- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire valószínű hogy EZ hamis kártya? Gyanúsan olcsó, de nagyon eredetinek néz ki. Nem merem megvenni... Jól teszem?
Kérlek benneteket adjatok tanácsot!
Köszönöm!
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
hari73f
aktív tag
válasz Winchester95 #3698 üzenetére
nem tudom hogy áll a Samsung/gyártó a szürkeimporthoz.....
-
hari73f
aktív tag
válasz Winchester95 #3696 üzenetére
mármint az Ebay-es vásárlásra,
mivel ott számlát nem kapok,
az eladó meg ki tudja hol lesz addigra -
hari73f
aktív tag
válasz Winchester95 #3694 üzenetére
Ilyen komoly telefonhoz csak 1 Samsung Pro esetleg EVO illik.
MB-SG32DA; [link]
vagy [link]
10év garanciával.Nekem az Ebay-ről ~4000Ft-ért van az EVO;
(a 10 év garancia persze esélytelen)[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni memóriakártyát egy Samsung Galaxy S4 LTE+ telefonba.
32GB ra gondoltam.
Lényeg hogy gyorsat akarok, és garanciális legyen, viszont ne csak 1-2év...mert az előző is meghalt magától, amit itt vettem aprón "újonnan". -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Transcend cl10 micro sd-t szeretnek vasarolni. Kerdes hogy ha a nagyobb sebessegre kepes 300x-ast vasarolom lehet e valami hatranya a telefonnal szemben a simahoz kepest?
Esetleg valaki itthon/ebay-en best buy-t tud? Emagon volt class10 kingston 16gb cl10 elettartam es haztolhazig garival 2990ert de mar nem annyi.
Masik: pendrive-ot ha a gep latja de tulajdonsagoknal semmi es nem lehet formazni se, akkor kuka?[ Szerkesztve ]
-
hari73f
aktív tag
válasz hari73f #3685 üzenetére
Végre megérkezett az USB3.0 kártyaolvasóm.(ACASIS/[link]
Leteszteltem a leggyorsabb microSD kártyámat vele.
Ez egy Samsung EVO 32 GB Class10/ UHS-1.Elég látványosak a különbségek, az USB3 javára.
Arra akarok rámutatni, hogy UHS memóriakártyákhoz
már mindenképp érdemes egy USB3-as olvasót venni,
rászánni azt az 1-2 ezer Ft-ot."Siyoteam" USB2.0
ACASIS USB3
-
nobela
senior tag
Sziasztok, nem biztos hogy ez itt a legjobb hely a kérdésemnek, de más topikot nem nagyon találtam...
Szóval, 1080p MKV LEJÁTSZÁSNÁL számít a micro SD kártya sebessége?
Tehát lassabb kártyánál esetleg előfordulhat hogy megakad a lejátszás?
Köszi.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
hari73f
aktív tag
Azért érdemes jó minőségű kártyaolvasót használni,
a sebesség múlik rajta.Pl. az is érdekes, hogy a Kingston 16GB UHS-1 microSD-hez
adott gyári mini olvasó lassabb,
mint az Ebay-ről rendelt $1 USB2.0 eszköz.És még mindig várom az $4 USB3.0 olvasóm érkezését...
Kingston FCR-MRG2 (na ez az ami rendesen forrósodik)
Természetesen mindkettő azonos USB porton, azonos kártyával, beállításokkal volt próbálva.
[ Szerkesztve ]
-
hari73f
aktív tag
Az USB mini kártyaolvasó (vezérlőchip) szokott beforrósodni.
Amikor microSD>> SD adapterrel tesztelek, alig melegszik
egyébként.Azt amit kézzel forrónak érzel (~60 fok)
még simán bírni kell a szilícium félvezetőknek.Most iratok h2testw-vel egy cserélt microSD-t épp,
egy új tipusú olvasóval, negyedóra után alig érezni a melegedést.Amúgy nagy szerencsém van a kártyával,
megtaláltam a majd 4 éve vásárolt 8GB Kingston számláját,
ami haldoklott, most kicserélték díjmentesen 16 GB-osra,
ami gyorsabb is(UHS-1). (extreme digitalban)[ Szerkesztve ]
-
jawbone
csendes tag
Sziasztok!
