy ezeket hogyan lehet a gépre csatlakoztatni? Mert ha az előlapi USB-k helyére, akkor olyan olvasó kellene, amiben legalább 2 usb van.
Köszönöm!
-
kerekfej
addikt
H2testw 1.4-el is?
-
válasz bkercso #1581 üzenetére
nekem ebayről van, első legolcsóbbat szoktam megvenni és csókolom. kapacitásra eddig mind megvolt, sebességre meg nem szoktam mérni, mp3 folyamatosan jön róla. ha viszont fotóznál és nem mindegy meddig másolja rá a gép, akkor helyi boltban, ahol lehet verni az asztalt, vagy kiskutya szemekkel nézni, hogy ez nem hozza a beígért sebességet.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Nospa
tag
sziasztok!
Vettem ma vaterán egy 32Gb-os"C10-es" Samsung karit, sajnos első másoláskor gyanakodni kezdtem ezért lemértem a sebességét másik két már meglévő, samsug karval eggyütt, az első egy 16GB-os C10, a második a ma vásárolt, a harmadik egy C6-os 6GB-os samsung .Asrock Z77 Pro 4 M, Core i5 3300, gigabyte R9 280X oc 12Gb DDRIII 1600 Ram,Asus Wh222D moncsi
-
carline12
csendes tag
Helloztok nekem az lene a kérdésem hogy vettem egy 16gb-os TDK micro sdhc kártyát a galaxy tab2-őmbe de nem tudok játékot rá rakni mert nem olvassa onnan stb ha tudtok lécci segitsetek köszizépen előre ish
-
Zsigi72
aktív tag
Ha garanciás, akkor cseréltesd, ha nem, akkor vegyél másikat (Samsung, Sandisk, Transcend).
Több ilyen kártya is van az asztalomon, ami formázás után ideig-óráig jó azután csak újabb formázás után hajlandó működni. Nem fog megjavulni, bármit is csinálsz vele. Egy SD Formatert megpróbálhatsz, de valószínű az sem fog segíteni.[ Szerkesztve ]
-
R19
senior tag
Kingston 8GB. CL4-es microSDHC kártyám már többször hagyott cserben: egy idő után csak olvasható, nem tudok rá írni.
Csak a formázás segít, ezután újra használható. Szerintetek mit lehet tenni, vagy csak a csere segít?
Még annyit tennék hozzá, hogy egy Motorola Defy-ban használom. -
Balinov
titán
válasz bkercso #1581 üzenetére
ebay-rol en nem vennek, utobbi 10-20 hsz-ben irtak megbizhato MO-i beszerzesi helyeket, en Sandisket, Samsungot, Transcendet esetleg Adatat vennek.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
bkercso
nagyúr
-
PHM
addikt
válasz trialboj #1579 üzenetére
Gyakorlatilag az összes SD-microSD kártya SDHC, ami nagyobb 2GB-nál.
4 gigától 32 gigáig SDHC, afölött SDXC kártyák vannak.
A régebbi SD szabvány ugyanis csak 2GB-ig írta le a kártyákat.
(Néhány hekkelt 4 gigás kártya volt csupán, ami nem volt SDHC.)
Nyugodtan vegyél bele microSDHC kártyát.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
trialboj
őstag
Adott a következő telefon: Samsung S5260 Star II
Azt írja, hogy bővíthető : microSD, up to 16 GB, na most a piacon jelen van a micro SDHC kártya is aminél jóval nagyobb tárhely hasonló árban kapható, ez az SDHC egy más fajta kártya lenne amivel már nem kompatibilis, vagy egy ugyan olyan kártya, csak a hc a nagyobb méreteket jelöli.
A kérdés az lenne, hogy a telefonba csupán mezei micro sd megy, vagy jó a fent említett micro sdhc is.
köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Balinov
titán
valszeg igen, bar errol inkabb vard meg masok velemenyet, en kulfoldon elek, ED-tol csak egy pendrive-ot,meg egy microUSB otg kabelt vettem miota vilag a vilag.
