- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ashooka
tag
Hali
Esetleg valaki tudna segíteni miért nem megy ez a memória csak gangedmódba?
Az alaplapon Giga 990FXA-UD3. beállítottam 1.5v +az idözítést is, és ha unganged módban megy 5-6 perc után kék halál!
-
Zsigi72
aktív tag
Emailben kérdezz rá, hogy hogyan működik a dolog. Van másik lehetőség is, veszel egy teljesen ugyanilyen kártyát, majd pár nap (hét) elteltével beviszed a rosszat és kicserélteted egy újra. Nem a legkorrektebb megoldás, de a kereskedő tudja cseréltetni a hivatalos képviseleteken keresztül, így nem éri kár és nem kell postázgatnod sem, neked meg lesz 2db működő kártyád, esetleg az egyiket eladod.
-
bidone
csendes tag
Postazzam ki az allamokba?
Vagy valamelyik europai elerhetosegukre?[ Szerkesztve ]
-
bidone
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 16 gigás Transcend CF kártyám, és miután dos-ban leformáztam, nem jelenik meg ha bedugom a kártyaolvasóba.
A led világít, amikor be van dugva, de nem jelenik meg, több eszközben is kipróbáltam, nem megy. Tuti nem hardware hibás, én rontottam el valamit.
Van valami trükk, vagy kuka?
Esetleg van valami hely, ahova be tudom vinni?[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz clyvejhamma #389 üzenetére
Halleluja! Legalább nem vagyok egyedül ezzel a problémával! Akkor én is küldöm vissza!
Most már csak azt kell megtudnom, hogy a Samsung memóriakártyák mennyire jók?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Kingston SDHC 16 GB Class 10 kártya + Panasonic FZ45 fényképező
Néha, teljesen random időben kiírja a gép, hogy memória írási hiba. Eddig ezután három eset fordult elő: 1. videót nem engedett készíteni, de képet igen 2. nyugtáztam, később tudtam újra fotózni vele. 3. nyugtáztam, de ha utána fotózni akartam, akkor megint kiírta, hogy hiba.
Ilyenkor gép ki, majd be. Mikor visszakapcsoltam a 2. és 3. eset után nem érzékelte a kártyát! Sőt a 3. eset után kiírta, hogy nincs elég hely a kártyán. Ezután gép ki memóriakártya ki, majd be és minden OK! Na, ilyenkor mi van?
Az érzékelőt megtisztítottuk ez is megvolt. Az is tény, hogy két kártyaolvasóm van és abból csak az egyik hajlandó olvasni. Az 1. eset után a laptop olvasója tudta olvasni, utána nem!
Lefuttattam a h2testet nem talált hibát! Sebesség teszteket is, az meg hozta a gyári adatokat!
A másik kérdésem, hogy a Samsung memóriakártyák mennyire jók? Elég alacsony az áruk és ez sok embernél, nálam is kétségeket ébreszt!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
bmarton7
csendes tag
értem köszönöm a segítséget azért kérdeztem mert utólag megnézve így a hírdetést tényleg nem írja hogy kingston csak a képen van egy olyan csomagolás és abba is küldte. így csak azzal az indokkal tudom visszaküldeni hogy ez nem C6 os pedig a leírásban az szerepelt. 1-2k pluszért meg akkor inkább veszek egy ilyet. még egyszer köszi a segítséget.
2 féle vélemény van, az enyém és a helytelen...
-
Zsigi72
aktív tag
válasz bmarton7 #385 üzenetére
A Class6 azt jelenti, hogy a minimum olvasás és írás 6MB/s.
Olvasás tekintetében megfelel, még a Class10 elvárásait is tudja.
Írás szempontjából épp csak egy hajszállal marad alul a Class6 kritériumainak.
A Sandisk kártyái sok esetben magasan többet tudnak az előírásnál.
Van olyan Class2-es kártyám, ami 18MB/s-os olvasás és 14MB/s-os írást produkál.
Ez még a jobbik eset, hogy bár hamisítványt kaptál, de olvasás és írás szempontjából rendben van a kártya. -
bmarton7
csendes tag
Üdv, segítségetek szeretném kérni. Rendeltem vateráról egy kingston 32GB C6 -os kártyát de most hogy megérkezett nem vagyok benne biztos, hogy tényleg azt kaptam amit írtak. összehasonlítottam a régi kártyámmal amit a telefonomhoz adtak egy sandisc 8GB C4 -el.
lefuttattam pár tesztet amik a következő eredményeket hozták:
Windows intézős másolgatás
ATTO Disk Benchmark
CrystalDiskMark
elég furcsa, hogy a C4 es kártya hozza amit a C6, vagy valami kamu utánzat vagy ennyire túltejesíti a sandisc a kártya osztályát. Szerintetek melyik? Visszaküldjem?