Az év elején vettem egy 32gigás micro sd kártyát egy gopro hero 3+hoz. Síelésből hazaérve konstatáltuk, hogy ezen kártyávak készült képek, videók egy része (sajnos túlnyomó része) nem nyitható meg. Kiterjesztést kaptak a fájlok, van méretük is mint egy rendes médiafájlnak, de a windows nem tudja kezelni. Videót megnyitva VLC-vel csak fekete a kép, alul nem kezd el futni a csík.
Mivel másik, 16 gigás kártyára jól vett, így nem a kamera a gond. A videók fotók full HDban, nem 4K ban készültek, szóval ezt egy class 10 es kártyának bírnia kéne, bírni szokta.
Kérdésem az lenne, hogy létezik-e valami "varázs" program amivel megmenthető, megnyithatóak?
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz rejtőzködő #3678 üzenetére
Lassulni nem fog, de a megbízhatósága nem lesz az igazi.
Jobban járnál egy külön SD kártyával.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
rejtőzködő
csendes tag
Üdvözletem!
Kérdezném a szakértőktől, hogy sebességben van különbség egy micro Sd kártyánál, ha azt adapterrel használom ?
arra gondolok konkrétan ha nem vagyok érthető, hogy a fényképezőgépembe SDHC kártya megy, de a telomba meg micro.
Ha kompatibilissé szeretném tenni, akkor a fényképezőgépbe adapterrel tudom a micro SD-t beletenni.
Ez ilyenkor okoz érezhető lassulást fényképezéskor vagy videó rögzítéskor? -
*Ropi*
félisten
Garanciában cserélték (még mindig garanciális) a dokkoló egész csatlakozó részét egyben, mert eldobálta az USB kapcsolatokat rajta keresztül (típushiba). Szerintem megint ki fogom hívni őket egy akkucserére, mert Titanicot játszik: 0 terheléssel, kikapcsolt Wi-Fi-vel és mobilnettel, meg levett fényerővel is csak max. 2.5 órát bír (régebben 4 óra volt mobilnettel).
Köszönöm a tanácsokat, de esetlegesen PÜ-ben folytassuk: nem a topic témájához tartozik!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
sgery
őstag
Utálom, hogy senki más gyártó nem képes ilyen konstrukciójú táblapc-t készíteni, főleg a fix bill. dokkolóra gondolok, addig is marad nekem ez :/
Most vettem hozzá a bill. dokkolóba füleket amik fogják a gépet mert eltörtek, érdemes figyelned rá mert gyenge anyagból van. Saját forráson keresztül tudtam csak beszerezni 8500Ft-ért az 5x1cm-es fémdarabot. A samsung pedig nem ad ki alkatrészt csak 10e ft-os szerelési díjért.
Tollat is ebay-ről rendelj ha rosszalkodik, nekem múltkor PS közben folyton eldobta a jelet, úgy földhöz vágtam a tollat hogy szétesett azóta sem megy hát rendeltem hozzá újat (ebay 4e, itthon 15e)FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
*Ropi*
félisten
Már ne is haragudj, de ez egyértelműen user error. Alapvető dolog, hogy ha szétszedek valamit, akkor előzetesen eltávolítok belőle minden, utólag bele helyezett tárgyat ill. csatlakozót pont az ilyen eshetőségekre való tekintettel. Mondjuk tabletet szétszedni max. akkor van értelme, ha aktív hűtése van és beleállt a por...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
sgery
őstag
válasz kerekfej #3664 üzenetére
Benne volt a táblapc-ben mikor leszedtem a burkolatát a gépnek, hogy kitisztítsam belülről. Sajnos a gépen túllógott a memóriakártya, így mikor lepattintottam a burkolatot hát pattant vele együtt
Hát kérdéses, hogy a kürthöz beküldeném, jó cég node annyi pénzért :/
Elvileg ilyet Ők is csak szoftware-rel tudnak visszaállítani, nem? Mert hát mégiscsak egy mikro laborban készülnek ezek a memóriakártyák annyira miniatűrők, nem hiszem hogy kürtnél újraforrasztanák a lapotFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
garfield545
tag
Sziasztok tudnátok segíteni most vettem egy maxell microsdhc 16gb x-series cl10 az a kérdésem hogy jó vásárt csináltam velle egy Samsung S5-be került és 28.55MB/s-11.56MB/s ez reális adat vagy csak a telom tud enyit köszönöm a választ
Mama mindig azt mondta, hogy az embernek csak annyi vagyon kell, amiből megél, a többi csak felvágásra meg fennhéjazásra való.Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.