-
Balinov
titán
szvsz nem fogod megbanni, csak arra ugyelj, megbizhato forrasbol vedd, nehogy hamist kapjal.
nekem is van samu vinyom, lassan 5eve megy hibatlanul, meg SanDisk Extreme SSD, az is teszi a dolgat
-
Balinov
titán
Kb egyforma, mindketto megbizhato. Annyi van szvsz a Samsunggal,hogy nem tul regota elerhetoek az o SDHC kartyaik, igy meg tul sok tapasztalat sincs annyira, mint pl. a SanDisk-kel, aki mar ezer eve ebben utazik.
Nekem 4db 8GB-os Sandisk-em van a D5000-hez, ha valamelyik kiesik (ne essen) sztem ujbol sandisk lesz
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Panasonic FZ150-hez melyiket választanátok?
Samsung SDHC kártya 32GB Essential Class10
SanDisk SDHC kártya 32GB SDHC Extreme HD Video Class10
SanDisk SDHC kártya 32GB Ultra, Class10Valamelyik SanDisk megér +2000 Forintot a Samsunghoz képest?
Esetleg valami más alternatíva? Honnan érdemes memóriakártyát vásárolni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
m3ss
veterán
milyen sd kartyat vegyek d90-hez? 8-16 gbyte boven eleg lesz. ezt neztem, de kb sehol sincs raktaron...kell a 30 mbyte/sec? mit ajanlotok?
sorry gondolom volt mar rola szo, majd ha nagyon ramszoltok visszaolvasokhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Ilyen kártyája van valakinek? Ténylegesen mekkora az írási sebessége? 30-40MB/sec írási sebességű kártya kéne, ez nem tűnik drágának.
-
sanyek2
senior tag
Miért nem tudok bechmarkot csinálni sem pendrive-on sem az új memóriakártyámon? Mindkettő 32 GB-os, és mindkettőnél megdöglik a teszt progi. Próbáltam crystal disc info-val (ez nem is látja) hd sentinellel meg még ki tudja milyen tesztprogival... még 3 másikat is próbáltam.
Egyszerűen nem hajlandó normális tesztet lefuttatni.
Total commanderben a fájl másolás stabil 5mb/s-os. (class 10-es kártya :/ )
A tesztprogikban pedig szépen behal az átvitel, és általában be is fagynak. -
harcikoca
senior tag
Egy memkari kb 2 éve porosodik a polcomon, most elővettem, és ahogy beletettem a telóba jelszót kér. Persze fogalmam sincs a jelszóról, még az sem rémlik, hogy adtam meg neki. A kérdés az lenne, hogy valahogy feltudom oldani a jelszót?
[ Szerkesztve ]
AMD+Ati powee'R
-
olivera88
veterán
Nem tudom h Windows hibája e vagy a Memoriakártyájé, de érdekes. Egy Sony kártyárol van szó, memory stickrol, ha megnyitom kártyát van benne egy parancsikon és más nincs. Egy kép se látszik. Eddig nem találkoztam még ilyen hibával, szerencsére nem nekem van problémám vele hanem egy ismerösömnek.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
didros
senior tag
Vettem az ebayről egy 16GB-os Sandisk HC4 micro memóriakártyát. A telefonomba kellett háttértárnak mp3 fileokhoz. Az ára volt a döntő érv mellette: 7.09 angol font.
Itt látható a h2testw eredménye: Az miből derül ki, hogy eredeti-e a kártya?
Test finished without errors.
You can now delete the test files *.h2w or verify them again.
Writing speed: 4.21 MByte/s
Reading speed: 15.3 MByte/s
H2testw v1.4(15190Mbyte-ot ír ki a program teljes méretnek. Az írás 1 óráig tartott!)
[ Szerkesztve ]
-
overland
aktív tag
-
Pumukli2010
csendes tag
Sziasztok!
Sandisk memóriakártyák vásárlásában tudok nektek segíteni. Nem a vaterán árult gatyi, matrica nélküli termékekről van szó, hivatalos, magyarországi forgalmazótól érkező kártyák, artisjus matricával valamint típustól függően 5 illetve 10 év garanciával és számlával.
Minden kártyatípus valamint Sandisk Pendrive-ok is rendelhetőek. Bővebb információt, aktuális árakat privát üzenetben tudok adni. -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Komolyabb fényképezőgépbe tervezek vásárolni egy 32GB-os micro sd kártyát, minimum class10-es besorolással, de ahogy nézegetem neten az ilyen eladó kártyákat, és látom hogy igen, oda van biggyesztve a class10-es embléma, de a 6000 forintjával gagyinak tűnik. Ennyire lement volna a 32GB-osok ára?