Előre köszi a segítséget!!![ Szerkesztve ]
2 féle vélemény van, az enyém és a helytelen...
-
w.miki
veterán
Hali!
Van egy 8GB microSD C4 kártyám, amiről eltűnnek a fileok.
A H2Testw szerint:
The media is likely to be defective.
484.0 MByte OK (991392 sectors)
7.1 GByte DATA LOST (14948192 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
7.1 GByte corrupted (14948192 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x000000001d327000
Expected: 0x000000001d327000
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3
Writing speed: 4.38 MByte/s
Reading speed: 6.94 MByte/s
H2testw v1.4WinXP alatt használhatóvá lehet tenni valamennyire ezt a kártyát?
kösziOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
pethYeti
addikt
Sikerült rosszul formáznom egy microsd-t. Helyre lehet valahogy állítani a fájlrendszert (adatok nem fontosak)? Most se windows se telefon nem olvassa be.
-
mijos
senior tag
-
Zsigi72
aktív tag
Meglehet kérdezni, hogy hol vetted?
Gyári csomagolású volt, vagy csak maga a kártya volt?
Gyanúsan lassú ez az írási sebesség, a Sandiskre ez nem jellemező, pláne mivel Class4 esetén az írási sebesség minimum 4MB/s, ami a gyakorlatban több szokott lenni.
Tehát a 7GB-ot kevesebb mint fél óra alatt fel kellett volna karcolnia. -
mijos
senior tag
Milyen fájlrendszerre formázzam ?
Lemezfoglalási egység mérete mekkora legyen ?" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
Anubis_9
őstag
-
Zsigi72
aktív tag
Milyen kártya ez? Márka, osztály?
Ha a 7GB adat 1 óra alatt mászott fel rá, akkor a kártyát Class2-esre saccolom.
Nagyon valószínű, hogy a kártya kuka.
Javítani nem lehet ezeket, esetleg formázás, de ha ez sem segít, akkor sajna nem sok mindent tudsz tenni.
Vidd vissza oda ahol vetted. -
mijos
senior tag
A memóriakártyámmal kapcsolatban írnék. A telefonomba vettem.
7 gb zene át lett másolva rá, nagy nehezen, 1 óra alatt. Ebből kb. 2 gb került át. Átmásoltam próbaként egy mappányi zenét. A telefon újraindítása után eltűnt másodjára is, mi lehet a gond ?" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
icons
addikt
Üdv!
Blade-ba tervezek memóriakártyát vásárolni. Nincsen kártyaolvasóm (tudom, hasznod dolog, majd beszerzek egyet ), tehát telefonról USBn keresztül gondoltam áttolni az adatokat.
Ehhez elég egy Class2es kártya is, ugye? (nyilván jobbat fogok venni (pár száz forint plusz költség , csak érdekel )
Illetve márkából milyet érdemes venni? (Kingmax, Kingston, Silicon Power, ADATA, stb) Vagy teljesen mindegy?Köszi!
3800+: olvass vissza, pl. Akkor lesz különbség, amikor felrakod a gépre az adatokat!
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Samsung HMX-Q10-hez milyen memókártyát ajánlotok? 16Gb-ra gondoltam az ár miatt, viszont nem tudom hogy c6 vagy c10. Igaz hogy ha lassú a memókártya akkor szaggathat a felvétel, vagy hogy nem rögzít minden képpontot? Mert akkor inkább c10.
Esetleg kompatibilátsi gondok ezzel a kamerával adódhatnak?Köszönöm előre is!
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz SchumiBácsi #350 üzenetére
Igazán nincs mit!
Nem "gagyi" a cucc...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
őstag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz SchumiBácsi #348 üzenetére
Másodpercenként 200x 150 kilobyte=30000kB/s=30MB/s sebességre képes.
Az adathordozóknál az 1x sebesség 150kB-ot jelent.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
őstag
Sziasztok!
Ma érkezett egy ilyen alkalmatosság
Kibontván a csomagból, meghűlt bennem a vér...