-
kem001
tag
Sziasztok. Sony XPeria Z telefonba szeretnék 64 gb-os Class 10-es memóriakártyát venni, de tanács kellene, hogy milyen márkát érdemes, ami megbízható?
-
BenszeT
tag
Tudom, hogy vissza kellene olvasni, de egyszeri keresési próba után inkább megkérdezem.
Új memóriakártyát érdemes formázni, vagy felesleges időpocsékolás?
(Transcend 32GB class 10, és a jelenlegi fényképezőmben nem találom a formázás funkciót) -
sgery
őstag
Sziasztok!
Van egy 64gb-os samsung micro sd karim aminek letört a vége
Berakom kártyaolvasóba, érzékeli a rendszer de menyitni már nem lehet. Mint kiderült, valamiért nem volt róla pár dologról adatmentés (pedig ügyelek az ilyenekre, mindig mentek duplán a háziszerverre) ezért picit értékesebb lett a rajta lévő adat.
A kérdés, hogy ami még rajta van azt ki lehet nyerni valahogy?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
hari73f
aktív tag
válasz DrDobos #3655 üzenetére
dehogynem
Van hogy Linux alatt szoktam kísérletezni
a halódó memóriakártyákkal, meg rakosgatni egyik olvasóból másikba,
telefonba, fényképezőgépbe, laptopba.
Ha visszaolvasol a fórumon, jópár programot ajánlanak még
memóriakártyák "kezelésére".Az Android telefonok elég bizonytalan illesztőprogramokon
keresztül mutatják a memóriakártyát a PC-nek.
Érdemes a standard, bevált módszerrel próbálkozni.Csak egy gyorsabb megoldási lehetőséget javasoltam számodra.
Egy USB microSD olvasó bármikor hasznos lehet amúgy is. -
hari73f
aktív tag
-
DrDobos
őstag
válasz hari73f #3650 üzenetére
Nos. odáig eljutottam, hogy a telefon tudja kezelni.. most ez a probléma: az alapból 16 gigás kártya memóriája 14.9 gb volt. Úgy partícionáltam, hogy 13,5 + 1,4. na most az az 1,4 elveszett. tehát a 13,5gigásat felismeri, de úgy veszi, hogy ez az egész kártya, az 1,4-es részt nem mutatja. Mit tegyek?
Samsung Galaxy A55 5G
-
hari73f
aktív tag
válasz DrDobos #3649 üzenetére
USB Kártyaolvasóban próbáltad már?
Én már jó ideje használom a Minitool Partition Wizard-ot
mindenféle adattárolóhoz,(HDD/SSD/Flash) mindig jól működött,
azért mertem ajánlani.
(ma szerkesztettem át a rendszerpartíciómat a Samsung 850PRO SSD-n éppen)próbáld újraformázni a Kingston-t a Minitool-lal
[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Uraim, nagy a probléma...
Link2sd program miatt azzal a sz@r minitool partition wizard programmal partícionáltam az sd kártyám. A Link2sd nem tudta használni. nembaj. Rá egy fél órára, a Sony Xperia L-em, ha a Beállítások --> Tároló fülre mentem, rögtön leállt maga a beállítások. Csatlakoztattam géphez, akkor minden baja lett, már a telefont sem ismeri fel, csak akkor, ha nincs benne sd-kártya. LG F70-el még felismeri a kártyát, gépen is egyszer-egyszer látja, de nem tudom vele visszapartícionálni a kártyám. Mit tegyek?Samsung Galaxy A55 5G
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Nikon D3300-as DSLR gépbe milyen memóriakártya ajánlanátok (16/32GB)?
Egy ilyen elég lenne, vagy szükséges egy gyorsabb kártya?