Kihangsúlyozom, nagy sebességű fényképezőgépbe kell, és ha lehet nem szeretnék másfél hónapot várni a szállításra. A készülék elvileg képes SDHC kártya befogadására.
Ha lehet usb dokkolóval szeretnék vásárolni ilyen kártyát. Ráfordítandó összeg 10.000.- -
Zsigi72
aktív tag
válasz overland #1536 üzenetére
Ami biztosan tudja a 20MB/s írási sebességet.
A-DATA 16GB Premier Pro microSDHC UHS-I U1
Samsung 16GB microSDHC Class10[ Szerkesztve ]
-
overland
aktív tag
sziasztok, szeretnék venni, lehetőleg jó áron egy 16GB sd kártyát ami legalább 20mb/s írási sebességet tud.
ötlet, hol merre?
unatkozó okoskodó okostojások kíméljenek!!
-
foldvarid
csendes tag
válasz kerekfej #1528 üzenetére
Description: [G:]USB-háttértár(Mass Storage Device)
Device Type: Mass Storage DeviceProtocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 250mAUSB Device ID: VID = 14CD PID = 121F
Serial Number: 121F20110712Device Vendor: Generic
Device Name: Mass Storage Device
Device Revision: 0300Manufacturer: Mass
Product Model: Storage Device
Product Revision: 1.00Chip Part-Number: Unknown
Eddig jutottam. Az unknown résszel nem tudok mit kezdeni, meg szerencsére kínaiul sem tudok, mert a google csak olyan találatokat ad rá...
06309508422
-
foldvarid
csendes tag
válasz Balinov #1527 üzenetére
Az a baj az ebay-el, hogy keletről kiszámíthatatlan minden. Egy kis ideje csinálom már és van hogy átverődök a palánkon, de olyankor nagyon elkap a gépszíj és ragaszkodom hozzá, hogy fizesse vissza vagy küldjön másikat. Azok az eladók akik 20.000 üzletet csináltak már nem lenne érdekük hogy átverjenek, de ha mégis adok teljes szívből kell nekik adni a mínuszokat és akkor ők fogják kérdezni, hogy "memééé??" Másodszorra úgysem fog rosszat küldeni, mert tuti lepontozom és ha mindenkivel így tesz senki sem fog tőle venni semmit. Persze a mai világban bármit megcsinálhatnak a vásárlóval, de csak nem kellene hagyni. Ma fizettem egy Noontec Zorot az Angliából fog jönni futárral. Valahogy azokban jobban bízom, de hiába azok sem angolok már. Ilyen a világ.
06309508422
-
Balinov
titán
válasz foldvarid #1526 üzenetére
tudom, sovany vigasz, en is ki lennek akkadva, de ha sikerul, akkor fogd fel ugy, hogy egy hibas 32GB-os helyett van egy mukodo 10GB-osod.
-
Balinov
titán
válasz kerekfej #1523 üzenetére
foldvarid,
kerekfej altal linkelt dolgokon kivul erdemes atfutnod ezt a logouto-os irast. Fake memoriakartya eletrekeltese, hogy legalabb legyen sansz a fizikai kapacitason torteno hasznalatra.
probat meger, szvszs
-
foldvarid
csendes tag
Sziasztok. Nem is oylan régen rendeltem egy 16 és egy 32gb-os kártyát ebayről. Sokaknak már itt sántíthat az ügy, de természetesen Hong-Kongból... A 16GB-os kártyával nincs is baj (még) ír olvas üzemel azt nem bántam meg. A 32Gb-os már kicsit tré, mert első kipróbálásnál már formázni akart, de én megadtam neki amit szeretne. Sikerült üzemelt, de amikor OTG kábelen csatlakoztattam a telefonomhoz akkor már nem üzemelt és későbbi formázással már csak 9,9GB-os lett belőle. Írtam is a sárgának valamit találjon ki mert ez nekem nem volt akkora üzlet, még nem írt... jellemző. Az egyik tanárom sokott gányolni ezt-azt pendriveokat éleszt és próbál éleszteni, nem tudom meg tudná e csinálni. Szóval valaki közületek már foglalkozott ilyennel vagy volt ilyen esete? Egyből arra gondoltam hogy kuka, de hátha lehet cseszni neki valamit. Köszönöm.