Up to 30MB/s, ez rendben van de...
200× READ/WRITEEz a 200-as érték hogy értendő? Két formázás között ennyiszer lehet olvasni/írni, vagy egész élettartama során?
Előköszi!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek egy Sony DSC-P72 fényképező gépe van. Már régi, de neki még jó. A gépbe sima memory stick vagy memory stock pro megy bele. Keresgettem mindenfelé, de csak arra jutottam eddig, hogy a ms pro az a ms-nek a nagyobb kapacitású változata, de most a piacon csak ms pro dou illetve micro kapható. Az ms pro duo a kisebbség miatt lett csinálva.
A mi részünkről ez azt jelenti, ha jól értem, hogy a gépbe csak ms pro (ms el nem foglalkozunk mert magy 128 MB) megy bele, az ms pro duo nem jó?
Előre is köszönöm!
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Zsigi72
aktív tag
Azért kérdeztem az operációs rendszert, mert XP esetén 32GB és fölötte már lehetnek gondok (FAT32 esetén) , de mivel Win7-et írtál ez esetben nem lehet gond. Próbáld meg esetleg exFAT-ra formázni, már csak a kíváncsiság kedvéért.
A másik furcsa dolog a sebesség, 32GB-os kártyáknál még nem találkoztam Class4 alattival, ami azt jelenti, hogy elméletben a minimum olvasási és írási sebesség 4MB/s, a gyakorlatban ez úgy néz ki az esetek nagy részében hogy a minimum olvasás 8-10MB/s az írás meg legalább 5-6MB/s. Ez a 2-3MB/s érték gyanúsan kevés. Elég valószínű, hogy a kártyákkal lesz a gond. Ha rossz a kártya, akkor te az égvilág semmit sem tudsz tenni vele, amitől megjavulna. -
djadji
senior tag
Win 7 64 bit.
Néztem a sebességet, írás 3 MB olvasás 8 körülit írt ki.
Engem ez az adatvesztés érdekel. Ezt nem értem miért van (ha van egyáltalán) és hogy a tesztprogram miért írja ki és hogy lehetne orvosolni.
Formázni az SD formatterrel formáztam, de korábban próbáltam WINből is, FAT32re mindig.
Volt gy másik teszt is. Az valami FlahTeszt volt. Írésra és olvasásra nem talált hibát, de mikro elkezdte a kompile lesztete csak úgy "fosta" a hibákat folyamataosan.
Nem értem mi ez-....
Szar a kártya vajon?http://djadji.fw.hu
-
djadji
senior tag
Noname, a pixmania árulja őket. A gondom az, hogy nem tudom hogy a kártya, vagy a teszt nem jól mér valami miatt.
Mi az hogy minden kártyán van 29,5 GB DATA LOST??!! Telemásolom és vissza is tudom másolni róla az adatot. Próbáltam formázni SD formatterrel, chkdsk-val ellenőriztetni (az mindent rendben talált). Nem akarom elhinni, hogy az összes kártya szar.
Valaki tesztelte egy ZTE telefonban és azt mondta használhatatlan, eldobja a kártyát meg ilyenek. Nokiába működik, adatot lehet rá másolni meg vissza.
A sebesség teszt sem egészen korrekt. Amikor simán Totál Commanderrel másoltam rá, akkor 4,4-4,6-tal másolt (ráadásul Micros sd kártya, az egy SD adapterbe, az egy USB hosszabbítóba... a tesz meg a micros SD megy közvetlenül egy micro USB olvasóba..) A tesz meg csak 2-3t mér... Fura.
Valami ötlet mit lehetne megpróbálni velük?http://djadji.fw.hu
-
djadji
senior tag
Valaki tud nekem segíteni? Tesztelek egy rakat Micro Sd kártyát, és mind ugyanolyan hibát ad. ITt van néhány kép a tesztprogram eredményéről. ezek szerint az írás ok, az olvasás ok, ellenőrzéskor viszont a 32 GBos kártyából rendszerint 29,5-29 GB LOST, ami mondjuk nem túl jó. Ugyanakkor ha telemásolom az egyik kártyát 30 GBnyi dattal, azt vissza is tudom másolni és működik is (flim). Akkor csak nem veszhet el 29 GB adat!
Tudna valaki segíteni mi lehet a gond (vagy 15 kártyánál ez a helyzet).