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Partícionálni szeretném a memóriakártyámat 2 felé. Egy Kingstone 16GB-os Lcass 10-ről van szó Mivel tudom megcsinálni?Samsung Galaxy A55 5G
-
gerii
addikt
válasz dealerman #3642 üzenetére
Csekkold le
A kártya alján van egy miniatűr betű/számsor pl : B12345 1234 -
dealerman
aktív tag
Múlthét vasárnap rendeltem,ma jött meg,full fekete a kártya,és a 300x sincs ráírva,de a csomagolására igen ! Másnak is ilyen ?
[ Szerkesztve ]
underground techno will never die
-
hari73f
aktív tag
válasz rejtőzködő #3640 üzenetére
Azzal nincs gond, tapasztalatom szerint.
Bár nem sok volt még a kezemben.Sandisk+Samsungot szokták itt a fórumon ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
hari73f
aktív tag
válasz rejtőzködő #3638 üzenetére
Gyanúsan olcsó.
Nem túl meggyőző eladó.
A pár ezer eladás értékelésében is
bőven van negatív, selejtes kártyára,
hamisítványra utaló vásárlói vélemény[ Szerkesztve ]
-
rejtőzködő
csendes tag
Mit szóltok a TRANSCEND SD kártyákhoz?
Mennyire jók?
Ezt néztem ki magamnak, egy OLYMPUS XZ-2 kompaktba kellene: -
Schuby
aktív tag
Van egy pár hónapos lexar 16 gb os memokártyám ami úgy néz ki behalt
ha beteszem az olvasóba azonnal formázni akarja de nem tudja befejezni. próbáltam linux alól is de a particio kezelő nem is látja
Kuka vagy van valami trükk amivel életre lehet kelteni. Sajnos kint vettem igy visszavinni nem tudom.x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
hari73f
aktív tag
válasz DonThomasino #3631 üzenetére
Sajnos amit üzletben vásároltam Kingston-t 4 éve
már az is kezd halódni.
A 10 éves SD kártyám viszont még megbízhatóan működik,
a mostaniak sehol sem lesznek 10 év múlva,
bárhonnan veszed.Az ebay-en sok a hamis, selejt áru,nekem
is van onnan 32GB-nak hirdetett ténylegesen 7GB-os microSD.
(az árát szerencsére visszakaptam) -
DonThomasino
veterán
válasz hari73f #3630 üzenetére
Én is gondolkoztam rajta hogy rendelek.
Azt értem h hozza az adatokat csak kérdés hogy 10 év múlva is
ugyan úgy fog viselkedni mint egy boltban vásárolt.
Mert sztem csak ennyi a difi egy gagyi és egy eredeti között.
Van olyan esetleg ami régóta meg van neked?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
hari73f
aktív tag
válasz DonThomasino #3629 üzenetére
végigirattam h2testw programmal a kártyát, hibátlannak bizonyult.
érdemes kicsit visszaolvasni a fórumon, sok hasznos infó van -
megi10
csendes tag
Sziasztok kérlek titeket ha tudtok segítsetek!!!! Vettem egy SAMSUNG SDHC 16GB kártya Class10 (MB-SP16D)
A fényképezőgépem azt írja ki hogy hibás be raktam egy másikba az azt írja hogy írás védet a harmadik fényképezőgép be se enged lépni a menübe ha bent van a kártya a laptopom egyszer felismerte a nem írta ki a tárhely méretét ezért nem tudom formázni .
Szerintetek hibás a kártya vagy lehet vele valamit csinálni -
hari73f
aktív tag
válasz rejtőzködő #3625 üzenetére
[link] sinceritytrading
megbízható eladó, már vettem tőle.
De ha visszaolvasol, többen ajánlják.Aki nála olcsóbban hirdet, az hamis lesz.
[ Szerkesztve ]
-
rejtőzködő
csendes tag
Sziasztok!
Valaki vett már az ebay-ról memókártyát?
Mennyire megbízhatóak ezek ?
Mert árban jóval olcsóbbak mint itthon.
Vagy azért ilyen olcsóak mert nem megbízható a forrás, netán hamisítványok?
Néztem 32 Gb -os 90 Mbit/sec-os class 10-es Transcend kártyát -4500 Ft az ára
Nálunk ugyanez 10 000-15 000 között van. -
PHM
addikt
válasz DonThomasino #3623 üzenetére
Igen.