06309508422
-
kerekfej
addikt
válasz Balinov #1512 üzenetére
A Kingston se rossz márka egyébként, csak mostanában nem annyira kedvező az áruk és csak közepes termékek, a gyári adatokat nem múlják felül általában..
Van amikor jobb ha 1 memóriakártya van a gépben benne fixen. Nem használ neki ha ki meg beszedegetik (lekopik az érintkező aranyréteg - contakt hibát eredményezhet - crc hiba), kosz is belemehet vagy a statikus feltöltődés miatt adatvesztés is lehet akár. Foglalat elkopik és lötyögni fog benne a kártya, nem áll bent olyan stabilan ha sokat van cserélve a memóriakártya.
[ Szerkesztve ]
-
atis1991
csendes tag
Sziasztok!
16 vagy 32Gb-os Class10-es microsd-t szeretnék venni, de nem tudom milyen márkájú legyen. Kingston, SanDisk, ADATA valakinek valami vélemény, tapasztalat?!?
[ Szerkesztve ]
-
ITHero.hu
csendes tag
válasz Balinov #1514 üzenetére
Igen, kb reális amir a Nikon ír... nekem a 2 2 gigás kártyára olyan 140 kép fér fel raw-ban (nef) szóval igen, olyan 20 mega körüliek a képek!
http://www.bemutatoterem.net/Termek/sandisk-16gb-ultra-sdhc-30mb-s-class-10-sdsdu-016g-u46-memoriakartya-p100716.html
http://www.bemutatoterem.net/Termek/lexar-sdhc-full-hd-16gb-video-card-memoriakartya-p84454.htmlMost ezekkel szemezek...
-
Balinov
titán
válasz ITHero.hu #1513 üzenetére
Haha, valahogy tippeltem, hogy DSLR lesz. Nikonnal amugy sem recommended marka a Kingston media, Samu,Sandisk, A-Data, Lexar, ezekkel nem losz melle.
Nikon szerint RAW-ban egy 8GB-os kartyara 259 fer, jpeg fine-ban tobb, mint 500.
Tovabbra is a korabban emlitett Sandisk ill Samsungot ajanlanam.
-
ITHero.hu
csendes tag
válasz Balinov #1512 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a választ!
Egy Nikon D3200-asom van, és HD videózok, illetve fotózok!
Jelenleg 2 db 2 gigás kártyám van, de 60-70 kép fér rájuk kb és ez pl most a hétvégén is elég kevésnek bizonyult amikor szánkózásos levegőben repül az ember is meg a hó is témát nyomtam...
Videózni nem is maradt helyem...
És most, hogy kinézek az ablakon és olvad nagyon... sajnálom, hogy nem volt nagyobb kártyám, mert nem tudjuk már megismételni a mókát...Köszi!
B.
-
Balinov
titán
válasz ITHero.hu #1511 üzenetére
Garancianak, ebay-es, taiwaini illetosegu elado leven, szvsz integethetsz, legjobb esetben is vissza kell kuldened, es kapsz egy masikat, ami lehet, megint A) hamis vagy B) fake/csokkent kapacitasu. Valszeg ez igaz a vateran arult cuccok egy jo reszere is.
Masodsorban: milyen eszkozbe kellene? ha mondjuk fenykepezogepbe, akkor javallott tobb, kisebb meretu, akar 4x8 vagy 2x16GB meretut venni, nem kellemes ha egy nyaralas, keresztelo komplett digitalis emlekanyaga elszall..
Harmadsorban: kingstont inkabb ne. Pl. Samsung jo, minosegi,megbizhato SDHC-ket ajanl, de sajat tapasztalatbol merem ajanlani a Sandisk-et, abbol is csakis az Ultra-t vagy Extreme/Extreme III/Extreme HD cuccokat
udv
Balinov10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ITHero.hu
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy nagyobb memóriakártyára, mert gépcsere után igencsak megszaladtak a megák...
Kinéztem egy 32 gigás Kingstont az e-bay-on, csak mivel sok tapasztalatom nincs kártyák terén így Hozzátok fordulok tanácsért!http://www.ebay.com/itm/New-Kingston-Genuine-Class-10-32GB-32G-SD-SDHC-SDHC-SD10V-32GB-Memory-Flash-Card-/140836605789?pt=Digital_Camera_Memory_Cards&hash=item20ca840f5d
Szerintetek létezik, hogy ennyivel olcsóbb mint itthon?