KÉpek:
http://kepfeltoltes.hu/view/110909/K_rtyahib_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/110909/K_rtyahib_k2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/110909/k_rtyahiba3__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/110909/k_rtyahiba1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És egy full szöveg amit kiír teszt után:
The media is likely to be defective.
1.9 GByte OK (3989440 sectors)
27.3 GByte DATA LOST (57256000 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
27.3 GByte corrupted (57256000 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x00000000789f8000
Expected: 0x00000000789f8000
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3
Writing speed: 3.26 MByte/s
Reading speed: 8.79 MByte/s
H2testw v1.4
VAlkinek ötelet miért van ez a hiba MINDEGYIK KÁRTYÁNÁL?http://djadji.fw.hu
-
Zsigi72
aktív tag
Általában a közismert, jó forgalmú kártyákat (Kingston, Sandisk), de szerencsére hazánkban elég ritka, legalábbis a boltokban nem fogsz ilyet kapni.
Teszvesz, Vatera vagy esetleg itt a PH-n a Kínából vagy a távol keletről rendeltek esetében inkább.
Ezeket egy kis szemügyre vételezéssel könnyen fel lehet ismerni.
A google a barátod a FAKE kártyák esetében. -
dokee78
félisten
Melyik típust hamisítják?
-
dokee78
félisten
Milyen alkalmazással tudom megnézni az adott microSD kártyát,hogy melyik class osztályba tartozik,mert nincs ráírva?
Melyik típust hamisítják?
[ Szerkesztve ]
-
Zsigi72
aktív tag
válasz Anubis_9 #334 üzenetére
A valóságban a Class4-es kártyáknál nem sokkal kerülnek többe a Class6 és Class10 kártyák, tehát érdemesebb minél gyorsabb kártyát vásárolni (pénztárca függő), így a kész videoanyagokat gyorsabb lehet átmásolni a számítógépre vagy más háttértárra, tehát a gyorsabb kártyák előnye igazából itt jelentkezik, felvétel (rögzítés) közben nincs jelentősége.
-
bobby_30
tag
Sziasztok
Azt szeretném tudni hogy sony hx9v fényképezőbe milyen kártyát ajánlotok, illetve mire kell figyelni vásárlásnál. Előre is köszi a válaszokat. -
Diego2002
tag
Sziasztok, egy alap kérdés, de nem találtam sehol konkrét választ:
Ha egy telefon tudja fogadni a microSD kártyát 16 GB-ig, akkor annak mindegy, hogy milyen class-al rendelkezik az a kártya? Tehát mindegyik (akár a class10-es is) működni fog benne?
Köszi
..::Diego::..
-
barca4ever
tag
Igen az utóbbi eset történt meg velem amit te is említettél a hozzászólásod végén egy hamisított Sandisk kártyával szúrták ki a szemem!
Persze hogy nem akart menni!
Amúgy nagyon köszönöm a segítségedet!!!!!Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
Zsigi72
aktív tag
válasz barca4ever #326 üzenetére
A mérettel nem lehet gond, mert a készüléked 32GB-ig tudja kezelni a kártyákat.
Lehet inkompatibilitási probléma, a készüléked nem szereti a Sandisk kártyát (bár ez szerintem nem valószínű). Próbáld ki ezt a kártyát valamilyen más eszközben, ha ott is problémás, akkor valószínű, hogy a kártyával lesz a gond. Esetleg próbálj ki egy másik 8GB-os kártyát a készülékedben, hogy azzal mit mutat. Futtass le egy sebességtesztet, nézd meg, hogy a kártya milyen olvasási és írási sebességeket tud produkálni( bár ha nem sikerült formázni.............).
Lehet vettél egy gyári hibás, vagy esetleg valamilyen silány, nem eredeti Sandisk kártyát. -
barca4ever
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni mert már sík ideg vagyok!
Először is bocsánat hogy csak így berontok ide de már nem tudok mit tenni.
Az lenne a problémám: Ma vettem egy Sandisk 8gb-os micro sd kártyát (itt a PH-n)
és egy Sanu Omnia 2-ben használom,a készüklék rendesen felismeri de van vele egy kis bibi.
Mégpedig az,ha réteszek egy Divix filmet akkor beletekerésnél egyszerűen megáll a tudomány és nem megy tovább a film. Mielőtt még azt mondanátok hogy "a telefonnal van valami" és elküldötök egy telefonos topickba el kell mondjam hogy előtte volt benne egy 4gb os micros sd kari is és azzal pöpecül ment minden! Bele tudtam tekerni amennyit csak akartam oda - vissza és meglehetősen gyor is volt!