Nem bináris (1024), hanem decimális a szorzó (1000) a kapacitás megadásakor.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
DonThomasino
veterán
Normális dolog az hogy az új 16GB os kártyát
14.8 GB nak látja?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
kerekfej
addikt
válasz DonThomasino #3617 üzenetére
Azok általában maximális olvasási sebességek. A lényeg inkább az írási sebesség, azt nem igazán tünteti fel egyik gyártó se memóriakártyák esetén.
-
hari73f
aktív tag
válasz DonThomasino #3619 üzenetére
Ha erről fut az OS és a kártyaolvasója elég gyors,
érdemes megbízható kártyát venni bele: pl.
Sandisk Extreme/Plus/Pro ; Samsung Pro -
DonThomasino
veterán
válasz hari73f #3618 üzenetére
Egy banana PI ba kéne fontos lenne az sebesség
mert erről futna az OS.
Magáról az olvasóról sehol nem találok leírást.
Itt egy teszt ahol 55 MB/s ot mértek.
[link]
Ez az érték szabványnak felelne meg?
Bár ahogy nézem a kártyát a gyártó 30MB/s sebességet garantál.
SANDISK Ultra – SDHC Class 10MÁS: A sandisk jó márka mi köze van a HAMA hoz ?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
hari73f
aktív tag
válasz DonThomasino #3617 üzenetére
Akkor számítanak, ha van megfelelő kártyaolvasód, eszközöd hozzá.
UHS-I, USB3.0 képes olvasók. -
DonThomasino
veterán
Amit a dobozon látok sebességet 30 40 48 MB/s
számítnak ezek ha mindegyik class 10 ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
gerii
addikt
válasz kerekfej #3612 üzenetére
Éjszaka rendeletem egy ilyet, holnap remélem kiderül.
Amúgy a neten rákeresve rohadt sok írásvédett kártya hiba van, eddig egy megoldás sem sikerült nálam.
Írtak olyat is, hogy a Nokia E52/N82/N95 stb telókat nem érdekli az írásvédettség, és simán formázzák a kártyát. Legutoljára majd ezt próbálom ki. -
gerii
addikt
Megkaptam a 64GB-os microSD kártyát, viszont valami fura történt:
Crystaldiskmark.kal néztem először, ki is írta az eredményeket, majd pár fájlt másoltam rá próbaképp, ezután töröltem őket.
A h2testw-vel indítottam egy tesztet, 50GB után ezt dobta:
Ami kimaradt a képről az a "code 1006"
Az addigi fájlokat sikeresen "verify-dolta".Törölni akartam a fájlokat a kártyáról, de nem sikerült.
SD formatter írásvédettnek minősíti a kártyát. Win7 sem tudja formázni.Látszólag lehet másolni fájlokat a kártyára de nem megnyithatóak; fényképező is úgy csinál mintha, de a notiba berakva csak a H2W fájlok vannak a kártyán. Ezeket viszont simán átmásolom a kártyáról a gépre.
Szóval hogy távolítsam el az írásvédettséget a microSD-ről?Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
-
Fkris
őstag
Múlthéten rendeltem a mymemory.co.uk ről 2db sandisk kártyát, a kisebbik az gyorsabban ír, holott kisebb írsi sebesség van rá írva.
8Giga-up to 30MB/s-18MB/s et tud
32Giga-up to 48MB/s-12-13MB/s et tudUgyan azzal az adapterrel néztem, ugyan azt a fájlt.
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Fényképező gépbe szeretnék sdhc kártyát venni. Főként képek készítésére, néha egy kis videó is, bár arra ott a hdds kamera.
Kingstone-t akartam (összes ramomo az 4db pcben), de látom nem ajánlott...
Ez jó vétel lenne? Méret elég, ár is jó, már csak a media válaszát várom mennyi garit adnak.... a gyártói 10 év.
Esetleg tanácsot meghallgatok... másik az egy SanDisk SecureDigital Ultra 16GB lett volna 10 év garival 5500ft-ért (40 MB/s)
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
válasz dealerman #3598 üzenetére
Kicsit drágák ehhez képest
Amúgy Kingston-t ne vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Futás, futópályák
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sweet.tv - internetes TV
- Gyúrósok ide!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- További aktív témák...