Garancia érvényesíthető vajon Magyarországon is?
Vett már valaki így memkártyát és tényleg hozza a (jelen esetben Class 10) sebességet?A kérdés összességében az, hogy valós lehet ez, vagy átverés?
Köszönöm a segítségeteket!
B.
-
kerekfej
addikt
válasz Akos1994 #1509 üzenetére
H2testw 1.4-el mindig első használat előtt érdemes letesztelni az új kártyát vagy pendrive-ot.
-
Akos1994
aktív tag
Nah visszavittem ezt is,szó nélkül cserélték egy Samsung Cl6 32GB-ra,remélem ez már működni fog.
MiniGsm-ben vettem (van egy boltjuk Érden meg a camponában) és egy félig-meddig ismerősöm dolgozik ott,úgy kezdődött,hogy előkaparászta valahonnan a sandisk-et és mondta mivel már régóta itt áll,(13k volt ráírva) ezért mondjak rá egy árat. Lealkudtam aztán elhoztam.
Amikor két gigáig írt csak, egyből néztem a dobozt,de amiket neten találtam és miliméterre pontosan ugyanazok voltak. Visszavittem,szó nélkül adtak egy másikat inkább nem is kérdeztem rá, aztán amikor ez a maxflash nevezetű valami is bedöglött akkor töprengett magában a srác egy sort és megint adtak szó nélkül egy Samsung-ot. Remélem ez már jó lesz. Arra meg kíváncsi lennék,hogy néha honnan szerzik ezeket az ótvar kártyákat a különböző üzletek,de végülis nem panaszkodok mert nem volt nagy procedúra a csere. Azért köszi nektek is a segítséget. -
Akos1994
aktív tag
válasz kerekfej #1505 üzenetére
Három különböző SD adapterrel próbáltam már,egyiken se volt elhúzva a pöcök és egy másik kártyaolvasóval is próbálkoztam ami közvetlen microsd-t is beolvas...próbáltam fényképezőben,telefonban is formázni,de nem ment. Szerintem vissza fogom vinni,csak a poén az,hogy ez már a második alkalom lesz,egyszer már cseréltek egy sandisk ultrát ami csak 2 Gb adatig írt fel a kértyára és utána a többi sérült fájl lett.
-
Akos1994
aktív tag
válasz kerekfej #1502 üzenetére
Megtörtént,ugyanúgy "memory card is write protected" szöveget írt ki. Viszont az az érdekes,hogyha valamit másolok rá akkor a fájl látszólag rámásolódik,de utána már nem tudom megnyitni és egy idő után eltűnik. Ha csak simán törölni akarom azt az egy videót akkor ki is törli,de utána köv. alkalommal ugyanúgy ott lesz. Ez pedig elég fura,hogy látszólag mindent megcsinál aztán bezárom/megnyitom és újra vissza áll a régi állapotba.. Kártyahibánál mindig írásvédettséget írna ki és nem állna vissza mindig minden a régi állapotba,nem?
-
Tejföl
tag
Sziasztok, van itthon 2db microsd kártyám. A kérdésem az lenne, hogy az egyiken ugyebár egy class 4-et jelölő jel van (a 4esből gondolván ), a másikon pedig csak egy szimpla H betű. A 2.-on a microSDHC felirat után még egy I betű is van.
Megtudnátok mondani mi a különbség a kettő között? -
kerekfej
addikt
válasz Akos1994 #1501 üzenetére
Egy másik gépben, kártyaolvasóban próbáld megformázni SDFormatter programmal!
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Maxflash 32gb-os microSD-m,pár hete vettem, egy fejkamerában használtam és múltkor úgy formáztam,hogy a kamerában volt benne a kártya és usb-vel volt a gépre csatlakoztatva. Ezután csináltam egy rövid videót és utána többet nem vett fel. Azóta rajta van egy videó,és nem tudom leformázni, windows gyári formázó csak azt írja,hogy nem tudta befejezni a formázást, egyéb formázó progik és low level format program azt írja ki,hogy írásvédett a kártya. Rámásolni se tudok semmit se. Ilyenkor mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...