Először arra gondoltam hogy:"biztos nem formáztam meg a gépen és lehet hogy csak az a baj" Hát nem! Megpróbáltam megformázni FAT32-ben rányomtam a formázásra,eltelt egy kis idő a semmivel és végűl ezt vágta a fejmhez:" a Windwos nem tudta befejezni a formázást"
Szerintetek mi lehet a probléma? Mert már nem tudok mire gondolni!Köszönöm előre is!
Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
dokee78
félisten
Na megvettem a MicroSD-t,végül Silicon Power 8GB Class6 lett.
Ezek jó minőségűek? -
Baloghjanos
tag
sziasztok scandisk 32 gb mircosd hc kártyákat tudnék szerezni nagyon olcson
ezeket is hamisitják vagy tudnátok nekem ajánlani egy teszt programot amivel letudnám őket tesztelni ?off:
és amenyiben a teszt program átfut mindegyiken nekem lesz elado scandisk mircosd hc kártyám 32 gb-os 8 ezer/ db bp-i személyes átvétel csak előszőr dobjatok egy teszt progit amivel letudom tesztelni őket kőszi előre is
"Hogy én mit akarok? A világot, fiacskám, a világot!"
-
macskajancsi
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem két mem. kártyát, végigfuttattam rajtuk pár tesztet.
Ez teljesen hozza a papírformát írásnál, de ennél láthatóan vannak problémák.
Az lenne a kérdésem, hogy a második esetben lehetne reklamálni, hogy a kártya nem hozza mindenhol a szabványban előírt (class10) sebességet? Vagy mire lehetne hivatkozni ebben az esetben?
Sima linear write volt Aidában beállítva, az első esetben 1MB volt a block size (jobb alsó sarok), a másodiknál max. 256-512k-ig ment el, itt az utolsó tesztnél csak 128k-ig. Ez mitől lehet?
Mintha automatikusan választaná ki a még éppen megfelelő legnagyobb bs-t, ez tényleg így van? Ha igen, akkor a második esetben miért nem tudott 1MB-t?A két kártya azonos típusú, ugyanakkora méretű, fat32-re voltak formázva, win7 alatt default block mérettel.
coito ergo sum...
-
sharm
tag
http://amorfnet.hu/Memoriakartya/Secure-Digital-Card/50991-SAMSUNG-Memoriakartya-MicroSDHC-32GB-_-Adapter-CLASS-10.html
Ez valami elírás lehet? Elég gyanús, hogy fele áron adják
-
stimea
tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló gondom van, mint (#311) sulep-nek. Kaptam egy filmet, de nem volt nálam csak a fényképezőgép. Kivetten az SDHC Extereme III 4GB kártyát és rámásoltuk a filmet. Mikor elégszer megnéztük vissza tettem a gépbe ( Canon S5IS ), de "Nincs memóriakártya" az üzenet. Formáztam PC-n FAT ill. FAT32-re is. Lehet rá másolni bármit a PC, TV lája de a fgép nem.
Hogy kéne szóra bírni?
-
egeri02
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy Samsung Galaxy s-t és nem tudom milyen memóriakártyát vegyek hozzá /elméletileg 32 Gb-ig bővíthető micro sd és micro sdhc kártyával/ és hogy honnét 8 és 16Gb -ban gondolkodtam.Azt sem tudom hogy ez a sebesség osztályozósdi /teszem azt egy class 10-es kártya már esetleg nem működne tökéletesen/ nem befolyásolja a kártya kompatibilitását.Azonban egyszer kétszer már rákerestem és ilyet
találtam elfogadható áron Samsung MB-MPAGA 16GB .Jófajta ez a kártya vagy esetleg valami másfajtát tudna valaki ajánlani, meg ezt a class-os kompatibilitási dolgot elmagyarázni?[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz #48613632 #314 üzenetére
Hát, konkrétan gmaps térképekről lenne szó. És a fájlok közül a 20-30 kilobyte-os már nagynak számít, átlagosan 4-5 kB. de van, amelyik csak 7-800 byte. És ezekből nagyon sok van, több 100 mappát hozott létre az ehhez készült program...van, amelyik tömve van ilyen fájlokkal, másokban csak pár darab van, de mindenképpen nagyon sok. Egyébként én is erre gondoltam, hogy a pöttöm fájl is lekaphat magának sokkal több helyet, de nem tudom, mi lehet a megoldás
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Tabika
tag
Üdv mindenkinek!Van egy Samsung P2370Hd monitorom az oldalán van egy kártya nyílás.A kérdés a következő esetleg tudja valaki , hogy milyen memóriakártyát lehet belerakni?Ha igen akkor az is érdekelne , h mire jó?!
A válaszokat előre is köszönöm. -
Traxx
őstag
Sziasztok!
Feltettem egy másik topicban memóriakártyával kapcsolatos kérdést, de elég gyorsan elmerült válasz nélkül. Tudom, nem annyira pörög ez a topic, de hátha szerencsém lesz, és kapok egy nálam hozzáértőbb embertől választ
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 8GB-os Kingstone SDHC kártyám. Eddig fényképezőgépben használtam. Néha átszoktam tenni navigációba is illetve usb-s pendrive szerű kártyaolvasóba is. Eddig teljesen jól működött. Tegnap viszont már a fényképezőgép nem ismerte fel illetve van egy MSI USB-s Starreader kártyaolvasóm az sem ismerte fel. Viszont a GPS felismeri illetve a pendrive szerű usb-s kártyaolvasóval is felismeri a gép. Le is formáztam de akkor se ismeri fel a többi. Pedig a fényképező lenne a lényeg mert azzal használnám. Tudnátok valami tanácsot adni, hogy mitévő legyek?
Köszönöm előre is.
-
olivera88
veterán
Üdv.
A mobilomban 2gb Transcend micro SD kártyát használok 2éve az idén egyszer csak történt vele valami, mégpedig hogy nem ismeri fel a win a kártyát, a mobilon jó, viszont egyes tartalmakat nem láthatok, a képek fele hiányzik, pedig nem lett kitörölve. Egyszer 1 napig a géphez volt csatlakoztatva kártya az olvasóval, azota nem jó Tudna vki seggiteni? Mert jó lenne ha többi kép is előkerülne vhogy.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Zsigi72
aktív tag
A készüléked 32GB-ig tudja kezelni a microSDHC kártyákat, tehát jó lehet hozzá (ha nem lép fel kompatibilitási probléma).
Az adapter az adapter, csak egy műanyag darab érintkezőkkel, az osztályba sorolás (Class6) csak a kártyákra vonatkozik. A Silicon Power kártyákkal kapcsolatban nincs nagy tapasztalatom, de ha nincs nagy árkülönbség esetleg egy Kingston vagy Sandisk kártya esetén, akkor inkább azokat válaszd, mert azok bevált kártyák. -
Zsigi72
aktív tag
válasz kalmarattila #305 üzenetére
Visszaviszed oda, ahol vetted és kicserélik. Feltéve, ha boltban vetted és megvan a számla.
Egyébként veszett ügy, többe lenne a posta (ha visszaküldöd a gyártónak), mintha vennél újakat. -
kalmarattila
csendes tag
Lehet hogy volt már róla, de nem találtam:
Kingston, SanDisk és Transcend memóriakártyáknak van-e életfogytig garanciájuk és ha igen akkor hogyan tudom kicseréltetni őket? Hova kell írni, küldeni, stb.?
Egy 512-es, 1 gigás meg egy 2 gigásom van ami tönkrement és nem szívesen dobnám ki...
-
sharm
tag
Hello!
Samsung galaxy s-be szeretnék 32gigás microsd class10es kártyát venni!
Kingstone-okat néztem, 23-24k körül voltak, de gondolom van az olcsóbban is valahol.
Tud valaki jóáras helyet? -
dokee78
félisten
Leendő Sonyericsson Xperia Mini-be ez megfelelő MicroSD?
SDMicro 8192Mb Silicon Power+ adapter Class6
Ebben csak az adapter a Class6,vagy a MicroSD kari is?
Megbízható márka?
[ Szerkesztve ]
-
Leopaard
csendes tag
Sziasztok!
Januárban vettem a PCX-ben egy 8 GB-os Kingston micro SD kártyát a telefonomba. Mostanában nagyon instabil lett a telón az Android, megnéztem a kernel logot és tele van read error-al. Leteszteltem egy kártyaolvasóval, és valóban tele van bad sectorral.
Még van rá garancia, van esély hogy a PCX-ben kicserélik? Tudom nem egy nagy tétel, de nem szeretnék újra pénzt kiadni ezért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...